|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 1:13:50   
Anonimen
Razmišljam o moji tašči in moji mami. Odkar sem rodila, opažam, da se z obema bolje razumem, sploh z mojo mamo sva odnos še poglobili.

Taščo imam rada in jo cenim. Vseeno pa me včasih njeni nasveti dobesedno piknejo v srce - pa sploh ne vem, zakaj. Recimo, če se gre za vzgojo najinega otroka - nikoli mi ne bi rekla direkt: "Poslušaj, tega pa ne počenjaš dobro, mislim, da boš zato imela te in te probleme..." pač pa mi vso zgodbo olepša skozi prigode njenih prijateljic in posledice takšnega ravnanja in namiguje na moje napake. Ker nisem po župi priplavala, takoj vem, za kaj se gre. In sem mnogokrat užaljena, čeprav ji tega ne pokažem ter se o vsej stvari lepo pogovorim z njo. Povem ji svoje argumente in običajno jih sprejme. Vsaj komentira več ne.

Drugače je pri moji mami. Sicer mi ne, ampak če bi mi kdaj očitala, da nekaj ne delam prav, ji sploh ne bi zamerila (moja mama se ne vtikava v najino vzgojo otroka).

Ste se kdaj vprašale, zakaj ne sprejemamo taščinih mnenj?

Vem, da je njegova mama dobra ženska, toda njenih nasvetov, kljub vsemu, da so dobrohotni, ne sprejemam rada. Večkrat imam občutek, da me kritizira. Če bi moja mama isto rekla, bi bilo čisto drugače. In v čem je finta? Mogoče v tem, da je moja mama le moja mama in da od nje lažje sprejemam kritiko, ker ji zaupam. Vem, kaj je to brezpogojna ljubezen, vem, da me bo imela kljub vsem mojim napakam rada. Mogoče tašč ne maramo zato, ker vemo, da nas ocenjujejo, ali smo dovolj dobre za njenega sina?

Včasih se mi zdi, da kar naprej išče napake na meni. No, verjetno se mi samo zdi. Vem, da me ceni. Toda zame to kljub vsemu ni dovolj. Rada bi še kaj več.

Hm... nekoč bom tudi sama tašča. Verjetno jo bom takrat bolje razumela, ko bom videla mojega malega, micenega Davida v naročju neke druge punce :(, jaz pa bom potisnjena na drugi ali pa celo tretji tir. Ste se kdaj vprašale, kako se počutijo, ko se kdaj s svojim :love: pred njo skregate? Naju je enkrat nadrla, da naj "ZDAJ ŽE DAVA MIR!", ker ona ne bo prenašala najinega prepiranja v njeni hiši. Pa se sploh nisva fejst kregala, samo malo sva se pričkala. Že naslednji trenutek sva se ji smejala.

Kakšen je vaš odnos s taščo? Ji poveste, kar ji gre, ali ste tiho in poslušate njene monologe? Vam gredo njeni nasveti na živce (tako kot včasih meni)? Kdo ji pove, kaj vas moti - ve ali vaš partner?

In še nekaj - ali bi lahko svojo taščo prosili, naj vam posodi večjo ali manjšo količino denarja? (Jaz za to ne bi mogla prosit niti svoje mame, kaj šele tašče!!!)

Ne morem spat, pa pišem neumnosti. Mogoče bo pa kljub vsemu debata uspela.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 1:25:40   
Anonimen
Oj,sej ne boš verjela,kakšno taščo imam pa jaz...
Živimo v isti hiši(na žalost).2 leti,pa se še nisva videli.Samo slišim jo,kako pizdi.Ji nisem všeč,čeprav me ne pozna.Vem,da me opazuje z balkona ali skozi okna,če sem zunaj.In,ko hoče,da jo slišim,se dere,naj kar grem,od koder sem prišla...Pa take,no.Na začetku sem se ful sekirala,prejokala...,ma ni vredno zaradi ene čarovnice.Sej tudi s svojim sinom(mojim možem) nimata stikov.A ni to žalostno?Me pa zanima kaj bo sedaj,ko pričakujeva :roza:?!
Glede moje mame pa:še dobro,da jo imam.:rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 7:27:29   
JASNA D
Skutica, tvoje razmišljanje si zelo lepo zapisala. Moram pripomnit, da je moje zelo podobno - če isto stvar rečeta mama in tašča, v naših ušesih to ne zveni enako. Moja tašča je v redu in zadnje čase je moja mama tista, ki krepko prednjači pri raznoraznih monologih z nasveti. Seveda pa tudi tašča ne sprejema našega življenja brez komentarjev. V jeseni sem bila enkrat tako jezna nanjo, da bi jo lahko pregriznila, pa se je potem situacija umirila, tako da se nisva sfajtali, ker sem jaz ostala tiho, sem pa možu zato povedala, kaj me žuli. Sicer pa mislim, da se spomniš za kaj je šlo....

Skratka, zaenkrat stvari še laufajo in mislim, da bo tako tudi ostalo. Vsaka izmed nas - mama, tašča in jaz imamo svoje štose in jih medsebojno očitno še toleriramo. Trenutno pa moram "opraviti" z mojo mamo. Obe pa mi pomagata po svojih najboljših močeh.

O ocenjevanju pa takole - normalno je, da nas ocenjujejo - pa saj tudi me njih! Meni se zdi, da bom jaz ena grozna tašča!

Kar pa se denarja tiče - mamo bi prosila, tašča pa je preveč zapufana, da bi jo. Če pa bi imela prihranke in jih ne bi potrebovala, pa bi ji verjetno že rekla. Pogovarjamo se pa o manjših vsotah, da se razumemo.

Toliko o moji situaciji.

LP, Jasna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 7:35:38   
Teni_
Mogoče res sprejmeš drugače. Kaj pa vem. Se moja tašča nekako ne vmešava v vzgojo. Moja mama včasih kaj reče, ampak nama je na začetku povedala, da bo kdaj kaj rekla, če pa bova to upoštevala ali pa ne, pa je čisto najina stvar. Zna pa bit tako hudo pametna moja babica. Ponavadi jo poslušam in si mislim svoje, ampak zadnje čase pa tudi kdaj eksplodiram(prej nikoli nisem). Se pa moja tašča vedno postavi na mojo stran, ko je kakšno kreganje(no, mogoče ve, da imam prav).

No, na srečo je pri nas tako.

Lp,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 7:48:15   
Čiračara
Hmmmm moram povedat, da moja tašča ni ravno "napačna". Ima neke svoje nasvete, fore, ampak ji jaz tudi povem, če me kaj moti. Lahko rečem, da imava kar dober odnos. Še posebej sedaj ko vsi pričakujemo tega malega škrata:love:. Tast baje že kar gleda po trgovinah, kaj potrebujeva za malega:)-.
Imam pa veliko večje probleme z mojo svakinjo - moževo sestro, ki je stara 22 let in ima nemogoč karakter:(..Seveda je ljubosumna name, ker nima več tolikšne pozornosti od svojega brata, odkar je spoznal mene. Da ne govorim o njenem nespoštovanju staršev,njene sebičnosti, lenobi...Tud moj mož je ima počasi dost:zmeden2:.Ampak potegne se pa vedno zame. Pa sej se ne kregava s svakinjo, sploh ne. Imava pa tisti čuden hladen odnos. Manj kot jo vidim, raje jo imam. Še ima katera takšne probleme?
Kar se pa tiče mame. Mama je pa le moja zaupnica in mama je mama.

LP:sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 7:51:04   
india
Ja, tvoje vprašanje Skutica, zakaj gledamo na tašče drugače kot na svoje mame, ima po mojem en sam odgovor: z mamami smo povezane od rojstva in smo z njimi nekako izenačene, podobne smo jim, naše razmišljanje in reakcije gre skozi izkušnje,ki smo jih pridobile zv življenju z mamo. Pa verjetno je to skoraj vse podzavestno,nenamerno, a kljub temu smo jim v marsičem podobne.
Tašče so pa priženjene, z njimi nismo živele od malega in se nismo navzele njihovih navad, razmišljanja, pogledov na svet,....
Pa tudi to, da smo jim prevzele sinove, je zelo resna zadeva.

Moja mama mi ogromno pomaga, pa tudi dosti se vmešava. Vsake toliko ji povem svoje, na normalen način, da ni hude krvi, pa razume. Je pa teško, glede na število otrok in da živimo v isti hiši, da ne bi marsičesa videla, opazila, sodoživela.

Kar se pa tašče tiče, najini stiki so tako redki, da skorajda nima več možnosti vmešavanja v vzgojo, res pa se vmešava v zakon. Tu ji vsake toliko mož kaj zabrusi, a potem seveda izpadem tista tagrda jaz, ne on.
Odkar imam Anjo,najstarejšo, sem ji pa jasno in glasno povedala, da ne želim vmešavanja in s tem sem svoje naredila. Ona pa,če razume, prav, če pa ne, pa je dovolj daleč, da me glava ne boli več.

Po vsej verjetnosti bom jaz ena zelo zafrknjena tašča, bomo videli, upam pa,da se bom lahko zadržala vmešavanja v zakone in vzgojo otrok.:miska:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 8:18:50   
Anonimen
Še moja zgodba - z mamico sva bili pred rojstvom :duda: v slabih odnosih zaradi dogodkov iz preteklosti. Ko se je :miska: rodila se je vse obrnilo. Od takrat se skoraj še nismo skregali. Sem ji začela bolj zaupat, samo sem zdaj videla da je bolje da stvari obdržim zase. Zdaj bi za svojo vnukinjo dala vse(no veliko pa res) in tudi popazi jo, če je kriza. Se lahko obrnem nanjo, čeprav ma tud ona svoje muhe in probleme. no nastane pa problem v komunikaciji ker me ona ne zna poslušat, ko ji jaz kaj svetujem. Pa pustimo-to je že druga tema.
Tašča? V isti hiši živimo cca.2 leti, 1.leto sva zgoraj. Ni mi všeč njeno vmešavanje v najino stanovanje in v vzgojo. Jaz sem tiho, ker se ji ne upam nič rečt. Namreč ko sem ji odgovarjala in povedala svoje je čist znorela, pa non stop smo se kregali. Sedaj ko sem pa tiho, pa je mir. Dragi se je seveda potegoval zame, pol sem bla pa jaz vedno grda.
Žena od moževega brata pa je katastrofa(ker so s taščo skregani šunta celo 4.letnega otroka proti babi in dediju - hudooo)Jaz je ne prenašam dobro.

l.p.
Tassy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 8:33:30   
viv_
Jaz (ubožica) imam kar dve tašči ... :((

Pa ni da bi se pritoževala ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 8:52:13   
Pupica
viv..jaz sem blont..kako imaš lahko 2:zmeden::zmeden::zmeden::)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 8:58:37   
viv_
ja fotr pa mat od mojga :love: sta ločena in vsak posebi poročena, tako da mam taščo1 in tasta2 ter taščo2 in tasta1 :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 11:38:32   
Maxica
Ojej, Viv, huudooo:hudicek:...
Skutica-super razmišljanje-se popolnoma strinjam s tabo in moram reči, da sem prav pred kratkim razmišljala v povsem podobno smer. Hm, kako neki o svojih taščah razmišljajo naši možje:)-?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 11:40:26   
Pupica
uf...:)-:)-:)-:)-
glaven da se razumete a ne de;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 11:49:57   
piščanc
mama je vedno mama in vzgoja staršev se nam zapiše tako globoko, da ji ne moremo uiti. Druga mama, bo vedno druga mama in njeni nasveti bodo vedno drugačni od naših, ker ni samo ena pot pravilna in ni samo ena kuhinja prava.

Jaz imam zlato taščo, resnično, pa mi je njen stil življenja vseeno tuj. Na drugi strani je moja mama, no rečmo težavna, pa se laže pogovorim z njo. Takšna pač sem, mamina in atijeva punčka.

Enako je z možem, on se lahko zaupa svoji mami, tudi denar si izposodi brez problema...

Midva skupaj pa pač vzgajava svoje otročke z nekakšnim miksem obeh družin. Jaz upam, da bom v starejših letih dovolj odprta za nove izzive moje bodoče snahe in bodočega zeta (ali kakor koli že bo), vem pa da iz svoje kože ne morem. Juha se lahko skuha tako ali drugače, važno da je juha. Ampak na koncu si želim svoje juhe.

Upam, da nisem zakomplicirala tole z juho.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 11:53:37   
piščanc
:pujs: viv, ti pa imaš srečo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 11:58:38   
piščanc
glede moževe sestre pa tudi pri nas ni rožnato, vedno je bila njena družina v pozornosti, ker je že imela otroke in ko se je del pozornosti namenil nam... groza, sem bila čisto šokirana

namreč dve leti sva z možem živela pri njegovi mami, takrat se je tudi Tjaša rodila, ljubosumnost na 10000 potenco, vse je bilo narobe, no zdaj ko sva se odselila na svoje se veliko bolje razumemo (še posebej, če se ne vidimo :)-)

eden mora rušiti srečo, če ni tašča je mama, če ni mama je svakinja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Tašče vs. mame & snahe
13.4.2005 12:00:07   
Anonimen
Ninočka, tole z juho se mi zdi ful dobra primerjava!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?