|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčki 2007
4.12.2009 14:39:57   
lana38
ursa1981, čestitam! Naja in moj user posted image imata na isti dan RD.
LP

lana38

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
4.12.2009 16:41:33   
botrca
Pozdravljene,

pa je december tu...ko se spomnim pred 2 leti...porodnišnice in samega poroda. 8.12 pa ima Jan že dve leti. Kako čas hitro beži. Bo treba razmišljat o drugemuser posted image ...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Kako ste nosečnice? Kdaj greste rodit oz. koliko še imate?

Vse ki ste že rodile pa iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Mi smo ok, Jan je zdrav...da potrkam pod mizo. Imam ga že celi november doma pa december bo tudi, ker greva na operacijo sečil  14.12 pa mora bit popolnoma zdrav.

Drugače pa na kahlico še ne gremo, samo igramo se in hlače si dol potegne in reče kakat moram...user posted image
Govori kot navit, razume vse in ponavlja za nama. Nasmejeva se mu do solz kake dela. Spimo tak-tak...odvisno od noči. Načeloma pa kar ok. Obožuje Nodija in mojstra Miho rad gleda. Pa vaši user posted image ?

Kaj dobijo vaši sončki za rojstni dan? Kaj pa za Božička? Al je to vse skupaj?

Janu sva zadnjič za r.d. kupila Bosch sesalec, ker obožuje sesanje user posted image , za Božička pa škatlo z orodjem ker mora popravit avtobus...user posted image .

< Sporočilo je popravil botrca -- 4.12.2009 16:42:11 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
4.12.2009 17:40:04   
botrca
Zanima me ali vaši user posted image že jejo vso hrano? Kaj še niso uspeli probat?

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2303
4.12.2009 18:34:02   
Raho
Samo, da vas na hitro pozdravim in vam povem, da smo bojda preboleli NG - ampak samo trije, iraja ni dobila ničesar. Potrjeno nimamo, ker testov več ne delajo - so namreč predragi. v glavnem - pomije nam niso dišale, malo smo kuhali, malo kašljali in v 6 dneh je bilo vsega konec. Je pa res, da pri nas trenutno razsaja samo to.
Ja, kmalu imamo tudi mi RD.
Tukaj pa je naša dama skorja 2 leti po dnevu D:
user posted image

Vsem slavljencem želim vse najboljše za rojstni dan. Praznujte kar se da lepo.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
4.12.2009 21:49:56   
botrca
Raho tvoja punčka je prava mala princeska...kak je sladka...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
5.12.2009 10:05:19   
lorch
Ja Raho, tvoja Iraja Živa je pa res prava lepotička user posted image

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
5.12.2009 19:25:26   
hokejistka
Pozdravljene decembrčice in vaši user posted image !

Redno vas berem, ampak pišem pa nič user posted image

ursa1981 čestitam za malo princesko!user posted image

Vsem decembrčkom, ki so že praznovali RD pa vse najboljše user posted image user posted image user posted image !

Mi smo OK. Julija hodi v vrtec, občasno je bolana, same viroze, ki pogosto udarijo na njena dihala. Sedaj smo malo bolj pozorni, ker bomo kmalu pristali na preventivnih zdravilih proti astmi, če se nam ponovi še kakšen bronhiolitis.

Vsi me sprašujejo, če bomo imeli še kakšnega user posted image , ampak zaenkrat ostajamo samo pri naši frkljici. user posted image Je kar zahtevna, trmasta, zgovorna in nama vzame kar precej časa.

gripa sva se z user posted image odločila, da se nihče ne bo cepil pa čeprav načrtujemo pot z avionom čez lužo konec leta. Pridno si umivamo roke, Julijo bova pa teden dni prej vzela iz vrtca.

hrana je vse, kar jemo tudi mi, z izjemo gob, pa verjetno še česa, česar midva ne marava. So stvari, ki jih ne mara. Drugače pa tako ali tako bolj malo poje, zato po večini kuhamo tisto, kar ima rada. Za čokolado pa še lastno mamo proda user posted image

darila glede na to, da ima J. rojstni dan prav na božič, verjetno ne rabim izgubljat besed, kako je z darili in prazno denarnico. Ji pa vsi kupijo dve darili. Potem pa pospravim in ponudim čez par mesecev.

kahlica J. je dober teden dni brez pleničke - ima jo le za ponoči, pa še to bom zdaj zdaj ukinila, ker se zbudi suha. Moram še podloge nabavit, da jih dan pod najino rjuho, ker pride kdaj proti jutru k nama v posteljo. V svoji posteljici pa ima nepremočljivo podlogo. Me je zelo presenetila in še zdaj ne dojamem, da je brez pleničke, ampak še kar čakam, da jo bom spet previjala.

zobki J. ima 16 zobkov in nič ne kaže, da bi jih kmalu imela še kaj več. Jih je pa zelo pozno dobila, tako da jih tudi ne pričakujemo.

duda imamo jo še vedno - sicer samo ponoči doma, ampak je tako navezana nanjo, da nič ne izgleda, da bo kmalu brez user posted image Sem brez idej in čakam na priložnost, ko bo sama rekla, da je ne rabi več.

Lep vikend!

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
7.12.2009 7:09:51   
lana38
Raho, zelo lepa slikca Iraje.user posted image Prava lepotička je.
Tim je prestal cepljenje proti NG. Od reakcij je imel TT 38 in bolela ga je rokica.
V bloku imamo sosedo z NG. Ker ji nikakor ni padla TT, okrog 40°, se ji je že bledlo, jo je partner odpeljal k zdravniku. Zdaj je na infekcijski kliniki v MB. Ni kronična bolnica in stara je okrog 50 let.
LP

lana38

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
7.12.2009 13:17:49   
andreja2000
Haj!

Eva je včeraj napolnila 2 leti.Praznovali smo kar dvakrat,soboto,za prijatelje in včeraj v družinskem krogu,no danes pa še praznuje v vrtcu.
Nekaj novih slikic je v albumu.
Hitim kuhat,fajn bodite....

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
7.12.2009 13:22:28   
lana38
andreja2000, lepe fotke. A Lara se je pobarvala na blond?
Evi pa vse najboljše za 2. RD.
LP

lana38

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
8.12.2009 8:56:34   
vetrnica
Vse najboljše vsem našim decemberčkom, ki v teh dneh praznujejo rojstni dan!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes popoldan bo tudi Zoja napolnila 2 leti. Praznovali smo pa že v nedeljo. Sem dodala par slikc v album. Je bila pa zelo vesela in navdušena nad praznovanjem, ko je bila cel dan v središču pozornosti user posted image .
Drugače pa lepo pove, da je stara "dve eti", imena pa še vedno noče vsakemu povedati. Zna rečt Zoja in z domačimi ni problem, če je pa kakšen, ki ga vidi prvič ali pa bolj poredko, pa ne bo povedala.

Smo pa tudi že skoraj rešeni plenic. Čez dan je za vse kahlica (hodi lulat in kakat), ponoči ji pa še dam plenico. Čeprav zadnje dni opažam, da je tjutraj plenička bolj kot ne suha. Tako da verjetno, bi jo lahko tudi že ponoči pustila brez.

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2311
8.12.2009 9:21:28   
Foxina
IZVIRNO SPOROČILO: vetrnica

Smo pa tudi že skoraj rešeni plenic. Čez dan je za vse kahlica (hodi lulat in kakat), ponoči ji pa še dam plenico. Čeprav zadnje dni opažam, da je tjutraj plenička bolj kot ne suha. Tako da verjetno, bi jo lahko tudi že ponoči pustila brez.

joj, kak ste hitri...in pridni, res! user posted image

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
8.12.2009 13:12:43   
andreja2000
Hvala za čestitke naši punci in seveda čestitke vsem,ki praznujejo te dni.
Danes ima roj.dan tudi moja mami in sem ji že zjutraj šla prižgat svečko.

Pri nas še nekako nič ne kaže,da bi Eva bila brez plenic in dude,no pa saj bo tudi za to prišel čas,sta pa starejša dva bila pri 2 letih že brez pleničke,no pri Evi je pa drugače,sicer pa se tudi jaz nič kaj ne nagibam k temu,ker je vzunaj mrzlo in bi bilo kar nerodno,če bi se polulala...

Lana38 ,ja,Lara je že kar nekaj časa na tej barvi.

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
8.12.2009 16:20:31   
botrca
Eva čestitke za drugo svečko user posted image user posted image user posted image user posted image  .

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
8.12.2009 16:29:07   
botrca
Mi pa imamo danes rojstni dan...user posted image , Jan je tudi 2 leti star...user posted image . Moj mož je imel včeraj r.d. Jan pa danes.

Za oba moja moška:

user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
8.12.2009 16:31:39   
botrca
Govor: Jan tudi zna povedat in pokazat koliko je star...ma govori kot navit, vse razume in ponavlja kot mali papagaj user posted image .

Pleničke: ni govora še o suhi ritki user posted image ...samo igra se s kahlico in ve zakaj se gre ampak ko pa ga hočem dat kakat al lulat pa ne. Ma saj bo že ko bo pripravljen.

Duda: moramo se pohvalit, ker je zelo hitro bil brez od letošnjega maja, torej je imel takrat 15 mesecev user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil botrca -- 8.12.2009 16:34:06 >

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2316
8.12.2009 16:35:56   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: hokejistka

zobki J. ima 16 zobkov in nič ne kaže, da bi jih kmalu imela še kaj več. Jih je pa zelo pozno dobila, tako da jih tudi ne pričakujemo.

ja saj ne pridejo 5 tako hitro ven, meni je Janova zobozdravnica rekla da okrog 3 leta.

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
9.12.2009 9:47:11   
t*e*j*k*a
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

IZVIRNO SPOROČILO: hokejistka

Vsak otrok je zgodba zase.
Mi pa imamo naslednji petek prvič zobozdravnika.

Glede mojega počutja- počutim se isto kot pri Janu, če nebi bilo bušija in brcik nebi vedela da sem noseča. Me pa trenutno brca eden direkt v mehur in je skrajno neprijetno.

Tudi naš Jan obožuje Nodija.

Čestitke vsem dvoletnikom

ja saj ne pridejo 5 tako hitro ven, meni je Janova zobozdravnica rekla da okrog 3 leta.

< Sporočilo je popravil t*e*j*k*a -- 9.12.2009 9:48:29 >

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2318
9.12.2009 11:18:46   
lana38
Tim ima spodaj že zadnja 2 zobka, sem že pisala o tem. Manjkata mu samo še zgoraj zadnja 2. Pa tudi Blaž jih je vse dobila do 2 let in pol.
Moram pohvaliti Tim, je včeraj 3x povedal, da ga lulat tišči in tudi za kakat. To je bilo zdaj prvič. Morda pa bo od zdaj začel hoditi na WC.
LP

lana38

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
10.12.2009 9:11:10   
vetrnica
Najprej vse najboljše decemberčkom, ki praznujejo v teh dneh!!user posted image user posted image

Jaz sem bila pa včeraj tako jezna. Sem dala v novembru vlogo za otroški dodatek in sem dobila zavrnjeno. Razlog je pa v tem, da so mi dvakrat šteli porodniško in starševsko varstvo. Itak sem bila lani skoraj celo leto na porodniški in to pomeni, da so mi skoraj podvojili plačo. Zgleda ne znajo sami svojih navodil za izpolnjevanje obrazca brati. Že pišem pritožbo.

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2320
10.12.2009 10:43:44   
andreja2000
botrca  malo pozno,a čestitke tudi tvojemu Januuser posted image ,za 2 roj.danuser posted image

Čestitke tudi vsem,ki praznujejo te dniuser posted image

Lana38 super,da je Tim povedal za lulanje in kakanje in naj bo tako še naprej,naša kdaj pa kdaj pove za kakanje,ampak ni šans,da bi šla na kahlo,najde si en kot in hoče svoj mir in ko se pokaka jo tudi komaj prepričam,da se previjeuser posted image

govor tudi naša vse ponavlja vse kar sliši,skrega tudi brata in sestro,rada poje in se dela,da čita,razume pa seveda tudi vse,ko kliče Laro,ji pa uspe tudi razločno izrečt črko r,v kateri drugi besedi pa ni sluha o črki r,temveč jo nadomesti črka L.

V vrtcu se sedaj veliko dogaja in tako jih bo že v torek obiskal Dedek Mraz,v ponedeljek popoldan pa imamo skupaj Škratovanje in bomo iskali zaklad,moremo pa priti z baterijami,kresničkami ali kakšnimi lučkami,zna bit kar zanjimivo.
Aja,v vrtcu je tudi dobila darilo za roj.dan,eno tako mapico z odtisi dlani vseh otrok in zraven njihova imena in pa taki mali vzglavnik,na katerem je medo in zvezde,ja je bila ful ponosna na to kar je dobila.

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2321
10.12.2009 12:55:05   
Foxina
IZVIRNO SPOROČILO: vetrnica

Jaz sem bila pa včeraj tako jezna. Sem dala v novembru vlogo za otroški dodatek in sem dobila zavrnjeno. Razlog je pa v tem, da so mi dvakrat šteli porodniško in starševsko varstvo. Itak sem bila lani skoraj celo leto na porodniški in to pomeni, da so mi skoraj podvojili plačo. Zgleda ne znajo sami svojih navodil za izpolnjevanje obrazca brati.

kaki pacienti user posted image

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2322
11.12.2009 12:15:23   
soncek.djukelica
živjo,

raho, luštna je tvoja punca!user posted image
Kahlica, pri nas je mlajša en dan pravočasno rekla,da bi šla kakat in hitro šibam z njo na wc, pa ni hotela na kahlico ampak kar na školjko!user posted image Lepo je rokici držala in kakala! Sem jo kar slikala!user posted image Začetek je, upam le,da se bo hitro naučila vsakič povedat, ko rabi iti na wc! Pri starejši pa to pričakujem nekje šele januarja, ker vse kasneje prokuži! Čestitam vsem otrokom,ki so že odstavili planice, tudi jaz komaj čakam na ta dan, ker mi še vedno predstavlja strošek!

Naši sta za r.d. dobili maskoto skupine, ki smo jo prilepilii na šipo!

Hrana, vse jesta razen gob! Starejša je en dan z mano jedla kislo zelje z fižolom, in kruh namakala not!user posted image Mlajša je bolj izbirčne sorte! Nek dan sta tudi ponfri poskusile z nami!

Govor
, kot je pri nas v navadi, mlajša prej razvije veščino, že kar veliko govori,zna našteti vse otroke, ki so v skupini, zna povedat po dve besedi skupaj; recimo: oke pat; kar bi pomenilo roke pratuser posted image in nikakor noče,da jo jaz oblačim ali slačim, vse hoče samauser posted image in ko se odloči,da gre roke prat, si odpre vrata v kopalnico, zleze na stojalo in si opere roke ter obriše!user posted image Dobra navada, vsaj gripe ne bo dobila, saj gre tudi po 3x roke prat!user posted image

Zobje
, starejša jih ima 16, mlajša pa 12!user posted image Bi pa rabila nasvet, kako pripraviti otroka,da ne joka vsakič, ko ji hočem oprati zobe!
Joka, kriči, se upira in deluje tako,kot bi jo iz kože jemala! Ne bom rekla,da je kak dan, ko gre dobro, v večini pa ne in pol ji vsakič razlagam,da bo miška prinesla ji darilo, ampak ne deluje skozi! A ima katera takšnega problematika doma?

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 2323
11.12.2009 13:31:17   
hokejistka
Pozdravljene!

SD nimam pametnega nasveta za pranje zobk. Zatisni ušesa in umij zobke z zvočno spremljavouser posted image user posted image  Enkrat bo minilo...

botrca user posted image user posted image user posted image user posted image  za Jana, da bo hitro in neboleče okreval po operaciji

veternica ja, kar hitro pritožbo, ker njihovi mlini počasi meljejo.

J. je že 14 dni suha, edino ponoči ima še pleničko. Zjutraj in pri babici gre na kahlico, čez dan pa na nastavek in stranišče. Je pa začela zdaj "izkoriščat" sedenje na stranišču, še posebej ko se nam kam mudi user posted image  

vrtec ta mesec praktično ne hodi in bo zamudila vse lepo. Je kar doma pri babicah, tetah in še koga porabimo. Že lep čas kašlja, v vrtcu so pa tudi vsi bolani. RD bo praznovala prihodnje leto.

Kadar smo doma bi nonstop gledala risanke- Telebajske user posted image , Bombažke, Nodija,.... Važno je, da se vrtijo v ozadju, čeprav se ona v kuhinji igra.

Komandira vse po vrsti, tako da 4 letni bratranec in 7 letna sestrična za njo capljata kot kužka. Če ji kaj ni prav pa huronsko vpije, da se vsi ustrašijo. Grist je HB nehala (upam). Še vedno pa je v fazi "To je moje", kar je zelo moteče user posted image .

Govori in sploh ne neha in to še kar razumljivo. Pesmic bo pa kmalu znala več od mene. Zelo rada ima tudi, da ji berem knjigice- trenutno so ji všeč razne Mile in Ne ne bom knjigice. Najraje pa ima knjige s pesmicami (ljudske,...) in da ji zraven še poješ. 

darila dobila bo kuhinjo za Božič in leseno tortico za razrezat za RD od babice in dedka, mi2 ji bova kupila Crocse, ker jih naravnost obožuje, od druge babice bo dobila pa voziček in dojenčka za Božič in blagajno za RD.

Zdaj pa že delo kliče....

Lp 

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2324
11.12.2009 13:51:19   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: soncek.djukelica

živjo,

Bi pa rabila nasvet, kako pripraviti otroka,da ne joka vsakič, ko ji hočem oprati zobe!
Joka, kriči, se upira in deluje tako,kot bi jo iz kože jemala! A ima katera takšnega problematika doma?

Smo imeli, jauser posted image . Zoja je bila takšna. Ob pranju zob je tako tulila in mahala, da je to delo potem prevzel mož. Jaz je namreč enostavno nisem več obvladala. Pri Lovrotu teh težav nimamo, ker si zobe "pere" že zelo dolgo. Še takrat jih je pral, ko jih sploh še ni imeluser posted image . Razlog za to je seveda Zoja - ker gleda njo, se mu zdi zanimivo. Tako tudi pusti, da mu na koncu še sama zdrgnem zobčke. Je pa res, da se trenutno ne ubadamo toliko s kvaliteto pranja zob, kot s privzgajanjem navade. Ampak mislim, da smo to že uspešno opravili, ker se vsak večer kar samadva zaženeta v kopalnico na pranje zobuser posted image .

Govor: besedne zveze kot so "ne bom" in podobno mu ne delajo težav. Samo motivacija mora bit tapravauser posted image . Drugače pa je to bolj redkobesedno dete. Govori samo takrat, ko mu to pride prav.

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......