|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   materinska ali šola za starše
6.12.2008 18:50:08   
tackoracko
da bolje navedem vprašanje ki me zanima-kaj je obvezno materinska(moz bo zraven) ali šola za starše???A te v materinski učijo tehnik dihanja???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: materinska ali šola za starše
6.12.2008 19:04:18   
acitak
zivijo...
pri nas v velenju v MŠ je fajn da si prisoten...ker grem v Celje rodit morem obvezno imet v materinski knjizici potrjeno da sem hodila na MŠ...
glede dihanja pa hodis na telovadbo, kjer se predhodno narocis...

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu tackoracko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.12.2008 19:30:16   
Anonimen
V nobeni P ni obvezna in partner je lahko prisoten brez nje

(odgovor članu acitak)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2008 20:32:07   
VRTNICA84
Ne ni obvezna. Je pa fajn če jo obiskuješ, ker izveš tudi kak dober nasvet. Ki ti potem prav pride. Takšna je moja izkušnja. Posebej če se z tem srečuješ prvič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.12.2008 22:35:15   
Anonimen
Vse kar izveš v  materinski imaš tudi na netu.
je pa res, da večina mamic pravi,da je brezveze hodit

(odgovor članu VRTNICA84)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.12.2008 9:33:09   
cupacups
pravijo da je obvezbna ta materinska sola...ampak hallo kdo pa ti lahko prepove da bos zraven poroda?nesmiselno...samo mal vec bo moral placat enih 5 e vec
drugac pa je fajn ta materinska sola...velik odneses...

Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2008 9:36:23   
Blueeyes
men tud vse pravijo da je kr neki ta MŠ - ampak jz bom po vsej vrjetnosti šla, ker je prvič, pa ker me firbc matra kako je tm

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.12.2008 9:40:09   
scorpiogirl
od MŠ načeloma res velik ne moreš dobit (ker je vse na internetu), lahko ti pa odgovorijo na kakšno vprašanje, pa če greš tja tud rodit, mal vidiš osebje ... partner ima pa najmanj težav, če hoče bit pri porodu user posted image sicer pa mora par € več plačat, pa je lahko zraven tudi, če ni bil na MŠ (pa je mogoč zanj bolj fajn, da je tam, če pokažejo kakšne slikice s poroda, da si lažje predstavlja, kaj ga čaka user posted image ).
tehnik dihanja pa pri nas (Kranj) ne učijo, ker je baje vsaka babica po svoje user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.12.2008 10:54:16   
Ploha
scorpiogirl: jaz tudi hodim v Kranj  v ZD pa smo se učili dihat??

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.12.2008 16:44:41   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

scorpiogirl: jaz tudi hodim v Kranj  v ZD pa smo se učili dihat??

pol je pa zgleda tud od predavateljice odvisno user posted image naša je na hitrco kao pokazala, pa je rekla, da ne učijo več, ker je treba na porodu babico poslušat in ona pove, kakor se njej zdi bolje.
itak se mi zdi, da se skoz nekej zmišljujejo pa spreminjajo ...

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.12.2008 19:02:15   
vesela veselka
materinska šola se mi zdi vredu. Ni mi žal da sem hodila, kar nekaj pametnih oziroma koristnih stvari izveš, a je dosti takšnih, ki jih ne povedo. 

Neposredna povezava do sporočila: 11
7.12.2008 22:07:16   
akin
Zgleda, da so te šole odvisne od kraja in od predavateljice... V LJ je materinska šola in šola za starše kolikor vem isto (morda pa so tudi tu v različnih ZD različna imena). To je šola, v katero greš nekje po 7. mesecu. Poleg tega pa obstaja še tečaj za zgodnjo nosečnost, ki ga obiskuješ bolj na začetku (prehrana nosečnice, ipd) ter tečaj za očete (le 1 predavanje, ki naj bi ga očetje opravili, če želijo v lj bit zraven pri porodu). Jaz na tečaj za zgodnjo nosečnost nisem hodila, ker preden sem sploh zvedela da to obstaja, sem si že vse prebrala, pa ni se mi zdelo posebej zanimivo.
Zdej pa hodim na šolo za starše in moram rečt, da mi je super. Ampak kolikor se s kolegicami iz drugih krajev pogovarjam, pravijo,da niso izvedele skoraj nič in da je bilo manj predavanj. No, meni se zdi, da izvem ogromno. Poleg tega nam babica pokaže tudi nov način pravilnega rokovanja z otrokom, kar menda v novi gorici ne, pa tudi v kranju še pred kratkim baje niso, ampak je to pokazala kvečjemu kakšna fizioterapevtka kasneje, če so bile težave...
No, kakorkoli, meni se zdi super in veliko boljše kot branje knjigic, ker tudi vidiš določene prijeme tam (sicer na plastičnem dojenčku, ampak...), poleg tega pa ne vem...jaz babicam glede na njihove izkušnje kar zaupam. V knjigah pa prebereš v eni to, v drugi drugo, pa vsak si spomni nekaj novega, da je njegova knjiga pač drugačna in se bolj prodaja... Na šoli pa so ključne stvari. Prej sem veliko brala, ampak šele sedaj ko hodim na šolo imam občutek, da bom dejansko pripravljena na tisto, kar je pomembno. Prej sem bila bolj ko ne samo zmedena v vsej količini informacij...
Aja, še to - očka lahko hodi ali s tabo v materinsko šolo oz. šolo za starše, ali pa na krajši tečaj le za očete.

(odgovor članu vesela veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.12.2008 22:09:09   
Anonimen
Očetje so lahko pri porodu tudi brez potrdila

(odgovor članu akin)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
8.12.2008 12:42:27   
hedviga
Midva z možen hodiva v LJ in nama je kar ok. Sicer zaenkrat nisem zvedela nič bogve kaj novega, ampk je vseeno drugače če slišiš kot če prebereš. Za moža mi je pa krasno, ker sliši, ker se mi zdi da bi ga težko pripravila do tega da bi prebral kakšno knjigo user posted image  Ker pričakujeva dvojčke pa se mi zdi pomembno da je dovolj seznanjen tudi z nego otroka ne samo porodom, ker ga bom še zeloo rabila! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?