soncek.djukelica
|
živjo, raho, luštna je tvoja punca! Kahlica, pri nas je mlajša en dan pravočasno rekla,da bi šla kakat in hitro šibam z njo na wc, pa ni hotela na kahlico ampak kar na školjko! Lepo je rokici držala in kakala! Sem jo kar slikala! Začetek je, upam le,da se bo hitro naučila vsakič povedat, ko rabi iti na wc! Pri starejši pa to pričakujem nekje šele januarja, ker vse kasneje prokuži! Čestitam vsem otrokom,ki so že odstavili planice, tudi jaz komaj čakam na ta dan, ker mi še vedno predstavlja strošek! Naši sta za r.d. dobili maskoto skupine, ki smo jo prilepilii na šipo! Hrana, vse jesta razen gob! Starejša je en dan z mano jedla kislo zelje z fižolom, in kruh namakala not! Mlajša je bolj izbirčne sorte! Nek dan sta tudi ponfri poskusile z nami! Govor, kot je pri nas v navadi, mlajša prej razvije veščino, že kar veliko govori,zna našteti vse otroke, ki so v skupini, zna povedat po dve besedi skupaj; recimo: oke pat; kar bi pomenilo roke prat in nikakor noče,da jo jaz oblačim ali slačim, vse hoče sama in ko se odloči,da gre roke prat, si odpre vrata v kopalnico, zleze na stojalo in si opere roke ter obriše! Dobra navada, vsaj gripe ne bo dobila, saj gre tudi po 3x roke prat! Zobje, starejša jih ima 16, mlajša pa 12! Bi pa rabila nasvet, kako pripraviti otroka,da ne joka vsakič, ko ji hočem oprati zobe! Joka, kriči, se upira in deluje tako,kot bi jo iz kože jemala! Ne bom rekla,da je kak dan, ko gre dobro, v večini pa ne in pol ji vsakič razlagam,da bo miška prinesla ji darilo, ampak ne deluje skozi! A ima katera takšnega problematika doma?
|