nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

BONI* -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 21:43:55)

Hojla!
Veliko se je že pisalo o tej čudežni 90 dnevni presnovni oz. ločevalni dieti,pa sem se odločila, da še pri nas probamo. Danes ustrajamo sicer šele 3 dan, tako da najhujše pride šele jutri, ko je sadni dan.Sem pa zelo striktna glede tega, kaj lahko jem in kaj ne. Sem se odločila, da bom shujšala, pa naj stane kar hoče!

Imam pa par vprašanj glede te diete-za tiste, ki jo poznate:
1. ali ste bile/bili tudi ve/vi kaj napihnjeni oz. vas je napenjalo
2. kaj se smatra za slano pecivo pod OH dan
3. kam spada polenta, gres, mlečni riž (mleko?)
4. ali lahko krompir pripraviš kot pire z mlekom na škrobni dan

To je za enkrat vse, če pa se še kaj spomnim, pa prletim vprašat;)

Lp, Boni

total -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 21:50:07)

Lp,jaz sem na tej dieti tudi in je super:bravo:.Napihnjena sem bila sam na sadni dan,sej se ti prebava uredi čez neki časa.Po OH je slano pecivo kaka pica npr.kupljena,ali kako slano pecivo...Mleko spada pod beljakovine,tako mlečni riž,se pravi riž je škrob,polenta po škrob ali pod oh,nisem sigurna,bolje pod škrob.Pire ne smeš jesti ker je notri mleko in mleko je beljakovina,lahko ga spečeš,na solati,skuhaš.Lepo in pridno hujšajte in poročaj rezultate.

Lp:rozica:

BONI* -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 21:55:13)

A joj, sem mislila, da je kaj bolj enostavno:zmeden:Bom še diplomirala zdraven

Lp, Boni

Anonimen -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 21:56:37)

jaz sem danes prvi dan na dieti... pa se mi zdi da sem tako napihnjena, da je kar hudo. mogoče zaradi banan?:zmeden:
A je še katera toooolk lačna? Jz sem že cel večer na netu sam zato, da ne mislim na hrano! GROZA!!!

total -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 21:57:25)

Pa kaj si začela z sadnim dnevom:zmeden:

Anonimen -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 21:59:39)

Ne... sam za zajtrk sem mela banane.
Aja... a lahk maš malice (sadje) pri tej dieti?

Magi* -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:00:46)

ej Boni*, da ni slučajno tale dieta povezana s tem, da Luka noče mlekca pit?

BONI* -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:06:36)

Magi* a mislš? Pa sej sem komi 3 dan? In če prav pomislim, spet ne jem kaj dosti drugače, kot običajno. Samo z sladkarihjam se tolk ne bašem. Danes sem za zajtrk pojedla 2 banani, za kosilo makarone z paradižnikovo omako in za večerjo tortico in tisto reberce temne čokolade (danes je OH dan).

Lp, Boni

tjaga -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:08:32)

Oj,

jaz sem eno rundo odhujšala in iskreno: Ni ravno easy. Si včasih kar lačen (sploh na začetku). No to svojo lakoto sem si največkrat potešila z nesladkanim vročim čajem. Boni, kar se tvojih vprašanj tiče:
- napihnjena sem bila tudi jaz, s tem, da mi je prebavo totalno zmešalo (tudi po 4 dni nisem šla na WC)
- polenta spada pod OH
- mlečni riž je glede na sestavine nedovoljen (mleko so beljakovine, riž spada pod škrob)
- pire krompir "njet" (spet mleko)
- slano pecivo - gisini, bobi palčke, krekerji etc.

Aja punce, ki hujšate. Pri sadnem dnevu se ni treba samo sadja držat. Jaz sem si skuhala kakšno dobro zelenjavno juhico, pa je tudi to šlo skozi. Ali pa presna zelenjava, tudi to gre. Gre za to, da telo dobi vitamine.

Ker mi je karakter pobegnil nekje na sredini diete, sem se odločila, da grem še en krog. Če ne celega pa vsaj tretjinskega.
Držim pesti, da vam uspe in veliko dobre volje. Se mi zdi, da na to ne smemo gledat kot na dietko, temveč kot na način prehranjevanja.

Anonimen -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:11:22)

Men se zdi, da nisem lačna zard tega ker bi tako malo jedla, ampak samo zaradi tega ker imam v glavi, da hujšam! (to je moje prvo hujšanje po dieti spljoh!)

tjaga -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:12:32)

Ja, matovičica, jaz sem preveč mislila na to, da je to dieta. Zato mi je pa karakter pobegnil, sem se premalo z njim ukvarjala. ;)

tjaga -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:13:06)

Joj sori, napaka pri imenu, matovilcica.

BONI* -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:14:27)

No, za enkrat me lakota še ni izdala. Bomo videli jutri, ko bo sadni dan, ali pa 29 dan, ko bo na krožniku luft:)-

Sam če bo pa Luka še naprej štrajku z dojenjem ali pa da ga bodo začeli krči dajat zaradi preveč sadja in zelenjave, potem pa odstopim-že zdej povem!

Drugače pa, vsem ki se matrate z zbijanjem kg,veliko sreče!

Lp, Boni

kikica -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:15:03)

Jaz sem tud danes nekaj lačna, imam pa škrobni dan. Tolažim se s tem, da bo kmalu torticaaaaaaa :love:
Pa veselo hujšanje!

Magi* -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:16:34)

no, je bla sam ideja, da bi lahko bilo to. saj, če ne ješ tok drugače... lahko pa da mulc samo čuti, da si ti na dieti, pa je še on:-)

BONI* -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:20:33)

ej, Kikica, jaz sem se danes cel dan veselila tortice in ko je končno napočil ta trenutek, sem jo komaj celo pojedla. Pri zadnjem koščku se mi je že pošteno zatikalo. Očitno se mi je kakšen kolešček v glavi malo pokvaril:zmeden2:Potem sem mogla pa še tisto nagravžno temno čokolado pojest (Milka, oj Milka, kje si mlečna Milka:love:)

Je pa to moja prva dieta v življenju sploh. Tista, ko samo misliš o tem, kako moraš shujšati in kako moraš manj jesti in se odpovedovati sladkarijam, pa nič ne narediš za to,ni delovala:)-

Lp, Boni

kikica -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:27:02)

Ja, saj največja groza je, da si vedno želim jest hrano za en dan naprej:) Ko pa pride ta dan, bi spet drugo. Ampak danes sem si kupila tako sočno višnjevo rezino in če je ne bom z veseljem zmazala, pol res nisem več normalna. Ja, jedilna čokolada pa res ni pravi zaključek dneva :( Joj, ti kilogrami! Še dobro da je kavica dovoljena!

total -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:27:31)

Boni,tudi jaz ko sem imela OH sem komaj zvečer pojedla pecivo,zdaj pa kar zmažem in komaj čakam ta dan,posebno če sem pred menstruacijo,takrat je kriza:((

Erdbeere -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:29:26)

Punce ki ste na 90 dnevni dieti splača se vam kupit tista knjigica, kjer imate notri še recepte...in verjemite je veliko lažje hujšanje, ker imaš kar fine recepte jest jih večkrat zdej uporabim ko kuham navadno (ne shujševalno) kosilo....evo par idej za to dieto

1.dan proteinski

zajtrk: 2 pomaranči ali 2 kivija
kosilo: piščančje prsi in solata ( na koncu obvezno 3 dcl juhe) lahko kruh
večerja: enako kot kosilo le brez kruha

2.dan škrob
zajtrk: na koščke narezana banana. Banano jej z vilico in nožem vsak košček posebej)
kosilo: segedinova juha, kos kruha, 3dcl juhe
večerja: 1/2 kosila

3. dan OH
zajtrk: 1 grozd ali 2 kakija
kosilo: pica (samo s paradižnikovo mezgo!!!!!!!!!!), lahko pa pico premažete z olivnim oljem in nadevate z rezinami dveh svežih paradižnikov in s pestjo šampinjonov, ki jih potresete z origanom)
večerja: 1 kos torte ali 3 kepice sladoleda in rebro jedilne čokolade

4. dan sadje
zajtrk: 1 skodelica jagod, ali 1 mango
malica: kozarec sadnega ali zelenjavnega soka
kosilo: pečeno sadje
malica: 6 orehovih jedrc ali skodelica čaja
večerja: zmečkana banana potresena z orehi.

Evo malo idej za lažje hujšanje, pa veliko potrpljenja saj potem ko se navadiš ni več problem je kr fletn sploh ker kile kar polzijo 9nebesa

total -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:31:00)

HVALA:bravo:

Anonimen -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:40:51)

Sam eno vprašanje! a vi jeste za kosilo zrezek... pa za večerjo isto? al lahko menjam (mislim v okviru tistega dneva) hrano?
ker mene mine da bi mogla za večerjo isto jest kot za kosilo!

Erdbeere -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:43:22)

Jest sem imela običajno kosilo pa večerejo kar v enem...ker če delaš do treh ne moreš imet kosila ob 12-ih pa pol večerje ob 18-ih al pa takrat enkrat

BONI* -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:46:18)

Erdbeere, a to je tista knjigica, ki je bila kot posebna izdaja Rine? Sem jo hotla prek spleta kupiti, pa nisem našla te možnosti. Kje jo pa še prodajajo? Bi jo imela, ker meni že itak vedno zmanjkuje idej za kuhanje.

Lp, Boni

Erdbeere -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 22:53:39)

Ja tista ja 2980 SIT stane....jest sem jo kupila v navadni trgovini, drugače pa email naslov, kjer so mi tudi povedali kje se jo da kupiti, so mi pa rekli, da če je slučajno ne bi našla naj jim pa povem pa mi jo bodo oni poslali, je bila gospa fullll prijazna

evo še njen naslov, pa povprašaj, kje v tvojem koncu bi se jo dalo kupiti

katarina@amis.net

upam, da je še vedno isti, ta je napisan zadaj na knjigici

evo še en dober recept, meni zelo pri srcu

Dušen oslič s solato

V ponev položiš 2 fileja osliča, ju preliješ z mešanico vode in olja (1dcl vode, 1 žlica olivnega olja) in šele takrat dajte na segreto ploščo. Dušite ju toliko časa, da vsa voda izpari, na hitro popecite na obeh straneh, potresite s peteršiljem in strokom strtega česna in solite.

Osliča pripravite s paradižnikovo solato in kosom kruha.....to mi velikokrat jemo njami.....okus kot bi jedel postrv

anajmad -> nekaj vprašanj v zvezi z ločevalno dieto (12.4.2005 23:03:12)

Jst se tudi držim te diete,pa ni panike.Prvi dan je bil kriza,so se mi kr krogi pred očmi delal.Dans sem imela pa sadni dan,pa ni blo tko hudo.Me pa mal skrbi:zmeden:,ker sem šla v štirih dneh dol 3 kg.Ne vem:zmeden2:
en lp:morje:D.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>