bumerang -> RE: Kaj pravite na to igračko? Pleo? (22.12.2008 16:06:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana banana Od viska glava pa itak ne boli. Tule se hudo motiš. Od viška lahko človeka hudo boli glava. Predvsem, če je ni vajen nanj, ali je vzgajan v smislu, da si viškov ne zasluži in da viški prinašajo samo težave. Ali pa takrat, ko ne ve, kaj naj z viški sploh počne! IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Bumerang, pri nas je glavna vrednota to, kdo ima več. Če to ne bi bila že privzgojena vrednota, bi bili ljudje veliko bolj zadovoljni v sebi, ker bi imeli širši pogled na stvari okoli sebe. Videli bi druge vrednote. In skromnost pri Slovencih na žalost očitno ni niti malo cenjena. Meni se pa ravno obratno zdi. Da je skromnost pri nas hudo cenjena vrednota, vsaj kar se vzgojnih načel tiče. Prepričanje, da izobrazba še ne da pameti (oz. da je praviloma ne da), npr. tudi spada v to kategorijo. Pa še katero drugo prepričanje. Tega, da odrasli tekmujejo drug z drugim kar se materialnih dobrin tiče, sicer jaz ne opažam, vidim pa, kako so drug drugemu fovš in zavistni, da ne rečem škodoželjni. Bi rekla, da kar sem premožnih ljudi poznala in kar jih poznam, so vsi zelo skromni in delovni in si privoščijo res tisto, kar je nujno oz. jih osrečuje. Najbolj pogoltni pa so večinoma tisti, za katere bi bilo bolje, da bi vsak cekin dvakrat obrnili. IZVIRNO SPOROČILO: Meta. Oh, kako mi gre na živce tole opredeljevanje na témo "Slovenci smo taki, drugi so pa taki". In to ponavadi v smislu, kako so vsi drugi boljši od nas. Ne vem, od kod vama ideja, da mi svoje otroke vzgajamo slabše kot Italijani ali Francozi. Zaplankanost zaplankana. Če se to nanaša name... moja pripomba ni v smislu, da drugi to počnejo bolje ali slabše, ampak v smislu, da počnejo drugače. Poanta pa je vprašanje, zakaj je ravno pri nas vrednota skromnosti tako cenjena.
|
|
|
|