|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
10.7.2009 13:26:58   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Saj so piškoti, kruh, in ostale žitarice tudi iz moke, tudi prepečenecuser posted image

ja, ja, to že, ampak men se zdi mal težka za trebušček, nič drugega...jst že tko, tudi za naju gostim juhe z jedilnim škrobom, ki je baje lažje prebavljiv...mogoče se pa motimuser posted image ...naj me katera popravi plis!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4526
10.7.2009 13:35:30   
CIPRESA
Aha, kakšen pa je to jedilni škrob? A se kupi v trgovini?

Joj Jaz sem Žiga rodila pred 4 leti pa sem mu tačas ko je bil star toliko kot zdaj Anja dajala že skoraj vse, nisem več pazila, zdaj pa se je v teh letih toliko spremenilo, nobena stvar ni več zdrava, vse je alergeno in težko prebavljivo,.... sploh nevem kako bi kuhala?user posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4527
10.7.2009 13:39:54   
skorpika
ma sej men je tut to mami povedalauser posted image
to kupiš v vsaki trgovini tam pri pudingih in teh stvareh za torte...je pa od Dr.Oetker GUSTIN (fini jedilni koruzni škrob) za zgoščevanje juh, omak, sadnih in zelenjavnih jedi in za izboljšanje kolačev, piškotov in sladic...evo to vse piše na škatli...rumena škatlca, pakiranje po 200g...men je to super zadeva...isto pa zmešaš z malo vode kot moko in potem vliješ kamorkol pač že...user posted image

< Sporočilo je popravil skorpika -- 10.7.2009 13:40:37 >

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4528
10.7.2009 14:44:16   
patkapatatka
Jaz sem te švingle (moko, gustin) nehala uporabljat. Zgostim z zelenjavo, čebulo,... tako, da jo spasiram.
Saj če kuhaš zelenjavno juho kotmot daš malo več zelenjave kuhat pa tisti višek pač spasiraš, če že želiš met bolj gosto juho.

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4529
10.7.2009 14:52:50   
december28
al pa krompir al pa riž,ane...user posted image

(odgovor članu patkapatatka)
Neposredna povezava do sporočila: 4530
10.7.2009 15:08:42   
martka
pa kaj mene pa čist ignorirate???

karkol objavim, kot da ne bi...

ok,
faj bodite, torej...

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 4531
10.7.2009 15:15:31   
skorpika
ma ne martka no, matic in gaja imata čist isti ritem zato nimam kej za pisat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 4532
10.7.2009 15:16:56   
skorpika
samo ni mi čist jasn, zakaj vse sadje dajete dopoldne in zelenjavo popoldne...jst ga navajam na kosilo okrog 12ih tko kot je potem v vrtcu da ne bo težav...a delam narobeuser posted image

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4533
10.7.2009 15:23:51   
Anonimen
Ah, martka no ... saj te ne ignoriramo no ... saj jaz tut velikokrat kaj pišem pa tut nobena ne pokomentira, pa kaj pol ... saj tut jaz ne komentiram čisto vseh postov.

Skorpika ... jaz ji tut od 12ih do 13ih enkrat dam kosilo (zelenjavo, mesek in to) ... najprej sem ji dajala popoldne, da smo imeli kao skupaj kosilo, samo sem potem dobila občutek, da ji ni dobro naredilo v želodčku, tak da ima sedaj popoldne in zvečer lažje obroke (sadje, jogurtke, mlečne kašice itd.).

(odgovor članu skorpika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4534
10.7.2009 15:28:09   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Skorpika ... jaz ji tut od 12ih do 13ih enkrat dam kosilo (zelenjavo, mesek in to) ... najprej sem ji dajala popoldne, da smo imeli kao skupaj kosilo, samo sem potem dobila občutek, da ji ni dobro naredilo v želodčku, tak da ima sedaj popoldne in zvečer lažje obroke (sadje, jogurtke, mlečne kašice itd.).

ja sej tvoj jedilnik sem vidla, pa se mi zdi ok, sam mi je pa čudn, da hoče ponoči še mleko...matic nazadnje je ob 20ih, pa se zbudi zjutri ob 6.30, ampak je pa šele ob 8ih...
drugač pa, a drži to da naj bi še vedno dobili med 500 in 600ml mleka? men je to ful velik, ker flašo ima zdaj samo še zjutraj in zvečer in vmes enkrat mlečno kašico, drugač pa še 1x sadje in 1x zelenjavo...a je to premaluser posted image  zdej sem čist zmedena spet...že kakšen mesec nisem bla, zdej pa spet, haha

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4535
10.7.2009 15:35:29   
december28
skorpika: tale zmedenost in izgubljenost na vsake tolko user posted image  - poznam to ja user posted image
Kakorkoli to glede mleka naj bi držalo (500-600 ml do 1 leta) - si brala kuharico oz. paparico od revije Mama?  user posted image  Ampak dojenčki, ki jih jaz poznam ter so stari 9-11 mesecev se tega glih ne držijo - barabice nočejo pit mleka razen zjutraj in zvečer. Pa mislim, da je tko kar ok - pomembno je zato, da nekaj spijejo in dobijo tiste vitamine in dosti železa...drugač pa mislim, da ni panike...

martka: tebe se pa vedno tako fajn bere, da nimam nikoli nobenih pripomb... user posted image

< Sporočilo je popravil december28 -- 10.7.2009 15:36:39 >

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4536
10.7.2009 15:37:09   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: december28

martka: tebe se pa vedno tako fajn bere, da nimam nikoli nobenih pripomb... user posted image

no vidiš, si izbrala besede, ki sem jih imela pod prsti, pa nekak ni šlo natipkat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4537
10.7.2009 15:38:29   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: december28

si brala kuharico oz. paparico od revije Mama?    

ja sem, sam to je spet ena teorija, praksa pa drugo...sam se mi zdi da filat in silit ga pa ne morem, ker se mu začne dvigvat in nima smisla...

Neposredna povezava do sporočila: 4538
10.7.2009 15:42:25   
martka
ja ja bejbe, že prav...
sicer pa, saj pridem vsake kvatre malo k vam, pa bi že kr rada ovacije navdušenja, kaj?
Razvajenka!!

mi je pa fajn kdaj kej prebrat... res!
zdaj se trenutno ubadam s tem- ali vzet ali ne vzet prenosno posteljo na morje...
danes je gaja poskusila melono (saj lahko kajne?) in je bila navdušena.

ajdi punce, grem kosilo naredit. moja fanta bosta čez eno uro doma in Lačna!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

Neposredna povezava do sporočila: 4539
10.7.2009 16:14:18   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: martka

zdaj se trenutno ubadam s tem- ali vzet ali ne vzet prenosno posteljo na morje...

ja če je navajena spat v svoji postlci potem jo vzemi...mi smo jo že dvakrat imeli in je bilo super! s tem da drugič sva ga mogla v kuhinjo prestavit da je imel mir za spat...zraven naju se je zbujal na dve uri, ker je navajen na mir in tišino, ne pa smrčanje in obračanje in škripanje posteljuser posted image user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 4540
10.7.2009 16:15:13   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: martka

danes je gaja poskusila melono (saj lahko kajne?) in je bila navdušena.

ja baje lahko, kako si jo pa nardila? surovo in spasirala?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 4541
10.7.2009 16:19:10   
5ra_28

Martka....midva je nisva imela in je tudi nisem pogrešala. Odvisno koliko se Gaja razgibava po posteljici in kroži okrog. Tai recimo ima prave borbe z medotom preden zaspi (je emdo že cel raztrgan med nogamiuser posted image ), zato ga podnevi nisem dajala spat v posteljo na morju.

Midva sva imela široko posteljo v APP, 160 ali 180 cm. Pa ko je sam spal zvečer, sva mu okrog in okrog dala odeje in povštre, pa sva itak bila na terasi, pa varuško sem imela zraven, pa hodila sva ga mal gledat, ker se kar okrog obrne, za 90 stopinj. ko pa sva še midva šla spat, pa je itak spal med nama. Podnevi pa nismo bili nič v APP, je spal v vozičku. Je avto že itak bil fuul naložen in nizek, tako da je vsak ne nujna zadeva odveč.

GH..meni se zdi, da tiste, ki še dojite, da otročki manj GH jedo, kot pa tisti, ki so bili na AM. Ali se motim? Mi imamo že od začetka 6.mesca približno enako.

- Če se zbudi ob 6, takrat dobi flaško in še dalje zaspi, če pa se zbudi normalno med 7-8, pa papca šele okrog 9 ali malo pred 9. Tudi noče prej. Za zajtrk ima ali gris ali sadno kašico ali keksolino, v glavnem tiste ko se mešajo z vodo, je pa na žlico.
- Okrog 11h poje sadje, banana ali jabolko ali kar je pač doma, breskve, nektarine, maline itd. Ko začnem jaz pripravljat kosilo,(okrog 13-14) skuham njemu kak krompirček z zelenjavo ali pa mesek z zelenjavo, cvetača, korenje, grah, piščančje, puranje meso itd..., ko midva jeva kosilo ob 16, je še včasih z nama, to kar imava midva, le prirejeno (recimo od pečenga krompirčka mu dam samo notranjost, ker jaz ga celga potrosim z vegeto) itd...včasih je z nama, včasih ne. okrog 17-18 še kakšen sadni obrok ali pa kak jogurt, skutka...
ob 20h dobi flaško, gosta kašica na flaško. Ponoči 1x papca, dobi mleko. Vse kar je na flaško, dobi 120 ml + mleko oz. kašica, ostalo je bolj manjše obroke. Razen špinačo zmaže cel srednji krompirček s špinačo! user posted image

Jaz nič ne kompliciram. mesek spečem na teflonski ponvi s kapljico olivnega olja (itak samo olivno uporabljam), njEgovga samo malo solim, za naju pa vegeta. V pire dam par kapljiv kravjega mlega in košček masla in mal soli, že od začetka. skoraj vse, kar jem jaz, mu dam za probat,čokolado, sladoled, pico itd...

Končno smo trije:)

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 4542
10.7.2009 16:25:19   
5ra_28
Pa včasih se mi zdi, da po par ur nič ne je. Sam ga ne silim. Nikoli. Zato pa je taki suhec...7 mescev, 7100 gramov.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4543
10.7.2009 16:25:52   
5ra_28

IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Pa včasih se mi zdi, da po par ur nič ne je. Sam ga ne silim. Nikoli. Zato pa je taki suhec...7 mescev, 7100 gramov.

napaka, 7100 je imel pri 6.mescih. zdaj jih ima CELO 7600.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4544
10.7.2009 17:37:57   
uršula83
Ja sej 7600 za 7 mescu je pa čist povprečno a ni? Pa pou kile gor u tem obdobju se tut men kr velik zdi. Naš ma tut ene 7600 pr skor 7 mescih.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4545
10.7.2009 17:43:50   
skorpika
no naš je imel pri 6m 8kg in 72...je težk k cent...

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 4546
10.7.2009 17:45:18   
skorpika
otika, zadnjič si pisala, da se je Neži postavila na vse štiri...evo matiček ima danes 7m in je to danes naredil prvičuser posted image ...cukr moj

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4547
10.7.2009 18:15:05   
Anonimen
Skorpika, men se tut čudno zdi, ko tamala spet zahteva mleko ponoči ... smo bili že na tem, da je spala od 8ih pa do 5ih zjutraj, je dobila flašo in spala še do ene 7ih ali 8ih ... zdaj se pa zbudi že od polnoči do 2h enkrat pa potem še okrog 5ih ... pa je ne morem s čajem pretentat al samo dudo dat ... ona hoče mleko ... pa pol ne vem, al čez dan premal poje al kaj? Ker zajtrk ima res enormni ponavadi, samo kasnejši obroki so pa količnisko manjši, ker več noče ... joj upam, da so to samo zobki, ker ji bo jutri ali pojutrišnjem že 4. zobek čez dlesen pogledal.
Bravo Matic!!!! user posted image

Martka ... na tvojem mestu bi prenosno posteljico definitivno vzela s seboj. Nam je blazno prav priša. Tamala ful nemirno spi pa to da jo obdamo s povštri njej ne predstavlja ovire, da nebi iz postelje padla ... tak da ... pa tut čez dan, ko ni bilo vreme ravno primerno, da bi ji na travo deko pogrnila, sva posteljico na teraso zapeljala, ji dal anot igrače in se je tut za eno uro zamotila notri.

(odgovor članu skorpika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4548
10.7.2009 18:34:37   
tasa.m
Meni je prenosna pojsteljica prišle zelo prav že zaradi stajice.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4549
10.7.2009 18:41:51   
tasa.m
Kako pa pripravite korenčkovo juho z gresom. Z oljem ali brez. A mora biti kakšen poseben gres ali je lahko kar od npr. Alneture.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 4550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?