Gina
|
Kar srce me boli zate. On te ne samo tepe, še čustveno izsiljuje, da preveč govoriš, pa da narobne reči govoriš. Zahteva, da govoriš samo tisto, kar je njemu fajn, sicer te pa udari!!! Halo! Potem se pa ti še krivo počutiš, da ne bi smela govorit? V resnici pri takem človeku ves čas samo "hodiš po jajcih", si neprestano v napetosti, ker te ima na špagci, kot marioneto. Kakšna ljubezen je to? A veš, jaz bi razumela, da je kolerik, pa da se kdaj dere. Jaz sem tudi kolerik, pa se včasih z mojim, ki je ravno tako kolerik lahko fejst na glas skregava, če pride tako. Ampak udarit nekoga je pa nekaj drugega. Tega si pa ne smeš pustit. Ni vredno, a veš. Upam, zelo upam, da ti bo naredilo klik v glavi, pa da boš imela tega dovolj. Ne daje ti toliko varnosti, kot ti daje občutkov krivde in poniževanj, pa hudega. Jaz bi na tvojem mestu staršem povedala, kaj se dogaja. A veš, jaz sem bila poročena z enim človekom, ki je imel en obraz za doma, drugega pa za med ljudi. In vem kaj to pomeni. Nihče mi ni verjel, kaj počne doma, ker je izgledal totalna bubica, prijaznež, delaven, pripravljen vse sorte tolerirat, pa ni bil niti od daleč tak. Ko sem začela svojim bližnjim pravit, kaj se dogaja doma, pa kako se pretvarja, mi niso verjeli. Sčasoma pa so začeli opažati drobne reči, ki so ga izdajale, kasneje pa tudi večje. Če začneš pripovedovat, ti začnejo počasi verjet. Če jim pokažeš modrice, ap ti bodo itak da verjeli. Pa niso edini izhod starši. Imaš tudi prijatelje in znace, morda ti kdo od njih lahko kaj priskoči na pomoč. Vsaj dolgoročno poskusi začenjat gradit kaj boš s svojim lajfom. Srečno!
|