Mišni -> RE: Kaj pravite na to igračko? Pleo? (22.12.2008 13:09:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Skromen naj bi bil otrok zato, da bi bi se znal veselit majhnih stvari, ne samo takih, ki stanejo vedno več in več denarja. Ker to je pa potem že spodbujanje potrošnje in vzgajanje človečka v potrošnika od malega ter seveda pehanje za vedno več in več denarja. Ki ga potem itak nikoli ni dovolj. V tem pogledu jaz mislim, da je bila mišljena skomnost. Drugače pa mi je fleten, ja, da dinozaver. Ima pa Marogica tudi prav, da je za večjega otroka premalo akcije, za malega pa itak ni zanimiv. Tako da če bi stal kakšnih 20 evrov, potem bi mogoče še prišel v poštev, da se ga sproba. Privzgajanje skromnosti ne prinese nujno s seboj to, da je otrok z malim zadovoljen, in ni vsak tisti, ki je z malim zadovoljen, nujno skromen po značaju. Me pa še vedno zanima, zakaj je skromnost ravno pri Slovencih tako zelo cenjena in zakaj drugi niti pomislijo ne, da bi otroke vzgajali v skromne. Bumerang, pri nas je glavna vrednota to, kdo ima več. Če to ne bi bila že privzgojena vrednota, bi bili ljudje veliko bolj zadovoljni v sebi, ker bi imeli širši pogled na stvari okoli sebe. Videli bi druge vrednote. In skromnost pri Slovencih na žalost očitno ni niti malo cenjena.
|
|
|
|