Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: TRIŠ IZVIRNO SPOROČILO: malecka Jaz imam tudi tri froce, možiček bore malo pomaga( on ima načez tavečja dela v bajti) in nimam nobenega urnika. Kadar grem na WC, vzamem definfekcijski robček in obrišem školjko.... ko si umivam roke potegnem z krpo po lijaku ( če je umazan).... Pometem kadar vidim da je "smetno"2-3x na dan(mali otroci-pa smokiji, odrezki z škarjicami....) V glavnem se trudim da sproti vse pošlihtam in se mi vidi, da to še najboljš rateva. Seveda pa so tud velike spomladanske, oletne in jesenske akcije... to pa je že druga zgodba. Se podpišem pod tole. Natanko isto. Ostalo pa; Grem 1 x tedensko v večji nakup, se orientiram po jedilniku, ki ga napišem za 1 teden vnaprej, kaj malega iz trgovine pa prinese spotoma mož iz službe. Drugače pa kuham večinoma jedi za dva dni npr golaž, ričet, bolonjska omaka....Poskušam čimbolj pripraviti za kosilo takrat (očistiti zelenjavo, narezati čebulo, krompir je lahko narezan v vodi več ur) ko je tamali zadovoljen sam s sabo in se zaigra. Pa včasih nimamo solate zraven zaradi pomanjkanja časa, ali pa kosilo komaj dokončam takrat, ko kdo pride domov (hči ali mož)in počuva tamalega. Zaenkrat sem doma na porodniški tako da, pomijem po tleh, pospravim posodo, izpraznim sušilca, dam prat cunje, ko gre mali spat. Včasih tudi do 11ih ali še dlje letam po stanovanju pa pospravljam. Ker pa imam dva malo starejša otrokoa (10 let) poskušam čimveč vključiti tudi njiju (pospravit pomivalca, počuvat malega) seveda, če nimata svojih obveznosti ali jaz z njima. Zahtevam tudi od vseh, da pospravljajo za seboj...bog ve, kdaj bo to padlo na plodna tla. Problem je čiščenje stopnic, generalka, takrat mora imeti res človek mir. Najbolj da si v prihodnje zberem dan pa nateram vse ven na sveži zrak, jaz pa po stanovanju z metlo in krpo. Ko si pa v službi, je pa čisto odvisno, kdaj greš od doma, kdaj prideš domov, če pozno res človek postori komaj najnujnejše.
|