ian/kaja
|
Živjo, oglasila sem se že tukaj. Danes sem v 37t2d in sem prav vesela, da sem prišla tako blizu PDP (15.6.). Prav neprijetno je bilo razmišljat o tistem kaj pa če me prehiti?, ker sem slišala za kar nekaj mamic, ki so rodile mesec, tudi dva pred rokom. V našem bloku smo v treh, ki imamo rok 15.6.! Magnezija, ki sem ga pila zaradi nočnih krčev v mečih, ne smem več pit. Krči v noge so sicer nehali pred kakima dvema tednoma, zato pa maternica otrdeva bolj intenzivno. Po 37. tednu se torej ne sme več zavirat naravnega krčenja maternice! Na CSD sem šla z izpolnjenimi obrazci z interneta. Obrazce sem izpolnila vzorčno - kot sem mislila, da je prav - tja sem pa šla s kupom vprašajev in podčrtajev, da bi mi povedali točno, kaj in kako. Papirje sem nesla zadnji dan, torej 28 dni pred PDP, ker sem na ta dan dobila plačo. Ki je pomembna, ker nisem še zaposlena 12 mesecev. Ženska je bila sicer zelo prijazna, mi na hitro pogledala papirje in ob vprašanju, če za samostojne podjetnike pridobi podatke CSD, rekla da ja. Ko sem se prikazala naslednji teden, me je pisarniški delavec opozoril, da nimam napisanih podatkov o osebnem dohodku. Pa sem mu rekla, da mi je njegova sodelavka rekla, da za s.p. tega ne rabim. In me je zabil: "Ja, ma to je, če bi bila VI s.p.!" Ma dio povero, ja... No comment. Nakupujem res zadnje stvari in prav ena izmed teh zadnjih stvari me je prisilila v to, da sem se danes v Mercatorju spomnila na priporočene vložke Vir 80 in jih že dala v košarico, potem pa - zakaj ravno Vir 80? Jasno, da sem šla googlat, ampak me argumenti ZA niso ravno prepričali. Ne padam na fore tipa ostali vložki so preveč plastični, jaz pa nisem nikoli uporabljala vložkov, samo tampone. Zato pa sem videla Vir Nature Normal - s krilci , ki so ravno tako iz 100% bombaža, itd. Saj so verjetno isto veliki kot Vir 80, ma tista krilca me tolažijo :) Začenja me bit strah poroda. Ne toliko bolečine, ampak vsega ki sodi zraven. Obremenjujem se s stvarmi kot je na primer kako bom vedela, da se je začel porod? Kako se bom sprostila, če bom imela živčno babico? Naj spišem porodni načrt al se mi bojo smejali? Protibolečinska sredstva: da ali ne? (Nekdo mi je svetoval Ultivo, jaz pa bi tega sranja čim manj - pa ne zaradi nekih posledic za otroka, ampak zaradi sebe: bi rada bla 100% z glavo in čutili prisebna) Po vsem prebranem si očitno ne želim, da bi mi prerezali presredek. Še bolj pa se bojim, da mi ga bojo morali, ker bom tako nesproščena zaradi misli na to, da ne bo šlo "na lahko". Uff... Tudi o tem razmišljam, da bi rodila kako drugače in ne leže. Ampak zakaj je treba vse to se zmenit - na primer - da ne želiš bit priklenjena na posteljo pač pa da lahko hodiš okrog? Mi ni jasno - a ni najboljše delat "po feelingu"? Še posebej, če bo prvič! (In mogoče tudi zadnjič, dooh!) Kako naj vem, al bom popadke bolje prenašala stoje al na vseh štirih? :) Jutri, torej v četrtek, gremo v okviru šole za starše pogledat porodniški blok šempetrske bolnice. Raje kot v Šempetru bi rodila kjer koli drugje. Ne bi rada kar naprej imela koga na obisku! Aja, šola za starše - Nova Gorica - bo samo še junija, če katera ne ve, potem do septembra nič! Sem vesela, da sem se odločila za obiskovanje teh predavanj. Je za poklicat po telefonu - prijavnica preko interneta ne dela, prav tako imajo neke težave z mailom... Kljub vsemu času moram kupit še voziček, si mislite? Lazenje po teh otroških trgovinah me utruja še preden stopim noter: vse prodajalke so tako grozno ustrežljive, da mi je kar težko rečt: "Samo malo pogledam, hvala." Gledam vozičke in prodajalka v naslednji minuti že navdušeno razstavlja zadevo na prafaktorje. Seveda tisto zadevo za 600€ in nikakor ne tiste za 250€ :) Ker imam vse razen vozička, sem se odločila za pomoč ob rojstvu otroka v denarni obliki. To je moj budžet za voziček, najverjetneje bo kar rabljen. Gledam trikolesnik, ker sem zadnje mesece opazovala mlade starše z vozički po Qlandii in ugotavljam, da je očitno res bolj preprost za manevrirat med policami. V naslednjih dneh bom šla do Vidma in Monfalcona še malo past oči po otroških trgovinah; je težko kupit voziček na Bolhi, če ne veš, kako zgleda v živo... Da ne govorimo o modrcih za dojenje. Saj vem - zdaj je težko rečt: ma res ne vem, za kaj bi ga imela. Prsi so se mi povečale za mogoče pol številke, tako da nisem rabila kupovat nobenega novega. In ker nosim dokaj odprte modele, se mi ne zdi težko ga malo odmaknit stran za dojenje. Ah, saj pravim: zdaj je lahko bit pameten :) Pa še o modrih in roza oblačilih: je rekla G, da bo mulc. Ampak ker mi je najmanj 3/4 (!!!) ljudi reklo, da so jim zgrešili napovedat, sem se držala nevtralnih barv (bela, bež, zelena, rumena, rdeča), in razen kakih 4 cunjic nimam pravzaprav nič modrega... No, upam da je kateri prišlo prav moje izpovedovanje. Al pa vsaj, da ste se nasmejale mojim dogodivščinam :)
|