![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 3.3.2009 11:20:37
|
|
|
|
arupnik3
|
ja vsem hvala bomo probal drugač pa imava midve jutri pregled pri 3 mesecih in cepljenje pa bom mal prašala lep dan čeprav deževen
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 3.3.2009 12:19:34
|
|
|
|
ninica04
|
arupnik - vidim da mate tudi pri vas iste težave.... tudi pri nas je fuuuulll suh zrak v sobi ponoči. Pa mam cel dan odprto okno, pa radiator zaprt pa nič ne pomaga. Mala se zjutraj zbudi in komaj je tako ma zabit nos, pa same suhe muce v nosku, pa tudi jst isto... Sem že probala z mokrimi brisačami na radiator pa ne pomaga. Mogoče bom mogla nabavit kak vlažilec zraka al nekaj...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 3.3.2009 13:46:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Eto s tamičkeno sva bili na špenciru ... sva bili prav smešni, ko sva se eno uro in pol samo po ulicah okrog hiše sperhajali, ker dlje si pa nisem upala, ko so pa oblaki tako grozeči, da bojo zdaj zdaj vodo spustili ... no punčka zdaj spi ... no še kakih 15 minut, potem jo moram pa zbudit, da se naje, in da jo za k zdravniku pripravim ... jo tolk nerada budim, samo bo treba. Držite pesti, da ne bo ful jokala !
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 3.3.2009 14:13:53
|
|
|
|
martka
|
otika zate in tvojo princeso!
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 3.3.2009 14:20:35
|
|
|
|
tejci01
|
midva sva tudi bila prej na dolgem sprehodu, sva se vozičkala dobro uro. Zdaj tudi naš še spančka in upam da bo še vsaj pol ure, da ga potem nahranim (saj bodo mimo glih 4 urce), ker ob 17.30 imava zdravnika. Bi se šla tuširat ta čas ko on spi, samo imamo kopalnico v spodnjem nadstropju, on pa mi je zaspal v dnevni sobi in če se zbudi ne morem tako hitro gor. ali pa si bom šla zdaj samo glavo umit, pa potem stuširat, ko pride tatko domov. Tako bo najbolje ja.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 3.3.2009 14:24:55
|
|
|
|
martka
|
kar se tiče suhosti zraka imamo mi tole in je čudovito. nič več zabitih nosov zjutraj. prej pa skor nisem mogla skoz nos dihat, sem si morala vsako jutro špricat sterimar noter. (zdaj pa samo gaji iz preventivnih razlogov) pa se smeje zraven. čebela! no torej, zadeva, ki jo imamo v dnevni: http://breathe.si/ionizator_aromaterapija.html in tole v spalnici - drugi na sliki (do 60kv): http://www.vicks.si/vicks_zrak.htm mi smo več kot zadovoljni, resno. za dojenčke so najboljše kapljice za osvežitev prostora fitobimbi, pa lepo dišijo in lažje se diha!
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 3.3.2009 15:53:40
|
|
|
|
pike
|
Ojla, No z mojo sva prišle od zdravnika. Bila je cepljena in popila je cepivo za rotavirus. Pri 3 mesecih je dolga 69 cm in težka 7400 g. Je zdravnico skoraj na rit vrglo kako je zrastla, saj je v enem mesecu zrastla 9 cm in pridobila 1300g. Je pa rekla, da tako težo imajo ponavadi 6 mesečniki ampak, da ni predebela, ker jo polno dojim in nič ne dodajam in bo šlo pol hitro dol, ko bo malo več gibala oz. se bo začela plaziti.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 3.3.2009 15:57:08
|
|
|
|
pike
|
vlažnost zraka - jaz tudi zmočim pleničko in jo dam na radiator pa včasih dam gor kaplico ali dve olja 31 od Justa in je zrak dosti bolj svež. Tako zdaj pa grem počivat, ker me je obisk z dodobra zmantral, ker sva tudi čakale kako uro vendar samo, da je z vse o.k. in da napreduje. upam samo, da ne bo vročine po teh cepljenjih, ki sva jih danes dale skoz.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 3.3.2009 16:55:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Martka, hvala za piko poko ... je pomagalo in se ni nič jokala! IZVIRNO SPOROČILO: pike Pri 3 mesecih je dolga 69 cm in težka 7400 g. Ajoj ... sva ravnokar iz pregleda in naša je pri 3h mesecih in 10 dneh težka 5930g in velika 61cm ... pike, v primerjavi s tvojo pravi drobižek . Sem jo pa tudi jaz dala cepit proti rotavirusu.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 3.3.2009 17:50:18
|
|
|
|
pumpkin23
|
Joj k berem kok so vasi otrocicki ze tezki me kr mal zgrabi da je nas res malo prelahcan. No pa sej bo... upam. Zdej mava v ponedeljek spet ponovno tehtanje pa se slikanje kolkov. Upam da bomo zdej vsaj prilezli na 4,5 kg. in da bom zdej pocasi presla na dvojkico od Pampersk . No pa da nasega razgrajace se pohvalim... Ful pridno pancka ponoci. Od 21.00 pa tja do 4.00 in potem se do 8.30. Tako da se vsi lepo naspimo in gremo dobre volje v nov dan. A ve kej pojete vasim drobizkom? Nas obozuje metuljcka cekincka. Se tko smeje ko mu ga pojem in se tud mal oglasa zravn. Je prou smesen .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 3.3.2009 21:09:59
|
|
|
|
tejci01
|
Midva sva tudi prišla od zdravnika in z Martinom je vse ok, samo prehlajen. Sem pa prosila sestro, če mi ga lahko stehta in smo težko kar 7 kg. Tako da bomo vidli če mi bo kaj zatežil naslednji teden zdravnik na sistematskem.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 3.3.2009 21:10:53
|
|
|
|
onur
|
Pozdrav vsem. Se bom malo vtaknila vmes. Videla sem, da je Tejci01 na tej strani in tu debatira. Včasih sva debatirale na čvekanje v pričakovanju. Tejci01, sem ti poslala ZS. Onur iz Dutovelj
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 1:37:23
|
|
|
|
abi
|
čebeli danes praznuje ! - VSE NAJBOLJŠE - Ob pol dveh zjutraj strašim ker je mali ravnokar jedel - jaz pa začuda nisem zaspana . Se še spomnite kako nismo mogle spati v . Spanca nikjer- potem pa hitro čekirat na RR .
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 8:03:21
|
|
|
|
Detece
|
Dobro jutro! - Sem vam jo danes jaz skuhala, ker sem kot kaže prva. Se Vam bolj malo oglašam, ker res nimam časa čez dan. Zvečer pa ko mi mali ob 8h pridno zaajal pa nimam sploh volje, grem kar na sedežno pred tv in tam malo meditiram. Smo pa tudi mi imeli včeraj posvetovslnico in mali je pri polnih treh mesecih velik 56 cm in težki 4.700 g. In ker ni dosegel 5 kg smo se tokrat izognili cepljenju. Jupiii Maste pa ene res velike in težke dojenčke. Kako so si si isti starosti različni, sem to včeraj tudi v posvetovalnici opazovala. Lep pozdrav od mene in Ruja.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 8:20:09
|
|
|
|
martka
|
zdravo. jaz sem Gajo danes zjutraj, pred dojenjem, nagico tehtala. je imela 5690g. pred tem je lulala. potem ji dam pod rito svežo pampersko in opa... ona še enkrat lula. za hec sem jo potem s5 stehtala! 80g manj!!! sploh ne bom več brala kolk ste težki, ker... saj vidite, kako lahko teža varira. dokler je zadovoljna, lepo je, lepo spi... zdaj je ful zadovoljna v gugalniku in tolče po igračkah, prej v mojem naročju ji pa kar noben položaj ni ustrezal. pa jest tudi ni hotela veliko. končno je s5 sonček! (no, dva adni ga ni bilo pa tarnam- ni čudno, da otroku nič ne paše, če ima pa tako razvajeno mamico ).
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 9:28:08
|
|
|
|
tejci01
|
ojla pri nas je pa danes bolj oblačno, tako da verjetno ne bo nič vozičkanja. Upajmo da bo že jutri boljše Moram it naredit Martinu malo čaja, da se bo lažje umiril.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 10:00:59
|
|
|
|
Lyla
|
Hojla Pr nas je pa dež ... odpadejo sprehodi. Berem vas res redno (pišem le enkrat na miljon let) in sem zasledila da je nekaj od mustele za temence zeo fajn. Kaj je to šampon, krema al kaj druzga? In kako vi to prakticirate? Naš ima malo temenc na glavi, celo na čelu se mu je nekaj naredilo. Pa koža se mu lušči pa ne vem al je to od temenc ali ma suho kožo. Res bi bila hvaležna če mi poveste al je mustela pomagala. Pozdravček
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 10:09:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Dan!!! končno je s5 sonček! Kje ga vidiš??? Tukaj je oblačno/deževno ... no pa saj danes tako ali tako ne morem nič ven, ko se je pa gospod dimnikar odločil, da pride danes (pazi to) med 7-o in 15-o uro enkrat ... ... k da nimam nič drugega pametnega za počet, kot njega čakat ... jao bi jih tepla ... če mi še letos steno omaže tako kot mi jo je lani mu sploh računa ne bom hotla plačat, ker to je pa too much ... banda!!! Uh sem huda ... ker mi je čist mimo, da ti pride vsako leto dimnikar v imenu zakona denar poberat in to za to, ker ti v novo plinsko peč za minutko eno sondo vtakne, umaže vse okrog peči, pa še če bi bila v službi, bi mogla dopust vzet ... soseda, ki ima pa prastaro peč na drva in kuri vso možno svinjarijo (iverko, plastiko ipd), pa ne bo šel nikoli obiskat ... bemti bemti!! No sedaj sem se razkadila ... joj kolk je bila Neži učeri pri zdravniku pridna in pohvaljena je bila kako lepo glavico pokonci drži pa sestra je bila čisto presenečena, ko jo je prijela za rokice in tamala se je že ful močno gor potegnila ... bučka mala moja . Ko sva pa domu prišli je pa malo jokcala, ampak potem zvečer lepo zaspala in spala do jutra. Sem mu pa omenila to večerno jokanje in je rekel, da ji bo za vsak primer dal kakeca in lulanje pregledat. Tak da kakec je že spravljen, lulanje bova pa po dimnikarjevem odhodu lovile v eno vrečko in potem hitro v laboratorij peljale ... ah ja, samo da se dogaja .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 10:12:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja Čebeli, tebi pa VSE NAJBOLJŠE!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 10:32:38
|
|
|
|
martka
|
ja, za temence baje zelo pomaga mustela. imajo v lekarni, vse povejo. jaz pa sem jo kar z olivnim -lekarniškim oljem namazala. 2x čez noč in nima več nič!!!
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 10:35:40
|
|
|
|
martka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Dan!!! končno je s5 sonček! Kje ga vidiš??? Tukaj je oblačno/deževno ... ja v celju! pa verjetno do trojan, pol se pa zoblači in namegli...
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 10:57:38
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: martka IZVIRNO SPOROČILO: Otika Dan!!! končno je s5 sonček! Kje ga vidiš??? Tukaj je oblačno/deževno ... ja v celju! pa verjetno do trojan, pol se pa zoblači in namegli... Ja saj ... Štajarska Republika mora bit zmeraj neki posebna .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 10:58:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Majster bil tukaj in JA stena je spet na novo umazana .... grrrrrrrrrrrrrrrrr ...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 11:48:58
|
|
|
|
petruscha
|
Tiste, ki dojite in imate menstruacijo- eno vprašanje za vas! A je možno, da imam zaradi menstruacije manj mleka??? Ker pod stresom nisem, in sploh si ne znam drugače razlagat,... res ne vem,... jao ta menstra že drugič od poroda, en teden po čišči in nič man močna kot pred nosečnostjo, traja pa 7-8 dni ....!!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 4.3.2009 13:44:17
|
|
|
|
katja_p
|
Eccola! Sma se previle, sm jo dala na zizo, je parkrat povlekla in spi ... ko angelček IZVIRNO SPOROČILO: petruscha Tiste, ki dojite in imate menstruacijo- eno vprašanje za vas! A je možno, da imam zaradi menstruacije manj mleka??? Ker pod stresom nisem, in sploh si ne znam drugače razlagat,... res ne vem,... jao ta menstra že drugič od poroda, en teden po čišči in nič man močna kot pred nosečnostjo, traja pa 7-8 dni ....!! Hmmm ... pojma nimam. Js čaka, da s5 pride, nekje okol 13.3. Sej ni nujno, da maš manj mleka, ampak sam dojke bolj mehke (kar je normalno) pike, tvoja pa ni od muh , mojo so včeri tehtali, ko sma izredno šle zdravnici e pokazat, ker se men ni zdela čist ta prava. So jo tud stehtale in je mela 5240g, pa se mi sploh ne zdi suhica. Ma taka polna lička in (kot se martka izrazi) mišelinke. Velika pa ne vem, kolk je. Doma sma jo z mojim izmerla 59cm. martka: ja, js sm tud temenca z oljem spravla dol, sam z mandljevim: namažeš na debelo, kapo gor in pustuš čez noč. Uspeh zagotovljen Pa probala sem tud z mustelo in je blo tud OK.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiSkupno spanje - da ali ne?Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.