No pa še jaz!!!! ;-) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

NENAJANI -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:24:03)

Glede na to, da ste tu same pametne punce, vas moram nekaj vprašati!!!!!:ups:
Kaj mora boter kupiti za krst????? Ali se kupi samo darilo, ali je treba kupiti še kaj, npr. svečo ????
Prosim za pomoč, ker imamo v nedeljo krst!!!! Nena je pač smotana, pa gre vse urejat zadnje trenutke!!!!:hudicek::ups:

Anonimen -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:26:07)

Svečo itak v cerkvi dobiš, vsaj mi smo jo. Kupiš darilo, pa je. Če se ne boste zmenili, kaj za darilo, kupi morda Sveto pismo - zelo lepo darilo.

NENAJANI -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:27:34)

Ko smo nečakinjo krstili, je svečo prinesla moja teta!!! Pri nas se ne dobi v cerkvi!!!:zmeden2:

Anonimen -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:28:09)

Pol pa v faroužu - vpraš župnika.

Anonimen -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:28:25)

Jaz kot botra sem kupila svečo, belo platno, zlato verižico s križem, oblekla sem krščenko, pa še darilo posebej, igralo sem ji kupila.
Obvezno pa moraš nabaviti svečo in platno, pa ponavadi se da tudi zlatnina, ostalo je neobvezno.

lutka -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:28:54)

Pri nas boter ponavadi kupi sveče in platno.Je pa tradicija,da se kupi kaj zlatega,ponavadi verižica z obeskom.

Moja dva sta dobila verižici,kahlici,bodyja ter sveče in platno:bravo:

NENAJANI -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:31:41)

Ja, saj verižico z križekom sva midva tudi mislila kupiti!!!! Kje pr :hudicek: pa naj najdem eno lepo svečo, za ne preveč dinarčkov??? Pa platno, kje se to dobi????
:ups:
Ostalo se mi zdi pa malo too much!!!! Midva bova mela bebo, pa bajtico obnavljama, keša pa ni!!!!!!!!!!:zmeden::((:((:((:((

dory -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:32:53)

Pr nas sta botra kupla sveco..eno special z nevem kaksnimi napisi,pa ker tamal ni bil oblecen v belo se prticek,nevem kako zvezen :)...kar se pa daril tice,pa vsak po svoje :)

Anonimen -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:34:30)

Vidiš, draga moja, mi smo vse to (svečo in platno)dobili v cerkvi čist lepo zastonj :bravo:

Ne bom te več dražila ;)

NENAJANI -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:35:27)

Al bina :((:((:((:((:((:((:((:((:((!!!!! To ni fer, jst se bom kr k teb preselila!!!!!!!!!!!!!!:)-:)-:)-:)-

Anonimen -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:37:05)

Nenajani, če se ne motim, si iz MB, ne? Torej, če se nisem zmotila, boš dobila zelo lepo svečo na glavnem trgu zraven Starega grila je svečar. Platno pa kupiš v trgovini z blagom, navaden kos belega platna. Sicer pa je sedaj v modi namesto platna tudi kakšen bel bodi ali majčka. Kakor želiš.;););)

Anonimen -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:37:24)

Pridi, ljubezen, pridi! ;)

NENAJANI -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:41:33)

Ne, jst sem iz Velenja!!! MB mi je tk mal iz poti, kvečjemu Celje!!!!!!:zmeden:

Al bina, kje si ti sploh??? Preden se preselim, hočem vedet kam bom šla!!!!:)-:)-:)-:)-:)-

Anonimen -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:43:59)

New York city ;)

Anonimen -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:44:54)

Sorry, sem se zmotila.:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Saj tudi v Velenju imate verjetno kje kakšnega svečarja.

Mojca20 -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 18:54:10)

Pri nas mora boter kupiti svečo, pa tiste bele prtičke in seveda darilce (pri nas je bila zlata verižica z ličnim križcem)

dejčka2 -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 19:04:05)

Pri nam na Štajerskem boter obleče otroka za krst, kupi zlato verižico z križcem, platno in svečo. Platno je takšen robček ki ima izvezenega angelčka, ali kakšno drugo podobico v modri ali roza barvi , na svečko pa se napiše otrokovo ime. Aja pa torto ponavadi kupi boter. Pri nam to vse dobiš v Slomškovi knjigarni.

Anonimen -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 19:15:12)

ja,a saj maš prou jananananananananana

Pia73 -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 19:29:58)

jananana pol pa ne krstit otroka. Tako preprosto je to, ne pa, da se razburjaš.

Meni je pa všeč taka verižica, čeprav jo otrok ne nosi. Je lep in vreden spomin in zlato vsaj delno ohrani svojo vrednost.

NENAJANI -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 19:54:58)

Jananana, delno se strinjam s teboj. Keš ima res glavno vlogo, ampak tak je life!!! Kar se pa verižice tiče si pa po mojem čist mim vsekala!!! Meni je to prav lepo darilce, ki ima nek pomen, tudi če otrok tega nikoli ne da nase!!!!
Kje je ta Slomškova knjigarna????? Spet v MB, ane?????:zmeden:

NENAJANI -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 20:28:42)

No ja, pač mi verni porabimo več denarja za te (po tvojem) glupe stvari!!!! Jaz vem, da bom svojega sina krstila!!! Mi je čisto vseeno, če bom morala zapraviti pravo bogatstvo, ampak mojega otročka bo blagoslovil duhovnik!!!!!!
Nimaš pravice obsojati nekoga, ki je pač drugačnega mišljenja, kot ti!!!!!!!
Glede križa pa, če bi bila verna bi vedela, da je Jezus umrl za nas in to nas je naredilo nesmrtne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NENAJANI -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 20:37:56)

Ne nisem premalo razgledana!!!!! In mogoče ne verjamem toliko v cerkev, kot pa v Boga!!!!!!!!
Kar se dogaja v cerkvi me ne zanima toliko, kot pa bog sam!!!!! Je pa res, da cerkev "potrebuje" denar, ni pa povsod tako!!! Ne meči vsega v isti koš!!!!:grrr::grrr::grrr::grrr::grrr:

saba01 -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 20:43:24)

Nenajani za krst boter kupi platno in svečo , kar so ti že povedale ostale , če bi pa rada imela na sveči napisano ime in datum krsta za spomin , pa to naredijo v Standartu v cvetličarni (v Velenju)

lp,
Sabina:sloncek:

NENAJANI -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 20:47:27)

A svečko tudi lahko kupim v Standardu????? Kolk pa kej stane, da ti napišejo ime in datum????:zmeden:

HuAnita -> No pa še jaz!!!! ;-) (12.4.2005 20:51:23)

Pri nas jo je oral kupiti boter, za darilo pa dobimo avtosedež, dobila je tudi zlato verižico z obeskom (križ), pa del kosila je plačal botrček

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>