sirenetta
|
Tudi jaz sem imela podobno fazo. Boš videla, kot so že nekatere napisale, postane vse lažje (in lepše) ko otrok postane malo bolj interaktiven, ko se začne smehljat , pa prve glasove namenjat tebi, sploh pa ko se začne igrat (nekje pri treh, štirih mesecih), ko se začne kobacat in preobračat, ko zna sam sedet in se zadovoljno smehlja naokoli in ukvarja z igračkami, ga je gušt gledat Pa ne boš verjela, previjanje lahko postane prava žurka , pri nas je tolko enega smeha in uživanja med previjanjem ta malega, pa če pomislim, koliko je prvi mesec tulil že samo ko si ga odložil na previjalno , sedaj pa se smeji, pa ko ga malo požgačkaš se tako smeje, pa ga lupčkaš po trebuščku in on se zvija od smeha. Kaj storiti tačas, da ti bo lažje: - poišči oporo v partnerju: ko pride domov iz službe, naj otroka on previje, ga naj nahrani, če ne dojiš - naj ga malo on ujčka medtem ko ti postoriš kaj zase ali doma kaj postoriš - kot so napisale že pred mano sprehod bodisi sama z otročkom, bodisi sprehod s kako kolegico pa it na kavo, bodisi it z otročkom v trgovino, po kakih opravkih, karkoli samo za ne bit cel dan sama z otrokom doma, za razbit rutino. Sprehod ali pa vsaj za pol urice z otročkom ven vsak dan. Ostalo (opravki, kava, štacuna) pa lahko tudi samo enkrat na teden pa že pomaga. - čez nekaj tednov, ko je z otrokom lažje rokovat, lahko čisto predaš partnerju večerno kopanje otroka, bo zmogel že tudi sam tako zahtevno nalogo , pa imaš ti mir in malo časa zase ... taki "odmori" so meni full pomagali, sem kar začela otrokca pogrešat, ko nisem bila z njim tiste pol urice, sem kar hodila kukat kaj delata pa potem full bolj z veseljem prevzameš otroka nazaj, ko si tako ločen malo od njega - čez kak mesec pojdite kam s partnerjem za en teden na dopustek (na sneg, na morje, kamorkoli), spet za pretrgat rutino, pa planirajte že sedaj, kraj in termin, lahko tudi rezerviraš, tako se boš že sedaj ves čas do takrat veselila vnaprej in pričakovala nekaj lepega. Če si ne moreta privoščit (bodisi finančno, bodisi zaradi moževe službe) pa vsaj en vikend, se da dobit zelo poceni apartmaje, npr. telekomovi so zelo lepi in kar ugodni ali pa privat apartmaji tudi dobiš ugodno še posebej izven sezone - pri nas se je zelo obrestoval nakup glasbenega vrtiljaka za nad posteljico, ga je imel in ga ima še tako rad, pa full se je zamotil in s tem sem pridobila marsikatero urico prostega časa. Ni nujno da pali pri vseh otrocih, pri mojemu je. Še sedaj se razveseli, ko mu uklopim vrtiljekec. Dobil pa ga je ko je dopolnil en mesec, ker sem opazila, da kadar je ležal v posteljici npr. za se uspavat, je iskal s pogledom okoli nekaj, kar bi lahko opazoval. Ker ni našel nič bolj primernega se je pač zagledal v tisto oblogico okoli ograjice. Ko pa je dobil vrtiljakec, je tako opazoval tiste igračke, da se je zgodilo, da mene sploh ni šljivil, ko sem prišla k posteljici Ne vem, če sem ti bila kaj v pomoč, ampak vseskozi imej pred očmi, da postane lažje in to že čez mesec ali dva (pa tudi navadiš se, ja ) in kot je že ena pred mano napisala, res je, ljubezen se mora razvit! Ni že kar samoumevno, čeprav si človek misli, da je to že takoj ob rojstvu. Šele spoznavata se z otrokom in navajata en na drugega. Vedi pa, da otrok rabi ljubezen in nasmejano osebo ob sebi, poskusi ne dovolit malodušju da prevlada. Poskusi se odzivat na otroka s pozitivnimi načini, saj se to potem pozna na otroku in se v skladu s tem tudi razvija. Boš videla, da ti bo vse povrnjeno. Srečno
|