bumerang
|
IZVIRNO SPOROČILO: Trish Bumerang, očitno 100% Pure znamka ne rabi cele svoje strani prelepiti s certifikati, saj Američani in ostali njihove izdelke imajo/poznajo in vedo, kaj kupujejo. O, zanimivo. Zato verjetno v Evropi marsikateri ameriški standard ne zdrži. In prav zagotovo nekdo mastno plača certifikat da ga potem na svoji strani ne objavi. Certifikati so navedeni na SAMI embalaži izdelka, Zaenkrat še nobena ni prilepila fotografije. mislim, da ima slovenska stran teh izdelkov to bolje označeno in so certifikati tudi napisani na strani pri posameznih izdelkih. Mogoče (še) ne pri vseh, ampak kakor se spomnim, so. In meni je tudi dovolj, da primem izdelek v roke in vidim, da ima izdelek certificirane sesatvine. Misliti še ne pomeni vedeti. Preden nekaj naglas misliš, se splača o tem prepričat. In veš kaj mi je najlepše? Ko ne najdem nobenih parabenov, alkohola, umetnih parfumov, naftnih derivatov, detergentov (takih, kot so v čistilih za dom, avto ...) ... Ja, jaz sem s to kozmetiko zadovoljna. Ne, lažem, nisem zadovoljna. Navdušena sem. In še marsikdo, ki ga poznam. Všeč mi je tudi filozofija OrCe in zaradi tega njene ustanovitelje spošrujem in cenim. Malo ljudi je danes, ki bi gledali tudi na dobro koga drugega, ne samo nase. V OrCi pa v prvi vrsti gledajo tudi in predvsem na živali. Želijo prispevati v boju proti zlorabi živali. Ljudem ne želijo prodajati sranja zgolj zato, ker je pač cenejše in si zato lahko nabijejo marže v nebo - pa kaj potem, če boste čez deset, dvajset let zavoljo parabenov fasali raka. Če tiščimo glavo v pesek, s tem ne rešimo problema. Čim več takih trgovin in čimveč takih proizvodov. Tule se s tabo popolnoma strinjam. In o Orci sploh ne pišem, pišem o kozmetiki 100% Pure. Vesela sem, da obstajajo ljudje, ki del svojega dobička namenijo zapuščenim živalim, in upam, da bo takih ljudi čimveč. Tudi sama se trudim in spoštujem naravo. Prejle sem npr. pol ure drsala kad z alkoholnim kisom pa bi jo lahko z agresivnim čistilom pobrisala v minuti. Tudi ko mečem plastenko po plastenko, steklenico po steklenico, konzervo po konzervo v zabojnik v tahujšem mrazu in vetru mi to ni težko. Se mi pa mnogi smejejo. 100% Pure je kvalitena in organska kozmetika. Če še vedno ne verjameš, ti ne preostane drugega, kot da si kupiš njihove izdelke in si prebereš VSE certifikate, ki so na embalaži. Ali pa pač enostavno utihneš in uporabljaš naprej, kar pač uporabljaš. Pa je zgodba ad acta. Utihnila pač ne bom. Prvič, ker je to javni forum, in drugič, ker smo tu zato da izrazimo svoje mnenje. Kar bom tudi sama počela naprej neglede na to, o čem je govora. Koneckoncev je to tudi naša ustavna pravica. O čemerkoli kar me obdaja imam pravico razmišljat in to tudi počnem. Predvsem, ko je govora o ekološkem, naravnem, bio, integriranem in podobnem. Veliko debat je bilo o veliko stvareh v letih odkar sem na forumu in bi rekla, da sem bila na vseh kar aktivna. In bom tudi tu. In povsod tam, kjer si bom želela. Za razliko od drugih pa pogosto ne blejam v tropu. Če imam rada živali to še ne pomeni, da moram biti gos! Glede ostalih očitkov pod to točko pa lahko napišem samo tole, ker več se mi res ne da - proti funkcionalni nepismenosti včasih pomaga, da besedilo večkrat preberemo. Enkrat, dvakrat, trikrat... tolikokrat, dokler pač ne razumemo tistega kar piše. Pomaga. Včasih.