muška
|
Mi varčujemo na hrani! Me je skoraj kap, ko sem skup potegnila račune samo od hrane, seveda je najmanj četrt tega letelo stran! Pa to ne pomeni, da zdaj stradamo, ali da jemo manj kvalitetno hrano, sploh ne, samo manj nakupujem, hladilnik nam pa še vedno da veliko izbiro! Poleg tega zdaj "pozimi" kuham bolj domačo - se pravi močno in hkrati tudi cenejšo hrano - zelje, fižol in klobasica (od tasta, ki jih dela sam), pa jota, pa ričet, pasulj,..... NO NE vsak dan, ampak ko to skuham, skuham večjo količino, jemo to recimo dva dni (max.) ostalo dam skrinjo ali še boljše zdaj v tej hladovini kar na balkon. Ravno danes sem vzela iz balkona ričet, ki sem ga skuhala ene 10 dni nazaj, ma je tako dober, da je še mož srečen , zraven pa doma spečen jabolčni štrudl. Drugače pa tudi, perem ponoči, luči se trudim čimbolj ugašat - in pri tem primerno opozarjam vse ostale - ne pali! Pri vodi ne rabim varčevat, ker imamo svojo, cunj si ne rabim kupovat, ker jih imam toliko da glava peče, mala dva imata tudi vsega polno rit! Sladkarij ne kupujem, pečemo doma kekse - še večje veselje, ma še bi se našlo! In res SE pozna! Aja, še to, avto imam že 3 tedne na servisu, tako da trenutno varčujem tudi na nafti , ga pa tako ali tako prodajam - kupi kdo? Pa že ene 3 leta imamo polno cisterno olja, kurimo pa na drva, ker jih trenutno dobivamo po ugodni ceni
< Sporočilo je popravil muška -- 17.12.2008 13:40:08 >
|