|
RE: poltrde leče, očala, cilindri itd. 23.1.2009 20:00:04
|
|
|
|
Balonchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: cuddy Z očali ne dobim 100% ker se cilindra in dioptrija dosti razlikujeta. In ko gledam skozi obe stekli naenkrat je moja slika popačena. In zato ni 100% vid. Zakaj bi bil to problem? Jaz imam kar velik cilinder 180 se mi zdi na eno oko, na drugega pa ful manj, se pravi je velika razlika, potem imam -7 dioptrije, pa z očali čist ok vidim. Res je z lečami bilo boljše, sem jih tudi nosila 15 let, res se z lečami vidi odlično, ampak jaz se tudi z očali ne pritožujem. Je pa razlika, to je pa res.Vendar se naučiš gledat, naučiš se nehat bolščat, pa naučiš se gledat z malo manjšim vidnim poljem (jaz moram imeti majhna očala, ker čeprav so ful najbolj možno stanjšana, so prehuda dioptrija, da bi lahko imela kaj več kot zelo majhna očala in temu primerno je vidno polje). Kaj pa če so ti izmerili napačno dioptrijo, če ne vidiš ok? Meni se je to že zgodilo, pa sem čez pol leta laufala nazaj, pa so mi izdali nov izvid, pa na komisijo, ap tako, ampak včasih se kljub zelo modernim aparatom zmotijo, ti falijo dioptrijo. Ob dejstvu, da svojo oftalmologinjo smatram kot eno bolj sposobnih pa še bolje opremljenih - se zgodi, kaj češ. Če ne vidiš na 5m, če na to razdaljo ne ločiš človeka, to res ne more biti vse ok. Če pa ne vidiš na 20m razločno obraza, je pa to normalno, če imaš visoko dioptrijo, se smatra za čist ok povprečen vid. Potem obstaja še ena možnost. Lahko da si precej vizuelen tip človeka, pa si čist živčna, če ne vidiš ful dobro in razločno vsakega roba - česar pri manj kot 100% vidu res ne moreš, ni pa to nobena katastofa, še vedno razločno vidiš, da je tam rob, samo ostrine nimaš popolne. Moj ima -0,50 pa pravi, da on ne vidi nič brez očal A vidiš, če mene vprašaš, se preserava. On vidi brez očal boljše, kot jaz z očali, pa vendarle imam jaz na vseh testih z očali na nosu normalno povprečen vid. Jaz pa nisem vedela, da obstajajo mehke leče, ki premorejo tako visok cilinder. Ni glih čist res, da so se dobile 15 let nazaj točno take. 12 let nazaj si dobil sicer mehke leče s cilindrom, vendar se mi zdi,d a samo do polovičke cilindra ali celo še manj. Sem pa vesela, da so jih izumili. In žal mi je, da jih ne smem več nosit. Gina... 180 nimaš cyl - to so stopinje, ki gredo od 0 do 180 pri vseh vrednostih cyl. Cyl se meri kot dioptrija od +/- 0,25 naprej...
|
|
|