komarka -> RE: Je možno zanositi v mojem primeru? (22.1.2009 13:54:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 sicer to zna povedat vsak G, varnih dnevov ni, ovulacuja je lahko kdarkoli, torej se lahko tudi zanosi kdarkoli. To sicer ni res oz tako izgleda dokler samo šteješ dneve in ne "pogledaš" kaj se v telesu dogaja. Bom zlo poenostavljeno napisala: Vsak cikel ima dva dela: pred in po ovulaciji. Seveda pa O ni točno na sredini. (ok lahko v kakem ciklu ni blo ovulacije, potem je res lahko kadar koli v naslednjem, ampak tud to ti "telo pove". Poleg tega pa to ni pogosto.) Cikel se zacne s krvavitijo, nato "priprave" na ovulacijo, po ovulaciji telo "čaka" če bo nosečnost. Če je ni, spet krvavitev. Vse to telesu (možganom in drugim organom: jajčniki, maternica...) sporočajo spolni hormoni (estrogen, progesteron...). Spremebe hormonov spremljajo določeni znaki-spreminjanje temperature(bazalne), maternična sluz in odprtost materničnega vratu. To se lahko naučiš opazovat s simpto-termalno metodo. Če jemlješ KT prave menstruacije sploh nimaš, ker v ciklu ni blo ovulacije. Kt so nareč hormoni, ki telesu "lažejo". Zato so tudi mestruacije/krvavitve redne-ker jih uravnavaš z jemanjem tabletk. V "naravnem" ciklusu menstruacij je treba upoštevat še nekaj-in sicer da vplivajo nanj različni dejavniki: srtes, zdravje-bolezen,velike spremembe-npr potovanje, utrujenost, želja po otroku... V takih primerih se ti menstr zamakne ali jo celo za nekja casa izgubiš. Men je odkrivanje lastnega telesa oz kako deluje prav navdušujoče in se ne morem načudit kok izpopolnjen in rahličuten "mehanizem" je to. Sem bolj vesela da sem zenska, odkar vem kaj se dogaja med eno in drugo M.
|
|
|
|