|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes, part 38
8.4.2005 22:26:38   
Medvedka
Ojla, cukrčke!

Karin, dobrodošla med ta sladkimi... :)

Toliko se je zgodilo od mojega zadnjega javljanja naprej, da kar malce težko sledim... Zdaj, ko sem odprla novo sporočilo, sem skorajda že pozabila, kaj čisto ste pisale, zatorej mi, prosim, oprostite, če bom kaj pomešala, ali pa na katero pozabila...

Najprej, Alja...
Veš kaj, mislim, da bo najbolje, če pozabiš na Tomažičko in se resno lotita misije :modri:... Menim, da če boš čakala na Tomažičko in črpalko, bo minilo še kar nekaj časa. Po mojem je GHbA1c 7,1% čisto v redu za zanositev, potem boš pa itak dobila brž črpalko. Ti samo pazi na cukre od plodnih dni naprej, da ne bodo šli pretirano v višave, pa bo. Tudi če kak cuker uide, ga boš itak brž korigirala z dodatkom, tako da ziher ne bo visok dolgo časa...
Kakorkoli že, čakam na veselo novico z vajine strani!

Karin, zakaj misliš, da si prestara? Koliko si sploh stara (oprosti, če si kje napisala)? Ali se bojiš, da imaš že predolgo diabetes? Kakorkoli že, jaz sem zanosila po skorajda 16-ih letih diabetesa, pa je bilo vse OK, brez komplikacij zaradi diabetesa.

Mirna, a ti še kar vztrajaš in hodiš v službo? Me pa zanima, kakšno službo imaš in kakšno delo opravljaš, da ne dobijo nobenega nadomestka zate... A slej ko prej ga bodo morali, a ne...
Upam, da te služba ne izčrpava preveč...

Kinokija, kilogramom se pač ne boš mogla izogniti... A po mojem se zate ni treba bati, saj mislim, da si precej zahtevna do sebe in se zagotovo ne boš pustila zrediti... Kakorkoli že, jaz sem se zredila za 10 kg, iz porodnišnice domov pa sem prišla točno 10 kg lažja. Je pa res, da se ne smem preveč hvaliti, ker opažam, da ni vse tako lepo, kot se sliši. Namreč, ugotovila sem, da imam na sebi precej več špeha kot prej, in sicer na račun mišic, ki so mi precej splahnele. In ker so mišice precej težje od špeha, sledi...

Tejka, upam da je bilo na kontroli vse OK.

Katja, oglasi se kaj in napiši, kaj je bilo tisto zadnjič...

Ajsha, vidim da je Lucija že ornig babnica... ;)

Medvedki pa nič posebnega, smo kar pridni, rastemo, jemo, hodimo na sprehode in se veselimo vsakega dneva brez dežja (in vetra)... Ob priliki bom priložila še kako slikico, a ne danes...

Lepo se imejte, pa lepe cukre!

Medvedka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes, part 38
11.4.2005 13:53:19   
Karin*
Medvedka hvala za vzpodbudne besede :)

Stara sem 25 in imam 10 let sladkorno.
V petek sem bila pri Tomažičevi na pregledu in nisem mogla verjet, da imam že 4 kontrole zapored Hb1C 7,8%.
:zmeden:
Ali ima katera kakšno priporočilo kako si cukre znižat?:((

Sicer pa mi je Tomažičeva rekla, da bova imeli nek poseben sestanek ?????????

Alja, strinjam se z Medvedko, mislim da je čas za :nosecka:. Sicer meni tudi vedno teži da mora biti Hb1C pod 7%. 7,1% se meni zdi res odlično! :bravo:

Rada bi se zahvalila Ajshi in Kinokiji, ki sta mi posredovali tole spletno stran. RES NAJLEPŠA HVALA :rozica: obema.

No pa lepo se imejte.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes, part 38
11.4.2005 14:31:09   
Alja1
Halo, cukrčke!

Pa da se še jaz "pofočkam" na ta deževen in mrzel dan (pa še ponedeljek je povrh vsega) :(

Karin, veseli me, da si vsaj ti prišla do črpalke pred zanositvijo (jaz namreč že 2 leti pišem prošnje na ZZZS, a je odgovor žal vedno negativen). :((

Glede na novo sprejeta (uradno še neobjavljena) pravila, da lahko črpalko dobijo tudi odrasle osebe, pa se bo očitno tudi meni nasmehnila sreča. Moj zadnji GHbA1c je bil tako nizek tudi na račun hipoglikemij, ki jih je kar nekaj na teden (včasih tudi večkrat na dan), zato mi je Tomažičeva rekla, da se morava dobiti, ker je sladkor preveč nestabilen. Meritve s CGMS aparatom so namreč pokazale kar precej nihanj (ne toliko v enem dnevu, kolikor so vrednosti različne iz dneva v dan. Tako se mi npr. en dan gibljejo od 2,5 do 7 mmol/l, že naslednji dan pa bodo pri isti fizični aktivnosti in prehrani le-te med 8 in 14 mmol/l, kar je bilo pri 72-urnem kontinuiranem merjenju KS več kot očitno). In prav zaradi tega, si želim, da bi črpalko dobila že pred zanositvijo, ker si že brez :nosecka: težko uravnavam diabetes (žal že 8 let), kaj bo šele potem, ko bodo svoj (ponavadi negativni del) prispevali še hormoni. Mogoče pa bo med :nosecka: vse drugače in sploh ne bom imela nobenih težav.:bravo:

Sicer pa dolgo res ne mislim več čakati. S Tomažičevo sva dogovorjeni, da me pokliče naslednji teden (če me bo res), še 1x jo vprašam za mnenje, potem pa začnem delati po svoje.:bravo:

Karin, rada bi ti svetovala, kaj storiti za boljši GHbA1c, a žal se tudi jaz iz dneva v dan soočam z vedno novimi in novimi problemi. Pri meni ne pomaga nič drugega kot: čim manj čistih OH (moka, kaša, testenine), nobenih kombinacij maščobe in čistih OH (pizza, čips, pomfrit) in sladic z veliko biskvita in pa ... veliko, veliko "špikanja" in merjenja KS.

Sicer sem pa jaz baje (mnenje dr. Čedetove iz Celja in Tomažičeve) prav poseben primerek med diabetiki (kar si vsekakor štejem v čast, ha, ha, ha). Kljub izredno nizkim dozam Humaloga (1-2 E.) in ob večjemu številu zaužitih OH kot jih ti 2 E. pokrijeta, doživljam hipoglikemije (včasih, medtem ko bo spet drugič KS po jedi ob enaki vrednosti pred jedjo in enako zaužitimi OH astronomsko visok - lahko tudi 15 mmol/l). A, ja, pa še fizična aktivnost (dovolj je sesanje hiše ali pomivanje oken) mi full zbija KS. Dnevno si ne dajem več kot 30 E. (pa še to takrat, ko me muči kakšen prehlad) insulina (od tega 20 E. Insulatarda in 10 E. Humaloga).

In to so nihanja, ki bi jih rada Tomažičeva (+ jaz) odpravila.

Pa rečite, če nisem unikat med sladkorčki?:)-

A, ima (je imela) še katera kdaj takšne "težave" in kako ste jih reševale?

Bodite pridne in pazite nase, trebuščke in :duda:!

Pozdravček prav vsaki in vsem!:rozica:

Alja

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes, part 38
12.4.2005 15:46:57   
Karin*
Alja
priporočam ti da se mogoče s prošnjo obrenš še na Zaloker&Zaloker ali pa na Roche Diagnostics, pa te bodo mogoče sponzorirali! Moja izkušnja z Zaloker&Zaloker je dobra, napisala sem prošnjo da bi zamenjala aparat za cukr Elite za Dex in so mi ugodili. Saj vem da ni primerjave ampak se splača potrudit ;). Napiši pač da bi rada zanosila in da imaš Hb1C 7,1% in da rabiš sponzorstov le za kratek čas, le toliko da zanosiš, nato pa tako ali tako vse stroške krije zdravstvo.
Mislim, da ti lahko uspe!! :bravo:
Samo malo pojamrej :((

Res ti želim veliko uspeha.
Ostale pa uživajte ob otročičkih, :nosecka: pa pazite na cukre.

Vsem pa lep pozdravček! :muca:

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes, part 38
13.4.2005 8:38:19   
Alja1
Dobro jutro, cukrčke!

Karin, hvala za nasvet. Sponzorsko črpalko je že Tomažičeva omenila, pa je potem vse skupaj "padlo v vodo". :((

Po zadnjem pogovoru z njo (prejšnji teden) je "prepričana", da bom maja/junija, ko bodo stopila v veljavo nova pravila, že priklopljena na črpalko.

Na nek način ji verjamem, po drugi strani so me pa že tolikokrat "nategnili", da se sprašujem komu je še za verjet, da ne bom spet izvisela (najbrž je diabetikov, ki "potrebujejo" črpalko kar nekaj, in samo vprašanje je po kakšni prioritetni listi bodo le-te razdeljene) :zmeden:

Karin, a potrošni material za črpalko kupuješ sama (glede na to, da ti ni bila dodeljena s strani ZZZS-ja)?

Uživajte, kljub "gnilemu" vremenu!

Pozdravčev vsem!
Alja

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes, part 38
13.4.2005 13:35:36   
Karin*
Pozdravček vsem!

Alja, material dobim ko mi ga zmanjka od Roche Diagnostics in nič ne plačujem :), še sreča, ker je res drago.
30.000,00 sit na mesec.
Mogoče bi se obrnila na njih, da bi ti sponzorirali črpalko, ti pa plačuješ potrošni material????
Ali pa počakaš do maja/junija, čeprav je meni Tomažičeva rekla, da naj bi jo jaz dobila od ZZZS-ja že aprila - da naj bi bilo takrat že vse urejeno.

Mislim, da moraš samo težit!!

Punce vas matra spomladanska utrujenost, da se nič ne oglasite? Kako kaj vaši malčki in vaši trebščki?
:zmeden2:

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?