ronja
|
Tudi jaz sem bolj perfekcionistične narave in bi rada imela vse pod kontrolo (cunje, čistoča, pospravljeno...), skratka vse na svojem mestu drugače sem preveč živčna ko iščem vsepovsod za ta večo rokavičke, za tamalega kapico, za sebe ključe... otročnica, svet je lepši, če ga nimaš pod kontrolo . Sicer pa se da veliko rešit z dobro organizacijo: kar mora bit na svojem mestu, recimo te kape, šali ipd., je v predalu, ki ima seveda gor tisti zaklop, da mala ne more odpret (to imamo na čisto vseh vratcih, predalih,... ker mala zjutraj naredi obhod in potem še parkrat na dan preveri, če so res vsi zaprti in če kakšen ni, hitro izveš ). Bunde in plašči so v omari na hodniku, čevlji v (zaklenjeni omarici). Kar rabimo za ven, je že prištimano, rokavičke so že napeljane (so na vrvici) v plašček, kapica je v kapuci od plaščka, zimski sling visi na garderobni kljuki, da samo vzamem in pičim. Ključi so na doma narejenem obešalniku za ključe na varni višini 170 cm od tal . Tako jih nikoli ne iščeva. Na garderobni omari je košara, kamor dajemo stvari, ki jih moramo odnest/vrnit raznim babicam, stricem... (kake posode, to se vedno seli sem pa tja, ker si dostikrat izmenjamo kako pecivo, gre seveda v obe smeri, kozarčke z navoji za dedija, ki dela marmelade, ipd...) mož pride na vrsto, ko pride . upam, da zvečer ali ponoči . Ko sem bila mala, sem vedno govorila, da bom imela podnevi eno biološko službo, ponoči bom pa pravljice pisala in risala, pa so se mi vsi smejali, da to pa že ne, pa da kdaj bom mela pa za moža čas - pa sem rekla, da zvečer in da bom pisala in risala, ko bo šel on spat - in uganite kaj , danes je vse res (trenutno sicer res ne, ampak v splošnem pa)... m_m, res je, včasih so nas nagnali ven, pa smo sami prišli nazaj zvečer - vsaj pri nas je bilo tako: jaz sem še predšolska bila sama cel dan na igrišču in sama prišla nazaj ob 21h zvečer... Pa še brat nisem znala . Danes si ne predstavljam pustit tamalih samih zunaj pri 6ih letih...
|