Gina -> RE: Je moj otrok nervozen? (5.1.2009 21:09:05)
|
Ne vem a je nervozen al ni, meni se zdi to pogost pojav med otroki. A veš, življenje je zelo nervozno leta 2000 in toliko in to se pozna tudi na otrocih. Pa da ne boš mislila, včasih navzven zelo "mirni" otroci počno enako. Očitno niso tolk mirni, al pa rabijo nekaj, da jih pomirja. odrasli rabijo čik, hrano, internet,ta maučki pa vzamejo v roke tisto, kar imajo prste, nohte, majice. Včasi se jih da odvadit, včasih pa ne. Jaz našo bejbo odvajam grizenja nohtov že od 5. leta dalje, pa sem neuspešna. po drugi strani sem ravno lani odvadila enega svojega učenca grickat majico - očitno sem večja avtoriteta v službi kot doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Sama sem kot otrok grickala prevleko od odeje (koutra), vse je bilo pogrizeno, včasih sem škripala s kostmi kasneje, v najstniških letih, kadar se me je nervoza lotevala, še danes to dvoje delam na čase, kadar me zagrabi. Skratka, ne se preveč sekirat. Pa vseeno ga probaj odvadit, dokler ni čist zasidrano to v njem.
|
|
|
|