|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kdaj se bom navadila?
6.1.2009 19:05:37   
Pšemek
Mislim, da prvi otrok vsakemu postavi življenje na glavo. Kar naenkrat nisi več sama sebi na prvem mestu, ampak to nežno, nebogljeno bitjece, ki je povsem odvisno od tebe. Neskončnega previjanja, dojenja... ne smeš jemati kot obvezo. Naj ti bo vse to v čim večje veselje. Prej, ko boš to dosegla, prej boš začela uživati v trenutkih, ki so enkratni, se ne ponovijo. Otročiček še prehitro odraste. Malo stisni zobe, kmalu bo boljše. Ko ti začne vračati nasmehe, ko se začne "pogovarjati" s teboj je vse hudo pozabljeno.


_____________________________

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kdaj se bom navadila?
6.1.2009 20:05:27   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: teja2008

Hojla!
Rodila sem 18.12.2008. Imam krasno hčerkico ki zaenkrat še zelo dobro spi, vendar se nam je življenje močno spremenilo. Nekakšna obveza za previjanje, hranjenje... me izčrpava, čeprav je dete krasno. jezna sem sama nase. Zanima me če ima katera podobno izkušnjo. Kdaj se stanje normalizira, ko spet zadihaš, zaživiš in se sprijazniš z novim načinom življenja. da stvari sprejmeš pač takšne kot so. Lepo prosim za vaše izkušnje.
Upam da se bo katera odzvala saj mi bo s tem zelo olajšala dušo.



Nikoli. Vedno je v ozadju nek strah za otroka. Nikoli več ne bo isto kot je bilo.
Ne pravijo zastonj, da otrok spremeni življenje. user posted image

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kdaj se bom navadila?
6.1.2009 20:32:37   
Čarli08
Veliko se pogovarjaj, povej kaj te teži (tistim, za katere veš, da te bodo razumeli), pojdi ven in se druži z mladimi mamicami - zdaj jih je vse polno ;))

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kdaj se bom navadila?
6.1.2009 21:52:16   
Todala
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Prvih 6 tednov je res napornih, pri 3m. je bolje ...



Isto, cca. 6 tednov. Pri drugem otroku še manj.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kdaj se bom navadila?
7.1.2009 11:46:11   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: teja2008

Hojla!
Rodila sem 18.12.2008. Imam krasno hčerkico ki zaenkrat še zelo dobro spi, vendar se nam je življenje močno spremenilo. Nekakšna obveza za previjanje, hranjenje... me izčrpava, čeprav je dete krasno. jezna sem sama nase. Zanima me če ima katera podobno izkušnjo. Kdaj se stanje normalizira, ko spet zadihaš, zaživiš in se sprijazniš z novim načinom življenja. da stvari sprejmeš pač takšne kot so. Lepo prosim za vaše izkušnje.
Upam da se bo katera odzvala saj mi bo s tem zelo olajšala dušo.

 Naj še jaz povem svoje user posted image  Nikoli več ne bo isto. Sedaj je z otrokom še najlažje, saj veliko časa še prespijo in so, če ni zdravstvenih težav, čisto zadovoljni, ko so siti, previti in v varnih naročjih tistih, ki jih imajo radi. Je pa to tudi nujno potrebno, da se mama lahko odpočije od nosečnosti in poroda. Kar sedaj rabiš, je počitek in dober čvek. V tem času se v telesu dogajajo še hude hormonske spremembe, ki jih večina imenuje poporodna otožnost. Pomembno je, da narediš tudi kaj zase. Ženske se ne rodimo z materinskim instiktom. Z dojenčkom se moramo uglasiti. Enim to uspeva prej in bolje, drugim kasneje in slabše. Ene so pač takšne, da lahko celo življenje posvetijo vzgoji otrok in gospodinjstvu, druge rabimo še kaj zraven. In s slednjim ni prav nič narobe! Je pa težko, ker take ženske težko sprejmemo vsakodnevno rutino, ki pride skupaj z otrokom (previjanje, hranjenje, pospravljanje...). Na začetku je to še toliko težje, ker se življenje tako radikalno spremeni in pa seveda tudi zaradi že omenjene utrujenosti. Stvari načeloma postanejo lažje, ko pri otroku začneš opažati napredek, ko se ti nasmehe, stegne ročico, se obrne na trebuh, kobaca... Pridejo pa s tem seveda nove težave in problemi user posted image . V glavnem, bistvo je, da se nikoli povsem ne navadiš, ker je itak vedno kaj novega, na kar se moraš navajati in ko si že ravno na temu, da se navadiš, pa je to obdobje že itak mimo in je spet kaj novega, na kar se moraš navajati user posted image user posted image user posted image . Prej kot to sprejmeš, lažje je. user posted image  Le kdaj bom jaz to sprejela user posted image  

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kdaj se bom navadila?
7.1.2009 12:58:42   
barni
Kot bi brala sebe pred enim letom...

Jaz ti povem iskreno, da sem dolgo rabila, da sem zacela z naso deklino uzivati. Pac ni in ni slo. Tezko sem se navadila na nocno vstajanje, tezko mi je bilo, ker je le s tezavo zaspala, cez dan je spala malo.
Veliko sem jo imela po rokah, ker so mi odsvetovali lezalnik, lupinico, v postev so prisla le tla ali narocje. Vcasih sem zajtrk jedla sele ob casu za kosilo, zobe sem si umila sele popoldan prvic, da ne govorim, da niti na WC nisem mogla. Sem ena tistih mamic, ki ni mogla poslusat otroka jokati in cim sem malo odlozila, je bil jok.

Razumem te, da te rutina ubija. Mene je tudi. Moj dragi sploh ni mogel razumeti, zakaj me tako zanima, kaj se mu dogaja v sluzbi, ni dojel, da sem sama ves cas doma (imamo zimsko malcico in tudi sprehod z vozickom mi ne pomeni, da se mi nekaj blazno dogaja), zjutraj previjanje, dojenje, uspavanje, spet potem dojenje, pa dojenje in previjanja, uspavanje, vmes malo z vozkom ven...kaj pa vam, meni je bilo dolgocasno, sem pac tip, ki se mu mora vedno kaj dogajati.
Ker je bila majckemo prezgodaj rojena, itak ni bilo govora o kaksnih soping centrih, pediatri so mi ze v porodnisnici (v bistvu so vsem v sobi tako rekli, ne glede na datum rojstva), naj z obiski pocakamo do otrokovega tretjega meseca! Si predstavljas?!

Bila sem utrujena od neprestanega vstajanja, dojenje, ki je sicer steklo, samo mala bi bila ves cas priklopljena! Utrujalo me je cisto vse in sprasevala sem se, ce se me ne loteva depresija? Zvecer so bile ene same borbe za spanje, ni in ni hotela zaspati... jaz pa sem komaj stala pokonci, ponoci sem bila kot zombi...
Pa je bila nasa deklica popolnoma obicajen dojencek, le jaz sem zelo pocasi sprejemala spremembe, ki jih je prinesla. Lahko ti povem, da sem okoli 6 meseca pricel anekoliko lazje dihati, nisem bila tako nesproscena, manj me je motilo da ponoci ne spi, sli smo od doma, vreme je postalo lepse, skratka ocitno sva se navadile druga druge.
In ni moj prvi otrok, enega ze imam, vendar zal ni tukaj z nami. Morda ce bi bila moja prvorojenka dalj casa z nami, bi tole naso drugo pupo drugace obravnavala. Tako pa sem vse tako zelo zakomplicirala, kot pac zakompliciras pri prvem otroku, za katerega moras skrbeti tukaj in vcasih nimas pojma, kaj moras sploh narediti. Meni se je takrat zdelo, da vse mamice tako dobro poznajo svoje dojencke, meni se pa ni sanjalo, kaj hoce od mene, je lacna, je zejna, je zaspana, je samo sitna, so krci???? Sama sebi sem se zdela popolnoma nesposobna.

Meni je pomagalo tudi, ko sem prebrala intervju v eni od otroskih revij z igralko Alenko Tetickovic (vsi ostali clanki v reviji so bili absurdni; enemu je bilo naslov "carobni prvi tedni" - halo, kaj pa je tako carobnega v njih? Se moj se je strinjal, da je to pa cisto mimo in da smo zaradi takih clankov zenske na zacetku se bolj potrte in nesigurne).
Ona je jasno povedala, da ni vse tako lepo, kot ti predstavljajo nekatere, ko ni vse samo veselje, ko je tudi skrb, utrujenost, jeza, navelicanost, monotonija...ko te materinstvo ne osreci ze v osnovi, ko se otrok rodi, temvec se materinstva naucis veseliti skupaj z rastjo tvojega otrocka. Pa tukaj nima ljubezen do otroka nic zraven. Jasno je, da jih imamo vse rade najbolj na svetu! In ceprav kdaj pomislimo, da bi jih kar najraje kdaj kar komu dale, jih v resnici za nic na svetu ne bi spustile od sebe. Tako to je, take smo mamice.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kdaj se bom navadila?
13.1.2009 9:17:33   
Vplanu
Draga moja,
Jaz sem rodila 5.12.2008. Prvih 5 tednov mi je tudi bilo grooozno. Sploh, ker sem z drugim otrokom več ali manj sama. Pri prvem pa sem bila skupaj s starši skozi cel dan in je bila zmeraj ena roka na razpolago. Sedaj, ko sem dobila menstruacijo, pa so ti hormoni odšli in se počutim velikooo bolje. Ko se bo naredilo lepo vreme in boš z otrokom več lahko zunaj ti bo veliko bolje - boš videla. Pa tudi kot so že napisale predhodnice - druži se z ostalimi mamicami in čvekaj, čvekaj,.....Hitro bodo minili ti prvi trije meseci in stvar bo veliko lažja. Pa tudi otrok bo dobil en ritem in mu boš lažje sledila. Moške pa je treba kar pred dejstvo postavit, da morajo tudi oni malo prevzeti otroka. Saj je tudi on imel prste vmes a ne? Drži se.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kdaj se bom navadila?
13.1.2009 10:12:27   
dinozaver
Nikakor nisi edina in sama. Mislim da te vse mame razumemo. Ti kar tvojega malo zaposli, in pojdita kam na obisk. Ali v kakšem trgovski center. Ne oziraj se na druge. Idite se kopati, naj ga ima malo tvoj ti pa se lepo naplavaj. Kamorkoli boš šla, boš videla bolje ti bo. Samo da prekineš to rotino.
Meni se je že tudi mešalo. Po 14 dneh sem mu že zagnjavila da hočem iti kam. Pa smo se nabasali v avto in je blo vse ok.
Js že zdaj koma čakam da gremo poleti na morje. Pa da bo mali sam sedev in bavcav. Pa hodo in govoriv. user posted image
Še zdaj veliko mislim na moje življenje brez otrok.
Ampak sem tudi z mojo družino zelo srečna. Koman čakam da se moja vrne z vrteca.
Tak to je user posted image



(odgovor članu Vplanu)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kdaj se bom navadila?
13.1.2009 10:15:46   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: teja2008

Hojla!
Rodila sem 18.12.2008. Imam krasno hčerkico ki zaenkrat še zelo dobro spi, vendar se nam je življenje močno spremenilo. Nekakšna obveza za previjanje, hranjenje... me izčrpava, čeprav je dete krasno. jezna sem sama nase. Zanima me če ima katera podobno izkušnjo. Kdaj se stanje normalizira, ko spet zadihaš, zaživiš in se sprijazniš z novim načinom življenja. da stvari sprejmeš pač takšne kot so. Lepo prosim za vaše izkušnje.
Upam da se bo katera odzvala saj mi bo s tem zelo olajšala dušo.



Jaz nsiem nikoli imela takih občutkov. Meni se je zdelo, kot da je otrok že vse moje življenje del mene, sploh se mi ni zdelo čisto nič novega. Druga skrajnost, bi rekla. Najbrž tudi od tega odvisno, kakšno življenje je človek imel pred rojstvom otroka. Moje je bilo zelo mirno že nekaj časa.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kdaj se bom navadila?
13.1.2009 10:36:31   
Jelcy
Navadila se bos, ko bos sprejela dejstvo, da je tako in bo tako ostalo in da sta si to vidva zelela, ne pa otrok...takrat ti bo lazje. Sicer pa bodi vesela, da je pridna, kar ti olajsuje zadeve. Upam, da bo cimprej minilo, mogoce si pa le utrujena od novih navad. Meni sicer ni bilo nikoli tezko na previt, ne nahranit otroka, naprotno...se zdaj uzivam v tem. (Ce ti je naporno skozi previjat, naj ti partner pomaga...enkrat on enkrat ti...sej je otrok od obeh) Zavedaj pa se da dojencek starejski kot je, vec pozornosti rabi...zdaj vecinoma je in spi, kasneje ko bo zacel raziskovat stvari in igro...bo potreboval se vec pozornosti. Sej ni tako naporno, vem vcasih pride kak dan..."slab"....bos videla da bos se prevec uzivala v novi vlogi...user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kdaj se bom navadila?
13.1.2009 11:35:56   
Madre
Pozdravljena,

tudi sama sem novopečena mamica in se še navajam na vse nove obveznosti. Ti povem, da se s časom navadiš in nekako ujameš ritem. Jaz sem rodila 4.12. pa se še vedno lovim. Navadit se moraš, da ti ne bo vse pospravljeno in da boš veliko svojega časa podarila svojemu otroku. Meni so prvi trije tedni šli kot da bi bili dnevi pa še vso pomoč sem imela tako partnerja kot ostalih (rodila na CR).

Skratka krize pridejo in grejo, če je potrebno se zjočeš pa gre naprej. Meni so se znale solze vliti kar tako....in vsaka sprememba me je močno ganila in vplivala na moje počutje, čeprav nisem nek "slabič". Ko je partner šel prvi dan v službo sem bila v totalni čustveni stiski, vsi strahovi ali bom zmogla in znala so prijadrali na plan. Sedaj pa počasi gre in si vsak dan vzamem nekaj časa zase ko pupa spi. Si grem očistit obraz in uredit lase ali pa obrvi....user posted image user posted image , vendar mi to veliko pomeni, kao da sem še vedno innn user posted image user posted image user posted image .

Veliko je odvisno od psihe (meni osebno skoraj 90%), naredi si nek načrt kako in kaj pa bo. Vedno naj ti bo v ospredju da imaš zdravega otroka!

Veliko energije ti želim in seveda obilo užitkov v novi dimenziji user posted image .

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kdaj se bom navadila?
13.1.2009 12:12:55   
clara23
Točno vem o čem govoriš..jaz sem zdaj, ko je mali star 4m šele povsem sproščena z njim..prej sem vedno razmišljala ali sem dobra mama, ali delam stvari prav, ali me ima tamali rad itd., zdaj mi je pa res super..tudi ko se začne jokat nisem takoj vsa panična ampak sem se pač sprijaznila da dojenček pač jokauser posted image , da je to njegov način komunikacije in da bo tako tudi ostalo dokler se ne bomo naučili komunicirati drugače.

Saj bo..

(odgovor članu Madre)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kdaj se bom navadila?
13.1.2009 14:19:51   
babyboooom
meni se zdi, da boš uživala takoj, ko ti bo otrok začel kej vračat. Zdej še nič ne ve in samo spi. ko se bo prvič nasmejal ali smejal, ko te bo lepo pogledal ali gledal, ko bo naredu prve obrate, prekuce, korake....ko bo vreme lepše...
moja je stara 4 mes in je zdej ratal fajn, pa sm skor cele dneve sama z njo (no ja, sej greve okrog-atija ni-pride, ko že spi)
je fajn, k že kao mal sedi pr men v naročju, prijema stvari, jih daje v usta....luštn....
je pa kr drgač k prej, ampak en njen nasmeh in ji oprostim nočno vstajanje

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: kdaj se bom navadila?
13.1.2009 21:40:37   
nell
Tudi sama sem bila po porodu svojega sinka v podobni situaciji in groza me je bilo svojih občutkov, potem pa sem spoznala, da je to nekaj normalnega. Še sama točno ne vem kdaj je tista tesnoba minila, pomojem takrat ko sva s sinkom ulovila skupen ritem, ko sem spoznala, da z njim lahko uživam, da lahko grem ven, da ni nič narobe, če ga kdaj popazijo stari starši, da se da čist kamot preživet, če ni vse tipi topi pospravljeno in podobne stvari. Je pa res, da sem se morala sama s sabo pogovorit in se tud mal pocrkljat... meni je bil v oporo moj partner, ker sem mu o svojih občutkih lahko pripovedovala in me je razumel, ker sem pa povedala kako se počutim, je velikokrat poprijel in še poprime za kakšno delo, ki sicer ni v njegovi navadi.



_____________________________

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: kdaj se bom navadila?
14.1.2009 0:09:04   
roberta
ja, ta obveza je kar huda reč. tudi meni. ker se včasih počutim utesnjeno... verjetno govoriva o istem občutku. zdaj imam že drugega otroka in lahko rečem le to, da se ta utesnjenost razlikuje v otroku. če je ta zahteven, je težje tudi mami pri vseh opravilih pri otroku, če je ta manj zahteven, so tudi opravila pri dojenčku bolj prijetna.

mine pa... različno pri enih s plenicami, pri enih s plazenjem, pri enih pa šele pri npr. 3-5 letih, ko se nekoliko osamosvojijo...

ampak verjemi. nisi edina s temi občutki.

roberta

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: kdaj se bom navadila?
14.1.2009 0:32:41   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

In danes mi je tako zelo žal. Dnevno imam slabo vest, da nisem dala taveliki več sebe. No, sej tam sem bila, ampak uživala pa nisem najbolj. Toliko več bi lahko imela od mene. user posted image



Jap, take misli me napadejo ob depresivnih dnevih.....user posted image

Da nisem bila v začetku dovolj mirna, skulirana in da bi mu lahko po tem vprašanju lahko dala več sebe....user posted image  Mirne, nedepresivne sebe.

ravno prejšnjič, ko sem pestovala malčka svoje prijateljice, ki mu je bilo vidno ugodno v mojem naročju....me je zvečer zopet dajala kriza....in sem jamrala mojemu dragemu....

in veš kaj....nekaj tako lepega mi že dolgo ni rekel nobeden:

"daj nehaj....veš koliko otrok bi bilo srečno, če bi imelo mamo kot si ti?"

Teja, ko bo vse to po par mesecih prešlo v rutino, boš tudi ti dala prosto pot tistim najbolj prvinskim in čudovitim občutkom.

Zadnje kar je, da imaš zaradi svojih občutkov slabo vest. Nisi mama z napako, si odgovorna mama, ki so ji vsi članki oprali možgane v smislu: občutiti neskončno srečo takoj in zdaj.....

A-a, pa ne gre to kar tak....tudi tole krasno bitjece se moraš naučiti imeti rad, se nanj navaditi.....


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: kdaj se bom navadila?
14.1.2009 0:44:57   
Majuska
Teja, razumem tvoje občutke, saj tudi jaz nisem vedno dobrovoljna ... imam 5-mesečnega fantka in sem imela srečo, da je bil prvi mesec tudi moj mož doma, da sva si malce delila obveznosti in je rade volje pomagal. Včasih imaš res občutek, da ne delaš drugega kot previjaš, dojiš, uspavaš otroka in te stvari, pa še gospodinjstvo furaš zraven. Jaz sem bila ful vesela, da je dragi dal posodo v pomivalca in posesal; sploh na začetku, ko še loviš ritem. Nekajkrat sem se pošteno zjokala in si mislila, le v kaj sem se podala - ampak ko videš otročka, ki se ti nasmehne, se te misli razbilinijo. Še vedno so dnevi včasih naporni, želiš si, da bi se ukvarjala le s sabo tako brez obveznosti. No, prioritete so zdaj seveda druge in upam, da imaš dovolj opore pri partnerju. Verjemi, vsak trenutek boš imela poplačan user posted image samo obupati ne smeš.


_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: kdaj se bom navadila?
14.1.2009 18:13:53   
MILU1
Mogoče je pa pri tebi res prisotna poporodna depresija. Na pregledu opiši G svoje občutke in nikar se zaradi tega še dodatno ne obremenjuj, to je nekaj povsem minljivega, do tega pač pride zaradi velikega izločanja hormonov in sprememb v telesu. Mine pa vsekakoruser posted image

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: kdaj se bom navadila?
17.1.2009 12:18:49   
žaki
Obup ... že dva meseca in pol sem pod stresom. Najprej me je dajal baby blues in sem jokala cela dva meseca. Mislila sem, da me bo pobralo. Zdaj se vsak dan posebej borim in čakam, da čimprej pade noč, da gremo spat. Samo tiste tri urce malo pridem k sebi. Punčka podnevi spi zelo slabo, mučijo jo krči (dajem lefaxin), umiri se na rokah vendar jo ne morem nositi, ker je že malo pretežka. Če je pustim na postelji, je mirna nekaj minut - to je pa vse. Znalo se je zgoditi, da nisem cel dan nič jedla. Enostavno nisem čutila potrebe po hrani. Da ne govorim o tuširanju. Partner dela nočne, ko pride zjutraj pač spi do popoldne. Tolažim se vsak dan posebej; pa saj bo zrasla in bo lažje ... Včasih se mi zdi, da doživljam neko moro in se bom zdaj-zdaj zbudila user posted image

(odgovor članu MILU1)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: kdaj se bom navadila?
19.1.2009 21:28:56   
Anonimen
Jst pa takole rečem.Tudi pri meni je bilo tako,ko sem rodila prvega otroka.Vse skupaj sem jemala bolj kot nujo,ker je pač prišel na svet,čeprav sva si ga z možem zelo želela.Nekak nisem znala uživat.Zato mi je pa danes za tisti čas pred 8 leti zelo žal.Pred 7 meseci sem pa drugič rodila in je čisto druga pesem.Vse stvari bolj obvladam,skratka vse je bolj lahko.In neizmerno uživam.Je pa res,da imam oba svoja otroka neizmerno rada,da ne bo pomoteuser posted image ,ampak takrat sem težko sprejela misel,da sem postala mama.
Življenje pa ni nikoli već isto.Zapomni si pa nekaj,da je z malim dojenčkom še najmanj skrbi in dela,potem,ko se začne šola,takrat pridejo prave skrbi.

(odgovor članu žaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: kdaj se bom navadila?
19.1.2009 23:03:52   
sasula
HM, moja pupa je stara 6 mesecev in vem na čem si in kako se počutiš. Sama sem bila prej zelo zaposlena ženska, delala sem do konca nosečnosti in polna adrenalina. Komaj sem čakala, da rodim. Potem pa sem se srečala ravno tako s strahovi, nobenega časa zase, nič drugega kot previjanje, hranjenje, kopanje, sprehod. Potem sem imela še nekaj mastitisev, mala ni hotela v voziček, pa ni hotela 3 tedne spati v svoji posteljici itd. Pa smo gurali. Poleg tega sem imela še izjemno težek porod, vakum itd in sem okrevala 4 tedne. Komaj sem stala, ko sem jo previjala od bolečin, ker sem imela 17 šivov. 1x tedensko sem se krepko zjokala , vendar ne, ker male ne bi imela rada...ampak, ker pač nisem bila vejena 24 ur na dan skrbeti za otroka. Potem pa so me prijateljice tolažile, da naj dam času čas. Prej mala ni spala čez dan nič, če pa že pa le v naročju. Danes spi 2 uri dopoldan in 45 minut popoldan, smeje se in me neizerno zabava, vsak dan jo imam rajši in vsak dan mi je lepše. To je zadeva na katero se pač ne oreš pripraviti, steče s časom. Pri nekomu hitro..pri nekomu pa rabi svoj čas. Verjemi, da boš uživala. Tvoj post je nekaj kar veliko žensk doživi in ne se obsojati. O tem piše v marsikateri revijo novoroječek in preberi. Ti bo lažje. Ne obupaj, ker bo resnično veliko lepše, čeprav boš s časom res imela manj časa zase a bo zabavneje. . Jaz si zdaj vzamem čas zase 2x tedensko po dve uri, ko pride babica ali pa ima pupo partner. Takrat se grem sama sprehoditi ali s prijateljico na čvek..brez male. Ko se vrnem sem kot napolnjena baterija. Boš videla, da bo še kdaj hudo, vendar veliko lažje.

Vse dobro ti želim  in nič ne jamraš.S

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: kdaj se bom navadila?
20.1.2009 12:13:36   
metuljčica1
Sama sem 1. rodila v 4.letniku srednje šole.Bilo je kar naporno redno obiskovati pouk, se učiti, zraven kuhati, pomivati, pospravljati da ne omenim da me je malčica potrebovala noč in dan.Bili so trenutki ko je bilo zelo naporno in se vprašaš kaj mi je tega treba.Pa saj to mine ko sem pogledala pikico ko je zvečer vsa mirna spala, sem se zavedala da me potrebuje, da sem jaz odgovorna za njo in zato da se bo počutila varno in ljubljeno.Zdaj sem že drugič mama, deklici sta stari 4,5 in 1.5 let in se imamo prav lepo.So trenutki ko me ujezita do konca pa se takrat osredotočim na to da tako pač je in da imamo preveč lepih trenutkov da bi se ozirali na slabe.Poskusi ko si z njo odmisliti vse ostalo pa bo šlo.Na stvari glej bolj enostavno saj je lahko z otroki zelo lepo pa čeprav nas še tako utrudijo.Traja nekaj časa da se privadiš misli da imaš zdaj nekoga ki si zanj odgovoren, ko pa se tega zaveš je materinstvo nekaj najlepšega.
lp

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Pralne plenice
oblekca

Ali uporabljate/ste uporabljali pralne plenice?

Da, samo pralne (16%)

Da, večina, a kombinirano s plenicami za enkratno uporabo (11%)

Da, a redko (9%)

Nikoli (64%)


Število vseh glasov: 137

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!