nell -> RE: ***Avgustovčki '08 - 3.del*** (21.12.2008 10:04:16)
|
Pozdravček babike! Se še js pridružim debati...Erin všeč mi je kar si zapisala...res je da danes preveč kompliciramo, že od vsega začetka...čeprav si potem pomisliš...zavoljo svojega otroka, pa da res ne bi bilo kaj narobe, zato bom. No moj Tibor je že od vsega začetka na AM, sicer sem mu prvih 10 dni dodajala svoje mleko, potem pa je zaradi takšnih in drugačnih stresov popolnoma izvenelo. Pa je čisto zdrav deček, se lepo redi, lepo napreduje, je zadovoljen, nasmejan, dobrovoljček - tud krči so kar hitro izveneli - tko da ni tak bav bav k nekatere mislijo. To da bi bila zaradi tega slaba mati, je daleč od resnice, kajti biti mati, je v končni fazi veliko več kot le dojiti svojega otroka. Tudi to, da se dojenčki naj ne posedajo,nosijo pokonci, ležijo na trebuhu - ima svoje meje. Moj Tibor se že kar nekaj časa ne želi več nositi v položaju dojenčka, razen izjemoma - pak naj ga silim, da mora ležat če noče. ves čas so pravili, da naj ne dajemo otroka spat na trebušček - moj Tibor na hrbtu sploh ne zna spati. V porodnišnici mi ga je sestra sama pripeljala ležečega na trebuhu, ker je imel tako grozne krče. Posledica tega je, da je začel prej dvigovato glavo, pasti kravice ipd. - pa valjda ga nisem dol tiščala. Zdaj se kadar leži že sam hoče dvigniti, napne trebušne mišice, dvigne nogice in glavico - pa še seveda ne gre, ampak enkrat pa bo in tudi takrat ga ne bom silila v nasprotno. Sem vprašala pediatrinjo kako je s tem in dobila za moje pojme zelo pameten odgovor: "Otrok ti sam pove kaj zmore in toliko kot sam želi in sam zmore je ok." Glede goste hrane - zadnje tri tedne se mi zdi, da bi Tibor že kaj poskusil, ker kadar sedi z nami pri kosilu, ves čas mljaska. Pa sva poskusila - ne prav gosto hrano, ampak me je zanimalo kako sploh šteka žlico, pa sem mu dala mleko po žlici. Itak da mu ni blo nič jasno. In zdaj se pač igrava, ko je sit in pripravljen mu dam kakšno žličko mleka - enkrat jo bo pa pokapiral. Priznam, da se malo obremenjujem, ker mu ne dajem AD3 kpljic. Ampak je Tibor imel res grozne krče tudi po D3 kapljicah in po Oleovitu...zato jih ne dajem. Pred mesecem dni sem mu jih zopet poskusila dat, pa so se krči vrnili...naslednji teden bom zopet poskusila, pa bom videla kako bo. še vedno mislim, da pojemo preveč informacij in od teh smo potem že čisto zmedene...mnogokrat tudi sami strokovnjaki ne vedo kako in kaj in si dobesedno skačejo v zelje...sama sem naletela na dva takšna primera. Prvi je bil že pri čiščenju popka, ko so mi tri različne strokovne osebe svetovale čisto drugače: prva naj popka sploh ne čistim, druga naj popek čistim z alkoholom samo enkrat na dan in slučajno ne več in tretja naj popek čistim z alkoholom čim večkrat. Na koncu sem naredila po svoji pameti - alkohol suši in sigurno se dojenček kdaj po popku polula, zato sem ga čistila pri vsakem previjanju - in je odpadel v roku enega dne. No pa sem se razgovorila. Sicer sva s Tiborjem ok - danes gre na prve počitnice k babici in greva potem v torek po njega. Me malo zanima kako se bo vedel, sicer sem pa mnenja, da se itak mora navadit tudi tega, kaj pa če kdaj mene ni. Se pa z lubitom tud mal veseliva, ker bova mela dve nočki sam zase[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] - bo streho dvigovalo. Pa še za seznam - Tobor ma naslednje cepljenje 13.01.2009. bodote v sončku.
|
|
|
|