|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaostaja v rasti
14.12.2008 20:31:06   
zala007
živje srečke user posted image

imam eno vprašanje. sem namreč v 28 tednu nosečnosti po uz pa v 25 in 2 sedmini. v četrtek sem bila na kontroli pri gin in je rekla da je možno da zaostaja v rasti. malo me skrbi ker je moja prva pikica bila velika ta pa je majhen. vem da je vsaka nosečnost zase ampak sem se res prestrašila. ali ima katera podobno izkušnjo s tem. otroček naj bi bil prmajhen za tedne, res pa je da nisem imela redne user posted image pred to user posted image

hvala za pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaostaja v rasti
14.12.2008 20:40:52   
maja24
No lahko da je to to ker nisi mela rednih M,sicer pa 2t razlike pomoje ne bi moglo bit panike.Pr men je blo tut 1t razlike pa sm rodila pet dni čez rok.
Ne se bat vrjetn ni nč pa tut na ta UZ se ni zanašat 100%,boš vidla kako bo naprej.

Ela čebela

(odgovor članu zala007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.12.2008 20:58:51   
blaža
Ne skrbi, ne more vsakuser posted image  rasti po njihovih grafih. če bo kaj narobe te bojo že obvestili. ponavadi nas z takimi opazkami samo zelo prestrašijo po nepotrebnem. Za ta prvega so mi rekli, da je malo manjši, kot bi moral bit, pa je bil čisto normalno velik. za ta drugega pa da je kar precej velik, pa je bil enak kot ta prvi, nekje v mes. Sej ne morejo točno vedet.

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.12.2008 21:31:55   
pikolina66
čim manj se sekiraj, meni so tudi govorili, da zaostaja v rasti in me strašili, da je joj, pa je bilo na koncu vse v najlepšem redu, uz ni merodajen 

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.12.2008 21:37:44   
Pupsika
Tudi meni so rekli, da otroček zaostaja v rasti in sem bla čist fertik...a brezveze, ker je bilo z našo srčiso čisto vse v okuser posted image .

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.

(odgovor članu pikolina66)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2008 21:38:58   
mamabranka
Ne sekiri se!!!!!!!!!!!!!!!!

Prvi, naj bi bil majhen po UZ še 2 tedna pred porodom, Pa je pol bil 50cm in 3190g.user posted image

Drugi naj bi bil full velik po UZ 2 dni pred porodom, Pa je bil 51cm in 3090g!user posted image

Torej, meritve sploh niso natančne, bile pa so napravljene v Lj. porodnišnici, na najboljših, sodobnih mašinah.

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu pikolina66)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.12.2008 21:43:56   
benika
Veš kaj, ne se sekirat. Pri meni je bil v obeh nosečnostih sum na zastoj rasti.

V 1user posted image  je bil fantek v 36. tednu velik za 34 tednov, pa se je rodil s 53cm in 3530g.

V 2user posted image  pa je bil v 36. tednu premajhen za celo 4 tedne, pa se je rodil s 50 cm in 3500g.

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2008 23:53:07   
bjondi
Pri meni pa celo nosečnost niso nič omenjal pa je bla deklica težka 2650 pa 47cm...
Nč sekerat...

V drugo pa mi je reku da je plodek en teden premajhen pa da je verjetno bla ovulacija kasnej...kako
bo bomo vidl k pride na svet...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.12.2008 6:58:28   
pokec3609
oj.....ne sekiri se, men so v drugi nosečnosti tut rekli, da je bebic zlo majhna, potem ko se je pa rodila je bla pa 51 dolga in 3080 težka......tko da pomoje tut odvisno kako si G ki ti del UZ predstavlja razmerje veliko majhno.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.12.2008 12:52:01   
Čebel@
te čisto zastopim.........sem mela v 25t morfologijo in je g govorila da je user posted image  super in da je zadovoljna z nosečnostjo,v 28t sem imela pa merjenje rasti(samoplačniško) mi je pa ista g rekla da user posted image  ne dela trebušček tko kot je treba in da je verjetno zastoj rasti........lahko si predstavljaš da sem bila konec......naredila se mi je tema pred očmi in začela sem neutolažljivo jokati in spraševati da če bi user posted image  preživel če bi se mogel roditi glede na to da je imel samo 1 kilo........prejšnji ponedeljek so me sprejeli v porodnišnico(dobila sem napotnico in v materinsko mi je napisala da predlaga carski rez-jaz sem bila fertik).........torej:v ponedeljek zjutraj so me sprejeli na oddelek in tisti dan so mi naredili samo ctg in noben mi ni ni povedal.........spala nisem že 14 dni,jokala toliko da me je vse bolelo........v torek zjutraj so mi naredili UZ(bolj podrobno) in tista g ki mi je to delala mi je zatrdila da je user posted image  uredu,da če vnese tiste številke v tabelce da je sicer bolj mejčken ,ni pa premajhen......tisti trenutek sem misnila da bom g kar objela.......se je pa user posted image  od četrtka pa to torka zdedil 200g in baje je čisto zdrav.....celo rekla je da je verjetno user posted image  ker je bolj mejčkena,pa tudi oba z možem sva bolj pri tleh......mi je čiso prav da me je moja g poslala na dodatne preiskave tko da zdaj vsaj vem da je mala ok.....jaz bi ti svetovala da greš še po kakšno mnenje,te pa res zastopim kako ti je

vse bo uredu,boš videla......upam da sem ti kaj pomagala z svojo izkušnjouser posted image user posted image

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.12.2008 13:00:50   
Anonimen
Mene so tud strašil, da je zahiranček, da ima zastoj v rasti... pa se je naš fant rodil s 53cm in 3490g.

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
15.12.2008 13:14:31   
Čebel@
jasna tebi bom večno hvaležna za sporočilo-zgleda da bo pri nass tudi vse okuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.12.2008 13:44:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: majchy23

jasna tebi bom večno hvaležna za sporočilo-zgleda da bo pri nass tudi vse okuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ni za kaj. user posted image Sej kakor sem ti napisala, po eni strani sem bila besna kot user posted image , ko so delali paniko po nepotrebnem, ampak če bi bilo zares kaj narobe... bolje, da preverijo dvakrat, trikrat kot pa enkrat premalo.

Pa super, da je vse ok! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
15.12.2008 20:01:44   
Anonimen
Živjo, evo jaz bom pa povedala svojo izkušnjo.
Nočem te strašiti ampak to je pač bilo.
Pri meni je G okrog 30t naredila UZ in je ugotovila da je malo manjše dete, dala mi je napotnico za P (drugo mnenje), in tudi tam so tako ugotovili. V 33t sem bila že sprejeta za CR, vendar sem naletela na totalno butasto zdravnico, ki je rekla da je otrok res malo zaostal v rasti, vendar bi raje počakali do 37t, da ne bo nedonošenček user posted image . No in tako sem rodila v 37t deklico težko le 2,1kg (to je teža za 33t). No imela je kar veliko posledic, zmanjšan mišični tonus in kup, diagnoz... (ki jih še sedaj preučujejo) Sedaj po letu in pol se počasi postavlja na noge in mogoče bo ujela vrstnike.

Nočem biti pametna, ampak nekateri G je prav da povedo svoje mnenje in nekateri tudi vedo ukrepati, jaz sem žal naletela na napačno. Je prav, da greš še na kak UZ (saj te je G gotovo spet kmalu naročila).

Upam, da pri tebi pikica normalno raste in da so govorice tvoje G, le neprave. čez 12t boš pa rodila zdravega in prekrasnega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.12.2008 22:00:13   
Anonimen
Jaz sem se po sumu na zastoj rasti obrnila na dr. Pušenjaka, ki mi je razložil, da je pomembno da otrok napreduje pa ne glede na to ali je na spodnji meji ali še pod njo. Rekel je, da je dobro narediti vsaj 2-3 kontrolne UZ-je na istem aparatu (vsakega v razmaku cca.14-ih dni) in nato se vidi koliko je v tem času pridobil gramov. Če pridobi zelo malo nekaj ni v redu, če pridobi dovolj, pa je kljub temu na spodnji meji, da ni panike. Važno je, da napreduje, kar pomeni da se mu v maternici godi dobro.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?