lenika -> RE: pri starosti 20 mesecev (3.12.2008 19:26:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca Ja, verjamem, ker je tudi moj mali tak. Pesmic pozna že ogromno, več kot deset sigurno, tudi poje jih že in dejansko zadane prave tone. Pove (ob knjigici) tudi že celo pravljico itd. Če katera ne verjame, imam par posnetkov s kamero. Tudi osnovne barve pozna in jih ne zamenjuje. Govori že zelo dobro, v stavkih, čisto normalno se da pogovarjati z njim. Je pa strašansko radoveden in zahteven in že od malega se z njim ogrooooomno ukvarjamo, mu pripovedujemo, pojemo, kažemo, razlagamo, vse ga zanima. Rad posluša in grozno uživa, ko mi poslušamo njega - je en tak mali nastopač, ki uživa v centru pozornosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Kot bi opisovala mojega 2,5 letnika. In tudi naš je pri letu in pol poznal vse barve vključno z roza, vijolično, oranžno, ... pa jih ni noben drilal z njim, enostavno ga stvari zanimajo. Po drugi strani pa se še vedno ne zna sam obut, obleči, še vedno ima plenice, riasnje in pisanje ga ne zanima, oziroma list malo počečka in v 5 sekundah je risanja konec. Tako da otroci so si različni prav tako kot tudi odrasli in se hitreje razvijajo na tistih področjih, ki so jim blizu, ki jih zanimajo.
|
|
|
|