|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pri starosti 20 mesecev
2.12.2008 7:43:37   
igranje
,,,,kolegica pravi da njena 20 mesečnica pozna vse barve, pove vsaj 10 pesmic na pamet (ne hodi v vrtec), govori skoraj vse

ali verjamete?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pri starosti 20 mesecev
2.12.2008 7:50:40   
bskrle
Ne, pa poznam par zelo bistrih otrok.
Je pa možno.

(odgovor članu igranje)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2008 8:33:13   
Lara28
Seveda je možno, samo se mi ne zdi pomembno. Otroci so takšni in drugačni. Naš je npr. motorično zelo spreten, barv pa še zdaj ne pozna (star je 2 in pol). Če zna 10 pesmic ne vem, govori pa res veliko. Ampak začel je govoriti dokaj pozno. Njegovi vrstniki "nekateri" so takrat že skoraj braliuser posted image user posted image user posted image . Otrok se pač hitreje nauči to, kar ga zanima. In našemu so barve pač španska vas, pozna pa vse dele pri avtomobilu in orodje - očitno ga to pač bolj zanima.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2008 10:13:26   
nuala
Da govori vse in da zna na pamet 10 pesmic verjamem.
Da pozna skoraj vse barve sicer malo težje, je pa možno. Morda jo pač vsak dan drilajo barve oz. se z njo intenzivno ukvarjajo na področjih, ki se jim zdijo pomembna.
Možno pa je tudi, da je mala enostavno nadpovprečno bistra ( saj vem, da večina mamic verjame da je takšen ravno njihov otrok ampak resnici na ljubo je takšnih, res izrednih, zelop malo ).
Vsekakor pa se s tem ne obremenjuj.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu igranje)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2008 10:36:27   
diva 4
Vsekakor je možno.Naša gospodična je tudi pri tej starosti znala vse to, njen bratec pa poje pesmice šele zdaj pri treh letih.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2008 11:00:37   
lilka
Moja barv ne pozna, samo po imenih ve da obstajajo, zapoje pa res vsaj 10 pesmic in to s celim besedilom, to pa verjamem, da še kakšen otrok zna, zdej bo 20M stara; je pa res, da smo pevska družina in na petje pač bolj dajemo povdarek in veliko pojemo, zato pač tudi ona poje.  

< Sporočilo je popravil lilka -- 2.12.2008 11:02:00 >

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2008 12:51:55   
ribica.
seveda je možno. Naša je bila tudi za govor zelo hitra in kjige so jo ful zanimale. Sama sem jo učiala angleških besed, in verjeli ali ne, ona je pri 2 letih in 3 mesecih zaznala in na glas ugotavljala, kako podobne so si besede po zvenu v angleščini. recimo, hole-mole, cheek-cheeze, doll-ball-wall.....(imam zapisano). Danes se mi zdi to neverjetno. Sploh pa, ker naš drugorojeni, sedaj ima 2,5 let, sploh ne še ne bi dojel kaj je to angleščina. Zna pa kaj drugega. Sto ljudi sto čudi.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2008 14:15:19   
najina pikica*
ja itak je možno da zna...eni otroci so morda mal bolj bistri in se lažje zapomnijo stavri eni pač ne,so pa bistri za kake druge zadeve...vse kakor bravo malček k vse to zna in nič ni hudga al pa kej narobe z malči ki vsega tega pač še ne obvladajo,bodo pa kasneje al pa kej drugega prej...
moj je npr. pri 2 letih razločno šteje do pet,pozna že črke(a,b,d,c,k,e,i,l,m,n,o,p,t,u,ž),barve (kot so rdeča,rumene,zelena,modra)...zato pa mu nikakor ne gredo pesmice glih tok da sm pa tja kako besedo iz pesmice pove (ringaraja,pesmica za rojstni dan,pikakapolonica,...)
tako da eni so za neki bol drugi za nekej...

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2008 16:53:49   
Todala
IZVIRNO SPOROČILO: igranje

,,,,kolegica pravi da njena 20 mesečnica pozna vse barve, pove vsaj 10 pesmic na pamet (ne hodi v vrtec), govori skoraj vse

ali verjamete?

Jaz osebno težko, saj sama še nisem srečala takšnega bistrega otroka. Moja mala je 18m stara in govori nekaj besed. Drugi, ki jih poznam, pa malo več besed. 10 pesmic? user posted image  

(odgovor članu igranje)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2008 18:10:14   
sonjaka
Ja. Taka je bila moja starejša hči. Mlajši pa pri skoraj 2 letih samo posamezne besede, pa poveže šele zdaj glagol in samostalnik. Skratka, govori kot je hči pri enem letu. Sem se že začela malo sekirat, ampak izgleda da zdaj pa končno bo...

(odgovor članu igranje)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2008 21:08:02   
kaya2007
eni so res hitri, pa to še ne pomeni, da bojo tudi kasneje, ko bojo starejši full bistri, boljši in naprednejši od drugih. naša pri letu in pol govori še zelo po svoje in ne zelo veliko, barve sicer vidim, da so ji jasne, ampak jih ne zna povezat (ne poveže dveh stvari iste barve)..pesmice pa full že poje-brez besedila večinoma, so pa melodično in ritmično čisto pravilne user posted image

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.12.2008 12:49:41   
ThinkPink
eni so res hitri, pa to še ne pomeni, da bojo tudi kasneje, ko bojo starejši full bistri, boljši in naprednejši od drugih.

To je res. Jaz sem sem se baje pri enem letu pogovarjala z mamico v stavkih in nisem zdaj neki genij, pač hitro sem spregovorila. Da je to možno sem videla v posvetovalnici, ko je ena babica pripeljala vnukinjo staro 1,5 let in je ta govorila: "babi glej kako pupika joka....." Skoraj nisem mogla verjeti, da slišim to iz ust 1,5 letnice, medtem ko je naša spravila iz sebe le mamama, tatata. Še zdaj pri skoraj 16m so njene edine besede: mama, tata, baba, ha ha (hov hov), ne, bek (bljak), popi (popek).

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.12.2008 13:48:00   
ZmajTolovaj
Za barve bi verjela, moja nečakinja jih tudi pozna in skoraj vso abecedo, ampak 10 pesmic na pamet se mi zdi pa ... No, najbrž je možno. Otroci so si različni.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.12.2008 13:58:42   
Shorty_
Ja je možno jz naprimer sem govorila pri 18 mesecih v stavkih. Nika pa nekje pri 22 res razločno. Barve včasih zadane pesmice pa tudi pozna, samo jih zapoje nekje hmm Nina nana, mi se mamo radi, ringaraja, medo stopa, naša četica koraka, pa mogoče še kako ampak te so kar lepo razločneuser posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.12.2008 14:47:50   
krfjolca
Ja, verjamem, ker je tudi moj mali tak. Pesmic pozna že ogromno, več kot deset sigurno, tudi poje jih že in dejansko zadane prave tone. Pove (ob knjigici) tudi že celo pravljico itd. Če katera ne verjame, imam par posnetkov s kamero. Tudi osnovne barve pozna in jih ne zamenjuje. Govori že zelo dobro, v stavkih, čisto normalno se da pogovarjati z njim.
Je pa strašansko radoveden in zahteven in že od malega se z njim ogrooooomno ukvarjamo, mu pripovedujemo, pojemo, kažemo, razlagamo, vse ga zanima. Rad posluša in grozno uživa, ko mi poslušamo njega - je en tak mali nastopač, ki uživa v centru pozornosti user posted image .

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.12.2008 19:26:58   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Ja, verjamem, ker je tudi moj mali tak. Pesmic pozna že ogromno, več kot deset sigurno, tudi poje jih že in dejansko zadane prave tone. Pove (ob knjigici) tudi že celo pravljico itd. Če katera ne verjame, imam par posnetkov s kamero. Tudi osnovne barve pozna in jih ne zamenjuje. Govori že zelo dobro, v stavkih, čisto normalno se da pogovarjati z njim.
Je pa strašansko radoveden in zahteven in že od malega se z njim ogrooooomno ukvarjamo, mu pripovedujemo, pojemo, kažemo, razlagamo, vse ga zanima. Rad posluša in grozno uživa, ko mi poslušamo njega - je en tak mali nastopač, ki uživa v centru pozornosti user posted image .

Kot bi opisovala mojega 2,5 letnika. In tudi naš je pri letu in pol poznal vse barve vključno z roza, vijolično, oranžno, ... pa jih ni noben drilal z njim, enostavno ga stvari zanimajo.  Po drugi strani pa se še vedno ne zna sam obut, obleči, še vedno ima plenice, riasnje in pisanje ga ne zanima, oziroma list malo počečka in v 5 sekundah je risanja konec. Tako da otroci so si različni prav tako kot tudi odrasli in se hitreje razvijajo na tistih področjih, ki so jim blizu, ki jih zanimajo.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.12.2008 14:47:28   
andie
ja, pol že vrjamem, glede na to, kaj so napisale druge. No, moja je stara 20 mesecev, pozna 2,3 barve, ampak pesmice...?user posted image user posted image
Še sploh ne govori, razen par besed. Razumem vse, kar hoče povedat, ampak ne govori celih besed, ponavadi samo prve zloge.
Očitno smo zlo počasni...user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.12.2008 17:10:51   
lion
Se pravi, da je otrok star 1 leto in 8 mesecov.

Ja verjamem, ker imam sorodnico oz. sestrično od moje, ki je sicer stara 2 leti in par dni, zna šteti od 1-5. Tvori smiselne stavke (če je pri volji) in odgovarja na njih. Če gleda TV pove vse kar vidi (baby tv). Par dni nazaj mi je kazala slikanico z živalmi. Ko sem ji pokazala žival (kaj je to) je odgovorila (seveda popačeno-ampak vseeno je bilo iz njenih ust razbrati kaj želi povedati.)

Za barve sicer ne vem, ker mi ni padlo na misel, da jo to vprašam.

Naj povem, da se njen oče zelo ukvarja s hčerko in obiskuje vrtec že od 1 leta.

l.p.

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.12.2008 9:00:34   
veselje07
pri nas tudi...pona barve,...govori vse....zna veliko pesmic...pozna vse prste (palec, kazalec....)....prešteje skoraj do 10....veliko pesmic zna
samo ga pa res vse zanima...poveš mu 2x in potem skoz sprašuje toliko časa da zna tudi sam

ne hodi pa v vrtec
aja star je 21 mesecev

(odgovor članu lion)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.12.2008 9:57:32   
aprilčica07
ja, pol že vrjamem, glede na to, kaj so napisale druge. No, moja je stara 20 mesecev, pozna 2,3 barve, ampak pesmice...?
Še sploh ne govori, razen par besed. Razumem vse, kar hoče povedat, ampak ne govori celih besed, ponavadi samo prve zloge.
Očitno smo zlo počasni...
ja, pol že vrjamem, glede na to, kaj so napisale druge. No, moja je stara 20 mesecev, pozna 2,3 barve, ampak pesmice...?
Očitno smo zlo počasni...

Isto pr nas, le da je dete miškega spola:):):):)

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu veselje07)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?