|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj bi ve naredile???????
23.12.2008 9:39:16   
pokec3609
Niti ne vem kje naj začnem, ker je tolk za povedat, da me boste razumele, no...pa bom poskusila na kratko.
Sem jezna, užaljena, prizadeta.....

Tkole...stara sem 34, imam eno 16 letnico, ki hodi v 2.letnik, pridna, iz prvega razmerja, ki se ni izšlo. Nato sem se pri 26-ih poročila z mojim možekom, zlat človk, ga lahko samo narišeš in opišeš takšega, poročila sva se po šestih mesecih poznanstva in bi se danes še enkrat. Pri 28-ih se nama rodi najina hčerka, do takrat sem hodila v službo, delala po dve službi, tako da sva imela več denarja. Po porodu sem ostala doma, skrbela za otoke in razvajala možeka.
Nato sem ko je bila stara 4 leta odšla v službo, kjer sem delala do novembra.
No sedaj....pri 34-ih sva se pa poleti odločla še za eno bebico. Ko sem zanosila sem bila tako srečna ( ne da bi bila krivična do ostalih  dveh hčerk, toda zdi se mi, da sem kar v oblakih, da je zdej čist drugače, se mi zdi, da prav čutim življenje v sebi)
No...........ker pa ima moja predraga mama zlo čudne poglede na ženske z dvema otrokoma in ji v bistvu že ta druga hčerka ni pasala in jo kar nekako zaničuje in dela opazno razliko med prvo hčerko in drugo........in ker vem, da ima še slabše poglede na ženske ki imajo 3 otroke sem rekla, da ji sploh ne bom povedala in bom tiho dokler se bo dalo, ker se mi ne da poslušat njenih pridig.(sama je ločena in sem jst edinka)
No....do včeraj je bilo tako......očitno je sama opazila zadnjič ko smo bili na obisku( noseča sem 17 tednov) in me kliče in začne:  Da sicer mi kao prej ni hotla nč rečt, samo da kakšna sem postala, da si ona pa to ni niti v sanjah predstavljala, da bom naredila kaj takega, da zdaj sem brez službe, pa tri otroke, da tolk sem stara pa tolk neumna, da češ če bi rada postala kot druge ženske s tremi otroki, ( tko v sramotilnem smislu), da kaj če mislim životarit iz meseca v mesec da naj bi šla raje nazaj v službo delat, ne pa da tole naredim.
V njenem glasu je bilo slišat jezo, prezir.....

Zdej pa ne vem....kaj sem nora jst al ona....oziroma, ne zdi se mi nič takega če imam še eno bebico, prav komaj čakam, da se bom lahko sprehajala z njo in jo držala v naročju, možek v devetih nebesih, ostali dve hčerki prav tako, še posebej je vesela ta večja......ona pa vsa pasja, sploh ne razumem kako mi lahko kaj takega reče oz. sploh pomisli na take grde misli.
V moji glavi se je včeraj porodilo močno sovraštvo proti njej , ker se mi zdi, da se ni naperila samo proti meni ampak tudi proti moji nemočni majhni bebici.
Sem povedala možu in sem mu prav rekla, da če bo bebici kdaj kaj kupila ji bom v glavo zabrisala.

Njej nisem rekla nč....samo ja ja, adijo in odložila.
Naj povem, da glede njene oprazke o životarjenju......ne vem, imamo cca.1600 eur mesečnih prihodkov, res da imamo položic za cca.400 eur, ostalo nam ostane. Gremo dvakrat na leto za en teden na dopust.Jst nimam občutka, da bi životarila in bila za karkoli prikrajšana no.
Pa ta njen prezir v bistvu že do ta druge hčerkice in zdaj še do te bebice....morm povedat da prav razmišljam, če bi sploh še kdaj govorila z njo....mama gor ali dol, ampak vedno itak samo pametuje in mojga možeka tut sovraži, že par let kar naprej ta večjo hčerko nagovarja proti njemu ( tako kot itak vse osebe moškega spola menda)
Niti se mi ne zdi primerno, da mi gre to govorit zdaj ko sem noseča.....ne vem, če bi že mogla kaj takega povedat bi počakala, da rodim.

Tako sem jezna in hkrati prizadeta, da ne morem povedat. Ima me, da se sploh ne bi več pogovarjala z njo, ker mi prav krade srečo, evo tut če nočem, me to že od včeraj žre.

Ka mislite, kaj bi ve naredile??????

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj bi ve naredile???????
23.12.2008 9:49:52   
biba14
Sicer sem do komentiranja osebnih družinskih odnosov precej zadržana,ampak tole user posted image
Živiš svoje življenjeuser posted image in ne življenje svoje mame..delaš kar ugaja tebi, saj želiš svoje življenje narediti lepo in ukrojeno po svojih standardih in v dobro sebe in svoje družine...partner te ima rad in te podpira, doma imaš 2 krasna otroka..in zakaj ne bi imela še enega...saj so otroci vendarle naš največji zaklad...in če so 3je..še toliko večjiuser posted image .
Še najmanj v user posted image  potrebuješ stres...zato mami lepo povej, da sedaj živiš lepo in ne potrebuješ njenih "nasvetov" ker po napisanem...ima ona problem sama s sabo...za to pa nisi kriva ne ti,niti ni kdo drug...
Zato draga moja...uživajuser posted image , saj v sebi nosiš user posted image  sebi in svoji družini.

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.12.2008 9:51:24   
spps
Na kratko:uživaj v svoji sreči,mami pa povej,da če je imela nesrečo v življenju,da nisi ti kriva,niti tvoji otroci.povej ji,da se lahko z vami veseli,al pač,da se distancirate...

kdor čaka ,dočaka?

Neposredna povezava do sporočila: 3
23.12.2008 9:57:10   
Mišni
Očitno ima mama probleme sama s seboj. Poskusi to razumet, ampak naj te ne prizadene. Pač ima probleme. Boga.
Ti pa uživaj svoje življenje, saj če je tako, kot praviš, da je, potem si resnično lahko srečna.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.12.2008 10:02:30   
zmajaz
Mama gor ali dol - NE DOVOLI, da ti kali srečo. Kot opisuješ, si si življenje uredila tako, da si srečna in zadovoljna, ravno tako tvoj mož in otroci, če ima pa ona drugačne poglede na življenje, je pa to njen problem in jih ne more vsiljevati še tebi. Pogovori se z njo in ji jasno povej, da ti boš živela, kot tebi paše, da so tvoji pogledi na življenje in srečo pač drugačni od njenih in da se nima pravice vtikati v tvoje življenje in ti na tak grd način pametovati, ona pa ima dve možnosti: 1. da se sprijazni s tem, da so tvoji pogledi pač drugačni, sprejme tvojega moža in otroke in se malo potrudi, da ostane del družine, ALI  2. pa z njo ne misliš imeti več opravka, ker če od nje nimaš drugega kot pridig, hujskanja, sovraštva, poniževanja, take mame pač čisto nič ne rabiš in boljše da z njo nimaš stikov, kot pa da te samo spravlja v slabo voljo in te dela čisto po nepotrebnem nesrečno. Vem, da je to malo kruto, a tako pač je - to je tvoje življenje in imaš pravico biti srečna. Že tako gre rado kaj narobe, da pa otroku kalijo srečo ravno starši, je pa nekaj najslabšega. Tudi sama sem imela določene probleme z mamo, a odkar sem jo postavila na svoje mesto in ve, da njenega pametovanja ne mislim poslušati in bom sprejela samo dobronamerne nasvete, se je umirila in so se odnosi zelo izboljšali.

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.12.2008 10:04:03   
Martinčka
pokec, najprej iskrene čestitke ob tretji bebici! Jaz občudujem vse ženske ki imajo še tretjega otročka in tudi sama si nekega dne želim imeti vsaj tri! Mislim da je najlepše kar se lahko zgodi, da si obdan s samimim iskrenimi otroški nasmeški, pa čeprav je kdaj vmes tudi kakšen jokec...

Jaz se ne bi preveč obrmemnjevala z mamo če bi mi takole rekla... po vsej verjetnosti je nebi ravno zapustila, v smislu da ne bi imela več nikoli stikov z njo, ampak vsekakor bi pa bila zelo užaljena ter ji zagotovo ne bi posvečala nikakršne pozornosti. Zadnje kar potrebuješ v tem veselem pričakovanju je da ti nekdo tega ne privošči.
Jaz osebno bi ji recimo rekla, da dokler se malo ne zamisli nad besedami ter se mi opraviči, da je več ne pokličem in da če ji grejo vnukice toliko v nos jih pač ne bo več videla.
Mislim kaj takega si jaz ne predstvaljam no.. da ne bi kdo bil srečen še enga otročička...
Predvsem poskusi da ti en pride preveč do živega da se ne boš preveč obremenjevala, ter bodi srečna v objemu svoje zlate družine!

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.12.2008 10:04:45   
simonakr
Oj! Jest se strinjam z BIBA14, Ti živi svoje življenje in ne pusti da ti soli pamet. Dobra si da jo že toliko časa prenašaš; verjemi jaz bi svojo - če bi mi takole pametovala - že prej nekam poslala in ne bi bila tiho. user posted image user posted image user posted image user posted image

Ti uživaj nosečnost s svojo družino in se bo vse uredilo.user posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.12.2008 10:07:07   
frutolina
IZVIRNO SPOROČILO: pokec3609

poročila z mojim možekom, zlat človk, ga lahko samo narišeš in opišeš takšega, poročila sva se po šestih mesecih poznanstva in bi se danes še enkrat.

user posted image user posted image  čestitam in me veseli da sta se našla!!

No sedaj....pri 34-ih sva se pa poleti odločla še za eno bebico. Ko sem zanosila sem bila tako srečna ( ne da bi bila krivična do ostalih  dveh hčerk, toda zdi se mi, da sem kar v oblakih, da je zdej čist drugače, se mi zdi, da prav čutim življenje v sebi)

user posted image user posted image  čestitam za nosečnost! Ti se kar veseli in ne pusti da ti kdo to veselje jemlje!!

in ker vem, da ima še slabše poglede na ženske ki imajo 3 otroke sem rekla,

user posted image user posted image user posted image  kaj bi potem o moji mami rekla ker mi smo pa tudi trije??

Zdej pa ne vem....kaj sem nora jst al ona....

Ti sigurno ne... pa niti za njo ne bi rekla da je nora, mi je pa čudno da se ne veseli hčerine sreče. Žalostno user posted image  

oziroma, ne zdi se mi nič takega če imam še eno bebico, prav komaj čakam, da se bom lahko sprehajala z njo in jo držala v naročju, možek v devetih nebesih, ostali dve hčerki prav tako, še posebej je vesela ta večja......

No vidiš! Možek je presrečen, tvoji hčerki prav tako! user posted image   Raje se veseli in ne pusti da ti zagreni življenje in srečo...

Ka mislite, kaj bi ve naredile??????

Nič.Veselila bi se drobcenega bitja, ki raste v meni in tega da imam super moža in čudoviti hčerki! Če bi mi pa še mama kaj rekla bi ji pa pač povedla da sva si pač različni....da je ona živela in se odločala kot ji je srce narekovalo....ti si pa pač drugačna in imaš drugačne želje in pogled na otroke in da naj to upošteva. In da ima dve možnosti: ali se s tabo veseli ali pa se boste pač malce distancirali - čeprav to verjetno ni tvoja želja in niti njena, glede na to da je ona tvoja mama in ti njena edina hči.

Neposredna povezava do sporočila: 8
23.12.2008 11:17:05   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Očitno ima mama probleme sama s seboj. Poskusi to razumet, ampak naj te ne prizadene. Pač ima probleme. Boga.
Ti pa uživaj svoje življenje, saj če je tako, kot praviš, da je, potem si resnično lahko srečna.

se podpišem. Poskusi se pogovorit.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.12.2008 11:53:16   
pokec3609
Joj hvala vsem za te tolažilne besede, ker tele njene besede včeraj so me res vrgle s tira......če razumete.....kot bi mi v glavo vcepila kanček slabe vesti.....in pol še vsa njena dejanja in njeno pametovanje za nazaj....vse to se tuhtala in razmišljala ponoči.
Pa sej itak če pomislim za nazaj je imela skozi take nizke udarce, samo vmes me nekako niso toliko prizadeli , se mi zdi da sem bila tko bolj samozavestna in sem si sicer zapomnila njene opazke in obnašanje samo me ni tolk s tira vrglo kot tole včeraj. Se mi zdi res, da nisem samo jezna, ampak sem tko prizadeta v dno duše.
.......ma verjetno bom res še bolj omejila stike na tisti minimum, ki je potreben, sploh ker vidim, da pa le nisem edina, ki tako razmišljam.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.12.2008 11:54:50   
Soncnica
Hoj Pokec!

Zdaj sta važna samo ti in tvoje user posted image . Jaz bi mamo pustila na miru, očitno je nesrečna, ampak to je njeno življenje, ne tvoje. Zdi se mi super, da sta se odločila za tretje user posted image , zdi se mi super, da si zadovoljna z možem in starejšima hčerkama in to je vse kar šteje. Vse preveč ljudi je nezadovoljnih, pri tebi pa je očitno, da si happy in to je super, ker taki optimisti "pridejo prav" vsem ostalim. Potem večkrat posije sonce user posted image

user posted image user posted image user posted image za 3. nosečnost, glede mame se ne sekiraj, če bi jaz opazila, da  moja mami dela razliko med mojimi otroci, bi ji to tudi rekla in ji tudi jasno dala vedet, da mi to ni všeč in naj s tem neha.

Srečno!

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.12.2008 12:50:55   
Lalica1
Glavna je tvoja sreča: to je pa z možem, dvema hčerkama in prihajajočim novim članom!!!

Mama je res mama, ampak mama mora včasih tudi poznati mejo. Očitno je to problem, ampak samo njen. Pusti naj se ona s tem ubada in sprijazni. Očitno ni dovolj zrel človek in vprašanje, če sploh kdaj bo. Kot mama, bi morala biti ponosna nate in vesela tvoje sreče. Sreče pa denar ne more kupiti in je dragocenejša od vsega.

Sprijazni se da je to pač njeno mnenje do katerega ima pravico, ampak nič drugega. Če si ti srečna s svojo družino, več niti ne potrebuješ kajne?

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.12.2008 8:44:07   
viledka
Čestitke in srečno pričakovanje. Ljudje in sorodstvo pa mora itak najdet vedno nekaj....
Mi zivimo na 34 m2 in sem zdaj drugič noseča, pa me velikokrat vprašajo, če ni bil planiran oziroma kako si to predstavljamo - ampak meni je bolj važno, da se imamo radi - mislim, da je to otrokom bolj pomembno kot velike materialne dobrine.  

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.12.2008 9:14:59   
Hope2
Kar pogumno naprej, pa lepo nosečnost in fajn družinica boditeuser posted image

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.12.2008 9:36:08   
Anamami
user posted image  Pokec podpišem se pod vse poste. mamo distanciraj na minimum, kot si že sama rekla in naredi tudi tisto, kar si rekla, da boš.

Iskrene čestitke ob tretjem otroku, ki naj te osreči tako, kot te oserčuje tvoja družinica, da boste res v 9. nebesih.

Danes je svet večer, preživite ga morno v krogu svoje družinice, ki se vidi, da je zelo povezana.

Pa lepe praznike!user posted image

Življenje je lepo, če ga živiš, tako kot ponuja se samo...

Ana

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.12.2008 9:37:55   
AnciM
Maja babi je tudi jokala od žalosti, ko je izvedela, da moja mama nosi tretjega otroka. Potem smo bili pa njeni zlati vnuki in sploh slišat ni hotela, da bi šel kdo v vrtec ali drugam v varstvo.

Tako da nikar ne obupuj in se veseli svoje sreče. Na stara leta bo tvoja mama še kako rada poiskala vašo družbo. Mogoče se bo celo veselila z vami.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.12.2008 10:48:19   
Anonimen
čestitam!
živi se samo enkrat in ne pusti si pokvarit svoje sreče zarad drugih.
sem iz tvojih vrstic razbrala, da si res zelo zelo srečna zaradi tvoje tretje bebice in tako je prav.

želim ti res veliko lepih trenutkov z tvojo družino in novoprihajajočim članom!

Neposredna povezava do sporočila: 17
24.12.2008 11:05:53   
Čebel@
se podpišem pod vse te poste.......veseli se novega člana in ne pusti da ti zagreni priznike oz. življenje........pa čestitke za user posted image -premalo je toliko pogumnih da imajo še tretjega otroka.......lepe praznike ti želim(tudi ostalim) in veliko veselja z novim družinskim članomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.12.2008 11:50:09   
vesela veselka
kaj bi ve naredile???? je bil naslov tvojega vprasanja. Odgovor je - NIC!

Bodi povsem umirjena in ''sodeluj'' z mozem, ker konec koncev zivis z njim in otroci in ne s svojo mamo. Ves, skoraj povsod so nekje problemi, se dobro da ne zivite skupaj, bi bilo se slabse. Ali pa recimo problemi z njegovo mamo, kot jih ima kar nekaj punc, kjer se vmesavajo za x stvari, vsi so pametni le ti si butasta, oni znajo, ti neznas itd. itd.

Nauk - vcasih je v zivljenju potrebno biti tudi S E B I C E N!!!! Vse dobro in lep pozdrav.

Neposredna povezava do sporočila: 19
24.12.2008 14:22:03   
clara23
če je vam kul, se imate radi in vam nič ne manjka, kaj hudiča sploh poslušaš mamo??? Saj si odrasla ženska..lahko imaš še 10 otrok če hočeš pa to ne bo njena stvar! Mislim da si njene besede in obnašanje preveč ženeš k srcu! Uživaj v nosečnosti, veseli se otroka kaj bo pa tvoja mama rekla naj te pa res najmanj skrbiuser posted image

(odgovor članu vesela veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.12.2008 14:43:13   
quellle
Tvoji mami bi povedala, da imaš strašno veliko srečo ker boš imela tri sončke, koliko nas je, ki ne moremo zanosit ali donosit, otrok je blagoslov in sreča.
Kar pogumnouser posted image , lp

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.12.2008 15:02:51   
poli*
Mogoče pa sama ni imela možnosti imeti 2 ali 3 otroke in zato iz ljubosumja prezira vse ki imajo 3. Lahko ti samo čestitam, da bosta imela tretjega otroka user posted image . srečno

(odgovor članu quellle)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.12.2008 17:01:51   
ajam27
Ne oziraj se na negativno nastrojene opazke, pa naj bodo te priletele iz ust matere ali popolnega neznanca. Vsakdo naj živi svoje življenje in izkoristi naj ga tako kot si to želi sam. Če sta z možem otroka vesela si srečnega pričakovanja ne daj odvzeti.
Kar pa se tiče materinega podpihovanja starejše od tvojih dveh hčera pa je moje mnenje tako. S svojo mamo se pogovori o njenih nepremišljenih dejanjih. Kajti to njeno nepremišljeno početje lahko zaznamuje VAŠO družino. Tega pa ne dovoli.
Mama naj živi po svoje. Vi pa počnite in delajte vse po svojih merilih. Če tvoje želje ne sprejme- žal, ona bo na slabšem.
Družinska sreča je pač vedno na prvem mestu. iN SEDAJ STE DRUŽINA TI, TVOJ MOŽ. DVE HČERI IN PRIČAKOVAN DOJENČEK.
Načeloma se ne vpletam v družiske težave a tokrat nisem morala mimo tvojega posta, ne da bi izrazila svoje mnenje.
Naj se ti vse razplete v tvojo korist.
LP

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.12.2008 17:58:24   
girly
Takole bom povedala: ti si ti in tvoja mama, je tvoja mama! tebi ni treba živeti po njenih pričakovanjih, tako kot njej ni treba po tvojih!

Odločitev o tretjem otroku je samo vajina z možem! Saj si odrasla in mama pri tem nima nobene besede! Žal mi je, da mama ni vesela za vaju, a to so njeni in ne tvoji problemi! Nikar ne pusti, da iz svojih naredi tvoje probleme! Ne ukvarjaj se s tem, misli raje na svojo družino in na ljudi, ki te imajo radi ter uživaj v nosečnosti!

Ko pa boš zbrala moč in pogum pa le povej mami, da te je njen odnos prizadel, nikar se ne boj. Vso pravico imaš biti žalostna in prizadeta, naj te ne bo sram čustev, ki so v tej situaciji popolnoma normalna! Povej ji, da ti ni všeč, da se tako obnaša do  tvoje druge hčerke, moža in nerojenega otroka. Čeprav je tvoja mama in sem prepričana, da jo imaš rada, ti zato še ni treba prenašati vseh očitkov in poniževanj!

Pa srečno!

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 24
25.12.2008 19:34:20   
Anonimen
Svojo srečo s svojo družino si ustvarjaš sama...z mamo ali brez nje...
In če se ni pripravljena novega življenja veseliti s teboj, takih ljudi pa res ne potrebuješ okoli sebe.
-al ti je fouš,
-ali si je ustvarla eno mišljenje, kako naj bi si njena hčera in to si ti postlala v življenju, da bi bilo dovolj dobro zanjo,
-ali pa je nad svojim življenjem močno razoačarana in stresa jezo čisto na napačnem koncu. Ampak to ni tvoj problem, vsekakor pa nisi kriva ti.
Midva oba hodiva v službo za tak denar kot tvoj, pa imava tudi tri otroke. Vsekakor pa ne bo prikrajšana ONA za to. Ja žal, nekatere imamo take mame.
Pa en pozdravček vsem skupaj user posted image

(odgovor članu girly)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?