urška84
|
...in sicer predvsem od vseh vas, ki že imate družino, otroke, normalno delate v službi, skratka da ste polno zaposlene čez dan. Torej, mene zanima, kako si razporedite čas za hrano. Nimam otrok (še), z možem sva sama (no, mačka imava ), hodiva oba v službo (moja je sicer študentska, ampak je normalen delovnik in jo kot normalno jemljem), delava od 7.30 do 15.30. In problem? Jaz sem prepričana, da si ne znam razporediti časa med delovnim tednom - no, vsaj tako se meni zdi. Bom opisala en povprečen delovni dan, pa mi mamice, ki imate vsega polno, pa vseeno uspete organizirati čas za normlane obroke, prosim prosim svetujte! Vstanem ob 6.30, od doma oddidem nekje ob 7.10. Med tem čsaom se uredim za službo, pojem zajtrk (obvezno vsak dan). V službo pridem ob 7.30. Do tu, noben problem. Imam pol urce časa za malico, navadno ga izkoristim med 12. in 13. uro za kosilo (jem na bone) v bližnji restavraciji. Med zajtrkom in kosilom ne jem nič, čeprav sem lačna. Mislite, da bi si morala kaj prinesti s seboj v službo? Ampak kaj (jogurt, kos kruha - ga jem itak za zajtrk...). No, potem pa ... do 15.30 delam, ob 16.15 se v gužvi navadno vendarle zlijem do doma. Zrihtam sebe, mačka, še kaj postorim doma, ura je 18. kot bi mignil (tu mi ne gre v račun kaj delam tako dolgo?!). Zvečer si na znam naštimat ene preproste, pa hitro pripravljene večerje, navadno nič nimam doma (zelenjave se bojim kupovat, ker jem zunaj kosilo, pa se bojim, da bo vsa segnila v hladilniku - kako to uredite ve? Hodite vsak dan v trgovino?). In ker sem potem zvečer itak lačna, posežem po sladkarijah ali pa narezkih. Itak imam potem probleme s kilami. Dvakrat tedensko imam aerobiko med 19. in 20. uro zvečer. Ta dva dneva se mi zdi, ko t da sploh nisem doma. Pa če pridem ob 16.30 domov je do aerobike še praktično 2 uri - v tem času nekatere gredo še po otroke v vrtec, šolo,.jih pelejo na aktivnosti, gredo ven na sprehod, jejo večerjo, delajo še 500 drugih stvari, jaz pa te dve uri ne znam izkoristit niti za eno normalno lahko večerjo. Kaj mi priporočate? Upam, da razumete kaj sprašujem, prosim za nasvet - preizkušene recepte (lahk samo ime, bom si sama poiskala sestavine in to), kako ve jeste čez dan, kaj za vraga delam narobe? Hvala vam!