Anonimen -> RE: Kdaj je varanje varanje? (23.12.2008 10:09:29)
|
Loredana, ne bereš dovolj dobro. Kdo pravi, da jaz, Ronja, Mišek,... ne bi načevljale svojih dragih, če bi varali? Ali nenazadnej oni nas (ker, ha, ne boš verjela, tudi ženske varajo)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]? Razlika je samo v temu, ali varanje gledaš samo kot varanje ali pa pogledaš širši kontekst. In v širšem kontekstu je marsikaj. Lahko partnerja, ki vara načevljaš, nič ni narobe s tem. Samo če sam pri sebi ne pogledaš, zakaj je do tega sploh prišlo, potem se pač zna kaj hitro zgoditi, da se bo v naslendjem partnerstvu zadeva ponovila. Ker sam pri sebi nisi odpravil vzrokov, zakaj se je partnerstvo sfižilo. In sfižilo se je že dolgo prej, preden se je eden odločil, da skoči pod rjuhe še kam drugam kot doma. Govorim o ponavljanju vzorca. Pogovarjat prej pa je očitno marsikje utopično. Oziroma, nekaj se že pogovarjamo, ampak velika večina se ne sliši. In ne vem, ali bi načevljala dragega, če bi me prevaral, ali pa ne. Res ne vem. Bi me bolelo, zagotovo zelo in dolgo. Kaj bi se zgodilo, pa ne vem. Bi se pa vprašala, kje sva zašla, da je do tega sploh prišlo. Če drugega ne, da si v naslednjem partnerstvu ne bi tega dopustila. In ja, so tudi taki, ki skačejo čez plot kar tako, ker jih srbi med nogami. Samo v takih partnerstvih pa že od začetka ni ne ljubezni, ne spoštovanja in ne zaupanja. So skupaj samo zaradi medsebojnih koristi oz. eden ima od tega definitivno več kot drugi. In če priznaš ali ne, problemi v takem partnerstvu so veliko večji kot samo varanje. Gredo v samo središče posameznikove osebnosti. Spet - zadeva je mnogo širša in globja kot samo skakanje čez plot. In varanjua ne boš odpravil, če partnerja samo ščevljaš čez prag. Ker sam pri serbi nisi razčitil zadeve. Ne samo varanja, ampak vsega, kar je bilo prej.
|
|
|
|