|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2009
14.4.2009 21:29:48   
mancag
Pozdravljene punce!

Danes zjutraj sem imela pregled glede kože. Bilo je vse ok.

Lubenička: iskrene čestitke za izpit.user posted image user posted image user posted image
Bety11 : želim ti uspešen pregled (jutri).user posted image

Vsem puncam hvala za čestitke

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4126
14.4.2009 21:37:57   
Lenck

IZVIRNO SPOROČILO: škorpijončica

Mancag vse najboljše in zdravega otročička ti želim!Pa lepo praznuj
Lubenička, všeč mi je ime, ki sta ga izbrali, nekaj posebnega je, nisem še slišala, da bi bilo komu tako ime.
Jst tudi komaj čakam na pregled, ker meni tudi vedno z uz pogleda in bom sigurno izvedla ali še vedno kaže da bo punčka. Čisto po resnici povedano, mi je vseeno katerega spola bo, res...en prijatelj mi je reku; "saj ni važno, kaj bo, sam da bo poba zdrav":)

Jst mam danes bolj slab dan, skoz jokam in zdaj me zaradi tega prav zares glava boli...tok sem se presekirala in to za stvar za katero sem mislna, da imam že vse razčiščeno sama pri sebi... No, vam kar povem, za mačka gre. Prav danes so me tok vsi napadli, da bi ga mogla oddat, pa sm povedala, da ni šans, da če bi to nardila bi od same žalosti ful zbolela, ko sem pa tko navezana na muca, da ne vem kaj bi brez njega...in potem so se spravli na moj občutek krivde, kakor češ da bom jst kriva če bo kaj narobe z dojenčkom pa kok sem sebična, da mi je maček bolj pomemben kot otrok itd. Pol so mi že kar grozili, da če se mu sama ne bom odrekla, da ga bodo kar odpeljali nekam, ko mene ne bo doma... Kot da bom prva nosečnica, ki ima mačka. Ne vem kaj me ljudje mučjo, kaj ne vejo, da s tem posredno škodijo otroku? Moj fant je pa tud... namest da bi me potolažil, se pa norčuje iz mojih hormonov... ja no, sej se res ni treba tok jokat, pa če si ne morš pomagat, ko ti je hudo za dva...

Nič, se slišimo še kaj, lepo se imejte

Škorpijončica, ne se jim dat! Jaz imam dve mački, enega psa in od včeraj še eno psico (no, nimam vseh sama, so družinske živali, pravzaprav živali dveh družin user posted image ), pa mi na kraj pameti ne pade, da bi s tem bebo ogrožala. Moja mati je imela mačko, ki ji je celo nosečnost na nogah spala... doma smo navajeni na živali in niti predstavljam si ne, da bi samo pomislila na to, da bi se jim odrekla! Če skrbiš zanje, so negovane, zdravljene... potem je ok, saj dvomim, da bi bila tako glupa, da bi novorojenčka pustila samega z ljubosumno mačko. Še enkrat, ne se jim dat! Sama si o tem že razmislila, pa jim tako tudi povej: zakaj verjameš, da zdaj ne ogrožaš otroka in zakaj verjameš, da ga tudi po rojstvu ne boš. Oz. veš, ne verjameš...

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4127
14.4.2009 22:03:28   
BBP
Po dolgem času se oglašam. Imam računalnika že v službi čez glavo, tako da se mu doma kar malo izogibam.

In kaj je novega pri nas? Že kakšne 14 dni čutim našega čmrlja. Sprva sicer bolj nežno, zdaj pa že da od sebe kakšno konkretno brco.  user posted image   V zadnjem tednu in pol me je razpihnilo, da se ne da opisat. V  trenutku sem ostala brez primernih oblačil. Po kilah na srečo ne grem tako hitro gor. user posted image

Na zadnjem pregledu mi je gin. delala ultrazvok, ker sem imela dan pred tem bolečine. Pri pregledu je opazila, da ima otrok nekam velik želodček user posted image , zato sem spet naročena na UZ 21. 4. Ne vem, kaj bi to pomenilo, pa tudi zdravnica ni bila čisto ziher. Je rekla, da bova še enkrat pogledali. Upam, da bo vse v redu.

Danes imamo 17t in 5 dni, datuma za morfolgijo še nimam, prav tako mi še ni nič rekla, kdaj bom morala delati tisti test za sladkorno. Za spol nisva še nič vprašala. Jaz se nagibam k temu, da bi čakala do konca, medtem ko mojega user posted image  daje firbec.

Malo že gledava vozičke, pa se ne moreva lih odločit, kaj bi. Se pa tolažim, da imam še čas. Tako kot tudi za ostale stvari. Čeprav bo september kmalu tu.

Počasi razmišljava tudi že o imenih. Nekaj imava sicer že v mislih, a se še vse lahko spremeni. Poleg tega bo v sorodstvu letos še en dojenček, tako da bova videla, kakšno ime bodo izbrali.

Torej za seznam:
pri meni lahko napišete 27 let, naslednji pregled pa 21. 4.

Zdaj grem pa še malo brat za nazaj.
Pozdravčki,
B

Matija je tu.
ob rojstvu: 3580g, 54cm
1. mesec: 4310g, 55 cm
2. mesec: 5360g, 58 cm

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4128
15.4.2009 7:58:34   
Bety11
user posted image user posted image user posted image  Čestitke punce za uspešne preglede, MF, UZ....user posted image user posted image user posted image  Kar lepo je prebrati, da so user posted image  že težki čez 300 g......

Tulpek....hi hi hi....user posted image user posted image ....Tudi jaz vsem, ki norijo poželim samo to, da ga ustavijo...user posted image

Škorpiončica....joooj....Prav žalostno glede tvojega ljubljenčka....Ne pusti se komadirati....

Lubenička....Z majhno zamudo ti čestitam na opravljenem izpitu...user posted image user posted image user posted image

Če sem katero izpustila, se opravičujem, ker imam "prepih v možganih" in vse misli odpihne..user posted image user posted image

Končno sem se pobarvala in si kupila nove hlače, majčke, tunike.....Da bom ja prava user posted image ... In da bom danes mojega G vrgla dol, da me ne kritizira zaradi kg in ostalega, če ima kaj za povedat...Končno bom slišala, kako je s tistim pozitivnim Coombi testom..user posted image user posted image ....

A na Ptuju je bila toča???? Nič dobrega, če je poškodovala mlade listke in zacvetel sadovnjak, pa mlado solatko.... Dejmo upat, da jo vsaj kasneje ne bo....

Picabo...ufff...Staknila si klopa....Mah, jaz mislim, da imaš tako dober imunski sistem, da ti ne bo prav nič naškodilo in na koncu, vsi klopi niso kužni. Jaz mislim pozitivno!!! Vse bo OK!

Pozdravček vsem!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4129
15.4.2009 8:17:41   
Anonimen
jutro dame!
škorpijončica ne skrbi vrjeten jih skrbi da ne bi kakšne bolezni dobila,ampak glej jaz mam od nekdaj kužiko notr in ti povem da ni lepšga za videt kako se tamal igra lepo z njo pa kako ga ona brani,tko da ma ful rad živali.itak pa ni nujno da pustiš muco v otroško sobico in evo kompromis pač tko nekak naredi da bo tebi vreduuser posted image

glih prej sm dobila kavč tko da se mi zdi mal mejhen al sm se pa jaz že tok odebelila da mi mejčken zgledauser posted image
spet bo en lep sončkast dan!

(odgovor članu Bety11)
  Neposredna povezava do sporočila: 4130
15.4.2009 8:30:28   
mancag
Dobro jutro!

Danes sem slabo spala. Vstala sem že ob 6.30h. Vidim, da še dobene ni gor. Malo si že ogledujem (vozičke-najbolj mi je všeč Quinny Buzz, ležalnik z igralom, previjalna miza+blazina, banjica, koš za plenice, postelja,.....user posted image
Časa še imam dovolj do sep..
Prvo moram vedeti kaj bom imela, potem bom že začela po malem kaj kupovati.

LP!

(odgovor članu BBP)
Neposredna povezava do sporočila: 4131
15.4.2009 8:46:27   
draja
Jutro punce!

Tulpek in Altaja bravo za uspešno opravljene MF in za dva živahna škratka!!!

Škorpijončica enako kot ostale ti svetujem, da se ne sekiraš in ne pustiš drugim, da odločajo namesto tebe. Ti samo malo razmisli, kako boš najlažje ločila novorojenčka, ko bo spal, in mucka in poskušaj že sedaj odvaditi mucka, da hodi v tisti prostor ali del prostora, ki bo namenjen dojenčkovi posteljici. Vsekakor se mucku ni treba odpovedati, fajn pa je, da na začetku dojenčka le ločiš od mucka, da ne bi hodil k njemu v posteljico.

Sonček Lara jaz imam MF jutri, ko bom noseča 19t in 2 dni. Torej bom v 20. tednu. MF se dela med 20. in 24. tednom, v nekaterih knjigah piše celo med 20. in 22. tednom, tako da je vse znotraj tega ok. Saj če bi G videl/a, da je otrok še premajhen oz. nezrel ti pa potem prestavi. Prvič sem jo imela samo par dni kasneje kot torkat in je bilo vse ok.

Materinska šola jaz tokrat ne bom hodila, prvič pa sva hodila v ljubljansko P. Če bi šla še tokrat, bi šla junija. Sem zdaj hotela poiskat njihovo telefonsko in razpored, pa me internet zaj...... in mi ne dela noben iskalnikuser posted image .

(odgovor članu mancag)
Neposredna povezava do sporočila: 4132
15.4.2009 9:04:35   
ja.lo09
Jutro vsem skupaj!

Pravkar sem spila svojo grozno zeleno brozgo (zeleni čaj) na vrh pa hitro tri kekse da si popravim okus. Saj mi verjetno res pomaga, ali pa sem se sama prepričala da mi to pomaga. Saj je vseeno samo da se mi ne vrti in me ne boli glava.
Super, čestitke za uspešne morfologije in pregledeuser posted image user posted image user posted image srečnice. Prej sem tako dolgo brala o NS in sama tako dolgo čakala na njo, sedaj pa bom čakala še na morfologijo. Sama imam naslednji npregled 04.05, takrat bom v 20 t. Upam, da takrat dobim napotnico za M.
Tudi jaz imam žalostno prigodo z našim mucom. Prejšnji teden je zbolel, dva dni je ležal, od njega je vse teklo. Verjetno je kje kaj zastrupljenega pojedel, ubošček. HB da ga zadnje čase nisem več toliko cartljala, ker še nisem prebolela tiste mačje bolezni. Ampak naša tamala pa v jok in sedaj smo ji obljubili kužka, ko se preselimo v novo hišo.
Sedaj smo v zaključni fazi, še 14 dni imam časa da vse preselim in dokončno počistim, za 1. maja pa naj bi bili že notri. Šer sreča da sta se tašča in svakinja prostovolno odločili da pomijeta tistih 22 okenjuser posted image .

Tudi klopov se je za bat, seveda pa niso vsi kužni, ampak previdnost ni odveč, tako da Picabo raje preveri.
Sama moram iti čez dva tedna na ohcet in nimam kaj oblečt. Sem že gledala po trgovinah in vsepovsod sem našla bolj športne stvari, nič bolj elegantnega. Katera ve kje naj iščem, sem iz okolice Maribora.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4133
15.4.2009 9:04:43   
vila MaLiNa
user posted image

user posted image  PDP / NICK (STAR.)  (?user posted image . ,?user posted image .)   NAS. PREGLED    SPOL

28.08. 
altaja (27)             (1. user posted image , 0.user posted image )      13.05.
30.08. 
Lorian (37)            (3. user posted image , 2.user posted image       ?.?.      
tulpek (26)            (1.user posted image , 0. user posted image )      11.05.  

31.08.  
veselka (27)          (1.user posted image , 0.user posted image )      ?.?.   

01.09.
binči (24)                ( 4. user posted image , 3.user posted image  07.04.
Tanchy (?)               ( 2. user posted image , 1.user posted image  ?.?.

02.09. 
eva Ana (27)           (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?. 
koss (25)                 (1.user posted image , 0.user posted image )     24.04. MF
Lenck (25)               (1.user posted image , 0.user posted image   ?.?. m
litlleMiss (18)          (1.user posted image , 0.user posted image   20.04.
tinec78 (30)            (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.
vila MaLiNa (26)     (1.user posted image , 0.user posted image )     04.05.MF

03.09. 
barika (24)              (2.user posted image , 1.user posted image )     06.05. MF 
cembi (28)               (2.user posted image , 0.user posted image )     ?.?..
planinc1978 (30)    (2.user posted image , 1.user posted image )     04.05. MF
TiaŽan (23)              (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?. 

04.09.  
Kruce Fiks (37)        (2 user posted image . , 1.user posted image )  07.04. 31.03.(AC)
ne vem (29)             (3.user posted image , 1.user posted image )     ?.?. user posted image

05.09. 
enaS (32)                 (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.
jasmina (22)            (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.

06.09.  
aromaja (30)           (1.user posted image , 0.user posted image )     07.05. (MF)
pingi (29)                 (2.user posted image , 1.user posted image )     22.04. MF
teta tulpa (29)         (3.user posted image , 2.user posted image )      ?.?.    

07.09.  
Erdbeere (29)          (4. user posted image , 2.user posted image )   21.04.MF user posted image
oktavija (28)           (2user posted image . , 1.user posted image )    08.05. MF
škorpijončica (20)   (1 .user posted image , 0.user posted image )   16.04.   user posted image
Tamika87 (21)        (1. user posted image , 0.user posted image )    ?.?.  

08.09. 
draja (29)               (2user posted image . , 1.user posted image )    16.04. MF  

09.09. 
cukr07 (27)             (1.user posted image , 0. user posted image )    21.04. MF 
kepica (27)              (4.user posted image , 1.user posted image )     06.05. MF user posted image
S1902 (29)              (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.
sontschica (24)        (1.user posted image , 0.user posted image )    04.05. MF  08.05.
zadovoljnalana(?)    (?.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.

10.09.  
baja* (29)               (2. user posted image , 1.user posted image   13.05. MF
kdusic (?)                 (1.user posted image , 0.user posted image    ?.?.
lubenička (20)         (1.user posted image , 0.user posted image    08.05. MF  user posted image
JaLuca (32)             (3.user posted image , 2.user posted image    21.04.
Pupček (28)             (1.user posted image , 0. user posted image )   08.05.
tejabrina (?)             (?.user posted image , 2.user posted image )      ?.?.

11.09.  
jpnincy (25)              (1. user posted image , 0.user posted image )   ?.?. 
mayathebee (22)      (1. user posted image , 0.user posted image )   ?.?.

12.09.  
Chebelzza (28)           (2.user posted image , 2.user posted image )    ?.?.
darjau (28)                 (3.user posted image , 2.user posted image )    ?.?.
jancyika (19)             (1.user posted image , 0. user posted image )    ?.?.

13.09. 
baby blue (26)            (1.user posted image , 0. user posted image )   07.05. MF
indy0024 (26)            (1.user posted image , 0.user posted image )    04.05.  user posted image
majra (30)                  (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.      
mojgal (30)                 (2.user posted image , 1.user posted image )    ?.?.     
Sarchi (28)                 (1. user posted image , 0.user posted image  04.05. MF 
pika_nogavicka (22)  (1.user posted image , 0.user posted image )    ?.?.

15.09.  
Barbka26 (25)            (1. user posted image , 1. user posted image )   ?.?.     

16.09. 
majica (?)                    (?.user posted image , ?.user posted image )     ?.?. 

17.09.
noa1  (33)                   (2. user posted image , 1.user posted image )    ?.?.   
nussy (28)                   (?. user posted image , 1.user posted image )    05.05. MF

18.09.  
BBP(27)                       (1.user posted image , 0.user posted image )    21.04.

19.09.  
Logi1 (29)                   (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.  
Doria (?)                      (?.user posted image , ?. user posted image )      04.05. MF  
miki_miska83 (?)        (?.user posted image , ?. user posted image )      ?.?.  
zorion  (30)                 (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.   

20.09. 
Casiopea (28)              (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.
larilu (23)                    (3. user posted image , 1.user posted image )    12.05. MF
yenny (34)                   (2. user posted image , ?.user posted image )     20.04.   

21.09.  
laraa (24)                    (2. user posted image , 1.user posted image )    ?.?. 

22.09. 
ANABOJAN (?)             (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.
_melody_ (?)                (1.user posted image , 0.user posted image )    12.05. MF 
maayaa (27)                (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.

23.09. 
Mat3ja22 (24)             (2. user posted image , 1.user posted image )    ?.?. 

24.09.  
Anya22 (25)                 (2.user posted image , ?.user posted image )     14.04. 
ja.lo09 (28)                  (3.user posted image , 1.user posted image )     04.05.
Picabo (29)                  (1.user posted image , 0.user posted image )      27.05. MF

25.09.  
*kinnie* (29)              (3.user posted image , 2.user posted image )      24.04.
Nepoznana (26)          (1.user posted image , 0. user posted image )     29.04.

26.09.  
Katka11 (?)                  (?.user posted image , ?. user posted image )      ?.?.
Rožica82 (26)             (2.user posted image , 1. user posted image )      22.04.
tažana (?)                    (2. user posted image , 1.user posted image )      ?.?.
klaja (28)                     (3.user posted image , 2.user posted image )      23.04.
Rubin. (38)                  (4.user posted image , 1.user posted image )       04.05.

27.09. 
tanik (31)                     (1.user posted image , 0.user posted image )       17.04.
Anonimna user posted image   (?)    (3. user posted image , 1.user posted image )       ?.?.
jullie (27)                     (2.user posted image , 1.user posted image )        ?.?.
Nataša31 (?)                (2. user posted image , 1. user posted image )     07.05.
mancag (30)                (1. user posted image , 0. user posted image )     12.05. MF

28.09.  
dolenjka (31)               (2.user posted image , 1.user posted image )       09.04.
SONČEK LARA( 25)      (2.user posted image , 1.user posted image )       05.05.  user posted image

29.09. 
dreja79 (29)                (2.user posted image , 1.user posted image )       ?.?.    

30.09.  
Bety11 (43)                 (x.user posted image , 3.user posted image )        15.04. 
nincika (24)                 (1. user posted image , 0.user posted image )       ?.?. 
pupik (23)                    (1. user posted image , 0.user posted image )       07.04. 
simonae (32)                (3.user posted image , 2.user posted image )       24.04.  user posted image

xx.xx. 
Anonimna D (?)            (2. user posted image , 1.user posted image )       ?.?.
črviček (?)                    (1. user posted image , 0.user posted image )       ?.?.
poloko (?)                     (?. user posted image , ?.user posted image )        ?.?. 
punčka10 (24)             (1.user posted image , 0user posted image )         ?.?.
smetanca (?)                (?.user posted image , ?. user posted image )        ?.?.

Skupaj:
93
Z nami so pot začele :
anonimna, žana21, kristy k., ninabr, spelch, tinuška,
sarajan, Pia67, soncek_25

user posted image   user posted image   

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ 

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka?

• (odgovor članu vila MaLiNa)
    Neposredna povezava do sporočila: 4134
    15.4.2009 9:08:02   
    simonae
    Pozdravljene souser posted image !

Sonček Lara tudi jaz še ne čutim brc - prvič sem jih šele v 22. tednu (a je itak dete zamujalo, torej verjetno takrat še nisem bila res toliko noseča), drugič pa sem čutila že v 16. tednu. Sedaj sem v 17. tednu pa še nič. Občasno, ko naredim čuden gib, me kar zvije, a sicer ne čutim nič. Imamo še čas. Morda pa sva res preveč pozorni na močne brce, ki se jij spomneva od prejšnjih nosečnosti.

Picabo kje si se potepala? Te kar nekaj časa ni bilo na forumu. Držim pesti, da klop ni bil kužen - vse kar sedaj lahko narediš je, da se opazuješ (preberi osnovne znake za b, ki jih klop prenaša) in če bo kar koli čudnega, pokliči zdravnika. Sama sem ga že imela v nosečnosti, pa ne enkrat, pa ni bilo težav.

V šolo priporočam, tako kot je že ena pred mano omenila, Lj. P, in to junija, če se le da (v maju se sprehodi do Šlajmerjeve - za novo porodnišnico, zraven stare, lesena hišica in na vratih poglej, kdaj se začne nov ciklus). Kasneje je res veliko težje sedeti na tistih stolih pa še ponovno hodiš kar naprej na WC...

Tudi jaz še ne kupujem stvari za otročka, je pa res, da imam osnovne stvari že doma. Moje izkušnje pa so, da se zna zgoditi, da če boste imele kakšne posebne želje za voziček, ..., tisto, kar itak ni v vsaki trgovini, da se pa podvizate do konca junija, saj se zna zgoditi, da čez poletje ni novih dobav - to velja seveda za tiste, ki imate prvega otročka in nobene stvari doma in imate rok v prvem delu septembra - če vas slučajno prehiti, potem na začetku septembra morda še ne bo dostavljena roba.

Danes izkoristite sonček. Menda se jutri skrije. Uživajte!

(odgovor članu mancag)
    Neposredna povezava do sporočila: 4135
    15.4.2009 9:18:07   
    cukr07
    Dobro jutro. Pri nas že sije sonček, tako da bo spet en lep dan.

Tiste, ki imate že kakšnega otroka doma, dajte mi povedat če ste uporabljale ležalnik za dojenčka in kako se vam je obnesel. Je sploh potreben?
    Midva imava namreč zelo majhno stanovanje in ga ne bi rada po nepotrebnem kupovala.

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu simonae)
    Neposredna povezava do sporočila: 4136
    15.4.2009 9:21:48   
    vila MaLiNa
    Pozdravljene,

midva z draim sva se odločila, da greva v materinsko šolo kar v začetku maja, ler v juniju misliva oditi malo na morje, v juliju in avgustu pa ni bilo razpisanih terminov in ne vedo, če še bodo. Aja... to velja za Grosuplje. No upam, da do septmebra ne bova vsega pozabilauser posted image

Brce sem prvič začutila v 19. tednu in to take nežne in še to ne vsak dan. Sedaj pa ga/jo že čutim vsak dan, približno na 2 uri če mirujem, že tudi moj je čutil brcikouser posted image . Samo sedaj, ko da gor rok je pa mali/mala čisto pri miru, zgleda da že sedaj ve kdo je fotruser posted image

Mene že tudi mika kupovanje... sej ženska pač!user posted image  Samo sva se z dragim odločila, da počakava in zveva kaj se skriva med nogicami.

Škorpijončica tudi sama imam mačka in mi noben ne teži, da ga moram oddati. Dobro vedo, da ga imam preveč rada in prav tako moja nečakinja. Še ko sem možu povedala, ki ni ravno navdušen nad tem, da imam mačka, da tebi domači težijo zaradi njega, je kar malo hud ratal. Muci se pač znajo priliznt, dobro vedo kdaj je človek žalosten in bolan, pa še toook mehaak jeuser posted image . Je pa res, da v sobi ne bo takrat, ko bo mali/mala spala, prav zaradi tega, da ne bi šel v posteljico spat.

ja.lo kakšne elegante hlače je res težko dobiti... tako, da poceni za hlače ne boš ravno prišla skozi. Lahko si pa omisliš kakšno navadno kiklico na elastiko in jo pač nosiš pod trebuhom. Zgornji del pa tudi kupiš v navadni trgovini, ker so tunike še zmeraj moderneuser posted image

Tulpek upam, da se bo bruhanje kmalu končalo in da boš lahko začela uživati v polni meriuser posted image

(odgovor članu simonae)
    Neposredna povezava do sporočila: 4137
    15.4.2009 9:27:52   
    barika
    IZVIRNO SPOROČILO: cukr07

Dobro jutro. Pri nas že sije sonček, tako da bo spet en lep dan.

Tiste, ki imate že kakšnega otroka doma, dajte mi povedat če ste uporabljale ležalnik za dojenčka in kako se vam je obnesel. Je sploh potreben?
    Midva imava namreč zelo majhno stanovanje in ga ne bi rada po nepotrebnem kupovala.

Jutro

JAz sem ga uporabljala kar dosti, pač, da sem ga lahko odložila med kuhanjem, ko sem šla na wc, mali je itaq spal notri, ampak ni bil cel dan v svoji postelji, da je malo zamenjal "okolje".
    no meni ni žal, imam pa enega od firme lemi, pa ni ibl drag ampak služil je in bo svojemu namenu.

(odgovor članu cukr07)
    Neposredna povezava do sporočila: 4138
    15.4.2009 9:36:53   
    altaja
    Ojla,

sem poslušala posnetek in slišala težo malega. Torej..včeraj, ko je bil star 20t 4d je bil težak 373g.

Ležalniki so pa baje fina zadeva, tko da ga bova midva kar mela.

Šibam na zajtrk, se kasneje kaj javim

Lep dan vsem!

(odgovor članu barika)
    Neposredna povezava do sporočila: 4139
    15.4.2009 9:40:19   
    Anonimen
    glede ležalnika je res fajn pa itak ne zavzame velik prostora pa ti lahk normalno skuhaš in vse ostalo,men je bilo bolj žal da sem kupila stajicouser posted image k ne vem če je bil tamal vsega skup notr 3 ure in to mislim od takrat k je bila kupljena in do zdejuser posted image k je tok prej shodil in vse to tko da to mi je pa res žal.

za šolo pa res je da se gre mal bolj k pol nikol ne veš kaj te lahk presenet,sej pravim maj/junij je bila šola,julija rodila,avgusta mela pa rok,jp ni šlo čist po naročiluuser posted image
    jaz morm pa najdt potrdilo od te šole še k sva takrat pri prvem šla da nama zdej ne bo treba in grem sam plačat da bo mož zraven sam prej morm pa potrdilo najdt k bi bilo treba kakšno iskalno akcijo organizirat da bi ga našlauser posted image

(odgovor članu barika)
      Neposredna povezava do sporočila: 4140
    15.4.2009 10:06:00   
    Lubenička
    ja.lo...ti svetujem, da ne hodiš v nosečniške trgovine, ker je vse drago. Jaz sem iz LJ, a mislim, da v MB-ju tudi imate H&M in Zaro... v teh trgovinah so tako lepe oblekce, tunike...pa vse tako poceni. Tam si kupi kaj. Tudi hlače dobiš na elastiko, podobne vrečkam user posted image ...zdaj so moderne, pa še udobne.
    Včeraj sem pravila prijateljici, da sem pravi čas noseča. Taka moda je, da nam nosečnicam ni treba zapravljati bogastva... V nosečniški trgovini daš 100€ za 2 kosa (hlače in majica), v navadnih trgovinah pa za 100€ dobiš 4-6 kosov. Pojdi kar v nakupovalni center, pa boš našla nekaj zase. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 4141
    15.4.2009 10:28:25   
    Picabo
    IZVIRNO SPOROČILO: simonae

Picabo kje si se potepala? Te kar nekaj časa ni bilo na forumu. Držim pesti, da klop ni bil kužen - vse kar sedaj lahko narediš je, da se opazuješ (preberi osnovne znake za b, ki jih klop prenaša) in če bo kar koli čudnega, pokliči zdravnika. Sama sem ga že imela v nosečnosti, pa ne enkrat, pa ni bilo težav.

Pozdravljene!

Simonae
    Ja za praznike sem bila res kar leteča, potepala sem se tudi na tvojem koncu :) vendar časa za vzpon na Jakoba ni bilo, sva samo zaokrožila ob P. jezeru. Čudovita lokacija, tja se zagotovo še vrneva (na kakšno ledeno kavico - mnjami). Ja tudi jaz upam, da je bil klop le dobra šola za vnaprej, sem se želela cepiti proti klop. mng. (ker sva šla januarja letos na Tajsko) pa se nisem, ker se je potrebno cepiti 3x, midva sva pa že vedela, da bova kmalu načrtovala dojenčka... Tako, da je najino ljubljeno detece "suvenirček iz Chiang Maia" :)))

Draja
    Sedaj sem poklicala v Lj. porodnišnico in izvedela vse: termini za starševsko šolo so tudi poleti (pričnejo se 1. junija, 6. julija in 3. avgusta) in trajajo 3 tedne (2x/teden). Simonae, bo pa takrat naporno, aerobika 2x in še starševska šola user posted image . Vprašala me je koliko sem noseča, sem rekla, da 16t in je rekla "uf ste pa zgodnja", tko da očitno je praksa res taka, da pridejo starši tja proti koncu. Tudi jaz bom morala nekako skombinirati, ker greva z dragim junija na morje... JUHUHU!!!! Obožujem morje...

Človek je trši od kamna in krhkejši od jajca.
    (hrvaški pregovor)

(odgovor članu simonae)
    Neposredna povezava do sporočila: 4142
    15.4.2009 10:30:12   
    MBT1979
    IZVIRNO SPOROČILO: Picabo

Danes sem imela že zjutraj ginekologa (samo poslušanje srčka) in sem videla svojo pikico ali pikca (saj ne vem) kako je sedel/a kot v fotelju. Res je čudežno tole novo življenje, mene navdihuje vsakič znova.

Ojla moja prijateljica Picabouser posted image user posted image .
    Ko sem prebrala tale tvoj odstavek so mi šle kar kocine po konci od veselja!!! Po moje je res čaroben občutek tale nosečniški a ne? No saj to lahko potrdijo vse punce tukaj na tej temiuser posted image . Srčno upam, da se ti pridružim čim prej. Ampak saj veš... počasi.. počasiuser posted image

(odgovor članu Picabo)
    Neposredna povezava do sporočila: 4143
    15.4.2009 10:38:14   
    kepica
    Punce, ko je že ravno debata o materinski šoli. Kje bi dobila termine za Jesenice? Sem že vse prebrskala po netu, pa žal nič našla. Niti ne vem, kje iskat, ker sem prvič hodila v Kranj.

(odgovor članu MBT1979)
    Neposredna povezava do sporočila: 4144
    15.4.2009 11:06:32   
    Picabo
    IZVIRNO SPOROČILO: MBT1979

Srčno upam, da se ti pridružim čim prej. Ampak saj veš... počasi.. počasiuser posted image

Draga M. iz vsega srca prihajajo tele pikapolonice, da se želja uresniči čim prejuser posted image user posted image user posted image

(hrvaški pregovor)

(odgovor članu MBT1979)
    Neposredna povezava do sporočila: 4145
    15.4.2009 11:17:20   
    Picabo
    IZVIRNO SPOROČILO: kepica

Punce, ko je že ravno debata o materinski šoli. Kje bi dobila termine za Jesenice? Sem že vse prebrskala po netu, pa žal nič našla. Niti ne vem, kje iskat, ker sem prvič hodila v Kranj.

Kepica sem preverila na netu in našla tale link
    http://www.zd-jesenice.si/?stran=materinska_sola&topmenu=74

(hrvaški pregovor)

(odgovor članu kepica)
    Neposredna povezava do sporočila: 4146
    15.4.2009 11:27:07   
    Rubin.
    Škorpijončica, zakaj bi pa morala oddati mucka? A nisi prebolela toxe? Pa tudi če je nisi, ni rečeno da je tvoj muc prenašalec, sicer pa malce previdnosti, pa je. To pomeni, da ne čistiš mačjega wc, ko ga božaš pa si umiješ roke. Ne vem zakaj tolk komplicirajo? Tudi potem ko se dete rodi ni nobene nevarnosti. Jaz sem edino potem ko se je začela plaziti po tleh dala muca ven, da ni vseh tistih dlak pobrisala in posledično pojedla, to je to. Malce jih razsvetli, da muc ni nobena grožnja tvojemu otročku, če se tega bojijo.

Jaz že tudi od velike noči čutim kar konkretne brcike, metuljčke pa že dobrih 14 dni user posted image . Lep je ta občutek, kot tudi čutiš otroka a ne?

Cukr07 mi smo imeli ležalnik in se je dobro obnesel, tako da priporočam. Se spomnim, da je glih pri kosilu ponavadi zahtevala pozornost in kaj zdaj, sva jo prinesla v kuhinjo dala na ležalnik in smo bili vsi srečni, midva da sva se lahko najedla, ona pa da naju je videla.

Glede MŠ, za tiste, ki boste prvič rodile, je fajn it. Sicer niso vsa predavanja zanimiva, nekatera pa le so. Pa praktične vaje so, kako otroka previt in z njim ravnat, sploh na začetku, ko še ne drži sam glavice, pa ogled porodnišnice. Jaz sem želela videti, kje bom rodila oz. kakšne so sobe.

Kepica kar v porodnišnico pokliči, če je MŠ tam, drugače pa v ZD.

Izkoristite sonček in seveda lep dan.

(odgovor članu BBP)
    Neposredna povezava do sporočila: 4147
    15.4.2009 11:45:26   
    majakla
    Pozdravljene septembrske user posted image .

Sem oktobrka 2009 in vas tu pa tam prebiram, da vidim kaj me čaka.
    PDP imam 2.10.09, tako da kar na meji, ne? user posted image

ja.lo09: v MB-ju, v Brezju je nosečniška trgovina Mamita. Imajo zelo "dobra" oblačila (elegantna, športna, ...), čisto drugače je kot v H&M-u. Imajo pa tudi vozičke, sp. perilo, pižame, kopalke, ... No, poglej si na www.mamita.si.

Lepo bodite in vas berem še naprej.
    Pa - pa

(odgovor članu Rubin.)
    Neposredna povezava do sporočila: 4148
    15.4.2009 11:48:20   
    kepica
    IZVIRNO SPOROČILO: Picabo

IZVIRNO SPOROČILO: kepica

Kepica sem preverila na netu in našla tale link
    http://www.zd-jesenice.si/?stran=materinska_sola&topmenu=74

Picabo hvala za infouser posted image  Ne vem, kako sem gledala, da sem tole zgrešila. Pa še po teh straneh sem brskalauser posted image  Super siuser posted image  Hvala še enkrat.

(odgovor članu Picabo)
    Neposredna povezava do sporočila: 4149
    15.4.2009 12:34:51   
    yenny
    Škorpijončica-kar se mačka tiče je najboljše,da najprej pomiriš sebe,potem pa vsem ostalim lepo razloži kaj in kako in da maček ostane in pika!Pazi samo da ga ne puščaš samega z dojenčkom in to ti je vsa znanost.Mi imamo kužiko,ki je tudi ves čas v stanovanju pa ni še nikomur prišlo na misel,da bi morala stran.Tisti,ki pa tako mislijo-kakšen se bi že našel,pa si ne upa tega niti omeniti.Pes je vedno bil in vedno bo-amen!Razen,da bi se kasneje izkazalo,da s tem karkoli ni v redu.Edino kar sem spremenila je to,da ne sme več v spalnico,ker bo tam posteljica.
    Kar se tiče gugalnika,je to ena izmed prvih stvari,ki sem jih kupila.Po izkušnjah dveh novopečenih mamic je zadeva vsekakor zelo uporabna.Upam,da se pri meni ne bo izkazalo kaj drugače.
    Še eno vprašanje,verjetno prav trapasto,ampak,a mi kahko poveste zakaj se uporablja nosečniški pas,tista zadeva iz širokega blaga.Ne vem,ni mi čisto jasno,saj imajo nosečniške hlače že itak elastiko čez trebuh,kaj bi potem še s tem?user posted image Razsvetlite me!user posted image

(odgovor članu kepica)
    Neposredna povezava do sporočila: 4150
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
    Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
    VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
    Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!

Kopanje novorojenčka.
    пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?