Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 13:59:40
|
|
|
|
Anonimen
|
V prvi hiši rumene barve živi Norvežan, ki pije vodo, kadi Dunhill in ima mačka. V drugi hiši modre barve živi Danec, pije čaj, kadi Blend in ima konja. V tretji hiši rdeče barve živi Britanec, pije mleko kadi Pall mall in ima ptiča. V četrti hiši zelene barve živi Nemec, pije kavo, kadi Prince in ima ribo. V peti hiši živi Šved, pije pivo, kadi Bluemaster in je lastnik psa.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 14:00:25
|
|
|
|
Anonimen
|
joj sej se ne morem niti prebit, kojk ste napisale jaz se pa ne grem teh ugank, k nimam pojma no smo pršli od logopedinje, naš korenjak napreduje, je iz dneva v dan boljši , pol smo šli pa še v trgovino, in se je decu tako mudilo domov da sem pol stvari pozabila kupit tako da bom mogla it še enkrat tej deci vedno se mu kam mudi, zdajle pa leži na kavču in spi oz. smrči, jaz moram it pa še k dr. ni in grem spet peš , samo spanje
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 14:05:25
|
|
|
|
Anonimen
|
pa da še komentiram zdravniške kontrole - to je pač meni čisto mimo. Ne glede na to, ali je nosečnica ali pa kdo drug. Dejstvo je, da so na bolniškah ponavadi reveži ( seveda so izjeme, ki potem hodijo smučat, ali pa pač kmetje ki pospravljajo koruzo in krompir ), a dejstvo je, da vsakemu ''normalnemu'' bolniku paše sprehod, paše kavica, paše obisk prijatelja, itd...vse to tudi pripomore k boljšemu počutju. Nosečnice pa sploh - kera nosečnica se bo pa šla adrenalin - lepo prosim ?! Če pa pogledam drugo skrajnost, recimo mi imamo doma dveletnika, ki pač ne hodi v vrtec. Kateri zdravnik si predstavlja, da če sem doma, da bom cele dneve samo poležavala in skrbela za to, da bom počivala ? In kaj naj rečem sinu ? Sedi, lezi, sem na bolniški ? Valjda, da ga bom nesla spat. Valjda da bom šla z njim ven, valjda da bova šla v trgovino - a ne pripomore to k bolj zdravi nosečnosti in konec koncev tudi k bolj zdravemu še nerojenemu otroku ? Naj kar kontrolirajo tiste ki so na delovnem mestu, pa se delajo da so bolani. tako in drugače....
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 14:09:52
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 joj sej se ne morem niti prebit, kojk ste napisale jaz se pa ne grem teh ugank, k nimam pojma no smo pršli od logopedinje, naš korenjak napreduje, je iz dneva v dan boljši , pol smo šli pa še v trgovino, in se je decu tako mudilo domov da sem pol stvari pozabila kupit tako da bom mogla it še enkrat tej deci vedno se mu kam mudi, zdajle pa leži na kavču in spi oz. smrči, jaz moram it pa še k dr. ni in grem spet peš , samo spanje jaz ne grem skor nikol zapravlat z decom ker je pol tko kot ti praviš,drugič pejt sama pa boš vse nakupila .Pa kva se mu je tolk mudil če pa zdaj spi doma
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 14:19:37
|
|
|
|
KatMat
|
pr nas je pa driska party.... sam na materinsko sem sla pa na eno kavico in evo...trebusna gripca je tu
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 14:44:04
|
|
|
|
KatMat
|
kje pa ste vse??
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 14:44:58
|
|
|
|
BarbyD
|
halo Evo mene po reeeees dooooolgem času saj sem vas brala ( sicer ne vsega ker ste čist preveč pridne ) sam kar nisem najdla časa za se dol usest pa kej napisat Drugače ni nič kaj novega pri meni, nakupila sva že vse razen vozička ...mali je skoz bolj živ in mislim da po trebuhu igra nogomet tako kot njegov očka Kako pa ste ve kaj? a vas že kej skrbi porod?? mene do zdej ni nič, zdej pa k se skoz bolj bliža bolj me je strah ...že kar sanajm ponoči da sem v porodnišnici pa sem v prvo čist lepo rodila...sam popadki so mi bli pa najhujša stvar na svetu A se še kaj mente za kakšen dan da bi se dobile preden rodimo? zdej se že kar hitro bliža tale naš maj? sem ravno včeraj računala da mi še 79 ni manjka do konca če bo zdržal zdej pa listke na steno pa vsak an enega odtrgat Aja naslednji pregled imam pa 27.2.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 14:48:03
|
|
|
|
KatMat
|
mene je blo tud full strah poroda prej zdej pa nic vec...jp treba se bo kmal zment za kakno kavico!!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 14:52:15
|
|
|
|
BarbyD
|
kaj pa si nardila da te ni več? hehe jaz sem bla tko lepo mirna do zdej...zdej bi pa najrajši da kar not ostane Ja lahko bi se kaj dobile ja treba nabrat punce da gremo na kakšne palačinke nekam pomoje bi bla Ljubljana še najboljša... s Kranja se mi ne da kaej dosti dalj vozit
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 15:09:32
|
|
|
|
KatMat
|
mene je blo najbolj strah bolecine...zdej ko pa sem ze 100% odlocena kako bom rodila (no ja,ce nas kaj ne preseneti) sem pa kr bolj pomirjena... pa tud vec dela imam zdaj z mojim dragim...odkar sva v mš se sele zaveda kako porod zgleda in kaj bom/bova dala cez....tko da moram biti mirna za dva
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 15:12:23
|
|
|
|
KatMat
|
bi ga mogle vidt boscka ko je dala gor diapozitive...ojoj...ga je kr oblival pa dvigval se mu je...sm res mislila da bo skup padu...ampak se vedno vztraja da bo poleg
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 15:13:41
|
|
|
|
Anonimen
|
ah na teh šolah je cel kup enega strahu....za brezveze.....morate se zavedat, da je porod čisto spontan in v tistem trenutku niti ne bo časa po dolgem in počez razmišljat....
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 15:27:08
|
|
|
|
KatMat
|
ah sej je super na mš....sam moj je mel tako predstavo o tem da ko pac nastopi cas poroda se zenska odpre kot sezam otroka skoc vn in je konc... zdej ko je pa vidu da je kr napor in da ni tko nedolzno,brez krvi in nebolece kot si je on to predstavljal ga je pa kr jemal...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 15:31:40
|
|
|
|
Anonimen
|
se strinjam s tabo lina, jaz sem tud tega mnenja da je strah čist odveč, saj pol ko si na porodni postelji nimaš časa razmišljevat o strahu, ampak samo upaš da se bo rodil zdrav in cel tako da punce brez strahu prosim
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 15:37:40
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 joj sej se ne morem niti prebit, kojk ste napisale jaz se pa ne grem teh ugank, k nimam pojma no smo pršli od logopedinje, naš korenjak napreduje, je iz dneva v dan boljši , pol smo šli pa še v trgovino, in se je decu tako mudilo domov da sem pol stvari pozabila kupit tako da bom mogla it še enkrat tej deci vedno se mu kam mudi, zdajle pa leži na kavču in spi oz. smrči, jaz moram it pa še k dr. ni in grem spet peš , samo spanje jaz ne grem skor nikol zapravlat z decom ker je pol tko kot ti praviš,drugič pejt sama pa boš vse nakupila .Pa kva se mu je tolk mudil če pa zdaj spi doma sej bi šla sama, sam mi je G. odsvetovala da ne vozim, ker imam še vedno nenadne vrtoglavice, tako da so mi do konca nosečnosti odsvetovali šofiranja kakršnega koli vozila tako da karsetiče trgovin sem čist odvisna od moža, bi šla kdaj z mamo ali svakinjo, sam se nočem silt zraven, ker imam pol občutek da se vsiljujem no ja saj zdaj dec pa že en avto šranfa jaz pa lepo počivam saj drugače je kar uslužen moj možek mi gre v trgovino če kaj rabim, sam če pa gremo v LJ. je pa kr živčen in hoče čim prej domov, no ja sej jaz sem ista
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 15:46:07
|
|
|
|
Dudica1
|
ja tako so tej deci ja ...zato grem pa jaz kar sama po takih nakupih kot so cunje ...edin po živila hodva skupaj Jaz se poroda čist nč ne bojim pa sm mela prvega kar hudega ,me vsi to sprašujejo če se kaj bojim in sm kar huda ko slišim to vprašanje in se čudijo da me ni nč strah...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 15:50:40
|
|
|
|
mani2
|
Mene pa je groza poroda. Takoj ko sem ugotovila da sem noseča sem rekla kaj je men tega blo treba. Pol pa se tolažim da sej bo hitro mimo. Samo tega me je resnično strah da bi imela spet urgentni CR.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 15:56:43
|
|
|
|
Anonimen
|
pa zakaj vas je strah, bolj ko boste o tem premišljevali slabše bo! mene tud ni nič strah poroda, pa vem da bo 80% CR, če pa ne bo in da bom normalno rodila pa tud čist prav, kar bo pa bo samo da bo moj zdrav in da bo z nama vse vredu, sam tega pa ne morem preprečit, kar bo pač bo
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 16:04:23
|
|
|
|
petrazg
|
ojla nosečkice moje... Mi smo bubani, na antibiotikih... Mali je full bogi in ga skoz nosiva, ker mu nič druga ne odgovarja. Jest noče nič, edino kakšno flaško čokolina mi še uspe mu poturiti... Zdejle je malo zaspal, ampak tako smrči (ima nosek čisto zamašen), da se bo sam zbudil... Ve ste pa dons spet pridne s čvekanjem. Sem nahitro malo preletela, ugank se mi pa ni dalo niti brat (jih imam pa drugače full rada). Komisija zzzs - klinc jih gleda, pa te njihove kontrole. Naj si raje kakšno bolj produktivno in potrebno delo poiščejo... Se pa mirkam, da ne bi imela kakšnih problemov. Ti vsak drugače pove, kako je če te dobijo... Bom že potrpela ta mesec, sicer tako 80% časa ne morem nič... Porod - ni me strah, ne naravnega, ne carskega pod popolno narkozo, stiska me ob misli na carskega v budnem stanju... Moški in nakupovanje - zdej nimamo druge izbire in nabavlja moj. Drugače ga pa kar vlačim s sabo. Je pa res, da mi je potem dostkrat žal... predvsem, če grem kakšne obleke kupovat - ni važno ali zame ali zanj... Mu je vedno predooolgoooo... No, odgovora od zzzs še ni... Jutri je zadnji dan...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 16:15:50
|
|
|
|
Dudica1
|
ma moj kr gre zraven,sej mu ne preostane druzga kot da me počaka da se nagledam in nabavim kar je treba ,mu pa tud ni težko no...je kar uvideven
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 16:20:01
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg No, odgovora od zzzs še ni... Jutri je zadnji dan... kaj še vedno nisi dobila odgovora, kdaj ti pa bolniška poteče? jaz ko grem kupovat cujne grem sama ali pa z svojo mamico ali pa sama, ker moj mož ni za v trgovino z cujnami, dobi takoj živčenga, kar se tiče pa fasenge večina sam kopuje, samo tisto glavno fasengo gremo pa skupaj, ker če mu kaj naročim, napr: dnevni vložki, mi ne prinese tapravih, pa čeprav mu dam škatlico sabo , tako da hodmo mi kar skupaj po fasengo, sam on vedno rata živčen, je izgleda alergičen na trgovine ga vedno vprašam, če je živčen tud takrat ko gre v bife na pijačo, pa mi odgovori da za tja ne rabi prisile za v trgovino je pa rab
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 16:22:55
|
|
|
|
Anonimen
|
no kam pa ste šle vse
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 16:31:29
|
|
|
|
petrazg
|
Na bolniški sem jutri zadnji dan... In če nič ne bo, moram v ponedeljek v službo... Jst grem pa v shoping najraje s prijateljcami... sami mi sploh ni... No, moram mojega pohvalit, da odkar hodi on po hrano, še ni nikoli nič rekel. Vse prinese kar ima na seznamu in še kaj zraven, pa vse pravilno tudi prinese... No kater film ste kaj nazadnje gledale in se ga splača pogledat? Čakam Avstralijo, da jo dol potegnem pa je še ni...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 16:48:52
|
|
|
|
Anonimen
|
upam da boš jutri dobila, držim pesti!!!!!!!!!! jaz sem včeraj dobila in če ne bi dobila odobrene bolniške bi mogla it danes delat kar pa sploh ni možno ker sem imela odstopljeno posteljico in ne smem nič dvigovat oz. nič fižičnega dela, tako da bi šla na dopust, potem pa spet na bolniško, ker je moj na prvem mestu, pol pa tista služba
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 19.2.2009 16:49:52
|
|
|
|
Anonimen
|
film: nisem pa nobenga gledala, ki bi bil kaj pameten za ogled
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorjaČe mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.