|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009 2. del
8.1.2009 11:41:42   
mimi30
mogoč grem še muler pogledat, za moltex al kaj je že sam ne vem kdaj bo to

grem jst zdaj in sporočim situacijo. Najboljš, da jih kar kupim user posted image in pol ko grem v CE zraven prinesem user posted image

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
8.1.2009 11:43:01   
nina166
Dan!

Jaz sem super spala danes...še na wc mi ni bilo treba it user posted image

mima kako si...te že kaj manj boli?

ulla samo da ni bilo nič narobe zaradi padca. Je pa zdaj res smotano, ker smo tako okorne in se je treba kar pazit, da se ti kaj ne naredi...jaz iz banje čisto počasi lezem...sem čisto okorna. Pri nas je enako...mali vse zatoži atiju, tako da morem kar pazit kaj delam in rečem. Enkrat je nekam šel, jaz pa sem se slabo počutila in sem bla jezna na njega, pa sem rekla, da ga mam očitno kar za okras (mojega). Pa gremo drug dan v trgovino in začne Domen sredi trgovine pravit atiju: " a veš, da mamo tebe doma samo za okras...je mamica povedala" user posted image

Najki user posted image user posted image user posted image user posted image čimprej se pozdravi

snikolina poročaj kako je bilo na pregledu

AQ lepo da Noah tako lepo raste user posted image  user posted image  user posted image . Sem pogledala v album in je pravi angelček...in kake laske že ima...se boste mogli že postričt user posted image  Tudi brateca sta tako cart...prava lepotca

Plenice: jaz imam Pampers 2-5kg...ker ne pričakujemo kakega velikana, bodo verjetno čist vredu.

Punce kaj se vi gnezdite...vse mi nekaj na veliko pospravljate user posted image

Ja katera je sedaj na vrsti za Rim...da bomo navijale user posted image

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
8.1.2009 11:43:12   
mimi30
okulistka rekla da lahko rodim po naravni poti, da je ozadje dobro,

Ploha, potem bo pa itak vse kot more bit, nič se ne sekiraj.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
8.1.2009 11:45:29   
petra88
a je šla zadnjič katera na csd vprašat o ugodnostih za redno študentko? se mi zdi da je rekla ena da bo šla, pa me zanima če so ji kaj fajnega povedali?

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
8.1.2009 11:46:47   
mimi30
mima kako si...te že kaj manj boli?

ja, hvala danes je že bolše, lahko grem v mesto user posted image , ne rabim cel dan na comp viset user posted image
Pri nas tudi mali vse registrira in poroča. Zaenkrat tudi, ko mora v vrcu na stolu sedet, da se umiri. Samo to vmes mimogrede pove user posted image .

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
8.1.2009 12:01:49   
Anonimen
jezus, sm neki iskala, pa sm gledla mal slike, pred nosečnostmiuser posted image user posted image če bom jst še kdaj tko zgledlauser posted image ojej....kt da nism jstuser posted image

(odgovor članu mimi30)
  Neposredna povezava do sporočila: 1781
8.1.2009 12:02:35   
Ploha
petra88: o kakšnih ugodnostih ti to???

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
8.1.2009 12:09:48   
petra88
nevem, zdej en dan je bila debata o tem, kaj use bi ti lahko pripadalo, če si redna študentka in imaš partnerja. in je ena rekla da bo šla na csd uprašat. ne vem več katera, nazaj se mi pa ne da it gledat, ker je preveč strani se nabralo user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
8.1.2009 12:19:47   
Ploha
aja a to tud da obstaja, midva bova itak njegovo porodniško vzela (a kako se že temu reče), jst jo bom imela prvih 77 dni, naprej pa on, mislm da se to najbolj splača pri nama, pa namesto paketa denar, pa tisto enkratna denarna pomoč od občine 230 €, pol se pa že počas konča, aja pa da ne pozabim od kluba študentov kranj sem dobila za 150 € bonov za baby center,...to so vse ugodnosti ki jih poznam

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
8.1.2009 12:22:18   
barba
Ploha – amioskopija ni nč tako groznega. G vstavi en tak nastavek, kot lij, pogleda kakšen je maternični vrat in vzame bris zaradi možnih bakterij. Potem pa še trabuh oreng potipa. Mene je bolj bolelo to zadnje tipanje, kjer res oreng pritisne na desni strani. Včasih po amnio malo zakarvaviš, lahko se ti pa tudi čep odlušči.
Jaz sem imela v prvi nosečnosti 6x amnio, ker sem bila ful čez rok in se ni nikamor premaknilo. Potem sem pa dobila 2 tableti v nožnico za mehčanje materničnega vratu in končno je odtekla voda.
Trenutno kaže, da bo ta porod imel kar podoben scenarij.user posted image user posted image user posted image

Ja, tle se res bolj malo oglasim, sej tolk napišete, da sploh ne uspem vsega prebrat. Jaz mam samo dopoldne čas za računalnik, popoldne se pa rajši z mojo Meto crkljam.

Nina – probaj si pri britju pomagat z ogledalom. Meni zaenkrat kar dobro uspeva, sicer se mal namatram, estetsko pa zaenkrat tud še kar zgleda.user posted image

Moj mož gre tud zraven, ko bo treba rodit. Se pa psihično pripravlja, ker sem ga v prvo nekaj kregala in mu je blo čist bedno. user posted image  Meto bo pa moja sestrica vzela, sej se na taščo v spodnjem štuku ne morem lih zanest. Če bo pa tko, bo pa tud kakšen dan pri naših na »počitnicah«.

Vidim, da nas je kar neki, ki mamo te »mavrične« izcedke.user posted image Men ni nč več jasn, ker je itak vsakič drug odtenek.

KrtehxxČESTITAM!!! user posted image user posted image user posted image  Sej sva se včeraj v porodnišnici pogovarjali, ko sem čakala na amnio.user posted image

Ta čas, ko sem jst brala 8 strani, sta že spet 2 novi.user posted image user posted image  Si bom mogla prav začet pisat do katere strani sem prišla.user posted image

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
8.1.2009 12:39:53   
Ploha
barba: joj komi čakam, da se bom tudi jaz s svojo meto crkljala user posted image

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
   [Brisano sporočilo]
8.1.2009 12:53:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barba)
  Neposredna povezava do sporočila: 1787
8.1.2009 12:57:35   
Ploha
niia: pomoje da po roku al pa na dan roka če se nič še ne dogaja,...samo predvidevam

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
8.1.2009 13:25:59   
uršika***
hej. Kaj delate?
Ima katera kakšno pametno idejo? Kam se naj dam, da ne bom sama seb tečnauser posted image
Hladilnik pa shramba še kar čakata, ne me tam poslatuser posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
8.1.2009 13:34:34   
Anonimen
jst kocke zlagam pa knjigice gledamuser posted image zdej sma pa k računalniku pršle čaj pituser posted image

sej shramba ni slaba ideja, sploh če maš kej dobrga notuser posted image

(odgovor članu uršika***)
  Neposredna povezava do sporočila: 1790
8.1.2009 13:37:59   
krtekxx
http://album.ringaraja.net/index.php?page=image&ID=123958
Oj! Ena slikica naše punce je v albumu-je bolj nikakva, ker še nisem utegnila kartico  iz fotlca prenest. 
Barba-a to si ti. Ti želim čim podoben porod kot je bil moj, pa da en bi predolgo čakala.

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
8.1.2009 13:38:05   
Ploha
ne vem kaj da bi delala, jest grem zdele na fax,...sam ko je zunaj tako mrrrrrrrrrz, da bom en dan čist znorela v tem mrazu,....ampak je pa ena dobra stran tega mraza, NI KMETIJSKEGA DELA, in pol so kmetje mal frej in posledično bo fant več pri nama pol ko rodim, če bi blo sredi poletja ne bi bil skoraj nič,....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
8.1.2009 13:45:18   
khurde
Dober dan!

Kako smo? Katera manjka?

Eh, včeraj sem hotela par postov še napisati, pa seznam updejtati, potem mi je pa uspelo samo Krteku čestitati, ker je preklet net ven vrglo, sedaj imamo optiko, pa je še tv zraven ven vrglo in ni bilo ničesar do ene desetih zjutraj, takrat je pa že moj oče prišel, pa me peljal na faks na govorilne. Imam šoferja user posted image , ker drugače se mi totalno ne splača premaknit iz hiše - imam 25 minut peš do postaje (zdaj ne morem več s tempom kot včasih), uro do Ljubljane, 15 minut do faksa potem, po koncu govorilnih ur moram običajno počakati ene 30-40 minut, da je čas, da se odpravim na naslednji vlak, potem spet 15 minut hoje, ura vožnje in 25 minut hoje. In za ene govorilne, ki trajajo 15 minut, porabim ene 4 ure. Tako da včasih kdo (oče) pokaže malo razumevanja zame - če ima čas - in me pelje, pa počaka, pa dostavi domov in sem v eni  uri fertik.

No, sem bila na govorilnih za dva predmeta v naslednjem semestru, oba pri istem asistentu, ker sem se morala zmeniti za vaje in bi mogla oddajati tedenske povzetke. Sem rekla, če lahko preko mejla, pa mi je rekel, da če bom zmogla, lahko, drugače pa on tega ne bi zahteval od mene, ker bi se lahko počutila nesposobno. Je rekel, da ima majhnega otročka doma in da prve dva, tri mesece nista s partnerko čisto nič uspela narediti, ker se ti prioritete totalno zamenjajo in da me noče obremenjevati s tem, ker bom še videla, kako bo in da si onadva nista niti malo znala predstavljati sprememb, ki te doletijo. Tako da imam dva kolokvija, dva eseja, če bo otroček ultra priden itd., pa lahko povzetke pišem, drugače pa ni nujno. user posted image

Včeraj sva bila na CSD-ju, sva šla očetovstvo uredit, tam pa sem srečala še dva kolega s puncami, ki so tudi čakali v vrsti. In smo se ful čukasto gledali, do sedaj smo se vedno srečevali po žurih, pa v kakšnem baru, včeraj pa kar tako - na CSD-ju pred vrati očetovstva, ahahha. user posted image  No, ena punca ima rok marca, druga še kasneje, tako da so naju malo čudno gledali, ker sva tam dobra dva tedna pred rokom. Eh, ziheraši. user posted image

Petra, ko si spraševala glede ugodnosti za študentke, jih ni, vsaj nič posebnega, kot je Ploha napisala. Edino kar je drugače je to, da pač študentke nismo upravičene do porodniške kot zaposlene matere in da lahko oče po otrokovem 77 dnevu uveljavlja porodniško. Do takrat se dobiva okoli 180 evrov mesečne "podpore", če pa oče uveljavlja porodniško, pa se podpora ukine.

No, potem sva imela doma še debate o porodu - mojega je tako ultra strah, da bi šlo kaj narobe, da ne vem, če ga ne bo prej kap, preden bom jaz imela prvi popadek. Ves je tečen in živčen in skos bi se kregal, pa mi je včeraj končno povedal, da ga mori, da bi bilo kaj narobe ali z mano ali z otrokom in da ne ve, kako bi kaj takega preživel. Potem ima pa še kakšno sodelavko, ki mu opisuje svoje porode, kako boli, kako je grozno in kako so se ji metali po trebuhu, pa včeraj je nekaj slišal o vakumu, pa CR, potem je pa čist crknjen. In ga je strah mene videti v takih bolečinah, kot mu jih druge opisujejo, pa še en kup stvari. Sem rekla, naj ne posluša teh zgodb, ker prej jih je z veseljem, pa še spraševal je vse sodelavce, pa še poštarja, o nosečnosti, samo je rekel, da se včasih ne more izognit, ker ga babe tam kar "napadejo". Ah ja, ti zadnji tedni ga bojo postarali za 20 let. user posted image  Je pa tako ponosen na to svoje potrdilo o očetovstvu, da ga hoče na steno dat. user posted image  Sva imela še pogovor o priimku, pa je rekel, da nima več posebne želje, da bi otrok imel dva priimka, da ima lahko samo mojega, ker itak on ne rabi dat svojega priimka, da ve, da je njegov oče in da bojo itak vsi ostali - ne glede na priimek otroka - vedeli, da je najin in ne moj, pa še od kar enega. Sem rekla, naj še malo razmisli, pa se sam odloči, meni je tako tudi ok. Pomoje je imel to en poseben trenutek zaradi podpisa očetovstva, pa verjetno bo danes spet za to, da ima oba. Buča.

Najki, čimprej se pozdravi!

AQ, matr je tud tvoje dete luštno.

Krtek, tvoja je tudi tok lepa, pa ime mi je všeč.

Vsi januarčki imajo toliko las, mogoče ima zima vpliv nanje, aja, zato mene tako zgaga je** zadnje dneve. user posted image

Midva sva pa s skupnimi močmi pomila hladilnik v nedeljo, dokončala vse v ponedeljek, ko je moj pomil še police, ker je meni groza sklanjati se v banjo + zgaga = user posted image  na kvadrat. Zdaj grem pa te male cunce pobrat, previjalno pomit, pa verjetno jih bom začela malo likati, čeprav to pa sovražim.

Danes me še nič ne zvija, tako da se ne javim za nikamor, samo na wc letim pa po vsakem obroku, neki me prebava zafrkava.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
8.1.2009 13:47:41   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: nina166

Pa gremo drug dan v trgovino in začne Domen sredi trgovine pravit atiju: " a veš, da mamo tebe doma samo za okras...je mamica povedala" user posted image

Ful dobra!!! user posted image user posted image user posted image

Aja, plenic nimam še nobenih. Bom pa kupila od Mullerja za 2-5 kg za začetek.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
8.1.2009 14:15:55   
snikolina
No, končno sem se przibala domov. Na pregledu ni bilo nič posebnega, edino, da sem bila tam ob 8.30 in šla od tam 11.30. Na CTGju nič posebnega, nobenih popadkov, danes je šlo kar hitro in samo pol ure CTGja. Ne moreš verjet. Spet sem pozabila vprašat za streptokok. Imam pa povišane proteine v urinu. Verjetno zato, ker sem zadnja dva dni bolj malo vode spila in moram v ponedeljek spet vodo it dat. Samo šetajo meuser posted image  

Jutri teden imam PDP in moram v torek poklicat v P, da se zmenim tam za CTG. Tako, da h G ne rabim it več.

VRTNICA si to mislila na ctg v P Mb? Ali pri tvoji G?
Jaz imam tudi en paket pleničk 2-5kg in dva 3-6 kg-za začetek.

< Sporočilo je popravil snikolina -- 8.1.2009 14:17:54 >

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
8.1.2009 14:20:38   
snikolina
Aja Khurde, hvala za info iz CSDja. Kaj pa za otroški dodatek sta vprašala-če bi vlogo dal tvoj, ker je samo on zaposlen? Mislim, če je možno?

Kathy- problem: jaz bi rada, da ima otrok oba priimka ali pa vsaj prvo črko mojega in cel njegov. Moj pa o tem noče slišat. Češ, da mora biti samo njegov.

< Sporočilo je popravil snikolina -- 8.1.2009 14:22:20 >

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
8.1.2009 14:24:40   
Zvezdica
Jast sem tud kar milerjeve pleničke vzela, te od 3 - 6kg, ampak si moram vseeno te najmanjše kupit, ker smo jih v prvo tudi imeli in je super, ker so mu tud tiste prevelike. Naš mali ni bil obložen ampak bolj dolg in tisti kraki k gledajo ven...pa pol kaj ven steče. Ah.... kaj me spet čaka.

i belive i can fly....

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
8.1.2009 14:27:16   
uršika***
Kako smo? Katera manjka?

Sumim Pikopokouser posted image

Niia tvoj dan je pa ju3user posted image user posted image user posted image user posted image

Me pa jezi, ker ful punc manjka in so se samo napisale na seznam, javljale se pa niso ničuser posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
8.1.2009 14:32:05   
khurde
Snikolina, glede otroškega dodatka je vložitev po rojstvu, mislim da 60 dni, mogoče 30 (sem pozabila točno). Vloži lahko verjetno kdorkoli od vaju/naju, ker se itak šteje potem kot družina in gredo not prihodki obeh.

Sem pa nekje na netu brala, da je možno tudi zaprosit za štipendijo po rojstvu otroka, tako da bom jaz verjetno tudi to naredila, ker moj nima baš neke plače. Samo to pa mi na CSD-ju niso nič omenili, sem pa nekje zasledila, verjetno na strani Kluba študentskih družin (sem se štejejo družine, kjer je vsaj en starš še študent) ali pa ŠOU-a.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
8.1.2009 14:35:01   
snikolina
Aha, KHURDE, zanimivo. KULČI! THX

Uršika ne se razburjat (ali pa se dej), lahko ti odteče voda. Bi blo pa zanimivo vedeti kaj se dogaja s temi user posted image , ki se res nič ne javljajo.

< Sporočilo je popravil snikolina -- 8.1.2009 14:40:48 >

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.