![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 8:12:57
|
|
|
|
matcar
|
Zdaj pa peljem Leo v šolo,se pol še tipkamo.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 8:17:57
|
|
|
|
nebo
|
Veš kaj jaz grem spat in se ponoči zbudim in grem jest. Včasih se vstanem 2,3,5 krat in grem jest kruh, sir, čokolado...pa naj bo ura 23h zvečer ali pa 3 zjutraj....JOJO POPIZ.....fullll sem jezna na sebe; pa ne da bi to delala samo sedaj v nosečnosti, tudi prej. To delam že kakih 5 let, ponoči se enostavno zbudim večkrat in grem jest...GROZA, ampak z gibanjem to nekako gre čez dan, samo želodec pa zobi...jojo saj nevem kaj naj napišem in rečem...MISLIM DA RABIM PSIHOLOGA...... Ej ja Elevitka kako je vozek????
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 8:20:15
|
|
|
|
nebo
|
Ja ja sem dobila včeraj slikice na 3D, ampak moram povedat, da sem več pričakovala od tega ultrazvoka...no za 20-30 EUR je vredno, ne pa za 80...
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 8:40:31
|
|
|
|
elevitka
|
Matcar - ni kaj hvalit. Nebo voz je legenda - ko novi (so ga zelo malo uporabljali ker ima pupa povišan mišični tonus in se ne sme preveč premikat - v Jane bi jo mogla podlagat z kocami, tako pa je kupila Quinny buzz - ker je penast in se nastavi v školjkasto obliko- tako da tamala manj drsi) je pa rekla da je Qunny proti Jane pravi klump - jaz nebi vedla no ker nimam izkušenj. Všeč mi je ker je dvostransko blago - ga lahko obrneš al sivo al zeleno, res full lahko vodljiv, tudi lahek, složi se v šusu, snemljiva in seveda velika napihljiva kolesa - tako da je zelo primeren tudi za sprehode po neasvaltiranem tenu (da otrok ne dobi pretres možganov zarad vsakega kamenčka).
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 8:53:12
|
|
|
|
nebo
|
Verjam vse kar si napisala za voziček Jane, ker mi je fuuullllllll všeč (ga lahko daš meni)....samo meni se zdi absolutno predrag novi in sicer za drugega otroka, pa še jajčko imamo doma....!!!! Ksj to pomeni povišani mišični tonus??? Mislim no...samo neko sračkanje ...
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 9:08:29
|
|
|
|
elevitka
|
Povišan tonus mišic je klinični znak, ki ga starši občutijo kot težje premikanje otrokovih okončin ali trupa pri pestovanju dojenčka ter pri oblačenju. Njegove gibe opazijo kot bolj odsekane, trše, nenatančne. Torej zakasneli gibi in napetost skeletnih mišic - gibi so pogosto nekontrolirani. Rokice in nogice ima trde, iztegnjene kot bi jo zgrabil krč. Se pa to ozdravi z pravino držo, sedenjem telovadbo - terapijami
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 9:14:44
|
|
|
|
nebo
|
Ufffffffffff Elevitka daj ti kaj bolj pametnega meni danes povej.... naprimer kaj ti sedaj še res manja za bebico in če izmaš že vse lepo oprano in zlikano ter zloženo v predale????? Ali pa recimo kaj o sexu - kaj je to, kako izgleda????? Če se to na kruh namaže??? Ali mogoče poje kako drugače???
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 9:28:21
|
|
|
|
elevitka
|
hehehe faca si ... se ti vidi da maš pomanjkanje sex - to je obisk čelavega tam ko lulaš (pa ne mislim na WC-ju) kaj nič ne prekticiraš - mene pa razganja 100 na uro (pa tud poješ lahko tu kaj ja ) Cotike - nimam še oprano, speglano in zloženo. Oprat sem utegnila le en stroj belega perila (čaka me še pranje vsaj 3 strojev) potem vse speglat, zložit po velikosti pa seveda glede na sezono in pospravit v omaro (še prej pa moram naredit plac v omari - torej jo spraznit, sicer nevem kam- bom imrovizirala) - sem si obljubila da bom to naredila med prvomajskimi prazniki Postlco je treba še prebarvat in zmontirat .... tak da me čaka še kr nekaj dela. Pa ti - že začela kaj z pripravami cotik in ostalih pripomočkov za bebico?
< Sporočilo je popravil elevitka -- 23.4.2009 9:29:04 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 9:39:33
|
|
|
|
nebo
|
Jaz ne upam s.... ker mi trebuh preveč otrdeva, tako da je suša....VELIKA!!!! Jaz nisem še nič delala za bebiko, bom po prvomajskih, najprej pobarvala sobico, jo preuredila, cotike...jojoj komaj že čakam!!! Sedaj pa peljem Niko, se javim kasneje....
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 9:57:48
|
|
|
|
matcar
|
Moj pa se je včeraj spomno,da bi mrdal nekaj. Jaz pa še čiščo. Brez veze,mi je bad toto čakanje glupo. Babe,še vas suša čaka!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 10:19:29
|
|
|
|
elevitka
|
hehehe... nebo pij magnesol in ogromno vitamina B (priporočilo ginekologov) sicer pa je otrdevanje trebuha normalen pojav v nosečnosti - saj se maternica razteza (ne glede na to kako je velika manjše in večje so sestavljene iz enakega št. mišic - evo to je meni rekla moja G nazadnje na pregledu - to more bit) jaz bi full... pa moj štrajka ker se boji da nebo malemu kaj naredo (pa jaz sem bolj štorasta in okorna-ni tak kot je blo prej ne) tak da jaz njega priganjam 1 x na 2 tedna nekje - lih tolk da ne pozabim kak gre to hehehe
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 10:27:47
|
|
|
|
biba14
|
Ojla Prave ste to ....kako bo suša,če pa zunaj dež pada Elevitka za vozek...saj se danes vidimo na MŠ, mam prevoz ....in včeraj zvečer sem potem našla položaj hoje,kjer me min boli....sam pravi,da s takim položajem zgedam ko invalidna raca ...ampak samo da manj boli.. Nebo..upam,da princesko ne bo preveč pikica bolela....uf,ti šele imaš napade lakote...mene tako zagrabi ob 20ih,da konkretno ratam lačna,potem pa jem tja do 22ih ,ne vem kam vse spravim,ampak imam potem do jutra mir...sedaj imam navale masla in marmelade...in imam 1 500g lonček ravno dovolj za 3 dni... Je bil pa ful priden sedaj ko sem bila v B, je pobarval otroško in nalepil slikice...ful je lepa . se še tipkamo papa
< Sporočilo je popravil biba14 -- 23.4.2009 10:30:40 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 10:29:42
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka hehehe... nebo pij magnesol ... Magnesol res pomaga...sam jaz po več kot 2 šumečkah fašem drisko
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 10:35:25
|
|
|
|
matcar
|
Elevitka,svetovne so cotike. So že v pranju. Mi jih je Maks pomagal pregledat!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 10:36:46
|
|
|
|
elevitka
|
Biba ... klinc gleda kako zgleda tvoja hoja.... samo da je tebi lažje in bolje !!! Včeraj sta bila podpisana - je pa blo full zanimivo predavanje (predavala je babica - cel potek poroda- šok sem edino doživela ko je rekla da v MB porodnic ne klistirajo - mi pade mrak na oči ko se spomnim da bi lahko ob iztisu spodaj še kaj druga ven pogledalo kot samo otrokova glavica FUJ) AJA PA ZA DAROVANO POPKOVNIČNO KRI - porodnišnica nima nič z tem - babica odvzame to in izpolni obrazec- potem pa sam obvestiš institucijo od katere si prejel rekvizite za odvzem (pošljejo ti tel. št. kam jih obvestiš), da si rodila in da je zadeva pri tebi v tej in tej porodnišnici in potem oni organizirajo transport (torej imaš to ob sebi ves čas, tudi na oddelku na sobni temperaturi) dokler ne pridejo iskat zadeve. Tolk za info.
< Sporočilo je popravil elevitka -- 23.4.2009 10:37:59 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 10:37:32
|
|
|
|
elevitka
|
hehe ... valjda mora šef pregledat kaj se bo pralo in kaj ne !
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 11:15:39
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka Biba ... klinc gleda kako zgleda tvoja hoja.... samo da je tebi lažje in bolje !!! Včeraj sta bila podpisana - je pa blo full zanimivo predavanje (predavala je babica - cel potek poroda- šok sem edino doživela ko je rekla da v MB porodnic ne klistirajo - mi pade mrak na oči ko se spomnim da bi lahko ob iztisu spodaj še kaj druga ven pogledalo kot samo otrokova glavica FUJ) Ful ful hvala za podpis... ...ma moj je ful za hece... ,sicer pa sem še sama sebi smešna... KAAAJJJJJ ne klistirajo...ojoj,to pa zna bit drek ( dobesedno in preneseno )..jaz pa sem se čist zanesla na to, da oni to opravijo prej...da te potem nepreseneti ( ker itak te )...sedaj pa me bo še sram tam rodit al kaj?? Bom šla kar v Trb.rodit
< Sporočilo je popravil biba14 -- 23.4.2009 11:19:19 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 11:17:06
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka AJA PA ZA DAROVANO POPKOVNIČNO KRI - porodnišnica nima nič z tem - babica odvzame to in izpolni obrazec- potem pa sam obvestiš institucijo od katere si prejel rekvizite za odvzem (pošljejo ti tel. št. kam jih obvestiš), da si rodila in da je zadeva pri tebi v tej in tej porodnišnici in potem oni organizirajo transport (torej imaš to ob sebi ves čas, tudi na oddelku na sobni temperaturi) dokler ne pridejo iskat zadeve. Tolk za info. Ja,to so mi poslali zraven...tel.,ko rodiš pokliče v Ljin pridejo še isti dan iskat...tako da ni panike
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 11:28:38
|
|
|
|
elevitka
|
Ja biba očitno - edino če maš doma sama tolk časa in moči da opraviš pred odhodom v porodnišnico. Aja pa dihanje nam je pokazala babica kak se med katerimi popadki diha (je rekla predihamo popadek in se veselimo novega) pa vsi v smeh
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 11:34:38
|
|
|
|
biba14
|
saj če ujameva EA ne bo tako hudo ( upam ) ...jaz sem se tudi dogovorila za indiv.sestanek...tako da se moram le še s dogovorit, da prične z delom ob pravi uri
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 11:55:58
|
|
|
|
elevitka
|
ja biba ČE UJAMEVA EA zdaj mi je smešno - potem mi ne bo več kje so pa ostale mariborske nosečke in mamice - ene se prav dolgo niso oglasile (a smo tako nezanimive?)
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 15:04:50
|
|
|
|
ly117
|
Pozdravljene! Mi pa smo doma .
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 15:10:18
|
|
|
|
elevitka
|
Ja zdravo mami LY čestitke ob rojstvu Lukca !!! Kako sta? je bilo hudo - povej iz prve roke
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 15:54:48
|
|
|
|
matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: ly117 Pozdravljene! Mi pa smo doma . Ja,serbus,famili! kako je? Vse ok? Lukec je priden? Sory,mi ni zneslo,da bi k tebi prišla,dopoldan pa sploh ni blo mogoče,ker z dvema mi ni po P za skakat.Upam,da nisi huda.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 23.4.2009 17:03:49
|
|
|
|
ly117
|
Hvala za čestitke. Elevitka poročam ti jutri Matcar nisem huda. Ne vem za kaj bi bila.
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.