|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koprske nosečke 2009
20.5.2009 18:33:15   
amaya
Danny: za porodnišnico...ti dajo seznam tudi v MŠ...samo ne pretiravaj, ker pol stvari ne rabiš...lahko malo okvirno napišem, kaj je meni najbolj rabilo in kaj bom vzela:
1. pač dokumente in vse: materinsko, napotnico, zdravstveno, poročni list (če si poročena)...če ne pejdi na CSD zrihtat očetovstvo
2. toaleta: za se tuširat (nedišečo...najboljše od Welede), ščetka, pasta, krtača za lase, krema ali olje za telo (mandljevo je najboljše), krema za obraz, lastika za lase ali trak, multimam gel za bradavice, vložkov ne rabiš-dobiš gor, blazinice za joške, ...mislim, da je to to
3. nogavičke (kratke), modrci za dojenje (čeprav baje težijo...no meni niso), komot natikači (jaz razmišljam, da bi si krokse nabavla, čeprav sem bila proti njim, ker so mi grdi...so pa baje komot...mene so uni njihovi žulli, oblačila za odhod domov, pa za tamalega/o (to ti tudi kasneje lahko prinese
4. razno: steklenička za otroka, dudica (jaz sem to doma sterilizirala in kr s sabo imela...in HB, ker moj je bil pod lučko, jaz mleka ful...oni so ga pa z glukozo futrali...tako da sem si ga spumpala in mu na flaško dala), knjiga ali karkoli, ko otrok spi (moj je večinoma spal in bi lahko štrikala in kvačkala user posted image ), tel št za SMS-e, biškoti Balsen (jaz sem jih na tone pojedla....si lačen kot volk zaradi dojenja user posted image )
žŽ

jzv

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
20.5.2009 22:22:02   
Anonimen
Pozdravljena dekleta!

Končno se tudi jaz oglašam. Kar nekaj časa me ni bilo na forumu.

Naj vam povem, da je 13.05. najsrečnejši dan v mojem življenju. Rodila sem zdravega fantka, dolgega 52 cm in težkega 3135 g. Ime mu je Tadei.

Porod je bil težek in dolg (14 ur), vendar je bilo vredno potrpeti.

Tadei je zlat dojenček. Po porodu so mi ga pristavili na prsi in je takoj ugotovil, da je to nekaj zelo dobrega zanj. Od takrat se redno hraniva na 3 ure. Tadei skoraj nič ne joka (samo med previjanjem). Upam, da bo ostal tako priden še naprej.

Nosečke uživajte še naprej v nosečnosti in božajte trebuščke.

BIA79, Bučka25 in Supernova2002 čestitam za vaše sončke.

(odgovor članu Belen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1702
21.5.2009 8:21:19   
Belen
MAJ

Stefanija    ( let)         23.5.

JUNIJ

amaya  
(31 let)           17.6.      (doma imamo že sončka Etienna)

nena30    (31 let)         28.6.

JULIJ

Hator            29let               1. 7.  

DannyS        26 let              16.07.

belen            27let               13.7.     pričakujemo dwa sončka  

AVGUST

moom         26let                 6.08.              druga nosečnost 

SEPTEMBER

OKTOBER:

rozilu            30let              22.10.       prva nosečnost user posted image

NOVEMBER:

mayamaya    31 let             10.11.      prva nosečnost

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

NAŠI PRIČAKANI  SONČKI: 

IME:                       PDP:                 DATUM ROJSTVA:

bučka25                2.5.                 user posted image 1.5.,  ERIK , 56 cm in 3570g user posted image

supernova2002    20.5.       user posted image 6.5.,   MARUŠA,  53cm in 3250g  user posted image

Bia                         9.5.          user posted image 10.5.,  KLARA, 54 cm in 3600 g user posted image

Chiara82                                user posted image    13.5.,   TADEI,  52CM IN 3135g user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
21.5.2009 8:22:06   
Belen
Chiara82, čestitke.... samo da ste v redu user posted image

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
21.5.2009 8:45:48   
moom
Chiara82, user posted image čestitam! Zdaj pa samo še uživaj!!!!

Bia79, pupiko imaš pa res zlato!!!

Dobro jutro!

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
21.5.2009 10:14:52   
DannyS
O hvala amaya, da si se potrudla, sej najboljše da napiše kaka, ki ima že kake izkušnje, tako kot ti... itak nočem pretiravat z nabavljanjem, zato me je zanimalo, česa ne rabim oz. kar bom dobila že gor,... če ne bi lahko vzela že kovček za dopust s sabo...:) Čeprav niti ne vem v kaj bom dala te stvari za s sabo, ker nimam nobene take torbe.

Chiara82 čestitke. 14 ur, uff, dobra si!

(odgovor članu moom)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
21.5.2009 10:33:09   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: DannyS

O hvala amaya, da si se potrudla, sej najboljše da napiše kaka, ki ima že kake izkušnje, tako kot ti... itak nočem pretiravat z nabavljanjem, zato me je zanimalo, česa ne rabim oz. kar bom dobila že gor,... če ne bi lahko vzela že kovček za dopust s sabo...:) Čeprav niti ne vem v kaj bom dala te stvari za s sabo, ker nimam nobene take torbe.

Chiara82 čestitke. 14 ur, uff, dobra si!

jah...Etienne se je z računalnikom igral user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
21.5.2009 10:33:33   
moom
Da še jaz napišem kaj sem imela v porodnišnici, če bo mogoče kateri prišlo prav. Samo itak sem imela s sabo pol stvari kot Amaya, ker recimo du, stekleničke in črpalke nisem rabla, ker sem ta malega cel čas dojila (je bil zelo lačenuser posted image ).
S sabo sem vzela dokumente (kar je že amaya naštela), kozmetiko (nič agresivnega - v bistvu sploh nič razen za zobeuser posted image ), no pa mazilo za bradavice, hm, potem copati (pač nekaj za nataknit - gor mi sploh niso nič ponudli), brisače (gor mi jih je blo premalo), potem se pa počasi konča...

Ostalo mi je moj prinesu ob odhodu, ker itak so une omarce ful majhne. No, potem mi je pa prinesu še za oblečt za domov in za oblečt za tamalega.
Upam, da nisem kaj pozabla... Tako, da DannyS, ne sekiraj se... Jaz sem imela vse stvari spravljene samo v nahrbtniku user posted image

Aja, edino kar si bom zdaj vzela še zraven pa je blazina za dojenje.  

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
21.5.2009 10:53:15   
DannyS
IZVIRNO SPOROČILO: moom

Aja, edino kar si bom zdaj vzela še zraven pa je blazina za dojenje.  

He he, midva sva mojo blazino preimenovala kar v Lulek..:)

Aja, kaj še kateri mogoče pušča kar dosti iz prsi? Jaz sem ugotovila, da je že skrajni čas da začnem uporabljat blazinice, ker če ne se mi prav zalepijo bradavice na modrc, da ne govorim kaka pa je majčka za spanje, vsa poflekana, ker doma oz. ko grem spat nimam nikoli modrca.

< Sporočilo je popravil DannyS -- 21.5.2009 10:57:28 >

(odgovor članu moom)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
21.5.2009 11:16:37   
Belen
DannyS... idem=enako... meni tudi neki puščajo joške user posted image  zadnjič mi reče dragi, ow ti puščajo joške ...in js w smeh... in on takoj panika,da ki je kej narobe, če je to že znak da moremo it proti P user posted image user posted image ....sm rekla da to je "normalno" nič tazga.... js sm kupla zadnjič blazinice in bom mkogla začet uporabljat user posted image

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
21.5.2009 11:52:11   
DannyS
Joj drugače pa komaj čakam soboto, da se grem kopat, no vsaj upam, da bo dojenčku ok temperatura morja... ker meni 22 stopinj kar ustreza.

Se bo še katera opogumila? :)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
21.5.2009 11:54:55   
Belen
dannyS...js sm bla wčeraj..... smo šli z barko wen....ampak smo bli mal pozi 18h...in sm sam moje natečene plawutke namakala user posted image
najwerjetneje bom tudi js za weekend šla se kopat..... ker je 22C po moje dowolj.... user posted image  user posted image

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
21.5.2009 11:57:18   
moom
Ravno to sem hotela mojo G vprašat naslednji petek na pregledu. Do kdaj se sploh lahko kopamo v morju?
Sej vem, da je priporočljivo plavanje, samo je se ful bojim, da na koncu ne bom čutla če mi bo npr. odtekla voda. Sej vem da je to ful čudno vprašanje, samo mam res pomisleke glede tega in o tem nič ne vem.user posted image
Me pa mika it v vodo, še sploh ker se moj fantek že kopa in uživa in bi šla rada z njim.

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
21.5.2009 12:10:32   
amaya
Jaz sem pa Etiennu nogice namočla in je vriskal in me čudno gledal, da če sem normalna....jah je po mami...voda mora že vret, da rit not namoči user posted image

Zdaj verjetno ne bo nič še s kopanjem, ker mi ima vročino. Nimam pojma zakaj...danes popoldan ga bom kar do P peljala in naj ga da v laboratorij...škodit ne more. Sama mislim da so zobki, čeprav je malo previsoka vročina...včeraj mi je zakuhal skoraj na 40 user posted image jaz pa v Izoli....sem mislila, da me kap...dobro, da je bil avto v senci in da sem bila pri tastu...pa sem tam brisačko mokro dobila in ga močila do doma...Groza...sej boste vidle kako je to...raje si ti na smrtni postelji, kot da ima otrok virozo!

(odgovor članu moom)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
21.5.2009 12:15:51   
moom
Ma bogi Etienne. Upam, da se vročina kmalu umiri...
Mi še nismo imeli teh problemov in si ne morem predstavljat kako je to grave. Edino 1X je imel malo vročine in že takrat mi je blo hudo. Pa sploh ni blo nič...

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
21.5.2009 14:10:22   
DannyS
moom mislim, da do 14 dni pred PDP se lahko kopaš. Drugače pa sem si jaz včeraj v Mullerju kupla tampone za kopanje, ki se menda ne prepojijo tako hitro z vodo, kot navadni tamponi. Drugače pa je blo menda že ful lažnih alarmov ja, ki so mislile da jim je odtekla voda... ma verjetno niso uporabljale tamponov.  

(odgovor članu moom)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
22.5.2009 8:21:46   
nena30
OOO, vidim, da imamo že 4 štruce na seznamu! In v roku meseca in pol bo število naraslo preko 10. Mene že kar pošteno zvijajo živčki, po drugi strani pe komaj čakam. Ja čestitke novopečenim mamicam in super da je šlo vse brez zapletov. Ste vse rodile brez EA, če se ne motim!? Jest sem podpisala za ultivo inEA, ampak se bom potrudla brez.  Bomo videli no kako bojo stvari stekle! Pri meni se je stanje umirilo in se počutim super. Že spet veselo brkljam in pospravljam po stanovanju...Edino zatekat sem začela- pa sem se zadnjič hvalila da neuser posted image !
Se kar odločate za kopanje! Jest si želim, ma cvikam.... Ma na plažo bom šla pa sigurno- bom tam ko nasedli kitek (no bolj kit)!
Kako je kaj s kilažo? Sama vzhajam ko potica, pa kje je še konec junijauser posted image ! Smo pridelali že celih 11kg, če bom tako nadaljevala jih bo preko 15.
Ja avgusta se selim v KP v večje stanovanje (sem full vesela). Pa me zanima kako je s pediatri v KP? To greš urejat po otrokovem rojstvu?
Kaj pa za denar k ga da občina za rojstvo!? Al se da posebno vlogo (kolko maš cajta po rojstvu), Al poteka vsa avtomatično?
Amaya se mi zdi da si ti uporabljala črpalko!? Kaj je  ročna v redu al priporočaš električno?
Joj kar sprašujem in nakladam, se vid da me že mal panika grabi.....
Pridne bodite in izkoristite sončka!!

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
22.5.2009 10:24:10   
Hator
Nena,
črpalka je menda veliko boljša ročna, vsaj tako pravijo.
Pediatra izbereš takoj po rojstvu on otročka naročiš na prvi pregled, v porodnišnici ti dajo ene papirje, ko odhajaš domov; tako so nam rekli.
Pomoč ob rojstvu otroka ni avtomatična, ampak moraš vložiti papirje; prej moraš dobiti rojstni list otroka. Poglej na spletno stran občine, tam so obrazci in pravilnik. Pomoč dobiš tam, kjer ima otrok in eden od staršev stalno prebivališče. Če si zdaj še v Izoli, se ti splača otroka prijavit v Izoli, ker dajo 500 eur menda, v KP pa 200. Ampak že to je kar precej, ker nekatere občine ne dajo nič.

Drugače pa mene na čase tudi že malo zvija, ker je samo še dober mesec do rojstva in če pomislim, da je normalno, če se otrok rodi že v 38t, pol smo pa že skoraj tam. Ampak jaz kar bi enih 14 dni prejuser posted image user posted image user posted image

Joškice mi nič ne puščajo, tako kot ene pišete, samo če stisnem, mi je pa ginekolog rekel, naj jih pripravim na dojenje in po tuširanju bradavice drgnem z brisačo. Prvič je bolelo, da sem skoraj tulila, takoj so mi popokola, zdaj pa je boljše.

Morje,
tudi jaz bi šla, meni je 22 st. čisto ok, samo se bojim, da to ni najbolj primerna temperatura za dete, tako da verjetno ne bo nič s kopanjem. Preden se bo zadosti otoplilo, bomo pa že verjetno cartali.user posted image

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
22.5.2009 10:26:51   
DannyS
Ojla punce....

nena30 Moja kilaža je zaenkrat kul... od začetka nosečnosti do zdaj + 6 kg. Za denar, ki ga da MO Koper, moraš dat vlogo, obrazec lahko dvigneš pri njih ali pa ga dobiš tu: (http://www.koper.si/index.php?page=vlogeinobrazci&item=303&tree_root=104&id=267) in ga moraš oddat najkasneje v štirih mesecih od otrokovega rojstva.

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
22.5.2009 10:30:38   
mayamaya
ejla pupice!

kako lepo, ki ene že pridno odštevate dneve user posted image , jaz se pa šele dobro začenjam zavedati kaj se mi sploh dogajauser posted image

lepo se imejte, pa kakšno prijetno senco vam iz srca privoščim

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
22.5.2009 11:14:39   
Belen
ke lepo še malo delam in weekend user posted image
glede kakršnih koli denarnih sredstew....noben ti nič ne šenka.... sam se moreš za wse pozanimat...in dat not papirje.... user posted image
nena, ti daj raje dokler si prijawljena w izoli tu papirje dobiš saj weč od občine user posted image  saj neki da nam dajo user posted image
wčeraj sm šla spet špendawat w LJ..... w h&m , le clercke, pikapolonico.... zame neki,ki nimam weč nobenih hlač, za moje mičkene user posted image ....

najraje bi wse nakupla, že tako se mi zdi,da sm nakupla fulllllllll bodijew, oblekic.... hmmmmmmmmm user posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
22.5.2009 12:42:43   
DannyS
Jap Belen in pol samo še drugi teden delamo, juppi...:) Lepo, da si spet špendirala, jaz sem se glede user posted image  skoraj ustavla, le še tisto posteljnino za zibko in eno za posteljico in pol do poroda bašta...:) Zame pa sem si danes vzela še enih par kratkih majčk, ker so mi moje vse al preozke al prekratke... za doma pa kradem mojemu majčke...:)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
22.5.2009 12:59:02   
Hator
dannyS, komaj 6kg si dala gor?! Jaz pa 13-14kg,user posted image user posted image pa se mi zdi tako fajn. Me je zadnjič še ginekolog pohvalil, da sem kot po knjigah in da sem lepa nosečnica, ker mi je šlo HB vse samo v trebuh in prsa. S tem, da se mi moj buši sploh ne zdi nevemkako velik. Jaz prav uživamuser posted image user posted image , pa tudi z zatekanjem (že trkam) nimam težav. Samo zgaga me matra in vročina-utrujenost.
Bomo pa videli, kako bo šlo potem vse skupaj doluser posted image user posted image

Belen, še vedno nakupuješ?! Jaz sem se pa kar ustavila, bomo potem, ko bomo videli, kaj rabimo.

Drugače pa, pupe moje, jaz sem že v 35t, še 40 dniuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
22.5.2009 13:47:01   
nena30
Zadnč sem kar tako zavila v KIK v PO in so imeli tako luštne stvari za dojenčke! Je pa pocen ampak vse lepo bombažno. Tako da je pralno in koži prijazno. Sestra je hodila v Avstrijo v to trgovino in je bla kar zadovoljna. Se mi zdi da majo pa še eno štacuno v LJ na Rudniku. Če boste kaj hodile mimo pejte mal pobrskat! Ni neka nobl trgovina ampak se splača.
Hator, Belen in moja malenkost bomo pa skoraj zagotovo hkrati v porodnišnici!? Se pa strinjam, da je tale zadnji mesec kar viškauser posted image
Ja hvala za informacije. Sem si predstavljala da na občini sami vodijo evidenco in da keš kar pade user posted image user posted image user posted image , ja sem pa tud no.....

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
22.5.2009 15:34:11   
Belen
ja kajčmo....mislim da DannyS je redka-prawi fenom,da si šla sam 6kg gor.... čepraw mi ni jasno kako.... otrok ima cc.2kg, plodovnica, joške, kri,ki jo je 1X weč w telesu, itd.... super no....sam da je wse ql....
js sm zaenkrat w 31T šla gor 12-13kg....G prawi da ql... pa še dwa sta...tak da super...
Hator, ja nakupujem ja.... kajčeš, shopping je moja mania.... hehe...že preden sm bla noseča....sm zase in moje kupowala....zdaj zame ne ostane in kupujem za user posted image user posted image
nena30, kje je ta kik w PO? mai sentito.... user posted image morem w inšpwkcijo user posted image

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?