atevc
|
Že dolgo spremljam razprave na forumu, predvsem zato, ker me zanima, kakšno mnenje imate starši o vrtcih. Včasih sem zelo žalostna. No, današnje branje, me je pa končno razjezilo in sem se odločila, da se oglasim. Pa ne samo zaradi staršev ampak tudi zaradi vzgojiteljic ali pomočnic, ki komentirajo. Vsem staršem, ki imate pomisleke, dileme ali pripombe- prosim, takoj, ampak takoj se obrnite na vzgojitelja- vzgojiteljico, kajti povpraševanje po mnenju drugih starše vam ne bo prineslo popolne rešitve. Vidim, da je veliko staršev vrcem naklonjeno, veliko pa je tudi takih, ki z vrtcem niso zadovoljni. Mislim, da se težave z dobro komunikacijo in vzajemnim zaupanjem dajo rešiti. Če ne gre, potem gremo naprej, takoj, ko vas nekaj zmoti. Sem pa ob tem konkretnem primeru ( in še nekaterih drugih, ki jih berem) strašno besna na moje "stanovske" neprofesionalne kolegice, ki govorijo o starših, ki so brezposelni, ki so na kavicah, ki špionirajo... To nas res ne sme motiti. Svoje delo moramo vedno opravljati za dobro otrok in to naj bo varno in čimbolj zdravo. Ne izključujem napak posameznikov, vendar si ne predstavljam, da so povzročene namenoma (vsaj upam in si močno želim) in da so napake takšne, ki bi povzročale trajne posledice. Zato dragi starši, takoj-ampak takoj- ko vas nekaj zmoti, povejte, se dogovorite za razgovor, če ne gre na nivoju vzgojitelj -starš, se posvetujete z vodjo ali svetovalno delavko - razrešitre probleme! Kajti, če nekdo dela prepih, bo vaš otrok še vedno bolan, kljub temu, da ste povprašali starše na forumu. Če pa je bilo prezračevanje ustrezno, je možno, da se je vaš otrok okužil zaradi množice infektov, ki jih otroci, starši in vzgojitelji prinašamo v vrtec, kljub vsem ukrepm - in prezračevanje (ustrezno) je eden od ukrepov. Ja, delam v vrtcu, z vso odgovornostjo in željo, da bi bili otroci čim manj bolani in tudi naše vzgojiteljice, ki imajo veliko prisotnost so zadovoljne, ker so prepričane, da skrbijo tako za zdravo fizično in psihično počutje otrok.
|