![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 22.2.2009 18:46:59
|
|
|
|
Anonimen
|
kinokija, če ti po podoju spije samo še 30 ml dodatka, potem nehi dodajat, ker je brezveze. Prijateljica ima 3,5 mesece staro punčko pa se ji še vedno na 2 uri doji, pa ima dovolj mleka.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 22.2.2009 19:00:59
|
|
|
|
blackcoffee
|
Kinokija: Dojilje, a vi že vse jeste? Jaz solate ne, pa čokolade in sadja ne, ostalo pa kr (svinjina, ribe, mleko), pa sem dons, k sem šetala, se spomnila na ....................REGRAT!!!! Ubijam za regrat, pri meni premaga vse sladice, čokolade, še sex Ajd lol jaz solate jem. in tudi regrat bom. tu in tam pojem tud čokolado.. pa ni nič narobe. dete drugih znakov ne daje, kot to, da raste. že odštevam dneve, kolk časa še ga bom lahko vozila v košari.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 22.2.2009 20:56:46
|
|
|
|
m a j c i k a
|
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee Kinokija: Dojilje, a vi že vse jeste? Jaz solate ne, pa čokolade in sadja ne, ostalo pa kr (svinjina, ribe, mleko), pa sem dons, k sem šetala, se spomnila na ....................REGRAT!!!! Ubijam za regrat, pri meni premaga vse sladice, čokolade, še sex Ajd lol jaz solate jem. in tudi regrat bom. tu in tam pojem tud čokolado.. pa ni nič narobe. dete drugih znakov ne daje, kot to, da raste. že odštevam dneve, kolk časa še ga bom lahko vozila v košari. ja regrat!!!!!! tud jst ga komi čakam, pa krompirček noter in jajčka in ni boljšega na svetu, no glede sexa..... ne vem kaj bi prevladalo, bi se težko odločla..
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 22.2.2009 20:57:59
|
|
|
|
m a j c i k a
|
IZVIRNO SPOROČILO: hektorina No, to pa je naš zajček Aljaž. Mislim, da sem ga sedaj pokazala prvič. Prileti še kakšna slika. Drugače smo o.k. Jaz še kar okrevam, ampak je iz dneva v dan boljše. Zanima me punce, ali je še katera med vami, ki doji in dodaja. rabim kakšen nasvet o tem koliko dodajati. Bravo za zajčka Aljaža
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 22.2.2009 21:00:20
|
|
|
|
m a j c i k a
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p IZVIRNO SPOROČILO: hektorina Ko je lačen pa sam "pove" . Ni potrebno zbujati. Res ne. To se mtud men zdi. MEn je sestra pr pediatru rekla, da naj budim na 3 ure. Pa sm včeri in dans probala je ne budit in pustit, da se naspi in sama pove, kdaj je lačna. In opažam, da veliko raje in bolj mirno je. Ker prej je bla pa taka nervozna in skoz je neki klatila z rokami in nogami. V bistvu pa včasih niti ni bla še prav lačna. Sej se tud sama nekje na 3-4 ure spomni, da bi jedla. nič budit, sej ko je dete lačno se zbudi, spanje pa rabi, da raste in se razvija in to vsak različno, enim zadostuje že pol urce drugim pač tri, štiri... po mojem jo kar pusti, če ti ne spi po šest, sedem ur..
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 22.2.2009 21:25:34
|
|
|
|
katja_p
|
Spanje: js spi čist odvisno. Včasih samo pol ure, prejle je potegnla 3,5 ... čist odvisno. Vmes, med enim in drugm podojem je pa kako urco ali dve pokonci. Sej to je OK, ne?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 0:05:33
|
|
|
|
Kinokija
|
5ra8, vse najboljše!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 9:30:03
|
|
|
|
Vplanu
|
Ojla punce, Kakšno zatišje čez vikend. Vsem prvo eno No, mi smo spet prespali noč - juhuhu. Spanje: jaz jo imam že pogruntano kdaj hoče spat. Dopoldne ene pol urce, v vozičku 2.5 ure in še zvečer tam med 7 in 8 uro za ene pol urce - to je pa to. Drugače je pa sedaj tako smešna, ko spušča glasove agggguuu, guuuuu. Pa en vrisk ji je že tudi uspel. Maškare pa smo letos preskočili. A se vaši dojenčki tudi že ful dvigajo, upirajo na noge na previjalni in ležalniku? Ko našo nosim pokonci, da je s hrbtom naslonjena na mene se ful v sedeči položaj postavlja. Isto dela, ko sedim in jo imam naslonjeno na mene.....To je še ful prezgodaj. V položaju podiranja kupčka pa se sploh noče nosit. Mora imeti vse pod kontrolo, da gleda okoli sebe. Sicer je ta prva pri 5 mesecih že kar konkretno sedela - sem mislila, da je prezgodaj, pa mi je pediater rekel, da ti otrok sam pokaže kdaj je otrok za kaj zrel. Očitno bo tudi ta že pri tej starosti sedela. Se tipkamo.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 9:30:45
|
|
|
|
CIPRESA
|
Nisem brala za nazaj ker nimam časa in imam spet oba otroka doma, bi pa samo vprašala glede hranjenja. Kako vaši sedaj jejo? Naša Anja še kar na 2,5 ure in po 130ml, razen ponoči se zbudimo samo ob 3h. Tako da ima še vedno 7 obrokov na dan Ali bi morala imeti že kaj manj obrokov?
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 9:34:18
|
|
|
|
CIPRESA
|
Vplanu, jaz glede položaja naše Anje ne kompliciram. Pri prvem mi je zdravnica v pediatrični kliniki ko je bil Žiga tam rekla da ni več mofno tisto mišljenje da mora otrok do 4-ih mesecev ležat ampak se otrok najbolj počuti tako kot je bil v maternici, napol v pokončnem položaju stisnjen k mamici. Tudi naša Anja je že pokonci in jo nosim obrnjeno naprej (je firbčna da je kaj), glavico pa že sama drži pri 2,5-ih mesecih. Tudi z Žigom je bilo podobno in nima nobenih težav z hrbtenico ali čem podobnim recimo
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 9:43:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutro! Naša je tudi zahtevna glede nošenja ... ma ni šans, da bi jo v vodoravnem položaju okrog nosila ... al na avijončka, al v položaju za kupčka podirat al pa da naprej gleda ... sam da lahko zija naokrog in je srečna . Glede obrokov ... mi jemo na 4 ure, razen ponoči, ko spi v kosu kar 6 ur, no danes je spala v kosu 10 ur in je spustila en nočni obrok, tak da sem jo dala ob 8ih spat, in se je zbudila šele ob pol 6ih, men ni blo pa nič jasno . Ima pa zdaj na 5 obrokov na dan in iz 150ml vode + adaptirano mleko ... to je tam okoli 180 ml.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 9:50:00
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Jutro! Naša je tudi zahtevna glede nošenja ... ma ni šans, da bi jo v vodoravnem položaju okrog nosila ... al na avijončka, al v položaju za kupčka podirat al pa da naprej gleda ... sam da lahko zija naokrog in je srečna . Naša tud Al se gremo avijončka, al pa radoveden pogled čez rame, včasih jo pa s hrbtom in glavo prislonim na sebe in gleda naprej, tako kot jaz. Pa je najbolj srečna. Če je pa ležečki, se pa kr gor dviguje
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 9:52:01
|
|
|
|
katja_p
|
Tjaša zdle še kr spi. Jedle sva ob 5.30 in se še ni zbudila. Slipim sicer zdle neko rahlo stokanje, a ni nič. Js sm do pred dnevi tamalo budila na 3-3,5 ure, ker mi je tk rekla sestra pr pediatru. Ampak zdej je pa ne bom. Razmišljam edin, da bi si za kak mesec sposodila tehtnico, da mal vidim, kolk poje in če se vredu redi, če je ne budim.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 10:24:18
|
|
|
|
CIPRESA
|
Otika koliko pa je vaša stara? Naša bo 4.3. - 3 mesece. A misliš da bi ji morala dajati že več kot po 130ml na obrok? Da bi potem potegnila na 3-3,5 ure Ima pa že 6 kg in je dolga tam okrog 60-61 cm
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 10:37:21
|
|
|
|
arupnik3
|
živjo cipresa moja bo 2.3. stara 3 mesece in mi poje na 3-4 ure 140ml vode+AM to je tam okrog 160ml če se ne motim pa ima okrog 5.5kg in okrog 60cm drugače pa naša tut že ful glavco vziguje sem pa včeraj opazila da ji preveč velika družba ne odgovarja smo bli pri mami na obisku in je bilo okrog 20 ljudi (sama žlahta) in valda so jo vsi opazovali jo ogovarjali Tjaša pa v jok in ni nič pomagalo ne duda ne čajček NIČ potem sva se umaknili v eno sobo in sm jo mirila in glejga zlomka tamala se je umirila in je bilo kot doma ampak doma se naglas pogovarjamo in mamo radio TV pa se je tojk ustašla no ja sej bo počas se bo že prvadla al kako a imate kake izkušnje s tem no grem kaj delat ko tamala spi pa e še kaj oglasim
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 12:16:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Cipresa, naša je bila 20.2. stara 3 mesece ... veš kaj, naredi iz 150ml vode obrok, pa ji ga ponudi in boš videla koliko bo spila ... jaz sem tako naredila, ko sem videla da brez problema zmaže obrok iz 120ml vode in bi mogoče še kaj pocuzala. Kolko pa naša tehta sedaj, bomo pa šele drugi teden zvedeli, ker ima šele takrat 2. pregled v posvetovalnici ... samo ko jo takole gledam, mora imeti kar nekaj gremo več kakor ko smo bili prvič
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 15:39:43
|
|
|
|
čebeli
|
Živjo! Tudi meni ni nič jasno, kako naše dete hoče sedet...pa še ni stara 2 meseca! Opažam pa, da ima zardi pokončnega nošenja malo zvit hrbet v D in sem se ustrašila in jo sedaj nosim samo že vodoravno. Ona pa vstaja, pa v jok ko ji ne pustim...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 15:47:12
|
|
|
|
uršula83
|
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee Kinokija: Dojilje, a vi že vse jeste? Jaz solate ne, pa čokolade in sadja ne, ostalo pa kr (svinjina, ribe, mleko), pa sem dons, k sem šetala, se spomnila na ....................REGRAT!!!! Ubijam za regrat, pri meni premaga vse sladice, čokolade, še sex Ajd lol jaz solate jem. in tudi regrat bom. tu in tam pojem tud čokolado.. pa ni nič narobe. dete drugih znakov ne daje, kot to, da raste. že odštevam dneve, kolk časa še ga bom lahko vozila v košari. Tudi jaz jem vse, prav vse. Tako so nam rekli v porodnišnici, pa res ni nekih problemov. Sicer smo bili pa stari 2 meseca in smo iz 51 cm prišli na 63cm, ter iz 3160g na 5400g. Se mi zdi da je že tko velik. Se pa samo dojiva zaenkrat. Tudi jaz imam včasih pomisleke, da bi ga budila ponoči, ampak če gre teža fajn gor verjetno ni potrebe, ali pač? Ker Blaž ponavadi je ob 19.00, potem pa ob 3.00 in šele ob 8.00 potem. Ali pa celo ob 3.00 spusti obrok in 12 ur nič ne je. No to je bilo ene 4X do sedaj. Pa me vseeno skrbi včasih če dosti poje, ker koliko pa poje pa pojma nimam ker nimam tehtnice.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 16:43:35
|
|
|
|
Ana Luna
|
cipresa, naš poje tako kot neža od otike - 150 ml vode + 5 dozic am, le da ima naš 7 obrokov!!! zdaj ga že tretji dan odvajam od enega obroka, tako da smo uspešno pristali na šestih obrokih, doza pa ostaja ista. ker je kar debelušček, razmišljam, da bi en obrok mleka zamenjala za čaj, recimo ponoči. a še katera daje čaj?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 16:45:59
|
|
|
|
Ana Luna
|
aja, še to - jaša je tri dni mlajši od anje ... mogoče fantki rabijo več
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 16:53:42
|
|
|
|
čebeli
|
hrana: tudi jaz jem že večino stvari...razen fižola (ga nikol nisem) in pomarančnega soka (eno noč smo meli štalo). Drugač pa men je zakon čokolada! Sam mam zdej en drug problem...zoprno megaluknjo v zobu. Džizs, ne vem kako bom uspela do zobarja prit. Dojenje: Spet imam krizo. ker sta me dobili 2 moji teti in mi težili kolk mam suhceno punčko,da bi mogla kaj dodajat. In sem se spet začela sekirat...in mam dete živčno (al mi je pa zdej spet krčke dobila). Babe zmešane ! Smo jo šli pol vagat, pa smo ugotovil, da ma čez 5 kil, kolk natančno pa povem drug teden, ko mamo posvetovalnico. Se pa verjetno ni zredila za celo kilo v enem mesecu. Kaj sem še pozabila...aja, men je mal čudno kaj vse mi je začela mala delat...brblja kot navita...zjutraj ko je dobre volje vriska (pravzaprav se sliši bolj kot kihanje, sam ene dvakrat ji je uspelo glas zraven spustit ) -prav zabavna je!, naučila se je celo kako pripravit očka, da jo vzame v naročje...sam mal zacmiha. Pri mamici tako cmihanje ne deluje. Ona to že ve- ko začne in me gleda, ji rečem nene in kar utihne.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 17:08:08
|
|
|
|
m a j c i k a
|
IZVIRNO SPOROČILO: uršula83 IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee Kinokija: Dojilje, a vi že vse jeste? Jaz solate ne, pa čokolade in sadja ne, ostalo pa kr (svinjina, ribe, mleko), pa sem dons, k sem šetala, se spomnila na ....................REGRAT!!!! Ubijam za regrat, pri meni premaga vse sladice, čokolade, še sex Ajd lol jaz solate jem. in tudi regrat bom. tu in tam pojem tud čokolado.. pa ni nič narobe. dete drugih znakov ne daje, kot to, da raste. že odštevam dneve, kolk časa še ga bom lahko vozila v košari. Tudi jaz jem vse, prav vse. Tako so nam rekli v porodnišnici, pa res ni nekih problemov. Sicer smo bili pa stari 2 meseca in smo iz 51 cm prišli na 63cm, ter iz 3160g na 5400g. Se mi zdi da je že tko velik. Se pa samo dojiva zaenkrat. Tudi jaz imam včasih pomisleke, da bi ga budila ponoči, ampak če gre teža fajn gor verjetno ni potrebe, ali pač? Ker Blaž ponavadi je ob 19.00, potem pa ob 3.00 in šele ob 8.00 potem. Ali pa celo ob 3.00 spusti obrok in 12 ur nič ne je. No to je bilo ene 4X do sedaj. Pa me vseeno skrbi včasih če dosti poje, ker koliko pa poje pa pojma nimam ker nimam tehtnice. Bravo Blaž!!!! Glede na pridobljeno kilažo po mojem ne rabiš met nobenih, ampak res nobenih pomislekov da bi ga budila ponoči, ko je dojenček lačen se bo že prebudil in zahteval svoje! Lahk si srečna, da tko lepo pančka
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 17:11:36
|
|
|
|
m a j c i k a
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeli hrana: tudi jaz jem že večino stvari...razen fižola (ga nikol nisem) in pomarančnega soka (eno noč smo meli štalo). Drugač pa men je zakon čokolada! Sam mam zdej en drug problem...zoprno megaluknjo v zobu. Džizs, ne vem kako bom uspela do zobarja prit. Dojenje: Spet imam krizo. ker sta me dobili 2 moji teti in mi težili kolk mam suhceno punčko,da bi mogla kaj dodajat. In sem se spet začela sekirat...in mam dete živčno (al mi je pa zdej spet krčke dobila). Babe zmešane ! Smo jo šli pol vagat, pa smo ugotovil, da ma čez 5 kil, kolk natančno pa povem drug teden, ko mamo posvetovalnico. Se pa verjetno ni zredila za celo kilo v enem mesecu. Kaj sem še pozabila...aja, men je mal čudno kaj vse mi je začela mala delat...brblja kot navita...zjutraj ko je dobre volje vriska (pravzaprav se sliši bolj kot kihanje, sam ene dvakrat ji je uspelo glas zraven spustit ) -prav zabavna je!, naučila se je celo kako pripravit očka, da jo vzame v naročje...sam mal zacmiha. Pri mamici tako cmihanje ne deluje. Ona to že ve- ko začne in me gleda, ji rečem nene in kar utihne. Joj te tete , ne smeš se preveč ozirat na take stvari, ker pol se nerviraš, posledično občuti nervozo tud bebica in ne papca tak kot ponavadi, vse je povezano, ti jo kar lepo doji še naprej in če dobi okrog kile na mesec je to čist dovolj, verjemi, sicer pa vprašaj v posvetovalnici. Če bi blo dete lačno bi se drlo.....
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 17:14:53
|
|
|
|
Vplanu
|
Cipresa: naša je na tam nekje med 3 in 4 urami - včasih mogoče tudi 4.5 ure. 5.3 bo pa stara 3 mesece. Jaz ji sedaj ene dva dni dajem 180 ml vode, nastane potem s prahom ene 200 ml mleka. Več sem ji pa začela dajati zaradi tega, ker je prej pojedla vse in pol ko ni bilo več se je začela dreti. Tako, da jaz ti tudi svetujem, da ji pripraviš več pa boš videla (bolje, da malo mleka pusti). Obroke pa ti bo začela prestavljati čez ene dva do tri dni - ko si bo nabrala dovolj zaloge - moja je tako naredila.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 23.2.2009 17:18:47
|
|
|
|
Vplanu
|
Ana Luna: naša čaja spije ful - ker je ful žejen otrok očitno. Zvečer pa mi naredi zelo zanimivo stvar in sicer, ko bi mogla dobiti zadnji obrok mleka, ga sploh noče in se seveda dere - no pa smo ji dali samo topel čaj, popije ene 80 ml čaja in zaspi - celo noč. Tako da probaj.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiTo so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.