khurde
|
Dober dan! Kako smo? Katera manjka? Eh, včeraj sem hotela par postov še napisati, pa seznam updejtati, potem mi je pa uspelo samo Krteku čestitati, ker je preklet net ven vrglo, sedaj imamo optiko, pa je še tv zraven ven vrglo in ni bilo ničesar do ene desetih zjutraj, takrat je pa že moj oče prišel, pa me peljal na faks na govorilne. Imam šoferja , ker drugače se mi totalno ne splača premaknit iz hiše - imam 25 minut peš do postaje (zdaj ne morem več s tempom kot včasih), uro do Ljubljane, 15 minut do faksa potem, po koncu govorilnih ur moram običajno počakati ene 30-40 minut, da je čas, da se odpravim na naslednji vlak, potem spet 15 minut hoje, ura vožnje in 25 minut hoje. In za ene govorilne, ki trajajo 15 minut, porabim ene 4 ure. Tako da včasih kdo (oče) pokaže malo razumevanja zame - če ima čas - in me pelje, pa počaka, pa dostavi domov in sem v eni uri fertik. No, sem bila na govorilnih za dva predmeta v naslednjem semestru, oba pri istem asistentu, ker sem se morala zmeniti za vaje in bi mogla oddajati tedenske povzetke. Sem rekla, če lahko preko mejla, pa mi je rekel, da če bom zmogla, lahko, drugače pa on tega ne bi zahteval od mene, ker bi se lahko počutila nesposobno. Je rekel, da ima majhnega otročka doma in da prve dva, tri mesece nista s partnerko čisto nič uspela narediti, ker se ti prioritete totalno zamenjajo in da me noče obremenjevati s tem, ker bom še videla, kako bo in da si onadva nista niti malo znala predstavljati sprememb, ki te doletijo. Tako da imam dva kolokvija, dva eseja, če bo otroček ultra priden itd., pa lahko povzetke pišem, drugače pa ni nujno. Včeraj sva bila na CSD-ju, sva šla očetovstvo uredit, tam pa sem srečala še dva kolega s puncami, ki so tudi čakali v vrsti. In smo se ful čukasto gledali, do sedaj smo se vedno srečevali po žurih, pa v kakšnem baru, včeraj pa kar tako - na CSD-ju pred vrati očetovstva, ahahha. No, ena punca ima rok marca, druga še kasneje, tako da so naju malo čudno gledali, ker sva tam dobra dva tedna pred rokom. Eh, ziheraši. Petra, ko si spraševala glede ugodnosti za študentke, jih ni, vsaj nič posebnega, kot je Ploha napisala. Edino kar je drugače je to, da pač študentke nismo upravičene do porodniške kot zaposlene matere in da lahko oče po otrokovem 77 dnevu uveljavlja porodniško. Do takrat se dobiva okoli 180 evrov mesečne "podpore", če pa oče uveljavlja porodniško, pa se podpora ukine. No, potem sva imela doma še debate o porodu - mojega je tako ultra strah, da bi šlo kaj narobe, da ne vem, če ga ne bo prej kap, preden bom jaz imela prvi popadek. Ves je tečen in živčen in skos bi se kregal, pa mi je včeraj končno povedal, da ga mori, da bi bilo kaj narobe ali z mano ali z otrokom in da ne ve, kako bi kaj takega preživel. Potem ima pa še kakšno sodelavko, ki mu opisuje svoje porode, kako boli, kako je grozno in kako so se ji metali po trebuhu, pa včeraj je nekaj slišal o vakumu, pa CR, potem je pa čist crknjen. In ga je strah mene videti v takih bolečinah, kot mu jih druge opisujejo, pa še en kup stvari. Sem rekla, naj ne posluša teh zgodb, ker prej jih je z veseljem, pa še spraševal je vse sodelavce, pa še poštarja, o nosečnosti, samo je rekel, da se včasih ne more izognit, ker ga babe tam kar "napadejo". Ah ja, ti zadnji tedni ga bojo postarali za 20 let. Je pa tako ponosen na to svoje potrdilo o očetovstvu, da ga hoče na steno dat. Sva imela še pogovor o priimku, pa je rekel, da nima več posebne želje, da bi otrok imel dva priimka, da ima lahko samo mojega, ker itak on ne rabi dat svojega priimka, da ve, da je njegov oče in da bojo itak vsi ostali - ne glede na priimek otroka - vedeli, da je najin in ne moj, pa še od kar enega. Sem rekla, naj še malo razmisli, pa se sam odloči, meni je tako tudi ok. Pomoje je imel to en poseben trenutek zaradi podpisa očetovstva, pa verjetno bo danes spet za to, da ima oba. Buča. Najki, čimprej se pozdravi! AQ, matr je tud tvoje dete luštno. Krtek, tvoja je tudi tok lepa, pa ime mi je všeč. Vsi januarčki imajo toliko las, mogoče ima zima vpliv nanje, aja, zato mene tako zgaga je** zadnje dneve. Midva sva pa s skupnimi močmi pomila hladilnik v nedeljo, dokončala vse v ponedeljek, ko je moj pomil še police, ker je meni groza sklanjati se v banjo + zgaga = na kvadrat. Zdaj grem pa te male cunce pobrat, previjalno pomit, pa verjetno jih bom začela malo likati, čeprav to pa sovražim. Danes me še nič ne zvija, tako da se ne javim za nikamor, samo na wc letim pa po vsakem obroku, neki me prebava zafrkava.
|