ronja -> RE: teologija telesa (8.12.2008 17:05:51)
|
Ene pa res zanima sam kok ma cerkev denarja in če duhovniki seksajo. Mene ne moti nič drugega kot dvojna morala: ne moreš pridigat o skromnosti, pa hkrati lepo vzet celega blejskega otoka, no! Ne moreš pridgat o vzdržnosti, pa hkrati seksat okoli! Saj ne rečem, da jaz ne delam napak - enih se zavedam, za druge še vem ne - ampak vsaj ne težim drugim, če zamujajo, recimo, ker to sama počnem. Naravna metoda temelji najprej na poznavanju svojega in partnerjevega telesa, na spoštovanju drug drugega in skupni odločitvi za ali proti nosečnosti. Hm, nočem bit zlobna, amapk naravna metoda - vzdržnost nekak ne podpira najbolj raziskovanja svojega in partnerjevega telesa, ker le-to vodi v spolnost oz. to je spolnost... Pa povem ti, da smo različno plodni - ja, eni se grejo komot naravno metodo in v tistih 2-3 dneh na sredi, ko naj bi bila ovulacija ne seksajo, ampak ti garantiram, da to pri nekaterih enostavno ne gre- v naši družini smo vse ženske zanosile vsakič takoj, ko je bilo možno! Jaz recimo prvič 2 dni pred m. (prej sva mela kondome, tak da je ziher, da ne prej)... Pač enim se takoj prime, kar je sicer "božji blagoslov" in sva oba srečna, da je tako, amapk ti povem, da če teh 9 let ne bi res redno uporabljala kondomov, bi mela že lep kup frockov (zdaj jih 2 leti ne uporabljava, pa mava že 1 in 3/4)... Tak da - naravna metoda je super za pare, ki ne seksajo veliko ali pa niso fejst plodni in bi otroka obdržali, če ib se zgodil, za mlade, zelo plodne in take, ki res še ne bi imeli otrok, pa ni ravno najbolj priporočljiva... To pišem zato, da ne bo kaka mlada punca ali fant tega bral in si rekel, no, saj če jim tako lepo rata, pa dajva še midva tako, itak bova mela otroke, ko se bova zato odločila... In potem bo čez par mesecev v škripcih in stiski, kaj zdaj s tem otrokom, ki je kar prišel, čeprav se še nista glih odločila (ker to se dogaja, res!)... kar se mene tiče, naj kristjani lepo živijo po Kristusovih načelih, jaz lahko živim po Marxovih, pa mislim, da bomo zelo podobno živeli (edino seksala bom jaz lahko več tudi neporočena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Veliko stvari mi pri cervenih naukih ni všeč in zato se pač nisem našla v tej instituciji (itak nisem največji fen institucij...) Kar se tiče tvojih citatov iz člankov so nekateri čisto lepi. Sama sem se pač odločila dat svoje telo lubiju še predno sva se odločila tudi za otroke. Ljubezen in otroci so malo povezani, niso pa čisto neizbežno (hvalabogu in na žalost, odvisno od primera - če bi bilo to čisto povezano, potem bi otroci ne mogli nastat med posilstvom, pa vemo, da temu žal ni tako...) Kontracepcija omogoča, da ljudje uživajo v spolnosti brez otrok, ne pa brez ljubezni, to ni isto! Jaz sem lubija imela zelo rada tudi pred 9imi leti, ampak takrat se pač še nisva odločila za otroke iz več razlogov, ne pa zaradi pomanjkanja ljubezni... zase in za svoje starše lahko rečem, da jih je vedno zanimalo, s kom sem in mene bo seveda tudi. Jasno, da so bili zadovoljni, da smo zaščiteni, saj si pač tako mlad še ne želiš imet otrok, ampak to ne pomeni, da pa je to seks za zabavo in brez čustev. Pa tudi če bi bil, se mi to ne zdi nič narobe. sama sicer nisem spala z nobenim, ki ga nisem imela res rada in tisti, ki so bili z mano tudi ne, vsaj kolikor vem, pa smo vsi ateisti, razen prvega fanta... tak da ljubezen ni tako neobhodno povezana z vero[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].
|
|
|
|