Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 12.5.2009 19:56:29
|
|
|
|
nanaa
|
aa škoda, da nisem prej opazila. Mi smo tut kupili pepeny in je prav zakon, nekateri nas mal čudn gledajo kaj imamo gor na vozičku . Mi imamo ponoči oblečeno v pižamico tiste od Sparkija še z dolgimi rokavi. Danes smo šle na plavalni tečaj in sem jo imela prvič v kratkih rokavih pa ji je zelo pasalo, tako, da se začenja sezona kratkih rokavov :)
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 12.5.2009 21:31:35
|
|
|
|
tasa.m
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p No, ko govorite o švicanju ... naša je včeri bla tud čist mokra Sm jo mela oblečeno v bodi brez rokavov in kratko majčko čez. Sm jo pa vzela iz vozička, je bla pa čist mokra, votek pa tud Kaj bo šele poleti ??? Pri naši je isto, je v glavo čisto zakuhala. Tako, da sve danes bile vzunaj zjutraj pa potem po četrti uri, pa je bilo bolje. Smo pa nabavili stolček za k mizi in jo imava kake pet minut vsak dan noter in je čisto navdušena. Št. cotk; mi smo še zmeraj na 62 oz. bomo zdaj prešaltali na 68, pa je med tavelikimi dojenčki. Za spanje pa ima oblečen bodi z dolgimi rokavi in hlačke (od pižamce, ima posebej zgornji del in spodnji del), pa ta teden je ne dajem več v spalno vrečo, jo pokrijem samo do pasu. Čiščenje zob; imamo že dva zobka, tako da bom naslednji teden P mal vprašala, kako je s tem. Jo grem pa jutri prijavit k moji zobarci, ja čakalne dobe so dolge, tako da bo čez pol leta lahko že navrsti.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 12.5.2009 21:34:12
|
|
|
|
tasa.m
|
IZVIRNO SPOROČILO: nanaa aa škoda, da nisem prej opazila. Mi smo tut kupili pepeny in je prav zakon, nekateri nas mal čudn gledajo kaj imamo gor na vozičku . V centru Ljubljane jih imajo vsi, pa so mi bili čisto simpatični.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 9:11:22
|
|
|
|
katja_p
|
Tasa: 2 zobka uf ... hitite ... naša se še samo slini Mi imamo tud pepenny in jesuper. Edin če gremo proti vetru, ga mal nazaj zvija. Morm neki nagruntat, da ga pripnem.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 11:01:55
|
|
|
|
pike
|
Dober dan, evo pri nas že dežuje, malička mi spi že 2 uri . Že dolgo je odkar mi je spala kar 2 uri. ponavadi mi spi slabo urco dopoldan in popoldan pa zvečer še mogoče malo zadrema kako urco. spat pa itak hodimo okrog 22 ali pa 23 ure. zobki - ja počasi se bo tudi pri nas začelo. upam, da ne bo prehudo. slini se zelo in rokice tišči nonstop v usta. dojenje - še vedno se polno dojiva le da nam je zdaj uspelo dojenje na 3 ure podnevi. Zvečer pa še vedno hoče pogosteje jesti. Pa seveda ponoči jemo 2 ali pa celo 3 x. . samo glede na njeno težo bom s hranjenjem tudi ponoči morala počasi ukinjati. lep dan..
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 12:22:58
|
|
|
|
arupnik3
|
če bo keri kej prov pršlo
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 12:39:15
|
|
|
|
nadya
|
ojla Se malo javljam po dolgem času. Mam bolj slabe dneve, sem fasala norice, ki jih v otroštvu nisem prebolela. Počutje je precej klavrno. Lovro jih zaenkrat še ni dobil, čakamo.... Zdej smo vezani na bajto, ker ne morva it med ljudi, ker sem jaz kužna.... Mislm beda, pa glih vreme se je začel. Bom zdej mal prečekirala kaj ste kej čvekale, pa se javim kasneje. lp
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 21:05:09
|
|
|
|
gemina
|
čer, punce, dejte no še kej napisat!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 21:19:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo res ... se že prav bojim, da nam bodo temo ukinili ... Se pozna lepo vreme ja ... A veste, da mi je naša punca danes že drugič dopoldne zelenjavo bruhnila ... pač pripravila sem ji učeraj bučko s krompirjem, danes cvetačo ... oboje je že lepo jedla, zdaj pa tako ... je tako bruhnilo iz nje, da sem jo mogla komplet preoblečt pa še blago od stolčka dat prat. Kaj naj si mislim glede tega? Ker sadje in kosmiče pa lepo je popoldne ... a mislite da je pogruntala, da ji dajem sladko hrano in tisto, ki ni sladka in ji zdaj tista, ki ni sladka ne paše in jo zavrača? Duš ... tale GH mi bo živce skravžljala ... ker samo z banano in sadnimi kosmiči je pa tut ne morem filat .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 21:46:05
|
|
|
|
nanaa
|
punce, dejte no še kej napisat! ja sam res, da vidmo kaj se nam kej dogaja...sam berete/mo:) Uglavnem Otika tole uvajanje goste hrane tudi mene skrbi, morm prav iti vDM in si mal na škatlah prebrati kaj je za kaj:) Jaz še tistega melka ne poznam, ko se dojimo. Do sedaj sem ji 3 krat dala jabolko in pa danes drugič korenček...drugače se še vedno polno dojim in šele sedaj vidim kako je to fajn, nič ni treba skrbeti a je dost toplo, pa vedno imap s seboj:)) Otika koliko obrokov na dan pa že imate?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 21:52:48
|
|
|
|
Anonimen
|
2 obroka imamo ... dopoldne in popoldne enega ... pa do sedaj sem ji dopoldne vedno kaj zelenjavnega dala, popoldne pa sadje ali sadj ali kake kosmiče. Zdaj mi pa pri zelenjavi nekaj štrajka ... ne vem ... jutri ji bom dala zelenjavo šele opoldne in ne za tisti obrok ob 9ih ... pa bomo videli. Ker sadne kocmiče in predvsem banano pa je ko zmešana, usta odpira da se kar trese ... no saj do nedavnega je tako jedla tudi bučke
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 21:57:29
|
|
|
|
gemina
|
Hoj, tudi mi že uvajamo ene 14 dni GH...se mi zdi, da nima ravno rad... Otika, kere sadne kosmiče maš to???? Naš riževih ne obožuje glih.... LP
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 22:24:32
|
|
|
|
pumpkin23
|
Evo drugo cepljenje je za nami in smo ga super prestali . Tezki smo 6060g in veliki 65cm. Ze pravi velikan . Drugi teden bo nas Jaka star 5 mescov in ne vem ce cm ze zacet z gosto hrano. Je rekla pediatrinja da sele po dopolnjenem 6 mesecu, ker je potem manj moznosti za alergije. Ceprav nas ful rad je z zlico, oziroma pije. Mu dajem za pit kar po zlicki in tko pridno odpira usta . Sedaj pa upam da bo za vikend spet lepo vreme da sibnemo na morje.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 22:36:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Gemina, sem kupila ene od milupe (riževi kosmiči z jabolkom za lahko noč) in pa ene sadne riževe kosmiče od DMa (babylove). Kamo riževih kosmičev tut naša ne mara, pri teh se pa kar trese, tolk jih ima rada.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 23:02:19
|
|
|
|
Suni
|
Tisti, ki ste že bili na morju ali kje drugje za dalj časa: katere lekarniške zadeve vzamete s sabo za - mislim za prvo pomoč in podobno.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 13.5.2009 23:23:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi gremo v petek za vikend v Kranjsko Goro pa imam namen s seboj vzeti razne kremice (proti suhi koži, proti soncu, proti vneti ritki, za lajšanje bolečin vnetih dlesni, ...), stick z gelom aloe za pike mrčesa, aparatek za odganjanje komarjev, fiziološko in aspratorček, toplomer in mislim, da je to to ... če bo pa kaj narobe, visoka vročoina in to, so pa itak dežurne ambulante povsod.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 14.5.2009 9:03:37
|
|
|
|
CIPRESA
|
GH - tudi jaz jo že počasi navajam na GH, zaenkrat imava 2 obroka GH. Tam okrog 10h dopoldne ji dam jabolko in banano, počasi ji bom še kak piškotek brez glutena nastrgala noter in pa kako skutko navadno primešala. Popoldne okrog 14h pa ji dam zelenjavico, brokoli, cvetačo, korenček in krompirček. Zaenkrat sva toliko uspeli probat. Jaz jo bom počasi uvajala, ker se bližamo 6 mesecu ko že lahko proba veliko stvari in se mi neumno zdi da do 6 meseca nič (tako piše po vseh knjigah in to so mnenja sedaj pediatrov) po 6 mesecu pa že meso lahko je Brezveze, jaz delam tako kot pri Žigu in mi je ful vredu. Otika ne sekiraj se če ti kak obrok vrže ven, nič hudega to se navaja na GH. Tudi pri meni včasih po 2 žličkah se ji že dviguje in takrat moraš nehat, ji že ne paše in ji dam mleko naprej. Zdaj že kak teden pa mi skoraj vse poje kar naštimam, tako da bom že kar začela brez dodajanja mleka ta dva obroka. Je pa res da jaz kar je zelenjave malo solim da je okus ker povsod piše brez soli, ker ni zdravo. Jaz pa pravim da vse v mejah normale pa je zdravo. Tudi jaz nemorem spravit dol nesoljenega krompirja ali zelenjave, seveda ne solim kot pri sebi ampak toliko da je okus. Tasa......vi pa že dva zobka, tudi naš prvi fant je imel že pri 5 mesecih 2, zdaj pa zaenkrat še čakamo ne bo pa dolgo ker ima vse otečeno. Na morje gremo od 21-28 junija in sicer v Umag. Komaj čakam, zdaj moram samo še kupit kopalke zase, ker so mi one nosečniške prevelike So mi pa ful všeč tele od Lisce Ful so mi lepe
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 14.5.2009 9:40:44
|
|
|
|
tasa.m
|
Ja, dva že imamo, pa mislim da je že tretji zob na poti, se še ful slin, pa skoz neki v usta nosi, pa si drgne, jao moje joške, se še polno dojive, pa prav občutim zobke. Bom pa tudi jaz začela s hrano kakšen teden pred 6 m. Sem ji kupila žličke, no kar celo kolekcijo od Tommee tippee, imajo tako luštne stvari, da me je moj mogel že kar ven vlečt. Pa v HM sem ji kupila ful luškan kompletek s kratkimi hlačkami. O kopalke, bi tudi jaz kakšne rabila, ker bomo letos kar izkoristili plavanje.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 14.5.2009 9:46:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Cipresa, ful lušne kopalke ... kaj bi dala, da bi se spravila v take ... za moje joške imajo pa samo take za stare mame ... evo Zverinca, še en razlog da nisem vesela teh svojih balonov ... sem jih pa v oni trgovini, kjer sem končno našla modrc zase, videla par lepih ... samo so bile vse konkretno čez 100€ ... to se mi zdi pa v trenutni situaciji čisto preveč za kos najlona ... . Ja drugač imamo tut mi že 2 zobka, ki se ju zdaj že ful lepo vidi, ko se smeji ... ju je pa dobila 4 dni po tem ko je dopolnila 5 mesecev.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 14.5.2009 9:47:31
|
|
|
|
tasa.m
|
Jaz sem ji že kupila en gres, ki se ga dela z vodo v tera mama v kamniku, samo ga še nismo probali. Mogoče bom počakala, da najprej začnemo z korenčkom.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 14.5.2009 10:25:36
|
|
|
|
Suni
|
GH in sol: sicer še ne dodajamo, bomo začeli junija, samo nikakor ne mislim nič solit in sladkat... CIPRESA se ti ne zdi, da je brez soli bolj zdravo kot s soljo? Pa ne glede na to, kaj je po našemu okusu boljše? Glede na to, da je v dveh rezinah kruha dovolj soli, da zadosti potrebe odraslega šloveka po soli... Ne vem, no... jaz sem se v nosečnosti navadila, da ne solim več krompirja, makaronov (itak kupujem polnozrnate, ki imajo sami po sebi okus) in takih zadev (malo solim samo še meso) in sva se z dragim čisto navadila in nama je zdaj ful všeč tako.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 14.5.2009 12:13:34
|
|
|
|
tejci01
|
Pozdravljene včeraj smo bili v posvetovalnici, tako da je drugo cepljenje za nami, težki smo kar 9400g in veliki 68cm. Ja pravi korenjak. So mi rekli naj kar začnem z uvajanjem GH, tako da zdaj mu dajem zjutraj okrog 9 ure, začeli smo z jabolkom, pol bomo še kakšno sadje in nato gremo na zelenjavo. So mi pa rekli naj mu dam nekje 3 ali 4 dan že surovo sadje, da se navadi. Sem tudi že nekaj gledala te kašice od Milupe, samo bom počakala da bo dopolnil 6 mesecev, itak bo kmalu. Kako pa naredite kašo iz svežega sadja? Jo nastrgate in pol spaličnim mešalnikom? Po kolikem času ste začele dajat 2 obroka GH? Ker Martinu se kar sline cedijo, ko nas vidi jest. Zobka nimamo še nobenega, se pa močno slinimo.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 14.5.2009 14:42:34
|
|
|
|
arupnik3
|
živjo no mi smo malo notri ker je zelo vroče zunaj tko da mam mal časa drgač sm pa ratala zelo lena mam pouno za narest pa se mi ne da oz nimam cajta sem raje z Tjaško GH ja midve pa jeva za zdaj samo kašico pa kakšen frutek in to je to ker takoj ko ji kašno tako stvar dam ji ful prebava nagaja in ne kaka tako kot ponavadi pa napenja jo pa tak zelenkasto črn je kakec mava 27. pregled in bom P prašala kako pa kaj joj mi tudi še nimamo zobkov in čakamo čakamo čakamo
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 14.5.2009 19:42:26
|
|
|
|
pike
|
Ojla, končno ste se spet malce razčvekale... Mene pa skrbi, ker naša 3 dni ni kakala res je da se samo dojima in da je lahko brez kakanja par dni vendar vidim, da jo napenja. No danes je hvala bogu bila pokakana, čeprav ne prav obilno. nisem si mislila, da bom kakca tako vesela. sem ji pa danes skuhala kamilice in jih tudi malce sladkala, to bi naj baje pomagalo, pa jaz sem si malo Donata privoščila. Cipresa takšne kopalke sem tudi jaz že občudovala v Liscinem katalogu, ker moje stare so mi v prsih premajhne in bom tudi morala kaj nabavit.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?