khurde
|
Jaz sem si to najbolj zapomnila... smešno, v celi MŠ si najbolj zapomnim eno bedarijo, ki jo je babica rekla. Drugače pa verjamem, da je bilo rečeno še kaj drugega. Snikolina, jah, sej, ko ti pol (vsaj meni) tako ime sploh ni všeč, pa čeprav bi ti verjetno bilo, če bi bila oseba, ki jo že poznaš s tem imenom, drugačna. Midva pa še vedno izbirava imena. Sva ful uzadi z vsem tem šmornom. Samo moj je prepričan, da je treba dete videti, da lahko izbereš ime, tako kot je bil prej prepričan, da ne moreš kupovati oblačilc za še nerojenega, ker ne veš, kaj mu paše in kaj ima rad. In iščeva vsak svoja imena, jih jaz naštejem 15, njemu so pogojno všeč 4, na koncu izbere 2. Jih on (po knjigi imen za novorojenčke) najde 30, mu rečem, izberi jih 10, ki bi jih dal svojemu otroku (za vsak spol), pa odgovori, da to pa ni nobenega takega, da imena so lepa, ampak jih ne bi on dal, pa še vsak tretji se tako imenuje. In sva na istem že dva meseca kar gledava za imeni. Mi je predlagal ime za punčko, če bi bila punčka, da bi ji bilo ime isto kot meni (on to čisto resno), samo jaz nisem za te fore, pol je sicer iskal ene izpeljanke iz mojega imena, pa je našel še eno ime, ki sem ga jaz predlagala že čas nazaj in mu ni bilo všeč, samo ko je prebral, da prihaja iz mojega imena, je pa ok. Sem rekla, da se meni nekako zdi, da vsako posamezno ime odseva tudi nek karakter, da imajo ljudje istih imen neke podobnosti, in da naj pošteno razmisli, če hoče imeti še enega razbojnika, podobnega meni. Midva imava še ful dela, očitno, tako da naj dete še malo počaka, vsaj toliko naj bo vljudno, da zlikam, pospravim in najdem ime.
|