akin -> RE: materinska ali šola za starše (7.12.2008 22:07:16)
|
Zgleda, da so te šole odvisne od kraja in od predavateljice... V LJ je materinska šola in šola za starše kolikor vem isto (morda pa so tudi tu v različnih ZD različna imena). To je šola, v katero greš nekje po 7. mesecu. Poleg tega pa obstaja še tečaj za zgodnjo nosečnost, ki ga obiskuješ bolj na začetku (prehrana nosečnice, ipd) ter tečaj za očete (le 1 predavanje, ki naj bi ga očetje opravili, če želijo v lj bit zraven pri porodu). Jaz na tečaj za zgodnjo nosečnost nisem hodila, ker preden sem sploh zvedela da to obstaja, sem si že vse prebrala, pa ni se mi zdelo posebej zanimivo. Zdej pa hodim na šolo za starše in moram rečt, da mi je super. Ampak kolikor se s kolegicami iz drugih krajev pogovarjam, pravijo,da niso izvedele skoraj nič in da je bilo manj predavanj. No, meni se zdi, da izvem ogromno. Poleg tega nam babica pokaže tudi nov način pravilnega rokovanja z otrokom, kar menda v novi gorici ne, pa tudi v kranju še pred kratkim baje niso, ampak je to pokazala kvečjemu kakšna fizioterapevtka kasneje, če so bile težave... No, kakorkoli, meni se zdi super in veliko boljše kot branje knjigic, ker tudi vidiš določene prijeme tam (sicer na plastičnem dojenčku, ampak...), poleg tega pa ne vem...jaz babicam glede na njihove izkušnje kar zaupam. V knjigah pa prebereš v eni to, v drugi drugo, pa vsak si spomni nekaj novega, da je njegova knjiga pač drugačna in se bolj prodaja... Na šoli pa so ključne stvari. Prej sem veliko brala, ampak šele sedaj ko hodim na šolo imam občutek, da bom dejansko pripravljena na tisto, kar je pomembno. Prej sem bila bolj ko ne samo zmedena v vsej količini informacij... Aja, še to - očka lahko hodi ali s tabo v materinsko šolo oz. šolo za starše, ali pa na krajši tečaj le za očete.
|
|
|
|