Kerensa*
|
Katere prakticirate? S tem ne mislim dobesednega varčevanja v bankah, vrednostnih papirjih in podobno, ampak mislim na tiste male trike, ki sami po sebi ne prihranijo omembe vrednega zneska, ampak ko jih pa npr. mesečno ali letno seštejete skupaj, pa pomenijo znesek, s katerim si že lahko izpolnite kakšno materialno željo. Mi smo zaenkrat še skromni pri tem, ampak decembra smo začeli prakticirati tisto, kar naj bi nam po Novem letu (eden od sklepov) postalo stalna praksa. - jaz svoj mobitel polnim v službi (naj kar šef plačuje elektriko), moj dragi pa na avtopolnilcu. - čistil in WC papirja ne kupujem več, ampak mirno pokličem taščo, da to prinese iz njene službe. - cunje se perejo ponoči (ko me ni doma - če pa ostale moti, je pa to njihov problem). - kadar moramo iti kam, kjer bi bilo potrebno plačati parkiranje, gremo s službenim vozilom, kateremu s taksi oznako parkiranja ni potrebno plačati. - iz službe pošiljam fakse (ne več s pošte), v službi pa tudi fotokopiram ali printam vse tisto, kar ni ekstra nujno (kar je pa večinoma skoraj vse) - da gre na šefove stroške. - zasebne klice med delovnim časom opravljam s službenega telefona (zdaj so nam dali mobitel na naročnino). - ven na kavo grem samo še, če me kdo povabi - jaz povabim raje domov, ampak ne zato, ker je ceneje, temveč zato, ker lahko na toplem istočasno kadim in kofetkam. - glasbe za mobitele ne kupujem več na Planetu, ampak jo zastonj snamem z eMule in prenesem z USB-jem v mobitel. - Gospa Pes ne je več samo konzerv, ampak malo bolj raznoliko hrano (beri: kar mi preveč skuhamo ali kupimo, ne mečemo več stran). No, saj tega je še kar nekaj pri nas, ampak tega sem se trenutno spomnila (pa da boste sploh vedele, kaj mislim z vprašanjem).
|