Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 13.1.2009 11:40:03
|
|
|
|
Anonimen
|
hmm, lahko da je to samo PMS ... ker so znaki podobni ... me lahko špekuliramo in ugibamo, 100 % se bo pa vedelo tisti dan, ko naj bi pričakovala ...
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 13.1.2009 13:20:42
|
|
|
|
Taddy78
|
Tako kot je napisala moja predhodnica, mogoče bi še dodala...sicer to zna povedat vsak G, varnih dnevov ni, ovulacuja je lahko kdarkoli, torej se lahko tudi zanosi kdarkoli. Pri meni so vsak mecec drugačni znaki prihajajoče M, tako da lahko je tudi pri tebi tako, ali pa si res nosečka...še nekaj dni pa se bo vedelo
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 15.1.2009 13:26:20
|
|
|
|
ratatuj
|
Nisem želela odpirati nove teme, pa bo mogoče kat tule pravi naslov, da vprašam Z mojim sva se odločila, da prekineva s tabletkami.. jemala sem Logest cca 8 let. Počakala bom vsaj eno M, preden bo šlo zares! Me pa zanima ... pred jemanjem KT sem imela zlo neredno M.. zaostajala več kot 3 mesece... s pomočjo KT sem jo imela redno na 28-29 dni.. sedaj me je pa strah, da naslednje M ne bo .. oziroma da je dooolgo ne bo. Ali sploh lahko zanosiš, če nimaš M?! Ali je potrebno čakati 3 mesece in potem iti do ginek. po tablete?! Prav zanimivo je.. še kake tri mesece nazaj si nisem sploh želela otroka- sem še hotela počakati nekaj časa... sedaj pa ko sem se malo poglobila v to temo, komaj čakam... prav veselim se že
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 15.1.2009 13:42:32
|
|
|
|
mulan
|
Anonimen, možno je zanositi bilokdaj, kot je žepovedala predhodnica. Poleg tega, da je lahko ovulacija bilokdaj med ciklusom (ne pa ravno na sredini), tudi semenčice več dni preživijo v tebi in čakajo, da se zrelo jajčece sprosti. Ratatuj, jaz sem tudi imela zelo neredne cikluse (tudi po 3 mesece), pol sem jemala KT, ko sem prenehala, so pa bile menstruacije lepo redne in predvidljive (tam na cca 32-35 dni) - vse dokler nisem 2 leti kasneje prvič zanosila. Lahko, da bojo tudi tebi KT pomagale uredit m. In ne, ne rabiš menstruacije, da zanosiš, rabiš le ovulacijo :)
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 15.1.2009 14:04:35
|
|
|
|
ratatuj
|
hvala! Sem mislila da sta ovulacija in M povezani ... saj pravim, odkar spremljam tale forum se vsak dan nekaj novega naučim...! Pa če mogoče katera ve.. jemala sem Logest.... koliko bi bilo "pametno" počakati, preden grema v akcijo? Je dovolj en ciklus? sploh si ne morem predstavljati, da sem resno začela razmišljati o
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 15.1.2009 16:04:57
|
|
|
|
druga
|
G ponavadi priporočajo 3 mesece premora...pol pa v akcijo vsaj moj mi je tak rekel pa folno kislino si kupi in jo začni jest...ker si jedla kontracepcijske, ti je primanjkuje.
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 16.1.2009 7:07:11
|
|
|
|
ratatuj
|
hvala! bomo še mal počakal in pol GASAAAA na
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 22.1.2009 13:54:54
|
|
|
|
komarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 sicer to zna povedat vsak G, varnih dnevov ni, ovulacuja je lahko kdarkoli, torej se lahko tudi zanosi kdarkoli. To sicer ni res oz tako izgleda dokler samo šteješ dneve in ne "pogledaš" kaj se v telesu dogaja. Bom zlo poenostavljeno napisala: Vsak cikel ima dva dela: pred in po ovulaciji. Seveda pa O ni točno na sredini. (ok lahko v kakem ciklu ni blo ovulacije, potem je res lahko kadar koli v naslednjem, ampak tud to ti "telo pove". Poleg tega pa to ni pogosto.) Cikel se zacne s krvavitijo, nato "priprave" na ovulacijo, po ovulaciji telo "čaka" če bo nosečnost. Če je ni, spet krvavitev. Vse to telesu (možganom in drugim organom: jajčniki, maternica...) sporočajo spolni hormoni (estrogen, progesteron...). Spremebe hormonov spremljajo določeni znaki-spreminjanje temperature(bazalne), maternična sluz in odprtost materničnega vratu. To se lahko naučiš opazovat s simpto-termalno metodo. Če jemlješ KT prave menstruacije sploh nimaš, ker v ciklu ni blo ovulacije. Kt so nareč hormoni, ki telesu "lažejo". Zato so tudi mestruacije/krvavitve redne-ker jih uravnavaš z jemanjem tabletk. V "naravnem" ciklusu menstruacij je treba upoštevat še nekaj-in sicer da vplivajo nanj različni dejavniki: srtes, zdravje-bolezen,velike spremembe-npr potovanje, utrujenost, želja po otroku... V takih primerih se ti menstr zamakne ali jo celo za nekja casa izgubiš. Men je odkrivanje lastnega telesa oz kako deluje prav navdušujoče in se ne morem načudit kok izpopolnjen in rahličuten "mehanizem" je to. Sem bolj vesela da sem zenska, odkar vem kaj se dogaja med eno in drugo M.
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 22.1.2009 13:59:32
|
|
|
|
komarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ratatuj Ali sploh lahko zanosiš, če nimaš M?! V ciklu je najprej ovulacija, (če ne zanoš) sedi menstrucija. Če zanoš, M ni. To že vemo, a ne? Torej vedno zanosiš pred mestruacijo. Menstruacija je luščenje sten maternice, ki se je pripravljala na morebiten sprejem opoljenega jajčeca.
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 22.1.2009 14:02:11
|
|
|
|
ratatuj
|
to že vemo ja .. ne mislila sem če ne dobiš M ( ko nehaš jesti KT) kak mesec-dva.. ali v tem primeru sploh obstaja možnost zanositve - upam, da razumeš moje vprašanje! Drugače pa, FULL hvala za vse odgovore!!
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 22.1.2009 14:09:13
|
|
|
|
komarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mulan možno je zanositi bilokdajDa to ni res vejo vsi, ki se trudijo zanosit. oz, upam da vejo, sicer gre veliko truda v nič. tudi semenčice več dni preživijo v tebi in čakajo, da se zrelo jajčece sprosti. Semenčice preživjo max pet dni, jajčece pa do48 ur (torej dva dni) počaka, na "žrebce". Torej vsega skupaj največ 7 dni ko je možno zanost v vsakem ciklu. Zakomplicira se pri določitvi ovulacije = torej dneva ko se iz jajčnika sprosti zrela jajčna celica za oploditev. Potem ko jajčna celica odmre, ne moreš zanosit, razen če bi drug jajčnik tudi "poslal" jajčno celico. KOliko je moznosti za to oz pri koliko zenskah, ti pa ne vem povedat na pamet. Mislim da je zelo majhna. Načeloma imaš v enem ciklusu samo eno ovulacijo, če bi se iz obeh jajčnikov sprostili jajčeci iin bili oplojeni dobiš DVOJAJČNE dvojčke.
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 23.1.2009 10:45:42
|
|
|
|
dreamhorse
|
Jaz sem jedla Cilest 9 let. Pred tem nisem imela rednih m, med jemanjem točno na 28 dni in po prenehanju prav tako 28 dni. Tako da se ti ciklus lahko prav uredi. Meni je moja g povedala, da te tablete niso tako močne, da ne bi smele zanosit takoj po prenehanju, pa sem sama vseeno počakala 2 meseca... In tudi povedala mi je, da lahko ovulacijo sproži tudi vzburjenje, tako da... samo pridno seksat.
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 23.1.2009 12:28:25
|
|
|
|
ratatuj
|
to pa ne bo težko .. pridno seksat namreč :) Moj misli, da se mi je čisto utrgalo... hehe.... ker bi vsak dan samo .. po moje je krivo tudi to, da sem prenehala s KT.... in mi sedaj bolj paše.... nimam tako suhe nožnice... kk fajn... sej po moje me tk kap, da nama rata v prvo... u jej....
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 24.1.2009 17:42:21
|
|
|
|
kitty87
|
ratatuj: A si že dobila prvo M po tabletkah? Jaz sem jih tudi nehala jest decembra (po 6ih letih). Pa bi M. morala dobiti 15.1., če bi jo seveda imela enako na 28 dni - kar pa vem, da je ful malo možnosti. No, zdaj mi M. "zamuja" 9 dni, par dni pa mi je že neko čudno, ker me boli v jajčnikih, mam občutljive prsi, povečan beli tok,.... sedaj pa nevem kaj to predstavlja, in me je že malo "strah", da bi bila , kjub temu da sva s fantom pazila. si sicer oba želiva (zato sem tudi nehala z tabletami), vendar me je strah, da bi bilo po tak dolgem času jemanja lahko kaj narobe. Kaj mislite ostale? Je v takem primeru možnost, da z bebijom ne bi bilo vse OK (če bi sedaj zanosila) ali je pa pač manj možnosti, da bi se po prenehanju "prijelo" tako hitro?
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 25.1.2009 7:47:14
|
|
|
|
sarar
|
jaz mislim da načeloma ne more bit kaj narobr zaradi tabletk. pred prvo nosečnostjo se, jih tudi jaz jemala, potem pa prvi mesec po prenehanju. pa je z njem vse ok. lahko pa še gin.vprašaš,če bo test +. jaz semdrugače jemala minulet, zdaj po drugi nosečnosti pa mi je g.vstavila mireno, ki sem jo tudi že odstranila.zdaj pa čakam komarka a potem se ne da preprosto zračunat ovul?
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 25.1.2009 13:39:56
|
|
|
|
ratatuj
|
Kitty87... M sem imela 9.1 ( to je bila M po tabletkah).. potem po 7 dneh premora pa nisem več vzela tabletke... s partnerjem sva ta mesec pridno , tako da sedaj čakam kaj bo v začetku februarja, ko pričakujem M... Sedaj pa čakajmo... aja... pa pridno jem ( ko bi mogla po 7-ih dneh začeti s KT, sem raje začela s CentraMed Mami) folno z dodatki!
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 25.1.2009 16:51:27
|
|
|
|
kitty87
|
ratatuj držim pesti, da vama bo že v prvo uspelo uresničit želje. Jaz pa sem zadnjo M imela 18.12. - tisto po tabletkah (Logest), od takrat pa še nič in je zdaj že 38 dni pa še vedno nič. Neki znaki so, vendar nevem kaj to pomeni, ker med jemanjem KT nisem nikoli imela znakov kot so: občasne bolečine v jajčnikih, ful občutljive bradavičke, pa še zavrti se mi če hitro vstanem,... Upam, da še ta M pride, pol pa bom tudi jaz raje začela jemat folno ali kaj podobnega, ker me je že zdaj strah da ni kje prepozno, kljub temu, da sva pazila. sara rojsek tudi tebi želim, da čim prej zagledaš in hvala za tvoj odg. Glede O pa ti žal ne morem svetovati, ker sem še sama "bolj nova" pri teh stvareh, saj do zdaj temu nisem nikoli posvečala prevelike pozornosti. Lp
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 25.1.2009 16:56:12
|
|
|
|
Barbara_L
|
Kitty, imava iste tajminge. Če tokrat rata, bova približno isto imeli tudi rok.
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 25.1.2009 17:02:34
|
|
|
|
kitty87
|
Barbara_L: joj, ti si pa direktna. Saj si želim pa moj tudi ful, samo me je še vedno nekje v sebi strah, (to bi bil prvi ) pa šola še ni končana,... Tako da, po eni strani bi ful že, po drugi bi še malo počakala. Torej tebi tudi zamuja? Pa maš drugače redne M? Pol je najboljše, da narediš test in da ti častitamo. :)
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 25.1.2009 17:33:22
|
|
|
|
Barbara_L
|
He, he...ja, ko smo lih pri direktnosti...redki so, ki znajo ceniti. Glede tvoje nosečnosti pa--ne vem točno, si želiš, ali ne?
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 25.1.2009 17:44:45
|
|
|
|
kitty87
|
Meni osebno je vredu, če človek pove kaj si misli, bar veš na čem si. Sicer se tu zdaj ni šlo za nič kaj extra direktnega - je blo pa kratko in jedrnato! Glede nosečnosti pa: želim si, zato sem tudi nehala s KT, samo sva planirala počakati vsaj 3 mesece in pol v akcijo, ker pol bi lahko v še diplomo zagovajala (če bi šlo seveda vse gladko) in pol brez nekega učenja uživala z bebijom. Če pa naju bo kaj prej presenetilo pa boma isto tak vesela. .
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 25.1.2009 18:52:35
|
|
|
|
Barbara_L
|
Valda! Sej v 9 mesecih se da pa tud marsikaj naredit! Sporoči.
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 25.1.2009 19:31:19
|
|
|
|
ratatuj
|
Kitty87 potem pa kar po test .. in upam, da je vse OK! Torej, da zagledaš .. iiiii Drugače sva pa jedli iste tabletke.... mene prav zanima ali bo prišla 6.2 M ali ne in koliko časa je ne bo... ali pa nama je mogoče ratal mali čudež in sva v prvo zadela ..... Javi kako je stanje!!!!
|
|
|
|
RE: Je možno zanositi v mojem primeru? 25.1.2009 21:43:09
|
|
|
|
kitty87
|
Ja, samo midva sma pazila, tak da edino če bi bilo kaj od predsemenske tekočine. Nevem,... bom še malo počakala in pol res šla po test, če je še nebo. Ali pa če bi bilo mogoče, da to kaj sem čutila (rahle bolečine v jajčnikih,...) ovulacija? Samo se mi tudi zdi malo pozno, razen če bi se vse tak pomešalo zaradi KT. Bomo vidli kaj bo v naslednjih dneh.
|
|
|
učitelji oš jožeta moškričapopiAnketa za vse na oš Jožeta Moškriča.
Sabina Mattersdorfer (
65%)
Marko Popit (
7%)
Damjan Košir (
9%)
Mojca Štangar (
2%)
Klavdija Rudolf Voje (
7%)
Barbara Jordan Fleten (
9%)
Število vseh glasov: 54Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!