|
RE: mamice 87,86,85letnik ŠTAJERKE 5.2.2010 11:39:05
|
|
|
|
mižek
|
IZVIRNO SPOROČILO: donna22 Malo smo se res polenile spet Mižek, mi je tak hudo, ko berem o tvojih težavah v zvezi s službo Saj bo, verjemi, da se bo našla neka služba ... Kaj pa si po izobrazbi, če ni skrivnost? Tudi jaz se sprašujem, kaj me čaka po končanem faksu ... Študiram namreč slovenščino in delam lahko npr. kot lektor, pa sem zadnjič vidla en oglas, na katerem iščejo lektorja za urejanje spletnih strani - dovolj je srednješolska izobrazba, plača pa je 598 eur Katastrofa, sem kar besna postala, ko sem to gledala Zdaj imam v namenu tudi nadaljnje izobraževanje, pa bog ve, če se splača, plus da ni razpisanega tistega, kar bi rada še naslednje študijsko leto ... Diplomirala pa bi vseeno rada čimprej. Aja, pa vedno bolj razmišljam o tem, da bi hitro imela še enega ... Ampak potem razmišljam, kako naj z dvema, kaj če potem po porodniški ne najdem službe ... Thja, donna, po poklicu sem pomočnica vzgojiteljice, faks sem tudi nekaj pričela delat, ampak sem izgubila voljo in nisem potem zaključila, pa se včasih vprašam ,d a bi mogoče lažje službo dobila, če bi imela višjo izobrazbo Ja nažalost pa vsi gledajo nato da imajo čim manjše stroške z delavci, ampak to je le krinka, da dajo objavo za 5. stopnjo, se potem vprašam kako smer mora imeti končano da je lahko lektor, to dajo zato gor, da potem se taki ki imajo 7. stopnjo, primerne izobrazbe, sprijaznijo stem da nebojo imeli primerne plače za svojo izobrazbo in grejo raje delat za manj plače kot pa da bi bili doma. Itak pa da nebojo vzeli za lektorja nekoga, ki ima ekonomsko, kaj pa sploh on ve o lektoriranju, v primerjavi z tabo, ki si zaključila faks . Mislim postanem tudi jaz besna , ko vidim, kako se izkorišča folk, sploh ne vem kako država to dovoli Kaj se pa tiče otrok, pa sem tudi jaz že razmišljala, o tem, ampak se mi zdi malo neodgovorno, da bi še imela enega, če pa ne vem kako bo sploh z Galom, ali mu bom lahko nudila to kar bo potreboval, imam potem slabo vest, pa ne razumi narobem, govorim le o svoji situaciji, Mi še bomo kar počakali do hiše, če pa nebomo pravi čas naredili pa bomo imeli le enega otroka, pa bo tudi ok, kaj pa nekateri, ki sploh nimajo,... Smejčica, ubogi Tian, očitno ni bila njegova noč Kupčke še vedno redno podirate? Mi smo jih menda kake 3 mesece, potem pa nič več ... Ponoči pa samo kak mesec ... Je blo namreč tečno, ko se je zaradi podiranja kupčkov spet nekoliko prebudila, pa dostikrat jo je kolcat začelo ... Zoprno v glavnem Ja, podaljšan vikend je tu No, moj sicer dela iz sobote na nedeljo nočno, potem pa je 2 dni fraj ... Moram šibat, se Zala jezi tu v hojici
|
|
|