|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del
11.3.2009 9:13:07   
christiana21
Ojla punce!
Sem vam mislila že včeraj javit, pa je bilo pozno, ko sem prišla domov iz porodnišnice.
Nekje okoli 18.15 me je začelo v trebuhu nekaj bolet, to se je ponavljalo na petnajst ali dvajset minut, zraven sem dobila še drisko. Čakala sem, če se bo stanje umirilo, ampak je okoli 20ih bilo še vse isto, bolečine in driska. Ustrašila sem se, kaj bi lahko bilo, pa me je dragi peljal v porodnišnico. Tam so naredili CTG, ki popadkov ni pokazal, vaginalni UZ in pregled, ki sta pokazala, da je vse v mejah normale, ultrazvok čez trebuh je pa zakompliciral stvari. user posted image  je prelahka, ima 843g. Časa imam 10 dni, da počivam in, da se stanje spremeni, v nasprotnem primeru morem it v bolnico, kar pa nočem. Ve katera, ali počitek res vpliva na to, da otroček začne malo hitreje rast? Počivanje in mirovanje....ali to pomeni, da morem stalno ležat, ali lahko peljem psa ven za 5 min, 2krat dnevno?

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
11.3.2009 9:18:43   
elevitka
Ojej christiana21 ... če boš kužka peljala lulat ven za 5 minut 2 x na dan po moje nebo sile, sam ne dirkaj al pa skači pa izogibaj se kakršnim koli naporom in stresom (preostanek dneva pa preleži)

držim pesti da se ti stanje popravi in porediš svojo pupo user posted image

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
11.3.2009 9:23:49   
christiana21
Hvala elevitka.
Samo malo me skrbi, da mi je ne bo uspelo poredit. Itak mam skos neko skakanje, maček mi stvari dol meče, zajca nahranit, psa ven peljat. Malo me bega, ker ne vem točno kaj lahko in kaj ne, pa se bojim, da bi tudi malenkosti bile preveč.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
11.3.2009 9:25:24   
nebo
Cristiana - nabavi si ful sadja (vitamine) in veš kaj je pri tebi problem (vsaj jaz tako mislim) stres...možgane na off, pa bo!!!!!!!user posted image  SMEJ SE IN BODI VESELA!!! Kupi si Novo in beri trače in počiva.....

Elevitka, jaz tudi moram na prvomajsko samo zaradi tokso, pa mi je bliže bolnica user posted image

Medve s hčero grema danes tudi nekaj kupit sem se odločila!!!!user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
11.3.2009 9:38:01   
elevitka
Točno tako kot je rekla nebo... pamet na pašo... največ te po moje stane sekiranje.

Ali pa ti naj dragi kupi tablete ELEVIT v lekarni STANE 10€

user posted image Nosečnost je v življenju vsake ženske posebno obdobje, ki ga poleg sreče lahko spremlja tudi negotovost. Podariti življenje je velika odgovornost. Znanstvene raziskave kažejo, da kolikor bolj je zdrava nosečnica, toliko verjetneje je, da bo zdrav tudi njen otrok.
Žal pa je prehransko stanje žensk v rodni dobi celo v Evropi pogosto bistveno slabše od priporočenega. Takšen primanjkljaj ima lahko občutne posledice za materino in otrokovo zdravje. Zato smo v Bayerju razvili Elevit® Pronatal - pripravek vitaminov in mineralov, za uporabo pred in med nosečnostjo ter v obdobju dojenja.
Elevit® Pronatal poleg drugih pomembnih vitaminov, mineralov in elementov v sledeh vsebuje tudi 800 µg folne kisline, kar pokrije potrebe pri večini nosečnic. Znanstveno je dokazano, da jemanje Elevit® Pronatala v prvem trimesečju zmanjšuje tveganje za nekatere prirojene napake, med drugimi za spino bifido in druge resne nepravilnosti, ki se včasih pojavijo.
Elevit® Pronatal pripomore k pravilnemu razvoju otroka in zdravju mamice, saj jima zagotavlja nujne vitamine in minerale in je trenutno edini multivitaminski pripravek za nosečnice na slovenskem tržišču.
Vse od trenutka spočetja potrebuje otrok za zdravo rast in razvoj zadostno oskrbo z nujnimi vitamini in minerali.
Klinične študije so dokazale, da jemanje Elevita bistveno zmanjša tveganje za različne vrste prirojenih napak, zlasti resnih nepravilnosti, ki prizadenejo možgane in hrbtni mozeg, in med drugim preprečuje tudi pojav spine bifide.
Potrebe nerojenega otroka po hranilih so velike ves čas razvoja. Ključna hranila omogočajo v zgodnjih fazah nosečnosti zdrav razvoj otrokovih organov, udov, kože in telesnih struktur. V poznejši fazi nosečnosti pa pripomorejo k pravilnemu razvoju mišic, kosti in maščobnega tkiva. Vsako trimesečje nosečnosti zahteva posebna hranila in količino energije, ki presega potrebe v kateremkoli drugem življenjskem obdobju. Skoraj vsi vitamini in minerali, vključno s kalcijem, cinkom, magnezijem in vitamini skupine B ter folno kislino, igrajo osrednjo vlogo v devetmesečnem razvoju, ki tudi po rojstvu določa otrokovo zdravje in dobro počutje. Zajcu daš jesti psa pelješ ven, mačko na štrik (jaz mojo zaprem za kako urco v transporter ko je podivjana, da se malo skulira, al pa na povodec da ima omejeno gibanje, tako da jo mine do dirk in se spravi spat).  Ti samo glej da se neboš sekirala in fizično naprezala, pa da boš zdravo jedla... magari 100 x na dan če si lačna (samo da bo otroček zdrav)   

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
11.3.2009 9:39:18   
christiana21
Nebo, kako naj dam možgane na off, če pa se kr nekaj sekiram: kaj če se mala ne poredi in ne zraste, kako naj počivam, če mi maček nagaja, kaj če se pes notri posirje, bla bla bla. Saj vem, da bi se mogla mal umirit, ampak ne gre. Nisem tak tip človeka, čeprav bi bilo boljše, če bi bila. Pa še včeraj sem dobila prepoved kajenja, zdaj ne kadim, pa imam občutek, da sem kot ekonom lonec...da bom eksplodirala.

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
11.3.2009 9:41:19   
christiana21
Elevitka, tabletke Elevit že pridno papam od začetka nosečnosti naprej. Ampak vseeno hvala, da si napisala za tablete.

Neposredna povezava do sporočila: 1657
11.3.2009 9:45:09   
elevitka
Christiana ... prisilit se moraš ... saj sama veš da bolj kot se sekiraš poslabšuješ stanje in ogrožaš otročka ... torej delaj njemu dobro... psu pa mačku pa pač omejiš gibanje ... pač ne bosta letala po celi bajti naj bosta v nekem prostoru kjer lažje počistiš potem za njima.

VSE SE DA ČE SE HOČE ... ti pa vzemi neko knjigo v roke in beri pa štople v uhe da neboš slišala vsakega šuma in laježa ko se bo psu sprdnilo lajatuser posted image

NAJPREJ SI TI IN OTROK potem vse ostalo ... porčičanara... da te mam jaz doma te privežem na postlo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1658
11.3.2009 10:01:30   
nebo
Cristiana...čike stran...halooooo....poglej si malo poste, da matere, ki kadijo imajo pač močnost (pravim možnost), da rodijo otročka z nižjo telesno težo....torej to je prvo kar boš naredila....glej saj vem, da ene kadijo celo nosečnost, pe rodijo tri zrave, ampak....****rija (oprosti) ne kadi, če so ti rekli, da ne smeš in če vidiš, da je otroček na nižji teži!!!!!!!! PRIDEM TAKOJ TJA K TEBI DOBIŠ NA RIT!!!!!!!!!!!!

Glej jaz tudi drugače kadim, pa sedaj ne....fuuulll mi je bila kriza....ampak haloooo, trebuh pa čik...saj bo šlo...boš videla....daj si nabavi nekaj knjig ali revij, pa idi ven na sonček, pokliči si prijateljico in idi na kavo s smetano ali pa idi sama, če ne moreš tam pri vas, pa idi na bus in se sprehajaj okoli treh ribnikov....offf možgani offff...

Kaj praviš Elevitka, grema midve do treh ribnikov???????user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
11.3.2009 10:13:05   
elevitka
nebo... zdaj bi še šla v gnojno jamo ... samo da nebi rabila plače računat user posted image user posted image user posted image user posted image

ki ste pa ostale mariborčanke... spet vse bussy?

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
11.3.2009 10:19:20   
christiana21
Čikov itak ni več, pa jih tud nimam kje za dobit, sem vse zdevala dragemu, mu povedala, da to je še ostalo, to lahko skadi, novih ne bova kupovala in naj kadi samo zunaj, ko bo kadil.
Sam upam, da tale čikarska kriza čimprej mine, baje traja tam nekje 3 dni.
Aja, tista ko bo delala seznam; PDP mi naj spremeni na 31.5. (skos sem pravila da je 16.5., kar je tudi bilo po menstruaciji, ampak bom dala zdravnikom prav, ko računajo po UZ, kdo je pa imel prav, bomo pa videli maja). Pač ni 31. teden in 5 dni nosečnosti, ampak je malo manj, hehe, smo šli malo nazaj.
Gledala sem izvide od morfologije, tam je plodek bil manjši in lažji za 2 dni, zdaj pa mi zaostaja za več kot 3 tedne. Velik je za okoli 25 tednov in 2 dni, noseča sem pa 29 (tak so strici zdravniki rekli).

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
11.3.2009 10:34:53   
biba14
Ojla...vsake toliko časa vas malce preberem..me še vzamete medseuser posted image . No,uradno sem mariborčanka šele slab mesec user posted image user posted image user posted image , PDP pa imam 19.6.

Lepo se imejte
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1662
11.3.2009 10:40:51   
ly117
Pozdravček.

Cristiana ves elevitka in nebo imata prav. Zdaj moraš mislit le nase in na user posted image . Ti pa verjemem da je hudo. Ker imaš že tako sranje z stanovanjem pa z živali, pa kdaj se bosta selila zdaj pa še to. Pa sej se bodo te stvari uredile. Uleži se na kavč, si prižgi TV ali gledaj film ali pa beri trače da nebojo prihajale slabe misli.

Neposredna povezava do sporočila: 1663
11.3.2009 12:46:59   
matcar
Ojla,babike!
Vidim,da ste tudi danes pridne ble,ste za tri nore naklofaleuser posted image .
Ja,jaz pa sem v gužvi že od jutra,zato se sploh še nisem mela cajta javit. Porčiča,sem brez avta,pa več skačem okoli,kot te ko ga mamuser posted image . Hec....
Ja,za srečanje mi full paše v mladi lipi,sem že bla in je full dobro za lauženke porihtano. Majo ful placa zunaj.
Tak,da jaz sem ZA!

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
11.3.2009 12:47:29   
matcar
Biba14,dobrodošla med nami!

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
11.3.2009 12:51:53   
matcar
Christiana, počivanje pomeni,da čim več ležiš in se ne obremenjuješ,lahko pa si privoščiš kakšen krajši sprehod,tudi psa pelješ ven itd. Tako so meni rekli,ko sem dobila predpisano strogo mirovanje.Izogibaj se dvigovanju,ne se naprezat,pa bo vse ok. Pa možgane na off,kot sta rekli Nebo in Elevitka. Vem,da je to težje naredit kot rečt,samo vseeno probaj.Če pa te bo kaj mantralo,pa pokliči al pa se mi na MSN-ju javi.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
11.3.2009 13:24:01   
elevitka
spet ste vse pobegnile  nekam na sonce .... matcar boljša je moja pizzerija na pobrežju za domom Danice Vogrinec - sem danes link napopala v post

upam da bo tokrat post objavljen ker sem tole sporočilo pisala že 5 x ... pa vedno neko napako javiuser posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
11.3.2009 13:34:27   
matcar
Jaz sem tukajjjjjj!
Pa ta post kr naprej nekaj štrajka,meni tudi.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
11.3.2009 15:35:06   
tasa_m
dan user posted image
sem v gužvi user posted image moj je na roj.dnevu user posted image od sodelavca, midve sami tak da sem imela sama sebi za kosilo skuhat,2 stroja cot zlikat pa še ven bi mogla it. Za pop*** saj ne sfolgam vsega user posted image user posted image
Kak bom pol to vse zmogla, ko gre moj v službo nimam pojma.

Je pa luna zelo dobro na nas delovala. Smo spali od 00-3.30 in od 4-8,30 in to celo v svoji postelji user posted image ji j le končno ratalo.user posted image

Škoda da tak piha ta veter user posted image mi plenico ki jo dam preko vozička, da mi ne piha direkt v tamalo kr dol meče. Pa imam z klupami prihaklano..če nebi bilo vetra bi bilo preveč lepo in bi bilo že kičasto user posted image

zdaj pa grem na kavč..danes si že zaslužim.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
11.3.2009 17:38:41   
klaja
Christiana21 ti ne preostane druga, kot pa da ubogaš navodila zdravnikov. Par krat že lahko greš malo na zrak in sem in tja po hiši, kaj preveč pa ne. No saj jaz si tudi ne predstavljam tega, da bi morala ležat, ampak kar se mora, se mora! Mislim na vaju, da se začne tvoja pikica čim prej redit!!!!!!!!!!!!

Biba 14 pozdravljena!

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
11.3.2009 18:01:33   
tasa_m

Nosečnice:     user posted image

user posted image      MalaČebelica, PDP 17.03.2009
user posted image      matcar, PDP 08.04.2009
user posted image      KaTkA24, PDP 14. 04 2009
user posted image      frutolina, PDP 20.04.2009
user posted image       ly117, PDP 17.04 2009
user posted image      Maj_taj, PDP 01.05.2009
user posted image      ebetka, PDP 01.05 2009

user posted image      andrejka_237, PDP 09.05.2009
user posted image      miška 82, PDP 12.05.2009
user posted image      christiana21, PDP 31.05. 2009
user posted image       _srečnica_, PDP 27.05.2009
user posted image      cesarica13, PDP 10.06 2009
user posted image      ribička,  PDP 07.06 2009
user posted image      
tadyka, PDP 11.06. 2009
user posted image        biba14, PDP 19.06.2009
user posted image      anadami, PDP julij 2009
user posted image      elevitka, PDP 23.07. 2009
user posted image      kea, PDP 18.08. 2009
user posted image      nebo, PDP 02.08.2009
user posted image     *TaMiKaaaa*, PDP 08.09.2009
user posted image      eva Ana, PDP 02.09.2009
user posted image       Rubin. , PDP september 2009 user posted image user posted image
user posted image       klaja, oktober/november 2009

Mamice in dojenčki ali dojenčice:  user posted image

user posted image     Kokica32, Valentin,28.02.2009
user posted image      tasa_m, Lija, 20.02.2009 
user posted image      Limona, Lia, 24.01. 2009
user posted image     cati, Tia, 22.01. 2009
user posted image     Blackcoffee, Thor, 07.12. 2008
user posted image     žabicamala, Žan Luka, 30.10.2008
user posted image     lyra*, Zoja & Zara, 15.10.2008
user posted image     B.M., Matic, 27.09.2008
user posted image    *bubi*, bubika, 04.09.2008
user posted image     Saraya, Marisa, 27.08.2008
user posted image     gold fish, Jaka, 17.08.2008
user posted image     Blacky, Teja, 17.07.2008

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
11.3.2009 18:10:36   
tasa_m
Christiana21 .. mogoče ti res ne bo lahko počivat, ker imaš toliko dela ampak verjemi da bo zate in tvojo pikico dost boljše če boš počivala.
Meni je moja G. tudi rekla strogo mirovanje in ker sem si mislila, kje pa imam zdaj čas počivat, sem čez 2 dni rodila. Mogoče le ni bil to vzrok ampak ziher je vsaj nekaj pripomoglo, da sem predčasno rodila. Za brez veze mi ni rekla, da moram počivat.
Tak da kot so ti že rekle.. MOŽGANE NA OFF, noge v luft in počivaaaajjj!! user posted image user posted image  user posted image

biba14..dobrosošla user posted image . Zdaj pa se le veselo vkluči v debato.. Mogoče si že zasledila da imamo v sob. srečanje in če ti čas dopušča se nam lahko pridružiš??

No, pa da dam eno slikico moje žabe sem gor, kjer je duda večja od nje user posted image

user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
11.3.2009 18:48:39   
matcar
Halo,babike!
Sem že danes avto dobila!user posted image  Tak sem srečna,ko mali otrokuser posted image .

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
11.3.2009 18:50:03   
matcar
Jutri pa mam letanja,zato mislite na mene,itak vam bom na raportu,ko pridem domov. Zjutraj pa ne vem,če mi bo zneslo,da se javim,tak da že naprej,brez zamere.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
11.3.2009 18:52:42   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: matcar

Halo,babike!
Sem že danes avto dobila!user posted image  Tak sem srečna,ko mali otrokuser posted image .
ja super..user posted image user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.