Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: poltrde leče, očala, cilindri itd. 27.1.2009 23:02:40
|
|
|
|
tinatona
|
Ti kar... sem pa bila danes v eni optiki na razgovoru; tako da bom mogoče malo bolj v oftamologijo zajadrala... sej drugače sem itak sestra po poklicu. LP
|
|
|
|
RE: poltrde leče, očala, cilindri itd. 19.7.2010 8:06:27
|
|
|
|
MarkoR
|
Pozdravljeni! Vsi govorite o visokem cilindru, ampak nihče pa ni napisal, kaj je za vas visok cilinder. Jaz osebno imam cilinder -3,50, dioptrijo pa - 2,75. Ampak za tak cilinder za enkrat še ni mehkih leč, vsaj tako mi pravi moj okolist. Pozanimal sem se pa tudi v nekaj optikah. Lahko pa naredijo korekcijo z dipoptrijo, kar pa ni enako. Tako da imam sedaj leče z največjim možnim cilindrom -2,75 in s korekcijo na dioptriji. To pomeni, da ti povečajo dioptrijo, da lahko vidiš. Ampak takšne leče lahko nosim samo za smučanje, kolesarjenje,... Ne morem pa jih imeti pri gledanju TV, delu z računalnikom,..., ker črke kar "letijo". Torej, če imaš velik cilinder, mehke leče za enkrat še ne obstajajo. Lep dan, Marko
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?