kdo je tukaj čuden? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

bini -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 19:49:02)

drugač imam fajn starše in mož tudi, ampak takale situacija me pa čist razpali :hudicek:

tast ob vsaki priliko poskuša naši Ani ponujat mal vinčka, mal pivčka, itd...seveda skušam lepo razložit da NE tega delat...da ne bi izpadla tiran in čudak, prosim moža naj jim to dopove.. on to dela nežno in nežno dopovedovanje ne obrodi sadov - tast ponuja naprej... jaz se tiho penim, mož nežno govori naj NEHA.. ta mala valda vsa navdušena cmoka... tast dojame šele potem ko potem jaz malo bolj ostro rečem naj NEHA že enkrat...
no, in ko odidejo se midva valda spičva, ker je tast menda 'hotel sam mal probat in se hecat'...ampak vem, da če bi bil sam s ta malo bi sigurno dobila požirek ali dva piva....
ma, da se razumemo drugač je super človek, ampak tole me pa razkuri in bi ga kar ... :hudicek::hudicek:

a sem res čudna, ker nočem, da se 10 mesečnemu dojenčku ponuja karkoli alkoholnega in neprimernega zanjo???? eh.. sej se bom ohladila...

Moyca_ -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 19:51:11)

čuj sory, ampak jaz bi ga kar direktno poslala v tri krasne.
Povej mu da ti ni to všeč in če ne bo nehal, pač male več ne bo videl-
ja sory stari tako ti to je:)-

Maxica -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 19:52:39)

Pri nas je podobno, le da mu tašča neumorno ponuja skorjo kruha. Čeprav ni lačen, ali pa mu jaz pravkar nameravam dati sadno malico. Ne, ona mu hoče dati skorjo kruha ali potice. Kr neki! Potem pa isto kot pri tebi-jaz težim možu, naj ji reče, da ne, potem se pa midva spričkava:(.
Tako da nisi ti čudna-sploh pri alkoholu nimaš kaj oklevati. Ma kje imajo glavo???:grrr::hudicek::grrr::hudicek::grrr::hudicek:

Nogavička -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 19:52:41)

Nič nisi čudna, samo jaz fejst naglas zarobantim, ko se kaj takega spomni kakšen veleumni sorodnik.:grrr: Mi je vseeno ali je to z moje ali pa moževe strani.

:rozica::rozica:

babylove -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 19:55:48)

Ne samo ledvičke, možgani tudi trpijo.

SANDY -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 20:17:07)

Ti kr na glas popeni...potiho ne boš niič rešila...
#Lepo vas prosim da ANI ne ponujate več alkohola!!!!#

to bi pa že moral palit

bini -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 20:18:31)

hvala !!! bom možu pokazala vaše odzive, da bo vidu da nisem sam jest dons tečna v brez veze... sej vse to sem vedla, sam.:zmeden:...
ja pa s skorjami in drugimi stvarmi je pri nas podobno - pa kaj mislijo da jih morjo skoz nekej filat al kaj :zmeden:

Primoza -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 20:19:57)

10 mesečniku ponujati alkohol je kriminalno dejanje.

Alika -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 20:24:26)

Ko je bil moj Tadej star neki manj k eno let,smo bli na obisku pri sorodnikih na dolenjsekem.Bilo je lepo vreme in smo bli zunaj.Tadej je bil v vozičku,midva z možem pa vsa tm okrog neki kolovratla.Pa je Tadeju padla duda na tla.In od moje sestrične mož jo pobere,namoči v vino in mu jo porine v usta-:hudicek::hudicek:
Jesz sm čist vn padla.Sem tolk znorela,da so me vsi čudn gledal-nevem sicer zakaj........:zmeden:

Nihče naj si ne jemlje te pravice in otroku ponuja alkohol v kakršnikoli obliki.Jim tudi peciva ne bi dala,če bi vedla,da je notr velik ruma-zdej boste najbrž rekle da pretiravam.Ampak...
Poznam nekaj pijancev in se mi gabijo!!!!!!
Otroci in alkohol ne pašejo skupaj!!!!!!
Sem pripravlena to povedat komurkoli!

aljča -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 20:39:32)

Pozdarvljena!

Otrok je tvoj ane, ti si ga spravila na svet ne pa tast a imam prav? Tko,da imaš vso pravico povedati, da se to ne dela majhnemu otroku.Če lepa beseda ne zaleže so pa tu malo bolj ostre.Mislim, da če jih uporabiš te bodo potem vsaj malo drugače gledali in pa tud bolj upoštevali.Na tamladih zmeraj delajo poizkuse tud jaz sem to dožvela tako, da Bini ti si BOSS.
Čao Alja:metulj::metulj:

frutka_ -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 20:46:06)

Tudi pri nas se je enkrat začelo nekaj podobnega le da je bila tašča tista, ki je hotela "samo" dudo noter namočiti...pa sem rekla da ne in pogledala moža, ki ga ja tudi skoraj kap, ko je videl. Ampak bila sva zelo odločna in od takrat naprej mu več ne gnjavijo.

Ti kar reči, pa ne bodi tiho, bodi odločna in ostra!

ZARA -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 20:48:56)

jao,povsod je isto...nas fotr tud skoz najeda...'Dej ji mal zobe namaz z vinom,pa dej ji mal mesa,pa dej ji ta cukr za probat'... in pol ce kej recem je valjda surla,da vsi cez skacemo!!

Kadija -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 20:56:31)

Igleda, da so imeli včasih eno prepričanje, da vino pomaga, kadar rastejo zobki.Tudi moja tašča je to hotela poskusit, pa še za mojim hrbtom.Ampak sem ravno tisti moment stopila v kuhinjo in ko sem zagledala, da ji dudo namaka v vino, mi je padel mrak na oči.:grrr::grrr:Pred celo žlahto sem zarobantila in od takrat je mir!:bravo::bravo:
Moj pa je tudi ostal brez besed!:ups:Otrok je moj največji zaklad in čuvala ga bom, kot levinja!:grrr::grrr:9nebesa9nebesa
Tudi tebi svetujem, da pokažeš zobe,kadar gre za otroka se razume!

žiža -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 21:01:38)

Moj tast je tud ta velk strokovnjak, kaj naši manjka. Kadar jo vidi ugotovi, da je ta mala blazno žejna. Če ne spi bi bla itak najboljša rešitev če bi ji mal vina dala pa bi blo :hudicek:
Potem pa še komentarji na temo "ah tvoja mami nč ne ve" :hudicek: :hudicek: :hudicek:

lutka -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 21:13:47)

Tudi v moževi žlaht je bil takšen primer.Punca je bila stara 5 let in dedi ji je vsak dan ponujal pivo.Mamice in atija ni bilo doma,tako da sploh nista vedela.Potem pa se je ta punčka z mamico preselila drugam. Ne boste verjele punčka je imela full krizo.Najprej niso vedeli zakaj,potem pa je nekega dne,stric pil pivo in ko je punčka videla pivo se ji je dobesedno "vtrgalo". Potem pa so jo le začeli spraševat kako in kaj in ugotovili,da sta z dedijem vsk dan počasi cukala pivo.

Z veliko težavo so jo odvadili.Bila je sitna,nepotrpežljiva,non stop bi se kregala.Če je ne bi videla,ne bi verjela.
Ampak zdaj je stara že 9 let in je vse vredu.

Toliko o alkoholu in kaj lahko naredi z otrokom:(

Anonimen -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 21:14:31)

Moj fotr tudi tamalemu daje pivo za probat. Pa tudi če rečem, da ne, se samo smeji in vem, da takoj, ko več ne gledam, ponovi vajo. Dobro, da ga malokrat pije, drugače bi bil na sporedu kreg.

zoya_ -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 21:25:28)

Naslednjič enkrat lepo reč, če lahko prosim nehajo otroka posiljevat z alkoholom... če ne bo efekta, enkrat ornk zavpi pa znor, pa boš mela sigurno mir.... :)-

Anonimen -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 21:34:56)

Nezaslišano!
Otroka pobaši in odpelji stran. Definitivno in brez dolgega razlaganja zakaj. Boš videla, da bo vedel tudi brez tega.
K "definitivno" bi dodala še "za zmeraj"...

Magi* -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 21:35:00)

ti kar ostro in odločno nastopi. alkohol ni za otroke!!

se pa sprašujem, kaj so nam vse dajali za pit, če jim je to tolk normalno:zmeden:

puncica -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 22:19:21)

Joj kot bi bilo pri nas tole vse skupi. Sam pri nas pa ni tast tist pač pa svakinja pa moj ati, pa kup žlahte po naši strani. Imajo pač vinograde in vinca na pretek in vsak reče sej malo pa ne škodi, jst pa penim zraven, itak se razpiz... pa rečem da naj nehajo da ne pustim tega, pol pa surla do tleha a kaj me briga. Tle pri svakinji pa sem tiho, ker se nočem neki usajat, pa potem sam možu rečem a ne bi ti že svoji sestri rekel da naj neha s tem. Skratka to me tako razjezi da bi najraj popokala tamalo pa šla domov. Sem že enih parkrat rekla da je ne pripelem več pol pa vsi da kaka sem.:grrr::grrr::grrr::grrr:

Joe -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 22:43:13)

Kdor ne pijucka, ni Sloven'c. Kot kaže. Jaz bi kar zobe pokazal vsem takim poskuševalcem, če bi jih videl.

cmokec -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 22:52:35)

Joe, a si zobe zgubu? :)-:)-:)-:)-:)-

Margareta -> kdo je tukaj čuden? (11.4.2005 23:49:26)

Mene je tud enkrat cist sokiralo, ko sem vidla da je moja tasca (takrat ko svakinje ni bilo poleg) svojemu vnuku mazala dlesni z vinom - ces da pomaga, ker mu je rasel zob. Meni se je zdelo prav grozno, potem sem pa se zvedela da to itak dela na skrivaj - da so ji ze prepovedali. Veste kaj mi je pa tud nagravzno, ko jo gledam, ko mu duda pade iz ust, potem jo pa lepo pobere pa povala, posesa po ustih, polize, v ustih pa tiste rumene kadilske zobe, potem jo pa mali :ups: dobi nazaj v usta.

kalimero -> kdo je tukaj čuden? (12.4.2005 8:42:13)

Pa to je noro. Sploh ne morem verjet, da je toliko takih primerkov. Zgleda živim na enem drugem planetu.
Ma ni važno. Če bi nekdo poskusil mojemu otroku turiti alkohol, bi mu JASNO in GLASNO povedala, da je to naredil trikrat. Prvič, zadnjič in nikoli več. Pa nič se ne bi sekirala, a bom izpadla fina ali zoprna. Halo?

bini -> kdo je tukaj čuden? (12.4.2005 8:45:45)

ob tehle ilustrativnih odgovorih sem se nasmejala in se resno vprašala - kaj vse smo mi dobil v usta :zmeden::zmeden: ko je pa vse tako normalno...
sem pa tud možu pokazala tole in se mi zdi, da bo naslednjič morda manj nežno nastopil - ma še eno šanso, potem bom pa jest roge pokazala :hudicek:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>