ilatic
|
Stara sem bila 20 let in zelo razočarana nad moškimi po neuspeli dve letni vezi! Delala sem kot natakrica, vsak dan žurala imela PREKRASNO ŠEFICO AGATO, takrat staro 25 let! Imela je enega fanta (smotanega do amena). Hodila je k eni vedeževalki v Medvode. Enkrat je mene in sodelavko nahecala, da greva z njo( to je bilo nekje marca, aprila). Bila sem tretja na vrsti. Povedala mi je: 1. da bom kmalu v roku parih mesecev spoznala svojega moža, da bo nosil uniformo in da bo imel otroka od prej. Ha ha veš da sem ji verjela 2. povedala mi je da bo nekdo od mojih bližnjih prijateljev imel prometno nesrečo, zaradi alkohola in da bo umrl. 3.povedala mi je še par stvari, ki pa so mi ušle iz glave. Ena izmed teh stvari pa se ni uresničila. Ko smo odšle na pijačo smo pač predebitirale kaj nam je napovedala. Ta druga sodelavka je prav tako povedala, da ji je povedala isto da ji bo nekdo od prijateljev umrl. Bilo smo čisto šokirane. Pričele smo razmišljati le kdo bi to lahko bil. Me tri nismo nikoli vozile in pile, šefica pa sploh ni pila. Skratka najbolj nam je bil na sumu sodelavec kuhar, ki ga je rad pil, žural in vozil. Zmenile smo se da bomo govorile z njim da mu povemo, da naj ne pije in vozi. Zdaj pa to 1. Maja sem spoznala svojega moža, uniforma-kuhar, zdaj intervent, ima hčerko od prej! 2. Na mojo največjo žalost je moja PREDRAGA ŠEFICA, ugotovila julija, da jo fant vara že več kot leto dni. Čisto je bila potolčena. Septembra, ko je eden izmed kuharjev imel rojstni dan, smo zaprli lokal in ga žurali. Tudi ona je pila. Ker sem bila jaz že noseča, sem se po 1 uri odpravila domov. Ko sem odhajala me je objela in rekla: tebe imam najraje od vseh mojih delavk. Sem ji prijateljica in ne zaposlenka. Bila je zelo vesela zame ker sem bila noseča. Vidla sem da je pila iz razočaranja in ni mi bilo to preveč všeč, ker ni prenesla pijače. Boga reva je imela poln denarja, najraje se je vozila pa s katrco, čeprav je imela doma doga. Žal so me naslednjo jutro obvestili, da so se odločili da gredo naprej žurat v LJ. Na celovški je bila spolzka cesta, ni bila prevezana vozila je malo prehitro in seveda jo je zaneslo in žal se zaletela.!!! Umrla je žez teden dni! to je bil zame velik šok, še zdaj mi je hudo za njo. Rada jo imam še vedno in nikoli jo ne bom pozabila. Zelo rada je poslušala Makareno in to pesem imam zelo rada, samo nikoli se ne morem sprostiti ko jo poslušam! Minilo je veliko let od takrat, vendar mi ni dalo mira in sem želela še enkrat iti do nje in jo vprašati, če je vedla, da bo ona to, saj je bila pri njej skoraj vsak teden ko je zvedela da jo fant vara. Seveda sem šla. Takoj me je prepoznala po večih letih in mi povedala, da včasih lahko kaj prepreči, opomni, samo da njej je bilo to zapisano in da ji ni mogla pomagati. Ni vedela kdaj se bo zgodilo, poskusila ji je dopovedati da naj ne pije... ni ji pa smela povedati kaj jo čaka. Je poskusila preko naju ma kaj nam še nakraj pameti ni prišlo da bi bila to ona. Je pa fora v tem, da ko sem drugič šla k njej, sem imela v glavi, da bi se ločila, saj sem imela na sumu, da me moj dragi vara, ker je bil zelo odstoten nekaj mi je bil čudn in vsega sem imela zaodsti. Ko mi je odprla karte mi je prvo rekla. Pa kaj je z vami, da ste tako ljubosumni!!! Zvest vam je bolj kot pes. Vsak ima slabo obdobje, žal ga ima on sedaj, raje naj ga poskusim razumeti in se neham smilito sama sebi. Zaenkrat sem vesela, da mi je tako svetovala saj se res še vedno odlično razumeva (z manjšimi težavami) in tudi ni sluha in duha od varanja. Kako je ugotovila kaj mi se mota po glavi mi ni jasno! Skratka kaj naj še rečem....
|