vanilla -> RE: izpit zup (26.2.2010 20:33:23)
|
IZVIRNO SPOROČILO: veselko Živjo! Mene pa zanima, katera je delala ZUP v Mariboru in kje, saj sem videla več varijant. Zanima me, kje ste se učile. Sprintala sem si namreč skripti iz PF, ki je na internetu. Je to dovolj? Zanima me tudi ali ima katera kaj drugega za VII. stopnjo? Pa še nekja ali se moraš učiti po členih tudi? Hvala punce. Sotrpinka Jaz sem pred tremi tedni delala ta izpit za sedmo stopnjo na Pravni fakulteti v MB. Na predavanja nisem šla, ker mi časovno ni zneslo. Sem pa poklicala na tisto kontaktno številko, in so mi poslali še prosojnice iz predavanj. Tam je vse bolj strnjeno in primeri uradnih pisanj. Ti pride zelo zelo prav, zato kar pokliči na tisto številko naj ti pošljejo te prosojnice, če boš šla delat na PF. Skripta je drugače čisto dovolj za učit. Primere uradnih pisanj imaš itak notri + tudi na prosojnicah. Zup-a se ne uči po členih, ker nima smisla. Jaz sem šla samo enkrat skoz njega, učila sem se pa samo po skripti in prosojnicah. Na pisnem delu dobiš 74 vprašanj za obkroževat (ni tako enostavno, ker je možnen en odgovor ali več). Potem dobiš za napisat eno uradno pisanje (sklep ali odločbo) - primer dobiš podan (navedeno neko stanje ter dodani in opisani členi Zup-a, ki jih vkomponiraš v napisano odločbo/sklep). Nato pa še ustni del (zame je bil zgolj formalnost, ker je bil pisni del dober).
|
|
|
|