Zanica
|
IZVIRNO SPOROČILO: melanija Zadnjih 5 let smo bili na hrvaškem na dopustu, vendar letos razmišljava da bi šla kam drugam, predvsem glede na odnos ki sva ga bila deležna na dopustu. Mene politika itak ne briga, samo da grem tja na dopust in potem poslušam pol dopusta kakšni smo slovenci, naj gremo nekam..... ni za pisat. Sva se pa z možem izdajala za italijana in ne moreš verjeti kako čudežna sprememba se zgodi v njih, kar naenkrat postanejo vsi sladki in slinasti. Gnus. KOt da slovenci nismo nič kot turisti, in konec koncev nas je še vedno največ tam doli na dopustovanju. Brez nas bi marsikakšna soba in apartma ostali prazni. Jaz govorim iz izkušenj, ki smo jih imeli, vsako leto si rečeš ah saj bo bolje, ma nazadnje je isti k... kot prejšnje leto. Samo da ti nekaj povem iz prve roke, namreč jaz sem iz Hrvaške in sem delala v turizmu.... To turistični delavci govorijo za VSE turiste. Tudi za talijane, nemce, slovence, a da ne govorim o madžarima in čehima.... Katastrofa. Stvar je v tem, da slovenci bolj razumete hrvaščino in morebitne pripombe kot talijani. Zamisli si to situacijo na recepciji hotela: Buon giorno signora, che bella siete oggi- to pravi recepcionerka, talijanka je ful vesela da je dobila tak kompliment, ampak moja kolegica (starejša) se obrne k meni kot da bi mi dala kako navodilo in pravi " ali vohaš, kako ona smrdi, jaz ne morem verjet da se te blesave talijanke tako naparfumirajo da mora cela dežela vedet da prihaja" , in nadaljuje z pogovorom z talijankom, ona se sploh ne zaveda kaj je kolegica ta čas pljuvala po njej. Meni se tak odnos gabil, ker skoraj vsi sovražijo turiste, zato, ker se turisti prihajajo spočit ko oni morajo delat..... MIslim, ni opravičila, ampak tko da veste. Obstajajo pa zelo prijazni delavci, recepcioneri, natakarji. Moram rečt da sem jaz bila ena od takih, ki sem resnično bila vesela vsakega gosta, in še boljše veselje je bilo ko ta gost to čuti in seveda ta pravi dajejo tudi dobre napitnine. Samo, moram priznati, da sem najmanj dobila od Slovencev in Madžarjev. To je pa čisto res.
|