|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009 2. del
26.1.2009 22:49:13   
Ploha
joj snikolina, sem firbčna kot user posted image , sej zastopš sem baba user posted image

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3751
26.1.2009 23:18:03   
snikolina
No, ko sem glih še gor naj na hitro opišem kaj se mi je dogajalo.
v petek 16.1. sem imela PDP in brezskrbno odšla v P na CTG. Tam so mi rekli, da imam visok pritisk, kar se mi je zdelo čudno, saj imam običajno nizkega. CTG ni pokazal nič, vse mirno. Čez čas so mi zopet zmerili pritisk, ki je bil še višji kot prej in čez 10 minut še višji kot pred 10 minutami. tako so se odločili, da me bodo kar sprejeli in ob 13h sem bila v sobi-čisto šokirana in zelo prizadeta, sama. Moj se je trudil po najboljših močeh, da mi je stal ob strani, me tolažil in skratka vse kar spada zraven.
V ponedeljek dopoldne pa sem imela pregled in grem na UZ, kjer ugotovijo, da ima plod že 4122g in predvidevam, da je zdravnica hotela spožiti porod. Po UZ sem šla na wc, kjer sem opazila krvav izcedek. ampak nisem se obremenjevala s tem in grem nazaj na vaginalni pregled. tam mi zdravnica pove, da sem odprta 1 cm, čisto mehka in bo čas, da grem v porodno. Skoraj me je kap, saj mi ni nič bilo. Sem si mislila, če bo tako neboleče potem ni panike, bom že preživela. HAHA kako sem bila naivna.
No, okoli 14h so se začeli pa pravi popadki. V življenju še nisem občutila take bolečine. Šlo je samo še gor, niti premora več ni bilo vmes, samo popadki popadki in popadki. No, moj je bil z mano, me božal, lupčkal, dihal z mano, mi masiral križ, mi dajal obkladke na čelo, mi obračal vzglavnik, bil 10000% podpora. In zdej vem, če ne bi bil z mano, bi verjetno obupala in izdahnila tam. Imam namreč zelo nizek prag bolečine.
Torej odpirala sem se dokaj hitro in sem pričakovala, da bo že enkrat konec vsega tega ampak so ugotovili, da CTg ne kaže aktivnosti ploda. Anže pa se je cel čas premetaval. In so rahlo zapaničarili. So me premetavlai sem in tja na levo pa na desno stran. Vmes pa sem klela na ves glas in se zverinsko drla.
Okoli 21 ure sem končno dobila dovoljenje za iztis vendar otrok ni mogel ven. Med vsemi tem popadki se je Anže obrnil z obrazom navzdol in ni mogel ven. Bila pa sem odprta že 10cm. Potem so videli, da gre za življenje in so me odpeljali na urgentni CR, kjer so najprej morali Anžeta obrniti nazaj z obrazom navzgor in ga potegnili ven. Ob vsem tem so mi natrgali maternico z dveh strani in poškodovali mehur. Tudi krvavela sem močno in skoraj izkrvavela, saj kar nekaj časa niso mogli ustaviti krvavitve. Potem pa še panika, ker se nisem zbudila iz narkoze takrat, ko bi se morala. Moj dragi je k meni prišel šele ob pol polnoči, ko sem se končno zbudila. Zbudila sem se pa z vrečko in šlaufom v mehurju in čisto uničena. Šele v soboto sem se lahko zravnala, boli pa me še zdaj.
Še marsikaj je bilo ampak sem že zdej veliko napisala. Otrok verjetno ne bom več imela, saj sem za enega dala skozi dve obliki rojevanja. In povem vam: nikoli več. Pa tudi pri naslednjem lahko umrem, če bo plod spet velik, oni pa bodo hoteli spet vaginaln porod.
Upam, da res nisem katero prestrašila, ampak moj primer je res ekstremen.

Štručka pa trenutno veselo spančka.user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3752
26.1.2009 23:22:53   
Ploha
snikolina: ma to je ressss grozno,...veš kaj me zanima, ko si rekla da imaš nizek prag bolečine, ker sama sem ista, in zdaj pa ne vem kaj narediti, no mislm, da me je bolj strah kot da imam nizek prag bolečine, samo poglej mene že navaden ginekološki pregled boli, kaj me bo šele porod,...kako je pri tebi s tem? A popadki so te tako boleli?

Neposredna povezava do sporočila: 3753
26.1.2009 23:27:26   
snikolina
Ja, tudi mene boli navaden ginekološki pregled. In to zelo boli. Popadki so bili zverinski. V življenju še nisem občutila take bolečine. Vendar pa kot sem slišala par primerov, tudi prvorodke brez problema rojevajo z malo bolečin in hitro. V P sem spoznala dve, ki sta povili že v 2 urah od prvega popadka. Torej le pogumno. Mogoče boš tudi ti hitro fertik.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3754
26.1.2009 23:29:29   
Ploha
a znaš opisat bolečino popadkov????

ja sj morm bit optimistična, če ne loh že zdele obupam, sicer se pa v kranju da dobit ultivo kadarkoli, tako  da če bom vidla da je prehudo, bom to vzela,...

Neposredna povezava do sporočila: 3755
27.1.2009 7:03:55   
Zvezdica
Jutro

Snikolina user posted image user posted image user posted image user posted image

Ampak anže je bil res velik fant in jo no, kaj si morala prestajat. Zdaj pa, vem, da je težko vendar ga poglej in uživej ta mali čudež življenja.

Vsem skupaj pa DOBRO JUTRO!

In zjatrk za user posted image in mamice

http://user posted image

in kavica za zraven

http://user posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3756
27.1.2009 7:10:19   
mimi30
Jutrooooooo! user posted image
Danes smo izredno slabo spali. Bolita me oba boka in nogi, nos imam zamašen, škratu je ponoči trikrat kri iz nosa tekla, jaz pa sem se sredi noči tuširala, ker nisem mogla spat in sem se še samo premetavala. Zdajle zjutraj sem si že noge zdepilirala in lase oprala user posted image in sem nared, da grem na ctg ter pregled. Sploh ne morem verjet, ker sem totalno ne jutranji tip.

joj, snikolina grozno. Mislim, da sem našla še en razlog zakaj mi ne bodo nič sprožali in da dva cm bit odprt ni nič.

Kako je pa kaj s tvojim izcedkom? Kdaj imaš naslednji pregled?

Ploha, kaj ti mene ignoriraš user posted image user posted image . Z akupunkturo je pa tako, da moraš že prej začet, razen, če pri vas katera zdravnica dela to kar pri porodu. Malo povprašaj. Jaz sem jo dobila tudi prvič in to čisto slučajno, iz dežurstva je ravno odhajala zdravnica, ki se s tem ukvarja in me je kar napikala.

IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica

Ja zmišljevali se pa ne bomo. Ne zdaj jutri....otročki čist zmedeni

Če bo delovalo tole z racami, hitr sporoči, grem še jast račke hranit

Midva z user posted image imava dogovor, da se bo zgodilo čez dan user posted image , zdaj pa da vidmo kaj bo iz tega.

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3757
27.1.2009 7:33:46   
Zvezdica

joj, snikolina grozno. Mislim, da sem našla še en razlog zakaj mi ne bodo nič sprožali in da dva cm bit odprt ni nič.

Mimi, jutro.

Veš, jast sem v P prišla dva cm odprta ob 01.00, ob 4-35 sem imela pa že tamalga v naročju, tko da....je vse odvisno.

Ne obremenjuj se s tem. Snikolina je res imela hudo izkušnjo, so pa ulla pa ronja, ki so rodile v šusu.

Grem pod tuš.

i belive i can fly....

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 3758
27.1.2009 7:57:30   
Ploha
mimi: joj spregledala sm, a je še kr aktualna tema o ignoriranju user posted image user posted image ,...izcedek je še vedno prisoten, pregled oz. amnio mam jutri in itak ko bo spodaj gledu bo vidu, če mu kej nau všeč user posted image ,...

a veš da imam nekje v glavi, da to v Kr počnejo, sam zdej nism zihr al to al pa homeopatijo al neki tazga na ta način,...nism zihr
pa misliš, da pomaga kaj??

spala pa kr v redu,...

zvezdica: hvala, da me dražiš z rogljički user posted image , zdej pa čakam, da grem v trgovino po te dobrote,...joj jst obožujem čokoladni žepek, se že oblizujem user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3759
27.1.2009 9:21:07   
Zvezdica
a mi sploh kaj čevekamo še...

KJE STE mamice in nosečke?

i belive i can fly....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3760
27.1.2009 9:33:37   
tjasssa
Dobro jutro, punce

evo včerajšni ctg je bil točno tak kot sem ga predvidevala, nobenih novosti, zaprta, in nč posebnga se ne dogaja.......razen tega da sem mogla it 2 x na ctg, ker je v ta prvo naša princeska spala in se ni dala motit tud če so mi stresal trebuh....a prej doma čist aktivna, zgleda da jo moj hoja tok uspava, ker sem šla peš k je bil tok lep sonček...
Prebrala zgodbo od Snikoline, grozn jz se itaq tok bojim, da ni za povedat, sem se pa psihično tok prpravla da če bom mela takole zgodbo me ne bo presenetl, itaq se pr men neki vse zakomplicira takrat k je najmanj treba...
Dons sem že 3 dni čez rok, jutr lahko grem še  enkrat na ctg če želim, če ne pa v petek takoj za ob 8h letim v porodnišnico pa da vidm kaj bodo rekel...upam da bi blo tako stanje da bi se lahko vse skup začel, ker še  en vikend čakat se mi zmeša...user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3761
27.1.2009 10:00:17   
Zvezdica
Tjasssa vse bo ok. Bodi pripravljena na vse, ampak jast verjame, da bo vse ok.

Greva z mojim mal v Btc... kaj pa čem...čakat doma?

i belive i can fly....

(odgovor članu tjasssa)
Neposredna povezava do sporočila: 3762
27.1.2009 11:08:56   
Erin
Zvezdica, sonček33, mislim na vaja in vama pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3763
27.1.2009 11:27:57   
mimi30
Veš, jast sem v P prišla dva cm odprta ob 01.00, ob 4-35 sem imela pa že tamalga v naročju, tko da....je vse odvisno.

prav maš vse je odvisno, samo brez popadkov ne gre user posted image , tudi če si že odprt.

Vglavnem stanje današnjega pregleda: še vedno odprta 2cm, vse zmehčano, glavica nizko, plodovnice dovolj, posteljica o.k., utrip vredu, ctg ne kaže popadkov. V pon. 2.2. imam spet ctg in pregled in baje lahko komot do takrat počakam. Bomo videli. Zgleda, da tud račke ne pomagajo user posted image .

a veš da imam nekje v glavi, da to v Kr počnejo, sam zdej nism zihr al to al pa homeopatijo al neki tazga na ta način,...nism zihr
pa misliš, da pomaga kaj??

jaz sem pripravljena marsikaj poskusit, če nič ne nardiš itak nima kaj pomagat. Pri meni je šlo v prvo hitro in tud bolečine se je dalo vzdržati, zdaj pa al je bil razlog v moji pripravljenosti, akupunkturi al pa pač preprosto lahek porod user posted image .

itaq se pr men neki vse zakomplicira takrat k je najmanj treba...

tjasssa, ne bo se. Nič ne razmišljaj v naprej tako. Rajši si naredi sliko enostavnega in hitrega poroda, ki pa piše da tvoj ne bi mogel biti tak. Veš, da v šoli tud nisi smel razmišljat katerega vprašanja nočeš dobit user posted image , ker je pol glih tisto bilo user posted image .

Greva z mojim mal v Btc... kaj pa čem...čakat doma?

zvezdica kaj sta kaj pametnega kupila?

joj jst obožujem čokoladni žepek, se že oblizujem

Ploha, jaz tudi. Sem si kar predstavljala kako bo dober, ko si ga bom na poti na pregled kupla in kaj se je zgodilo user posted image ... sploh ni bil user posted image ... ker je bil star in trd user posted image ... če ne bi bila na avtocesti bi šla nazaj in direkt znorela.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3764
27.1.2009 11:53:44   
Ploha
evo mene, jst sm tud še kle,...dons bom do konca vse prpravla, počistla, do konca oprala, posušila, še zadnje malenkosti nardila, pol pa čist vsen k... če pride otrok ven user posted image

o bejbe še se bomo načakale user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 3765
27.1.2009 12:03:54   
Ploha
ej punce, nsim glih sledila debati, pa tud ne dojemam tako hitro, pa kaj mate s telimi racami? kaj je to za ena fora? dejte mi odpret mojo bučo, da bom še jest vedla, kam hodt race futrat? user posted image user posted image user posted image

aja pa tegale pajcka sm najdla pr febrarčicah, mi je tako fletkan, da morm prlimat user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3766
27.1.2009 12:04:32   
Ploha
mimi: a pa ti res mislš, da boš do 2.2 počakala?? jst ne vrjamm user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3767
27.1.2009 12:09:54   
mimi30
Ploha, Ronja je šla preden je šla rodit še račke nahranit s tamalo in pol v P., vse skupaj v P. je pa trajalo 15min. Malo se hecam, ker Ronja je že imela popadke, ko je šla račke hranit.
Men več nič ni jasno, mogoč bom pa res še k feb. šla. Sem bila skor 100%, da bo v pon. al pa tor. pa očitno imam bol slab instinkt user posted image , bomo videli kako dogovori z user posted image držijo.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3768
27.1.2009 12:10:46   
mimi30
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

mimi: a pa ti res mislš, da boš do 2.2 počakala?? jst ne vrjamm user posted image

za mene al za sebe user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3769
27.1.2009 12:30:23   
Ploha
za tebe! user posted image user posted image user posted image , jst bom dočaka feb. ti ga pa ne boš!

aja, no da ti povem, da se bašem s čokoladnim žepkom in to čisto svežim, mnjamsi, kadar grem v kr, si ga kupim, no si jih kupim, ker eden ni nobeden user posted image user posted image

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 3770
27.1.2009 12:41:40   
Zvezdica
prav maš vse je odvisno, samo brez popadkov ne gre , tudi če si že odprt.

Vglavnem stanje današnjega pregleda: še vedno odprta 2cm, vse zmehčano, glavica nizko, plodovnice dovolj, posteljica o.k., utrip vredu, ctg ne kaže popadkov. V pon. 2.2. imam spet ctg in pregled in baje lahko komot do takrat počakam. Bomo videli. Zgleda, da tud račke ne pomagajo

ojej,.... jast pa pripravila kruh da grem račke rihtatuser posted image
Veš kaj, najbolj pomembno ej da je vse ok, ko bo čas bodo vsi ven prišli.

zvezdica kaj sta kaj pametnega kupila?

Banjico ker sem stojalo že zadnjič kupila, pa je banjic zmanjkalo, pa košaro za voziček, čak iščem linkuser posted image VOZIČEK in KOŠARA, voziček sem že dobila zadnjič, sej pravim košare pa ni bilo, je pa rdeča. Taka lepauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Erin

Zvezdica, sonček33, mislim na vaja in vama pošiljam 

O erin kako je tilenček? Že velik? Priden fantek je a ne?

Plohca, jast sem trdno odločena, da zlikam, da potem res lahko grem.  Jast sem rogljič jedla in spet me zgaga peče...user posted image

To sta vi2 z mimi krive, ker me dražita s temi žepkiuser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 3771
27.1.2009 12:50:38   
sasa78
IZVIRNO SPOROČILO: snikolina

Ja, tudi mene boli navaden ginekološki pregled. In to zelo boli. Popadki so bili zverinski. V življenju še nisem občutila take bolečine. Vendar pa kot sem slišala par primerov, tudi prvorodke brez problema rojevajo z malo bolečin in hitro. V P sem spoznala dve, ki sta povili že v 2 urah od prvega popadka. Torej le pogumno. Mogoče boš tudi ti hitro fertik.

snikolinauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   ja verjamem da je bilo zverinsko - ampak naj te potolažim da k maš enkrat cr ga maš zmeraj - ne grejo na naravni porod, ti pa čist verjamem da se ti je vse zamerilo - meni se je to tud pri prvem - sem mislila da se mi je podrl svet, ampak lej kaj je iz tega ratalo - rodila sem še 2x - čist tako mal za hec user posted image user posted image user posted image ,

Naj ti še to povem da k maš prvič otroka si k en lolek, ne veš nič, pa se še tako pripravljaš na vse ne rata tako kot bi moglo , pa še preveč kompliciraš pa primerjaš z ostalim in ,.....
Vsak nasledni otrok je drugač - verjemi - mi se imamo sedaj najlepše - pa še bi šla čez vse to, nikoli ne bom rekla da je ta pa tazadnji - k ne vem če je, možu je vse to tako všeč da se že hecava za 4user posted image , ampak ga verjetno ne bo.

Zvezdica - mam polne roke posla - sploh ne vem kje se mi glava drži - ma bo boljš? A ti še vedno čakaš?  Moj mali Anže ma danes 3t, Jan pa jutri 6 let, ha pa od AQ ma sine tud rojstni dan!!!!!!!
Ma ti moram še sliko poslat pa nimam zdejle nobene take da je res to naš Anže. Ga grem slikatuser posted image user posted image user posted image

AQ kako si pa ti kaj?
Nina166 ma dašo user posted image user posted image user posted image user posted image , Ronja kako pa vi kaj?

Moram jit se Anže oglaša  lp

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

Neposredna povezava do sporočila: 3772
27.1.2009 13:05:28   
Zvezdica
Zvezdica - mam polne roke posla - sploh ne vem kje se mi glava drži - ma bo boljš? A ti še vedno čakaš? Moj mali Anže ma danes 3t, Jan pa jutri 6 let, ha pa od AQ ma sine tud rojstni dan!!!!!!!
Ma ti moram še sliko poslat pa nimam zdejle nobene take da je res to naš Anže. Ga grem slikat

Draga moja, kako so tvoji fantje? Kaj zlomov v zadnejm tednu?user posted image user posted image user posted image

Vem, da imaš delo, ma ko boš lahko kaj poslikala, potem tudi pošlji da vidimo falotauser posted image

Ti pa počasi in boš vse obdelala...vem, maš tri otročke ampak bo že.

A tvoj jan jutri praznuje, jast pa v četrtekuser posted image user posted image user posted image

Pol bom še rodila na svoj danuser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 3773
27.1.2009 13:24:41   
khurde
Dan!

Danes sem pa tak dremel, da se mi prav nič ne da. Snikolina, sem samo preletela tvojo porodno zgodbo, jo preberem, ko bom dala porod čez... je pa res lep fantek, pa fuuuuul las ima. user posted image  Sem včeraj še mojemu pokazala sliko in je bil čist "šokiran" - ni vedel (jaz pa tud ne user posted image ), da se lahko rodijo že s tako fizuro. user posted image

Danes je moj PDP, zjutraj se mi je odluščil čep (ali pa del njega, ne vem), drugače pa nič akcije in dogajanja. Se mi pa zdi, da je res bil čep, ker je izgledalo kot en večji smrkelj in ne vem kaj drugega bi to lahko bilo. Eh, bomo že.

Imam tudi jaz en kup starega kruha, ki ga šparava za račke v bližnji reki, samo dežuje, pa ne vem, če se mi da probavat srečo...user posted image  Če bi jih šla hranit, je verjetno itak večja verjetnost, da mi kaj sproži klanec, ki ga imam za nazaj... user posted image

Jaz imam pa RD v ponedeljek, pa pravim, da dete mogoče čaka nedeljo, ker potem imata pa od mojega starša RD v torek, tako da bi bili 1.-2.-3. Moj se pa samo križa... user posted image user posted image user posted image

Grem po krompir, pol si skuham eno kavo, pa kavč here I come...

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3774
27.1.2009 13:27:41   
mimi30
To sta vi2 z mimi krive, ker me dražita s temi žepki

kdo že user posted image zjutraj navsezgodaj hrano in fini kafe prilima user posted image user posted image user posted image .
zvezdica, men pri obeh linkih isto odpre user posted image . Košare ne najdem, voziček mi je pa ful lep user posted image .

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?