Piruri
|
IZVIRNO SPOROČILO: masna Mene pa zanima tvoja izkušnja z EA saj tudi jaz razmišljam v tej smeri.... ali pa ultivo, a o njej nič ne vem.... Ma, jaz sem cincala med Šemp in PO...potem smo pa v materinski šoli imeli predavanje dr. Šoštariča, ki je prevagal mojo odločitev, ko je eni mamici, ki je spraševala o možnosti EA v Šemp, da "JA, ENKRAT PA BOSTE JA POTRPELE TO BOLEČINO!"...DDDD...še dobro, da imam v tokratnem terminu materinske, ko ima on predavanje pregled pri G, ker bi mu ob morebitni podobni izjavi rekla, da bi videla njega, če bi mu zatlačili melono v r...., če nebi prosil za kakšno protibolečinsko zadevo....mislim, da bi bila že tenis žogica dovolj ...kako sem žleht...no v isti sapi je pa povedal, da je v Šemp porodna soba zelo lepo opremljena... v stilu domačega okolja...in po pravici povedano, me med porodom sploh ni zanimalo kako zgleda porodna soba, ampak samo to, da bi preživela eno lepo izkušnjo....in sem jo... Izkušnja z EA je bila zame fenomenalna...že tako sem imela zelo blage popadke pred odhodom v P...po vseh pripravah (klistir, tuširanje,...) so me v porodno poslali ob 16.30...po predrtju mehurja pa so se pričeli PRAVI popadki, katerim moraš določiti stopnjo bolečine od 1-10...no in med temi popadki mi je vstavil inekcijo v hrbtnem predelu, kar zaradi popadkov sploh nisem čutila, in takoj po pričetku dovajanja protibolečinske tekočine nisem čutila ničesar več...ampak res...pri porodu sem se trudila potiskat, vendar mi je na pomoč priskočila še ena sestra, ki je pritiskala ob moj trebuh...no, in ob 19 h se je najina pupa rodila...rezali me niso, dobila sem samo tri mičkene šive, za katere tudi nisem čutila, ko me je šivala, ker je EA še držala...zgleda sem bila tako zelo sproščena (med porodom sva se z mojim celo smejala), da sem celoten porod doživela kot pravljico... Po porodu sem bila v porodni še ene 4 ure in edini problem je bil, ko sem šla na wc in so mi za trenutek noge klecnile...ma nič resnega... Zato pravim, da bom tokrat tudi rodila z EA, edino, če me ne prehiti... Glede ULTIVE sem se tudi tokrat malo pozanimala, ma me ni prepričalo, ker v bistvu samo delno ublaži bolečino, pa še to si lahko doziraš na 2 minuti in med kočnim delom poroda naj se je nebi dovajalo...ma, se mi zdi, da sem na MON prebrala eno porodno izkušnjo z ultivo, ki me je prepričala v kontra... Toliko o tem...