|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je možno zanositi v mojem primeru?
13.1.2009 11:15:51   
Anonimen
LP!

Zanima me naslednje;

ciklus imam reden na 28 dni.

M pričakujem 20.1., torej je bil prvi dan zadnje M 23.12.

user posted image sva med M - 25.12.

Zadnja 2 dni so me začela bolet prsa, ko slečem moderc je kr zoperen občutek ( v 1. nosečnosti mi je bil to prvi znak kmalu po ovulaciji...)
Da je na psihični bazi.. to ni, ker nisva nič načrtovala

Zanima me, ali je možno zanositi glede na to, da imam redne cikluse? In takrat naj ne bi bila ovulacija ( to vedno začutim nekje na sredi ciklusa...)

hvala za odgovore
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je možno zanositi v mojem primeru?
13.1.2009 11:40:03   
Anonimen
hmm, lahko da je to samo PMS ... ker so znaki podobni ...

me lahko špekuliramo in ugibamo, 100 % se bo pa vedelo tisti dan, ko naj bi pričakovala user posted image  ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.1.2009 13:20:42   
Taddy78
Tako kot je napisala moja predhodnica, mogoče bi še dodala...sicer to zna povedat vsak G, varnih dnevov ni, ovulacuja je lahko kdarkoli, torej se lahko tudi zanosi kdarkoli.
Pri meni so vsak mecec drugačni znaki prihajajoče M, tako da lahko je tudi pri tebi tako, ali pa si res nosečka...še nekaj dni pa se bo vedelouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.1.2009 13:26:20   
ratatuj
Nisem želela odpirati nove teme, pa bo mogoče kat tule pravi naslov, da vprašam user posted image
Z mojim sva se odločila, da prekineva s tabletkami.. jemala sem Logest cca 8 let. Počakala bom vsaj eno M, preden bo šlo zares!

Me pa zanima ... pred jemanjem KT sem imela zlo neredno M.. zaostajala več kot 3 mesece... s pomočjo KT sem jo imela redno na 28-29 dni.. sedaj me je pa strah, da naslednje M ne bo .. oziroma da je dooolgo ne bo. Ali sploh lahko zanosiš, če nimaš M?! Ali je potrebno čakati 3 mesece in potem iti do ginek. po tablete?!

Prav zanimivo je.. še kake tri mesece nazaj si nisem sploh želela otroka- sem še hotela počakati nekaj časa... sedaj pa ko sem se malo poglobila v to temo, komaj čakam... prav veselim se že user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.1.2009 13:42:32   
mulan
Anonimen, možno je zanositi bilokdaj, kot je žepovedala predhodnica. Poleg tega, da je lahko ovulacija bilokdaj med ciklusom (ne pa ravno na sredini), tudi semenčice več dni preživijo v tebi in čakajo, da se zrelo jajčece sprosti.

Ratatuj, jaz sem tudi imela zelo neredne cikluse (tudi po 3 mesece), pol sem jemala KT, ko sem prenehala, so pa bile menstruacije lepo redne in predvidljive (tam na cca 32-35 dni) - vse dokler nisem 2 leti kasneje prvič zanosila. Lahko, da bojo tudi tebi KT pomagale uredit m. In ne, ne rabiš menstruacije, da zanosiš, rabiš le ovulacijo :)

(odgovor članu ratatuj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.1.2009 14:04:35   
ratatuj
user posted image hvala! Sem mislila da sta ovulacija in M povezani user posted image  ... saj pravim, odkar spremljam tale forum se vsak dan nekaj novega naučim...!
Pa če mogoče katera ve.. jemala sem Logest.... koliko bi bilo "pametno" počakati, preden grema v akcijo? Je dovolj en ciklus?

sploh si ne morem predstavljati, da sem resno začela razmišljati o user posted image

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.1.2009 16:04:57   
druga
G ponavadi priporočajo 3 mesece premora...pol pa v akcijo

vsaj moj mi je tak rekel

pa folno kislino si kupi in jo začni jest...ker si jedla kontracepcijske, ti je primanjkuje.

(odgovor članu ratatuj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.1.2009 7:07:11   
ratatuj
user posted image  hvala! bomo še mal počakal in pol GASAAAA na user posted image

(odgovor članu druga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.1.2009 13:54:54   
komarka

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78
sicer to zna povedat vsak G, varnih dnevov ni, ovulacuja je lahko kdarkoli, torej se lahko tudi zanosi kdarkoli.

To sicer ni res oz tako izgleda dokler samo šteješ dneve in ne "pogledaš" kaj se v telesu dogaja.

Bom zlo poenostavljeno napisala:
Vsak cikel ima dva dela: pred in po ovulaciji. Seveda pa O ni točno na sredini. (ok lahko v kakem ciklu ni blo ovulacije, potem je res lahko kadar koli v naslednjem, ampak tud to ti "telo pove". Poleg tega pa to ni pogosto.)

Cikel se zacne s krvavitijo, nato "priprave" na ovulacijo, po ovulaciji telo "čaka" če bo nosečnost. Če je ni, spet krvavitev. Vse to telesu (možganom in drugim organom: jajčniki, maternica...) sporočajo spolni hormoni (estrogen, progesteron...).

Spremebe hormonov spremljajo določeni znaki-spreminjanje temperature(bazalne), maternična sluz in odprtost materničnega vratu.
To se lahko naučiš opazovat s simpto-termalno metodo.

Če jemlješ KT prave menstruacije sploh nimaš, ker v ciklu ni blo ovulacije. Kt so nareč hormoni, ki telesu "lažejo".
Zato so tudi mestruacije/krvavitve redne-ker jih uravnavaš z jemanjem tabletk.

V "naravnem" ciklusu menstruacij je treba upoštevat še nekaj-in sicer da vplivajo nanj različni dejavniki: srtes, zdravje-bolezen,velike spremembe-npr potovanje, utrujenost, želja po otroku... V takih primerih se ti menstr zamakne ali jo celo za nekja casa izgubiš.

Men je odkrivanje lastnega telesa oz kako deluje prav navdušujoče in se ne morem načudit kok izpopolnjen in rahličuten "mehanizem" je to. Sem bolj vesela da sem zenska, odkar vem kaj se dogaja med eno in drugo M.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.1.2009 13:59:32   
komarka

IZVIRNO SPOROČILO: ratatuj

Ali sploh lahko zanosiš, če nimaš M?!

V ciklu je najprej ovulacija, (če ne zanoš) sedi menstrucija. Če zanoš, M ni. To že vemo, a ne?
Torej vedno zanosiš pred mestruacijo. Menstruacija je luščenje sten maternice, ki se je pripravljala na morebiten sprejem opoljenega jajčeca.

(odgovor članu ratatuj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.1.2009 14:02:11   
ratatuj
to že vemo ja .. ne mislila sem če ne dobiš M ( ko nehaš jesti KT) kak mesec-dva.. ali v tem primeru sploh obstaja možnost zanositve - upam, da razumeš moje vprašanje!
Drugače pa, FULL user posted image  hvala za vse odgovore!!

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.1.2009 14:09:13   
komarka

IZVIRNO SPOROČILO: mulan
možno je zanositi bilokdajDa to ni res vejo vsi, ki se trudijo zanosit. oz, upam da vejo, sicer gre veliko truda v nič.

tudi semenčice več dni preživijo v tebi in čakajo, da se zrelo jajčece sprosti.

Semenčice preživjo max pet dni, jajčece pa do48 ur (torej dva dni) počaka, na "žrebce". Torej vsega skupaj največ 7 dni ko je možno zanost v vsakem ciklu. Zakomplicira se pri določitvi ovulacije = torej dneva ko se iz jajčnika sprosti zrela jajčna celica za oploditev.
Potem ko jajčna celica odmre, ne moreš zanosit, razen če bi drug jajčnik tudi "poslal" jajčno celico. KOliko je moznosti za to oz pri koliko zenskah, ti pa ne vem povedat na pamet. Mislim da je zelo majhna.

Načeloma imaš v enem ciklusu samo eno ovulacijo, če bi se iz obeh jajčnikov sprostili jajčeci iin bili oplojeni dobiš DVOJAJČNE dvojčke.

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.1.2009 10:45:42   
dreamhorse
Jaz sem jedla Cilest 9 let. Pred tem nisem imela rednih m, med jemanjem točno na 28 dni in po prenehanju prav tako 28 dni. Tako da se ti ciklus lahko prav uredi.
Meni je moja g povedala, da te tablete niso tako močne, da ne bi smele zanosit takoj po prenehanju, pa sem sama vseeno počakala 2 meseca...
In tudi povedala mi je, da lahko ovulacijo sproži tudi vzburjenje, tako da... samo pridno seksat.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.1.2009 12:28:25   
ratatuj
to pa ne bo težko user posted image .. pridno seksat namreč :)
Moj misli, da se mi je čisto utrgalo... hehe....  ker bi vsak dan samo user posted image .. po moje je krivo tudi to, da sem prenehala s KT.... in mi sedaj bolj paše.... nimam tako suhe nožnice... kk fajn... sej po moje me tk kap, da nama rata v prvo... u jej....

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.1.2009 17:42:21   
kitty87
ratatuj: A si že dobila prvo M po tabletkah?

Jaz sem jih tudi nehala jest decembra (po 6ih letih). Pa bi M. morala dobiti 15.1., če bi jo seveda imela enako na 28 dni - kar pa vem, da je ful malo možnosti.
No, zdaj mi M. "zamuja" 9 dni, par dni pa mi je že neko čudno, ker me boli v jajčnikih, mam občutljive prsi, povečan beli tok,.... sedaj pa nevem kaj to predstavlja, in me je že malo "strah", da bi bila user posted image , kjub temu da sva s fantom pazila. 
user posted image  si sicer oba želiva (zato sem tudi nehala z tabletami), vendar me je strah, da bi bilo po tak dolgem času jemanja lahko kaj narobe.

Kaj mislite ostale? Je v takem primeru možnost, da z bebijom ne bi bilo vse OK (če bi sedaj zanosila) ali je pa pač manj možnosti, da bi se po prenehanju "prijelo" tako hitro?

(odgovor članu ratatuj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.1.2009 7:47:14   
sarar
jaz mislim da načeloma ne more bit kaj narobr zaradi tabletk. pred prvo nosečnostjo se, jih tudi jaz jemala, potem pa user posted image prvi mesec po prenehanju. pa je z njem vse ok. lahko pa še gin.vprašaš,če bo test +. jaz semdrugače jemala minulet, zdaj po drugi nosečnosti pa mi je g.vstavila mireno, ki sem jo tudi že odstranila.zdaj pa čakamuser posted image

komarka a potem se ne da preprosto zračunat ovul?

(odgovor članu kitty87)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.1.2009 13:39:56   
ratatuj
Kitty87... M sem imela 9.1 ( to je bila M po tabletkah).. potem po 7 dneh premora pa nisem več vzela tabletke... s partnerjem sva ta mesec pridno user posted image , tako da sedaj čakam kaj bo v začetku februarja, ko pričakujem M...

Sedaj pa čakajmo... aja... pa pridno jem ( ko bi mogla po 7-ih dneh začeti s KT, sem raje začela s CentraMed Mami) folno z dodatki! user posted image

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.1.2009 16:51:27   
kitty87
ratatuj držim pesti, da vama bo že v prvo uspelo uresničit želje. user posted image

Jaz pa sem zadnjo M imela 18.12. - tisto po tabletkah (Logest), od takrat pa še nič in je zdaj že 38 dni pa še vedno nič. user posted image  
Neki znaki so, vendar nevem kaj to pomeni, ker med jemanjem KT nisem nikoli imela znakov kot so: občasne bolečine v jajčnikih, ful občutljive bradavičke, pa še zavrti se mi če hitro vstanem,...
Upam, da še ta M pride, pol pa bom tudi jaz raje začela jemat folno ali kaj podobnega, ker me je že zdaj strah da ni kje prepozno, kljub temu, da sva pazila.

sara rojsek tudi tebi želim, da čim prej zagledaš user posted image  in hvala za tvoj odg.  Glede O pa ti žal ne morem svetovati, ker sem še sama "bolj nova" pri teh stvareh, saj do zdaj temu nisem nikoli posvečala prevelike pozornosti.
Lp

(odgovor članu ratatuj)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.1.2009 16:56:12   
Barbara_L
Kitty, imava iste tajminge. Če tokrat rata, bova približno isto imeli tudi rok.

(odgovor članu kitty87)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.1.2009 17:02:34   
kitty87
Barbara_L: joj, ti si pa direktna. user posted image  Saj si želim pa moj tudi ful, samo me je še vedno nekje v sebi strah, (to bi bil prvi user posted image ) pa šola še ni končana,...  Tako da, po eni strani bi ful že, po drugi bi še malo počakala. user posted image
Torej tebi tudi zamuja? Pa maš drugače redne M? Pol je najboljše, da narediš test in da ti častitamo. :)

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.1.2009 17:33:22   
Barbara_L
He, he...ja, ko smo lih pri direktnosti...redki so, ki znajo ceniti.
Glede tvoje nosečnosti pa--ne vem točno, si želiš, ali ne?

(odgovor članu kitty87)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.1.2009 17:44:45   
kitty87
Meni osebno je vredu, če človek pove kaj si misli, bar veš na čem si.  Sicer se tu zdaj ni šlo za nič kaj extra direktnega - je blo pa kratko in jedrnato! user posted image

Glede nosečnosti pa: želim si, zato sem tudi nehala s KT, samo sva planirala počakati vsaj 3 mesece in pol v akcijo, ker pol bi lahko v user posted image  še diplomo zagovajala (če bi šlo seveda vse gladko) in pol brez nekega učenja uživala z bebijom.  Če pa naju bo kaj prej presenetilo pa boma isto tak vesela. user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 22
25.1.2009 18:52:35   
Barbara_L
Valda! Sej v 9 mesecih se da pa tud marsikaj naredit! Sporoči.

(odgovor članu kitty87)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.1.2009 19:31:19   
ratatuj
Kitty87 potem pa kar po test .. in upam, da je vse OK!  user posted image  Torej, da zagledaš user posted image  .. iiiii

Drugače sva pa jedli iste tabletke.... mene prav zanima ali bo prišla 6.2 M ali ne in koliko časa je ne bo... ali pa nama je mogoče ratal mali čudež in sva v prvo zadela user posted image  .....
Javi kako je stanje!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 24
25.1.2009 21:43:09   
kitty87
Ja, samo midva sma pazila, tak da edino če bi bilo kaj od predsemenske tekočine. user posted image  Nevem,... bom še malo počakala in pol res šla po test, če je še nebo.
Ali pa če bi bilo mogoče, da to kaj sem čutila (rahle bolečine v jajčnikih,...) ovulacija? Samo se mi tudi zdi malo pozno, razen če bi se vse tak pomešalo zaradi KT.

Bomo vidli kaj bo v naslednjih dneh.

(odgovor članu ratatuj)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

učitelji oš jožeta moškriča
popi

Anketa za vse na oš Jožeta Moškriča.

Sabina Mattersdorfer (65%)

Marko Popit (7%)

Damjan Košir (9%)

Mojca Štangar (2%)

Klavdija Rudolf Voje (7%)

Barbara Jordan Fleten (9%)

Število vseh glasov: 54

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!